Şimdi Ara

Geometri netlerimi nasıl arttırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
3
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seneye sınva gireceğim ama geometrim sıkıntılı bunu nasıl arttırabilirim tecrübeli kişilerden cevap bekliyorum?

Bir de tıp kazanmak için nasıl bir çalışma sistemi uygulamalıyım günde 10 saat çalışıyorum bu aralar ama yeterli olur mu ?

bu arada yanlış anlaşılmasın 12.sınıfım ben şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaTTidU* -- 3 Ağustos 2011; 19:02:14 >

• +1
  • günde 10 saat çalışıyorsun ya insan bünyesi ona taş çatlasın 1 ay dayanır ondan sonra o 10 saat olur sana 1 saat öncelikle onu söyleyeyim.Geometri içinse yapman gereken şey şudur : Geometride belli başlı özellikler vardır bunları bilmelisin öncelikle bunları bildikten sonra soruyu çözmen o anki bakış açına ve tecrübene göre değişir gerçekten çok zevkli bir derstir geometri şu anda özlüyorum resmen ve geometri için altın kural çalışmayı sakın bırakma 1 hafta ara verirsen 2 hafta geri gidersin öylede nankör bir derstir programında her gün yarım saatte olsa 1 saatte olsa -süresi sana kalmış artık - muhakkak bulunsun.
  • Bol bol soru çözeceksin çözünce soru tiplerini öğreniyorsun ilk seferinde doğru çizgiyi çekiyorsun soru çıkıyor zaten Bir de lysnin geometrisinden korkmayacaksın.Ben dershane denemelerinde 15'i görsem şükrediyordum son hafta bile 15-20 arasıydım gerçek sınavda 25 yaptımBen feme gidiyordum feme, fdd ye giden arkadaşlarım da benim gibiydi.Ösym geometride çok zorlamıyor.
  • güvender ygs kolay geometri+fem simetri 3 lü seti al gör.1 sene önce hiç bişey bilmiyordum geometriden şimdi en iyi dersim geometri çok az soru kaçırırım.yani bir süre sonra nasıl yapılacağını bulamasan bile cevabı bulabiliyorsun alışınca.ama güvender kolay geometri kesinlikle öneririm çok kolay ya bilmem ne diyenlere bakma asıl kolay olduğu için sevdiriyor daha sonra simetriden devam ediyorsun.ama birde soru bankası şart herhangi bir yayın başlangıç için fem filan alma zirve filan olabilir.
  • ben de 11'deyken geometride berbattım hocamın tavsiyesiyle esen aldım kitabı bitirdiğimde baya bir yol almıştım geometride.. sana kesinlikle örnek sorulu kitapları öneririm esen karekök vs bir çözümlü örnek ardından benzer 3 5 soru tarzında... bu tip bir tane al ve mutlaka bitir. sonra da bol bol farklı kaynaklardan soru çöz. ama sakın bırakiyim deme geometride pratik çok önemli her gün 2 test de olsa çöz. soru çözdükçe hem hızlanırsın hem soruların nereden çözüleceğini rahat görürsün.

son olarak 10 saat çalışma derim ben. çünkü emin ol 12. sınıfa geçtiğinde bıkarsın. kendini yormadan çalış daha vaktin var otur 11in konularını işlendikçe adam gibi tekrar et soru çöz 11i kapat. 12de dönüp bakmana gerek kalmasın geriye kalan zamanlarda eksiklerine bak ama çok yüklenme inan sıkılırsın düzenli çalıştıktan sonra günde 2-3 saat yeter. tabi bu benim fikrim sen bilirsin:) kolay gelsin sana başarılar...

• yapılacak şey çok basit bol bol soru çözeceksin ve mutlaka ama mutlaka çözemediğin soruları bir bilene çözdür çözemediğin sorular ne kadar çok olursa olsun asla yılma arkadaşların da belirtiği gibi geometri nankör bir dersttir sakın ara verme düzenli olarak her gün soru çöz
    ( kendimden örnek vereyim ben çözemediğim soruları keser bir zarfa koyardım bunlar birktikten sonra hemen hocaya sormazdım 2. defa bakardım ve soruların genelde %30 nu çözerdim ondan sonra yine çözemediğim olursa işte o zaman hocaya sorardım )
    10 saat çalışma olayına gelirse bu kadar fazla kasma çünkü bu erken sıkılmana neden olur onun her gün düzenli çalışmak daha mantıklı ve emin tıp kazananlar bir yana derce yapanlar bile her gün 10 saat çalışmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Bulunsun

+1
  • o kadar konu var şimdi 12. sınıfın dersleri de girecek araya o yüzden biraz kasıyorum kendimi bende şu an fem simetri var onu çözüyorum bazı tesleri tam çözüyorum bazılarında 5-6 boş olabiliyor şu anki seviyem iyimi sizce? geometri gerçekten çözünce çok zevkli ama çözemeyince insanın hevesini anında kaçırıyor
  • panpa sana kendimi anlatıyım. lisede 4 yıl hiç bi ders dinlemedim. En fazla doğruda açıların kolaylarını çözebiliyodum geriye kalan üçgende uzunluk falan en kolay soruyu bile çözemezdim ciddiyim. İşte lise böle geçti benim. Ben bu yıl 2. kez girdim sınava ve ygs de geometri sorularının hepsini ve lys deki soruların sadece 2-3 boşla yaptım bu netlerimi 2 yıl önce 4. sınıftata bana söleseler inanmazdım. Ama 4. sınıfta uyguladığım taktikle olayı çözdüm. Yapıcan şey 2-3 geometri konu anlatım kitabındaki formülleri bi deftere kısaca yaz bunu yapman şart ve yanında bu not defteri hep dursun. Sonra bi soru bankası al ve çözmeye başla. Tabi diğer dersler gibi çözmüceksin takılcağın soru çok olcak ancak o takıldığın soruyu gerekirse 1-2 saat incele, sürekli yöntem dene baktın olmuyo ertesi gün yine bak sakın hocana sorma o tarz soruyu bi daha çıkınca aklına gelmez bu işi kendin yapman şart. Gerekirse 1 ay aynı soruyu incele. İnsan yapınca çok şey öğrendiğini hissediyo. Geometri matematik gibi konuyu öğrendimmi çözemessin çok fazla pıratik yapman şart. Sanki bulmaca çözer gibi soruya yaklaş. Çok emek vermen şart. Otomatikman diğer sayısal derslerindede bi ilerleme olduğunu anlıyacaksın.

• bulunsun
  • Bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içinde dvd ile çözümleri anlatan kitaplardan al ilk önce onlardan çöz bence her çözemediğine baka baka öğrenirsin zamanla oturur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry.

içinde dvd ile çözümleri anlatan kitaplardan al ilk önce onlardan çöz bence her çözemediğine baka baka öğrenirsin zamanla oturur.

şaka falan mı bu sene 2011
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unforgivenn_

quote:

Orijinalden alıntı: flurry.

içinde dvd ile çözümleri anlatan kitaplardan al ilk önce onlardan çöz bence her çözemediğine baka baka öğrenirsin zamanla oturur.

şaka falan mı bu sene 2011

ahahaha epic fail :D kim hortlattıysa saygılar hiç bakmadım tarihe :D adam üniversitede 3. senesinde falan tavsiye veriyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flurry. -- 11 Şubat 2014; 19:03:15 >
  • Bilge Dede kullanıcısına yanıt
    lys geosu ezber dıyebılırmıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: okandevrim

Valla üstünden 3 sene geçmiş bunu yazalı ama ezber demeyelim de soru çözdükçe soru tipleri kafanda oturuyor zaten matematik filan için de geçerli bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilge Dede

quote:

Orijinalden alıntı: okandevrim

Valla üstünden 3 sene geçmiş bunu yazalı ama ezber demeyelim de soru çözdükçe soru tipleri kafanda oturuyor zaten matematik filan için de geçerli bu.

olayın en başında sen varsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaTTidU*

Seneye sınva gireceğim ama geometrim sıkıntılı bunu nasıl arttırabilirim tecrübeli kişilerden cevap bekliyorum?

Bir de tıp kazanmak için nasıl bir çalışma sistemi uygulamalıyım günde 10 saat çalışıyorum bu aralar ama yeterli olur mu ?

Neler yaptin? Geo duzelttin mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: LaTTidU*

Seneye sınva gireceğim ama geometrim sıkıntılı bunu nasıl arttırabilirim tecrübeli kişilerden cevap bekliyorum?

Kazanabildin mi tıp

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.