Şimdi Ara

Geometri açı sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaparsanız sevinirim =)

• 135 mi?
  • 112,5 ?
  • soruyu soran yok
  • 112.5
  • 112.5 bulanlar nasıl bulduklarını söyleyebilirlermi ?
  • bu abc üçgeni ikizkenar üçgen bir açısı 90derece ise geriye kalan açılar birbirine eşit olmak zorunda b ve c 45 45 olur açıları... bce üçgeninde be uzunluğu 2 eşit parçaya bölünmüş zaten soruda belirtilmiş iki eşit parçaya bölündüğü için c nin açısı 45 dedik ve dce üçgeninde c nin açısı 22.5 oldu (iki eşit parçaya böldüğü için 45 in yarısı) ve aynı şekilde bdc üçgeninde c ve b nin açıları 22.5 derece oluyor d açısına 135 derece kalıyor bdc üçgeninde d açısı 135 ise dce üçgeninde d nin açısı 180-135 den 45 olur ... dce üçgeninde b ye 22.5 demiştik zaten d yede 45 dedik ve 45+22.5 = 67.5 bu iki açının toplamı bildiğimiz üzere üçgenin iç açıları toplamı 180 dir 180-67.5 = 112.5 de x açısıdır...

ben anlatmaya çalıştım umarım anlamışsındır elimden gelen bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    geometri üçgende alan
    7 yıl önce açıldı
    Geometri Sorusu [Dörtgen]
    13 yıl önce açıldı
    matematik sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: weRDim_aYaRi

bu abc üçgeni ikizkenar üçgen bir açısı 90derece ise geriye kalan açılar birbirine eşit olmak zorunda b ve c 45 45 olur açıları... bce üçgeninde be uzunluğu 2 eşit parçaya bölünmüş zaten soruda belirtilmiş iki eşit parçaya bölündüğü için c nin açısı 45 dedik ve dce üçgeninde c nin açısı 22.5 oldu (iki eşit parçaya böldüğü için 45 in yarısı) ve aynı şekilde bdc üçgeninde c ve b nin açıları 22.5 derece oluyor d açısına 135 derece kalıyor bdc üçgeninde d açısı 135 ise dce üçgeninde d nin açısı 180-135 den 45 olur ... dce üçgeninde b ye 22.5 demiştik zaten d yede 45 dedik ve 45+22.5 = 67.5 bu iki açının toplamı bildiğimiz üzere üçgenin iç açıları toplamı 180 dir 180-67.5 = 112.5 de x açısıdır...

ben anlatmaya çalıştım umarım anlamışsındır elimden gelen bu

Cevap 112.5 fakat orada açıortay olduğunu belirtmemiş sadece kenarortay olduğunu belirtmiş sen bunun nasıl açıortay olduğunu anladın?

• tabanı iki eşit parçaya böldüğü için o şekil düşündüm
  • Kenarortaysa aynı zamanda açıortaydır arkadaşlar cevap doğru teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: -REMANIA-

Kenarortaysa aynı zamanda açıortaydır arkadaşlar cevap doğru teşekkürler

öyle bir şey yok. herhangi bir eşitlik verilmediği sürece kenarortaylar açıyı iki eşit parçaya bölmezler.Soru yanlış olabilir veya üçgen ikizkenar olabilir(eğer cevap 112.5 ise)
  • d doğrusu iki parçaya bölündüğü ve bölgede üçgen oluştuğu için söyledim
    Üçgenin ikizkenar olma ihtimali yüksek o yüzden elle çizildiği için belli olmuyo
  • resim biraz bulanık çıktı ama dikkat ederseniz zaten çözümü görürsünüz
     Geometri açı sorusu
  • @dillmutt

Resmin bulanıklığından olsa gerek 180 e eşitlediğin hangi üçgen bi çıkaramadım doğrusu aydınlatırsan sevinirim
  • up
  • 105 mi cevap?
  • AB=AC=DC
    bi kere mantık hatası var. DC nin AB ve AC ye eşit olma ihtimali yok
    Soru hatası
  •  Geometri açı sorusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: .iLK.

AB=AC=DC
    bi kere mantık hatası var. DC nin AB ve AC ye eşit olma ihtimali yok
    Soru hatası

neden olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3S3R

Geometri açı sorusu

iyi sallamışsın ama genede saol

Edit: Dikkatli bakmamışım kusura bakma gayet doğru yapmışsın . Ama cevap 112.5 demekki soru yanlışmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trio -- 29 Ekim 2009; 19:23:31 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.