Şimdi Ara

Geniz eti ameliyatı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ameliyatın riski varmı?
    Ameliyat olduktan soonrasıyla eskisi arasında nasıl bi fark yaşadınız :D
    Ameliyatın bana maaliyeti ne olur? (ssk yok)

Lütfen deneyimlerinizi yazın. Selamlar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geniz Eti Ameliyatı: Kapsamlı Bir Kılavuz

Geniz eti, çocuklarda görülen ve burun arkasındaki geniz boşluğunda büyüyen bir doku parçasıdır. Geniz eti büyüdüğünde burun tıkanıklığı, horlama ve kulak enfeksiyonları gibi sorunlara neden olabilir.

Geniz Eti Ameliyatı

Geniz eti ameliyatı, geniz etini çıkarmak için yapılan bir cerrahi prosedürdür. Genellikle burundan bir kamera ile girilen endoskop adı verilen ince bir alet kullanılarak gerçekleştirilir. Endoskop, geniz etini kesmek veya çıkarmak için kullanılan küçük cerrahi aletlere sahiptir.

Ameliyat Öncesi

Ameliyattan önce doktorunla tıbbi geçmişini ve mevcut ilaçlarını tartışmalısın. Ameliyattan önce genellikle 12 saat süreyle yemek ve içmek yasaktır.

Ameliyat Sırasında

Ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır. Cerrah, burundan endoskopu sokar ve geniz etini görselleştirir. Geniz etini çıkarmak için çeşitli teknikler kullanılabilir, bunlar arasında:

• Koterizasyon (ısıyla yakma)
    • Lazer ablasyonu (lazerle buharlaştırma)
    • Soğuk diseksiyon (keskin aletlerle çıkarma)

Ameliyat Sonrası

Ameliyat genellikle ayakta tedavi olarak gerçekleştirilir ve çoğu hasta aynı gün eve gidebilir. Ameliyattan sonra kısa süreli ağrı ve kanama olabilir. Burunda kabuklanma ve tıkanıklık da yaygındır. Bu semptomlar genellikle birkaç gün içinde geçer.

Geniz Eti Ameliyatı Olanların Yorumları

Geniz eti ameliyatı olan çoğu kişi olumlu sonuçlar bildirir. Ameliyattan sonra solunumda iyileşme, horlamanın azalması ve kulak enfeksiyonlarının sıklığında azalma yaşarlar.

Sonuç

Geniz eti ameliyatı, büyümüş geniz etinin neden olduğu semptomları iyileştirmek için etkili bir yöntemdir. Ameliyat genellikle ayakta tedavi olarak gerçekleştirilir ve çoğu hasta aynı gün eve gidebilir. Ameliyattan sonra kısa süreli bazı rahatsızlıklar olabilir ancak bu semptomlar genellikle birkaç gün içinde geçer.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • koca dh de geniz eti ameliyatı olan yokmu ??????????????????
  • 10-11 yaşlarında olmuştum,boğazım çok şişerdi...Baya bir yararı oldu....

Ayrıca merak etme çok sorunsuz bir ameliyat,üstelik bol bol da dondurma yemeni istiyorlar
  • 2 3 yaşında geçirdim bunu ama galiba yine çıktı meret .. ameliyattan çıkar çıkmaz kuskus istemişim çok severim de
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyle007

10-11 yaşlarında olmuştum,boğazım çok şişerdi...Baya bir yararı oldu....

Ayrıca merak etme çok sorunsuz bir ameliyat,üstelik bol bol da dondurma yemeni istiyorlar

hocam o bademcik ameliyatı olmasın ?
    biraz araştırdım, bademcik ameliyatı olursan geniz ametliyatını da aradan çıkarıyolarmış, yani ameliyata girerken bademcik ameliyatı diye giricem
  • Yok hocam,başka bir ameliyat olmuştum,genizi aradan çıkardılar,eminim yani
  • Maliyeti hakkında bilgisi olan varmı ? Ameliyat olduktan sonraki değişim nedir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Testis ağrısı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben 7 yaşımdayken oldum

hiçbir ağrı sızı yok

hatta bana en az 7 kez falan iğne yapmışlardı

tombiş oldugum için damarı bulamamıslar

ne günlerdi
  • Geçen sene oldum.
    -Her ameliyatın riski vardır. Doktor bana orta zorlukta bir ameliyat demişti.
    -Eskisiyle arasında tabii fark oldu. Artık daha rahat nefes alıyorum.
    -Ben bağkur ile oldum 200 ytl verdim. Sosyal güvencem olmasaymış 1000 ytl tutacaktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Coder85

Geçen sene oldum.
    -Ben bağkur ile oldum 200 ytl verdim. Sosyal güvencem olmasaymış 1000 ytl tutacaktı.

dostum neredensin? istanbuldaysan hangi hastanede ameliyat oldun ???
  • her ameliyatın riski vardır ama günümüz şartlarında fazla bir riskiş olduğu söylenemez
    bende 3-4 yıl önce olmuştum.ameliyattan sonra nefes alıp vermemde rahatlama oldu özellikle uykuda bir hayli rahatlıyorsun
  • alpercim bende 6 -7 yaşlarımda iken olmuştum .hem bademcik hemde geniz etinden o zamanlar doğru dürüst nefes alamıyordum ondan sonra rahatladım.şuan benim burnumun alt kısmınında kemik yok.geniz etini aldıktan sonra kemikte almış adamlar orda kemik yok şuan.ben ameliyattan sonra cok dondurma yemiştim onu hatırlıyom.
  • boğazımda bi et parçasının konuşmamı engellediğini hissediyorum, üstelik nefes almaktada zorlanıyorum, sanırım bu geniz eti. neyse bademcikleride aradan çıkarırız artık ameliyatta. peki istanbul'da hangi hastanede ameliyat olmamı önerirsiniz ? taksit yapan bi yer yokmu :D

Yorum yazan kardeşlerime teşeküre derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alpertunga

quote:

Orjinalden alıntı: Coder85

Geçen sene oldum.

dostum neredensin? istanbuldaysan hangi hastanede ameliyat oldun ???

Evet İstanbuldayım. İlgi Hastanesinde ameliyat oldum. Güngörende. Web sitesinide söleyim.http://www.ilgihastanesi.com/

• Beyler konuyu hortlatıyorum. KREDİ KARTINA TAKSİT YAPAN ÖZEL HASTANE VARMI acil olarak geniz etimi aldırmam gerekiyor, etin büyüdüğünü hissediyorum, işe yeni girdiğim için 2 ay daha ssk mın ödenmesi gerekiyor, 2 ay bekleyebilecek durumda değilim, çok rahatsız oluyorum.
    Hastane tavsiyelerinizde bekliyorum. Ucuz ameliyat olcaz diye kendimizi kasap eline atacak değiliz
  • Yaklaşık 11 yaşındayken geniz eti ameliyatı olmuştum , bademcikte var ceviz gibi ama onu olmadım. Ameliyattan sonra uyanınca bi balgam krizi girdi hafif ama korkcak bişi yok. Hala nefes alma problemi çekiyorum çünkü burun kırık yamuk kaynadı sinüzit fln ameliyatı korkmadan olabilirsin bi problem çıkmaz.
  • ben 5 yasinda olmustum, simdi 27 yim, bi sorun cekmedim bu yasa kadar korkulcak bisi yok.
  • 8 yaşında olmuştum narkozdan konuşamadım 1gün:) onun dışında bi derdi tasası yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.