Şimdi Ara

Geniz Akıntısı ve Tükürük Artışı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
31.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bu sorunları yaşayan arkadaşlar; boğaz reflüsü olabilirsiniz. belirtileri arasında sabah uyanınca boğazda balgam birikmesi, boğazda acı, tahriş, gün içerisinde tükürüğün yapış yapış olması, tükürük fazlalığı, boğaz yanması, boğaz kaşıntısı, boğazda yumru hissi, öğürme, kusma, geniz akıntısı, sık sık boğaz temizleme isteği, gıcık, ses bozukluğu, seste çatallanma, ses kalınlaşması, ağız kokusu, gaz, geğirme, yutma zorluğu, boğazda ufak yemek taneleri takılması olabilen bir hastalık. bu gibi belirtileriniz varsa, diğer tedavileriniz sonuç vermediyse, boğaz reflüsü olarak da değerlendirilebilirsiniz. 1 ay önce aynı durumda idim. Ppi ve antiasit ilaç tedavileri ile biraz daha iyiyim. Maalesef uzun bir süreç. Yemekleri hızlı yemeyin, uyumadan en az 2 saat önce yemek yemeyin, sigara içiyorsanız bırakın, bırakamıyorsanız bile herhangi bir içecekle içmeyin, sigara içtikten sonra mutlaka su için, burnunuzu temiz tutun, yatarken yastığınızı yüksek tutun, bol su için, tuzlu su veya ilaç gargaraları ile boğazınızı temiz tutun, çok sıcak şeyler tüketmeyin, aşırıya kaçmamak kaydıyla bal ile tatlandırılmış bitki çayları için. Yani kısaca hayatınızı bir süre hizaya sokmanız şart. Tabii bunlar doktor tavsiyesi değildir. Siz mutlaka bir uzman hekimden yardım alın. Geçmiş olsun.

    edit: arkadaşlar tedaviye ek, reflü kaynaklı olabileceğini düşünüyorsanız bunu doktorunuza iletin. özellikle boğaz reflüsü. doktorunuz uygun görürse denemek için ppi ve antiasit ekleyebilir. benim ppi ve antiasitlerle biraz da olsa düzelme yakaladım ama geniz akıntım hala devam ediyor. sanırım yanına bir de alerjik rinit ilacı ekleyeceğim. burun spreyi Rinoclenil'de beni uzun dönemde rahatlattığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GercekBsd -- 12 Mayıs 2020; 2:44:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, bu konuda ben de bir yıldır muzdaribim ve malesef hiç bir sonuç alamadım. Boğazda yutkunma güçlüğü, berrak ama bazen pelte şeklinde tükürük, sürekli geniz akıntısı. Ben bu durumun burun yapısıyla alakası var diye düşünüyorum. Çünkü baharatlı yiyecekler, sıcak yemek ve içecekler ne zaman tüketsem burun akıntısı başlardı bende. Bir halısaha maçında yüzüme top çarptı zannımca burunda bir iç kırık var ve solunum yolunu tıkıyor, bir daha burnum akmadı. Doktorların mukus diye tabir ettiği şey burun akmadığı için sürekli genize akıyor diye düşünüyorum.

    İşin ilginç tarafı doktorlar psikolojik diye geçiştirdi hep, ailem de hasta olmadığımı numara yaptığımı düşünüyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bende aynı rahatsızlığı yaşıyorum. Bundan birkaç yıl önce sürekli burun akıntısı yaşıyor ve grip ilacı kullanıyordum. Bir türlü geçmeyen şikayetlerimden dolayı alerji testi yaptırmaya gittim ve şikayetimin alerjiden kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 5 yıldır sürekli alerji ilacı kullanıyorum ve alerji ilacımı birkaç gündür içmeyince geniz akıntısı, ağızda tükürük birikmesi ve sürekli boğazı boşaltma isteği oluyor. Sizlere tavsiyem alerjiden kaynaklı olabilir ve alerji testi yaptırın. Benim kullandığım alerji ilacı desmont ayrıca alerji için burun spreyide kullanıyorum. Burun spreyinin adı ise nazoster

    Ek olarak Ada çayı için. Geniz akıntısına çok iyi geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezer1578 -- 16 Nisan 2021; 21:52:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jeremy81 J kullanıcısına yanıt
    Çaresini bulabildinizmi..bendede uzun süredir geniz akıntısı var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yok mu çaresi bunun ya

  • Arkadaşlar bende yıllarca alerji, burun şişmesi ve geniz akıntısı sorunları yaşadım. Bazı geceler burun damlası kullanmadan uyuyamıyordum. 4-5 doktor gezdim hepsi ameliyat diyordu. Benim kafamdaki soru ise normalde şişkin değilken burnumu kapamayan burun etlerinin neden bazen şişip nefes yolumu tıkadığıydı. Modern tıp olarak pazarlanan ilaç ve ameliyatlar sorunun kök sebebiyle uğraşmak yerine para getirmeye devam ettirecek tarafıyla uğraşıyordu. Devamlı antihistaminik içmek ve/veya daha sonradan tekrar büyebildiğini okuduğum burun etlerini ameliyatla aldırmak gerçek çözümler değil para tuzaklarıydı.

    David Perlmutter, Eric Berg, Canan Karatay gibi doktorları okuyup dinleyince sorunun vücudun tepkisi ( enflamasyon)  olduğunu anladım. Yediklerimize ve beslenme şeklimize vücut tepki veriyordu.

    Kısa kesicem, isteyen bu doktorların kitaplarını veya videolarını bulabilir. Mucize ilaç/besin aramak yerine önce sorunu anlayın. Önce vücudunuz neye tepki veriyor onu anlayın.

    Beni kurtaran ( alerjimi ve burun tıkanıklığını bitiren) şeyleri yazıyorum:

    1-  Un içeren ( ekmek başta)  gıdaları kesmek

    2-  2 öğün dışında ağzınıza lokma koymamak (arada ağza 1 leblebi atmak veya şekerli çay içmek yok : şekersiz olan çay-kahve, su, maden suyu tüketilebilir)

    3-  ( kola(ve diğer şekerli içecekler) veya paketli gıdaları zaten tüketmiyordum bunlardan uzak durmak zaten en başta yapılması gereken şey.

     

    Bu iki temel şey alerjilerimden kurtardı ve ilaçsız yaşamamı sağladı. Tavsiye önce  bu doktorlardan faydalanın ve modern tıp diye pazarlanan şeyin amacının sorunu çözmek değil sorundan devamlı para kazanmaya çalışmak olduğunu anlayın. Doktorun niyeti kötü olmasa bile içinde olduğu modern tıp aslında para tuzağı ve çoğu doktor bunu sorgulamadan işimi yaparım gerisini sorgulamam modunda. 





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.