Şimdi Ara

Geniş Açı Lens Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 600 D makinamda başlangıç olarak 18-135 lens kullanıyorum. Fakat yakında bir gezi için yurtdışına çıkacağım ve geniş açıdan manzara fotoğrafları çekmek istiyorum. Mevcut lens günlük hayatımda bile yetersiz hissettirebiliyor, hangi lensi önerirsiniz ve 0 yada 2. el fark etmez ne kadar bir bütçe ayırmalıyım.

• Hocam tamamen sizin bütçenize bağlı birşey. Geniş açı lenslerin fiyatları biraz tuzludur. Önerim tamron 17-50

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18-135 kullanan kişiye 17-50 geniş açı olarak sunulmaz , Fİyat /performans olarak düşünmeden 750 TL civarında temiz ikinci el ,900 TL civarındada sıfır Sigma 10-20 F4 bulabilirisin ,
  • Sizin gibi çarpanlı bir makine kullananların
    edinebileceği geniş açı lensler

Sigma 10-20 ( sigmanın en iyi lenslerinden biridir. Fakat nikon da daha iyi sonuç verdiğini gördüm )
    Tokine 11-16 (sigmaya göre biraz yüksek fiyatlıdır fakat çok keyifli bir distorsiona sahiptir)
    Canon 10-22 ( bir tek bunu kullanma şansım olmadı ama canonda 16mm e denk geliyor sonuçlarını incelediğimde bu da gayet yeterli genişlikte..)
  • Kullanmadım, fakat sigma'yı f/p ürünü olarak anlatıyorlar. En kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15-85 // 10-22
  • Eliniz'deki çarpanlı makina'dan kurtulmaya bakın zaten 18-xxx lensler geniş açı olarak satılmakta 10.xx lenslerde balık gözü etkisi olmaya başlayacaktır
  • Tokina 11-16 aldım ve bir haftalık tatilimde 1000'e yakın fotograf çektim. Lens hakkında bir çok olumlu yorum okumuştum, hepsini haklı çıkardı. Fiyatının sigmaya göre yüksek olması dışında eksisini göremedim, tavsiye ederim. Destekleriniz için de teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.