Şimdi Ara

Generali Sigorta Nasıldır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
40.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok şikayet gelmiş ama ben memnun kaldım; şöyle ki, yokuş yukarı çıkarken yokulun sonunda yolun ortsına moloz dökmşler; haliyle göremedim, ön tampon haşat. Tampon önceden yapıştırılmıştı,buna rağmen sabitleme çıtalarıyla birlikte tamponu değiştirdiler. Aracı aldıktan bir iki gün sonra klimanın çalışmadığını farkettim. Tekrar anlaşmalı servislerine götürdüö, baktılar çarpışmadan olduğunu kabul edip bşr de klima kompresörünü değiştirdiler. Ama onların dediği yere götürüp bıraktım aracı.
  • pelerinlikedi P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz güncel bilgi ve deneyimler önemli geçmiş olsun bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Teklif vs almadım ama vizyoner bir ekibi olduğunu biliyorum. Bir iş görüşmesinde sohbet etmiştik. CRM yapılarına önem vermeye çalıştıklarını biliyorum.
    Bir de şöyle bir şey duydum ama tam doğru mu hatırlamıyorum. Bir müşteri hizmetlisiyle görüşünce sürekli kendisiyle iletişime geçiyorsun ve herkese derdini anlatmak zorunda kalmıyorsun. Bu da zamandan büyük avataj diye düşünüyorum.
  • Gediz Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümü mezunuyum. Acenteler ve genel müdürlüklerde çalıştım. Şu anda da yine bir sigorta şirketinde çalışıyorum. Türkiye'nin en büyük brokerında çalışıyorum fakat şu anda reklam olmasın diye söylemiyorum ismini.

Konuya dönersek;

Generali sigorta aslında Türkiye'nin en köklü sigorta şirketlerindendir. İlk kurulan sigorta şirketi Anadolu Sigorta ve Sonrasında Osmanlı Umumiye olarak da şimdiki Generali sigortadır. Buna hiçbir şey diyemem zaten. Fakat gel gelelim verdikleri hizmet tartışılır. Ucuz etin yahnisi yavan olur diyen arkadaşlara katılıyorum.

1. Trafik sigortasında sizleri '' ücretsiz yol yardımı veriyoruz '' vaadiyle kandırmasınlar. Trafik sigortalarının teminatları hazine müsteşarlığı tarafından belirlenir ve noktası bile değiştirilemez. Zaten ödeme yapmış olduğunuz kredi kartınızın bankası sizlere ücretsiz yol yardımı vermekte.
    2. Poliçelerde yapılan indirimler %5 i geçemez çünkü kazanılan zaten sadece %15 tir.
    3. Kasko poliçenizde fiyat odaklı değil, teminat odaklı gidin. Servis seçiminizden, cam hasarlarınızdaki muafiyetlere kadar dikkatle inceleyip emin olun.
    4. Kasko için ''mini onarım teminatı'' çok önemlidir. Tramere hasar kaydı olarak işlenmemekte. Fakat bunu hasar olarak işleyip, yenileme zamanında eğer Generaliden yaptıracaksanız görmezden gelir. Başka bir şirkete gidecekseniz araç hasarlı gözüktüğünden dolayı 2.000 TL nin altında fiyat bulamazsınız.
    5. Piyasaya hızlı giriş yapmaya çalışan şirketlerin sonu hep hazin olmuştur. Örneğin EGE SİGORTA. Ege Sigorta yaklaşık 4 ay önce battı. Çünkü piyasanın çok altında fiyatlar verdi. Elinde çok fazla riziko birikti ve gerçekleşmeye başlayınca riskler ödemeleri yapamadı. Bu dönemde de hasar ödememek için elinden geleni yaptı ama nafile. TMSF mallarına el koyduğu için, Ege Sigorta dan poliçe sahipleri eğer bir hasarla karşılaşacak olursa, hasarın %25 ini devlet, %75 ini poliçe sahibi kendisi ödeyecektir.

Diyeceğim o dur ki 50-100 TL için bilmediğiniz, güvenemediğiniz şirketlerle çalışmayın. Biz araçlarımızı sigortalarken riskin oluşmasına karşılık para ödüyoruz. Bilinmedik veya güven vermeyen sigorta şirketleriyle çalışıp, ekstradan risk almayın. 50-100 TL daha fazla verin, kendinizi güvence altına alın.

Son olarak bir dipnot eklemek isterim:

Piyasada fiyat veren kooperatif şirketler var. Doğa,Koru,Ankara,Demir sigorta gibi. Aman diyim poliçe yaptırmayın. Kooperatife katılım payı altında poliçeye dahil 100 TL alıyorlar. Böylelikle ortak oluyorsunuz. Eğer kooperatif batar veya zarar ederse, siz de ortak olduğunuz için borçlu çıkıyorsunuz.

Eğer özel olarak bilgi almak istediğiniz veya sormak istediğniz bir şey olursa mesaj atmanız yeterli. Yardımcı olurum.

• benkendimvebiz kullanıcısına yanıt
    Doğadan yaptım şimdi 2.yıl yenilemezsek üstad ne oluyor katılım sona mı eriyor?
    Sizce sağlam olan 4-5 sigorta kasko ismi verir misiniz?
  • tsclub53 kullanıcısına yanıt
    Evet katılımınız sona erecektir. O yüzden kooperatif şirketlere bulaşmayın derim.

En iyi şirketler: Anadolu, Axa, Allianz, Groupama, Euroko, Unico, Zurich. Bunlar asla başını ağrıtmaz.

Zaten sigortacı olduğum için isterseniz yenileme zamanında bilgi verirsiniz size fiyatlamada yardımcı olurum.
  • Merhaba.

Generali den sigorta fiyatı aldım. Somco Japan 740 çıkarmıştı ve yardım filan yoktu. Bunlar 695 verdi ve toplamda 10 adet çekici,lastik, benzin bitti hizmeti olduğunu söyledi. Peki bu duruma ne kadar güvenilir? Acil yorum bekliyorum çünkü son 3 gün. Teşekkür ederim.

• generalinin kendi sitesinden teklif 700 tl kasko 865 trafik sigortası.sigortam.net e göre piyasanın bayaa bi altında.anlamadım bildiğim kadarıyla generali de boş bi firma değil.nasıl oluyo bu işler.kasko ne olduda bu kadar ucuzladdı?geçen sene 2 katıydı anlamadım..
  • Arama motorları ile arama yapınca bu konu çıktığı için yorum yapma ihtiyacı hissettim, bende bu firmadan trafik sigortası yaptırmıştım ancak özellikle kaza sonrası sizinle hiç ilgilenmiyorlar ve sizinle tersler gibi konuşmaktalar ancak poliçeyi yaptırmadan önce çok kibarlar, bu firmadan kesinlikle kasko yaptırmanızı tavsiye etmem, trafik sigortasınıda sadece prosedür yerine gelsin ucuz olsun başka birşey beklemiyorum diyorsanız yaptırın, çok fark yoksa kesinlikle başka güvenilir firmalara sigortanızı yaptırın hiç bu firmaya bulaşmayın bunlar benim görüşlerimdir.
  • 3 gün önce bu firmadan trafik sigortasını yenilettim, 5-6 yere fiyat sormuştum en ucuz 604 ile doğa sigorta çıktı ondan bir sonrası 652 ile axa, axa dan yaptırmaya giderken son anda bunları aradım sigorta yaptırmaya gidiyorum birde sizden fiyat aliyim dedim, kaç paraya yaptiriyorsunuz dedi kadin 604 dedim bende, 559,90 fiyat çıkarttılar bende yaptırdım, en ucuz generali fiyat verdi yani.

Benim şu anki kaskom AIG sigortadan bu şirket hakkında bi bikginiz varmı acaba ?

• Lordy4111 L kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

AİG sigorta için kötü diyemem fakat genellikle kurumsal ve hayat sigortalarında daha kalitelidir. Trafik sigortaları ve kaskolar için çok kaliteli diyemem. Servis ağı pek geniş olmamakla birlikte genel olarak özel servislerle anlaşmalıdır. O yüzden pek fazla tavsiye etmem.

Saygılarımla.
  • Kasko sigortamı 2 yıldır,Trafik sigortamı da aralık ayında Generali sigortaya yaptırdım.7 nisan da Trafik sigortası olmayan bir araç aracıma çarptı.Aracım yetkili serviste yapıldı.Ne sigorta acentesini gördüm ne eksperi.Sadece telefonla görüşmek sureti ile işlerim yapıldı.İkame aracım evime gönderildi bitimin dede evden aldılar.Aracım yapıldı ve teslim aldım.Kısacası herhangi sorun yaşamadım.
  • tahiroguz T kullanıcısına yanıt
    kaskomu yenilemiyecdktim ama siz böyle yazınca bir daha düşünücem

• ben generali den kasko yaptırdım. ucuz diye...ama başıma gelmeyen kalmadı. parçaları kendileri gönderiyor tamirciye .tamponu değiştirmiyor yapıştırıyor...cam çatlamış eksper diyorki bu başka bir yerde olmuş..bunu dahil edemeyiz. zaten yılda bir kere hakkımız olan cam değiştirmeyi yetkili anlaşmalı camcıdan yaptırdık.sonradan bizi arayıp cam parasını ve işçiliğini istiyorlar.540 tl civarında. hesabıma gönderecekleri paranın % 50 sini gönderdiler..asla bir daha generalimi ...... tövbeler olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih kaptan -- 27 Temmuz 2016; 16:47:38 >
  • aramış bugün generali efendim sizin için bu yıl şu teklifimiz var yani geçen yılkinden 300 tl az
    dedim bir düşüneyim fiyat alayım size döneyim(geçen yıl onlardan yaptırmak zorunda kalmıştım)
    Bugün işte 3 kere aradı beni bundan uygununu kimse veremezmiş de filan da
    en son bayağa sert konuştum
    ben önermiyorum neden derseniz

1 yıl için bana dönüş yaptılar o da yenileme zamanı
    ihtiyaç olduğunda muhattap yok karşımda
    doğru dürüst anlaşmalı serviste yok yaşağım yerde
    olumsuz yani
  • Kesinlikle araştırmadan en uygun diyerek yaptırmayın. 3-4 ay kendileriyle iletişimde kaldım en uygun fiyatı verdirdiklerine inandırmaya çalıştılar. Zorunlu sigorta teklifine 617 tl den daha aşağı kimse veremez vaadinde bulundular. 372 tl ye yaptırdım. Aradıklarında utanmasalar yalan söylediğimi söyleyecekti.
    Merhana öncelikle sigorta konusunda bilgi verdiğiniz için teşekkürler
    Bende geçen sene koru sigortadan yaptırdım Eylül de bitiyor yeni yaptiracagim bendende katılım payı almışlar anlaşmayı bitirmek için birşey yapmalimiyim yoksa eylülde kendi sonlanirmi başka firmayla direk anlasirsam problem olurmu

Teşekkürler

• Ronaldinho26 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Poliçeniz bittiği gibi ortaklığınız da bitmiş olacaktır.

Saygılarımla.
  • Özelden yazdım size , zahmet olmassa teklif almak isterim bi kaç şirketten
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.