Şimdi Ara

★ General Mobile GM 9 Pro ★ ANA KONU ★ Android Q Beta Kayıtları başladı! (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.819
Cevap
88
Favori
328.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gm 9 pro aldım 2 gün önce ( ikinci el olarak aldım telefoncudan, cihaz 3 aylık, renk olarak siyah arkası işte 1400 tl fiyat çekti, diğer bundan önceki cihazım xiaomi a2 lite idi) onu bu gm 9 pro ile takas usulü 750'e a2 lite saydı üstüne 550 lira kattım aldım 1300 liraya almıs oldum (100 lira pazarlık ettik aldık)

geleyim 2 günlük kullanıcı artı ve eksi yorumlarıma;

artılar;

1- ekran kalitesi iyi amoled pek sevmesemde bunda çok sırıtmamıs samsunglar gibi abartılı renk tonlaması yok renkler canlı ve doğal
    2- ses kalitesi ortalamanın bir tık üstü sesler de bas ve tizler dengeli veriyor beğendim
    3- 4 gb ram gerçekten de hissettiriyor akıcılığı ve hafızası 64 gb olması ileriye dönük güzel depolama
    4- snapdragon 660 performansına hayran kaldım hakkını veriyor
    5- ahize sesi konusma olarak net geliyor en az 1 saat konusma yaptım en ufak ses kısılması şebeke saçmalaması yapmadı
    6- kameralara gelecek olursam ben pek kamera merakı ınsan degılım ama bunda ki kamera diğer a2 lite ve kullandıgım orta seviye kameralı cıhazlara oranla iyi çekimler yapıyor, selfie kamerası da keza öyle.
    7- 3800 mah batarya 6 inc ekran ile orantılı uyumlu olmus tabi işlemci olarak snpdrgn 660'da performansa katkı ediyor bataryasına günü rahatlıkla çıkartıyor

eksiler;

1- arka kapak çok kaygan cam değil plastik kullanılmıs yağ gibi elden kayıyor bu kötü olmus zaten kasa olarak buyuk bir de kaygan kapakla bazen sinir bozucu olabılıyor
    2- kamera da az da olsa dalgalanma olusuyor az ısıklı ortamda sonra duzeliyor guncelleme ile halledilir sanırım.
    3- çift tıklama ekranı uyandırma şeyi cok hassas bazen cebimde acıldıgını fark edıyorum
    4- şarj olurken cihaz baya bi ısınma yapıyor ama bunu hızlı sarj doldurma işine baglıyorum muazzam sure de hızlı şarj ediyor

diyeceklerim bunlar herkese iyi kullanmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentpl -- 30 Mayıs 2019; 1:43:43 >

• erentpl kullanıcısına yanıt
    Hızlı şarjı kapatmanın bi yolu var mı? Şarj olurken çok ısınıyor benimki de.. Li-ion pillerin en büyük düşmanı ısı!... o bakımdan Hızlı şarj, bataryanın ömrünü çabuk bitiriyormuş. 1 seneye kalmaz elimize almayalım pilini sonra??

eski tip adaptörle şarj edeyim dedim bu sefer de adaptör feci ısındı, acayip kokular salmaya başladı.. yanacak diye çıkarım fişten.. Hızlı şarj yazılımsal olarak devredışı bırakılıyor mu bunda? samsunglarda bıraklıyor bunda neden yok bu opsiyon
  • Hızlı şarj devre dışı bırakılmıyor bunda. Samsung haricinde yok galiba ; ya da ben görmedim. Bu arada cihazın pili li-on değil li-po. Ikisi arasında ne fark var tam olarak bilmiyorum ama li-po nun daha iyi olduğunu okumuştum zamanında bi yerlerde :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafayareset.exe

Hızlı şarjı kapatmanın bi yolu var mı? Şarj olurken çok ısınıyor benimki de.. Li-ion pillerin en büyük düşmanı ısı!... o bakımdan Hızlı şarj, bataryanın ömrünü çabuk bitiriyormuş. 1 seneye kalmaz elimize almayalım pilini sonra??

eski tip adaptörle şarj edeyim dedim bu sefer de adaptör feci ısındı, acayip kokular salmaya başladı.. yanacak diye çıkarım fişten.. Hızlı şarj yazılımsal olarak devredışı bırakılıyor mu bunda? samsunglarda bıraklıyor bunda neden yok bu opsiyon
    2 çıkışlı adaptörler oluyor. birisi hızlı şarj diğeri 5v 1-1.5 amper falan oluyor. onların iyi markalısından alırsanız sıkıntı olmaz.
  • Gençler hızlı şarj telefonun pilini öldürüyor. Bunu engellemek için çok sağlam ve dayanıklı en fazla 1 amper güç verebilen bir adaptör kullanmak gerekiyor. Adaptöre güvenmiyorsanız kesinlikle kullanmayın! Telefon hunharca enerji çekmeye çalıştığı için patlayabilir yangın çıkarabilir telefonunuzu yakabilir.

Diğer çözüm ise yaklaşık 70 santim ile 1 metre arasında USB uzatma kablosu almak. kendi adaptörü ve kendi kablosu arasına bu ekleyince alınan güç yaklaşık 1 ampere düşüyor

İkisi arasindaki fark;

★ General Mobile GM 9 Pro ★  ANA KONU ★ Android Q Beta Kayıtları başladı!
    ★ General Mobile GM 9 Pro ★  ANA KONU ★ Android Q Beta Kayıtları başladı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kısır Hamide -- 30 Mayıs 2019; 2:55:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar, selamlar.

1 nisana az kaldı, fiyatı artmadan bende alim şu telefonu artık diyorum. Sormak istediğim bir iki soru var ;

3-4 sene gider mi bu telefon üzerindeki pil ile?

garantisi bittikten sonra bozulur mu?

bu fiyata alınabilecek en iyi telefon bumu? veya 200-300 tl fazla verip buna yakın daha güvenilir bir marka telefon alabilirmiyiz?

telefondan hiç anlamam, benim tek endişem çabuk bozulması, video çeksin foto çeksin internete girsin tek derdim bu.

Yorumlarınızı esirgemeyin, iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamiryov

Oğuz kardeşimin rehberliğinde az önce root edip Google Kamera kurdum :)

Tavsiye ederim..

Teşekkürler @oguz298
    Hayırlı olsun :)

Hocam herkes teknik olarak herşeyi tam bilmiyor.
    Şurada gcam nasıl kurulur.. aşama şama anlatılsa inan çok faydalı olur.
    Birçok kişi nasıl yapılacağı açık ve net anlatılmadığı için yapmaktan çekiniyor.
    Bi rehber hazırlansa (programlar, aşama aşama nasıl yapılıyor) anlatsanız burada olmaz mı?

Syg.
  • 1 gündür GM9 kullanıcısıyım, bir şey sormak istiyorum. Saat ekran koruyucusu var, yuvadayken ve şarjdayken aktif edebilme var da yuvadayken demek ne demek? bunu Samsung lardaki gibi AOD olarak kullanamıyor muyuz? ille de 3. parti yazılıma mı ihtiyaç var? bir diğer soru, gmail uygulamasında bir den fazla mail tanımlaması yaptım, ama mail programı üzerinde okunmayan e postaları sayan counter yok. Bunu nasıl çıkartırım?

Bonus soru : bu Gcam root olmadan kurulmuyor mu? buna en yakın root yapamdan kullanılacak program nedir sizce?

ayrıca mesela whatsapp mesajı geldiğinde ikon üzerinde okunmadığına dair bir simge olması gerekmiyor mu?

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicero35 -- 30 Mayıs 2019; 9:51:20 >
  • murderyamf kullanıcısına yanıt
    Hocam sorduğunuz soruların hepsi cevaplandi daha önce ; çok eski değil ha, bir iki gün önce. Aynı sorular o kadar çok soruluyor ki, insanlar artık cevap yazmaktan yoruluyor gercekten :)) size tavsiyem konuyu okuyun ; şöyle geçmiş sayfalara falan bi bakın. Çok geriye gitmeden istediğiniz cevapları alacaksınız muhtemelen. Garantisi bittikten sonra bozulur mu sorunuz ise beni benden aldı :))

• quote:

Orijinalden alıntı: erentpl

gm 9 pro aldım 2 gün önce ( ikinci el olarak aldım telefoncudan, cihaz 3 aylık, renk olarak siyah arkası işte 1400 tl fiyat çekti, diğer bundan önceki cihazım xiaomi a2 lite idi) onu bu gm 9 pro ile takas usulü 750'e a2 lite saydı üstüne 550 lira kattım aldım 1300 liraya almıs oldum (100 lira pazarlık ettik aldık)

geleyim 2 günlük kullanıcı artı ve eksi yorumlarıma;

artılar;

1- ekran kalitesi iyi amoled pek sevmesemde bunda çok sırıtmamıs samsunglar gibi abartılı renk tonlaması yok renkler canlı ve doğal
    2- ses kalitesi ortalamanın bir tık üstü sesler de bas ve tizler dengeli veriyor beğendim
    3- 4 gb ram gerçekten de hissettiriyor akıcılığı ve hafızası 64 gb olması ileriye dönük güzel depolama
    4- snapdragon 660 performansına hayran kaldım hakkını veriyor
    5- ahize sesi konusma olarak net geliyor en az 1 saat konusma yaptım en ufak ses kısılması şebeke saçmalaması yapmadı
    6- kameralara gelecek olursam ben pek kamera merakı ınsan degılım ama bunda ki kamera diğer a2 lite ve kullandıgım orta seviye kameralı cıhazlara oranla iyi çekimler yapıyor, selfie kamerası da keza öyle.
    7- 3800 mah batarya 6 inc ekran ile orantılı uyumlu olmus tabi işlemci olarak snpdrgn 660'da performansa katkı ediyor bataryasına günü rahatlıkla çıkartıyor

eksiler;

1- arka kapak çok kaygan cam değil plastik kullanılmıs yağ gibi elden kayıyor bu kötü olmus zaten kasa olarak buyuk bir de kaygan kapakla bazen sinir bozucu olabılıyor
    2- kamera da az da olsa dalgalanma olusuyor az ısıklı ortamda sonra duzeliyor guncelleme ile halledilir sanırım.
    3- çift tıklama ekranı uyandırma şeyi cok hassas bazen cebimde acıldıgını fark edıyorum
    4- şarj olurken cihaz baya bi ısınma yapıyor ama bunu hızlı sarj doldurma işine baglıyorum muazzam sure de hızlı şarj ediyor

diyeceklerim bunlar herkese iyi kullanmalar
    Hızlı sarjı eksiye koyman büyük saçmalık.

• Beyler cihazım gm 9 pro ama bana mayıs güncellemesi hala gelmedi nedenini bilen var mı acaba? General mobile ile iletişime geçtiğimde telefonu fabrika ayarlarına döndürmemi istiyor ben de bunu istemiyorum. Başka bi çözümü var mıdır acaba?

• Jamiryov nickli arkadaş Gm ile iletişime geçip çözmüştü yanılmıyorsam. İmei numarasını isteyip güncellemeyi göndermişlerdi.

• lawyer25 kullanıcısına yanıt
    Benden de imei istediler ancak çözümünü bulamadılar telefonu en son servise getirin dediler. Başka bi yolu olmalı...

• Şuan farkettimde cihazı dokunarak uyandır ve kilitle seçenekleri LG lerdeki çift tıklayarak tuş kilidi özelliği değil mi? Eğer oysa bendeki uyandırma çalışıyor fakat kilitleme çalışmıyor, ana ekranda boş bir yere 2 kere çift tıklıyorum telefonun kilitlenmesi gerekirken tepki vermiyor..

Evet konuda bahsedilen Gcam kurma rehberi gibi bir rehber yapılırsa çok güzel olacak gerçekten, telefonu garantiden çıkarmamak için ellemiyorum şuan fakat konudaki gece çekilen bir fotoğrafı görünce normal kamerayla fazlasıyla fark olduğunu gördüm ve bu beni üzdü... :(
  • ssefer88 kullanıcısına yanıt
    Format atın o zaman ; servise gitmektense?

• lawyer25 kullanıcısına yanıt
    Format da atmak istemiyorum bu sefer yedeklemem olduğu halde telefonu baştan kurmam lazım... Neyse bekleyelim biraz belki gelir.

• erho95 kullanıcısına yanıt
    Ekranda boş bi yere çift tıkladığınızda ekran kilitlenir. Sizde bi hata olabilir.

• erho95 kullanıcısına yanıt
    Launcher kurduysanız, bazı Launcher'lar bu özelliği desteklemiyor olabilir.

• cicero35 C kullanıcısına yanıt
    Kendi launcherı saf androidin olduğundan çok şey yok

Nova launcher tavsiye ederim, pro sürümü apk olarak bulup yükleyebilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brhndrn

Launcher kurduysanız, bazı Launcher'lar bu özelliği desteklemiyor olabilir.
    Evet tam da bu yüzdenmiş nova launcher kullanıyordum galiba çift tıklama premium gibi birşey novada, neyse ben bir apksını indireyim onun bari teşekkür ederim yardımınız için
  • 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.