Şimdi Ara

---General Mobile DST22--- (Çift Sim-Bluetooth-Bar tipi)...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
12.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ---General Mobile DST22--- (Çift Sim-Bluetooth-Bar tipi)...

General Mobile DST22
    General Mobile in bar tipi yeni telefonu piyasa çıkmış, dizayn, renk ve malzeme kalitesi olarak oldukça iyi gözüküyor, söylendiğine göre önceki iki modelde yaşanan sorunlar giderilmiş, bluetooth eklenmiş 2.0 mp kamerası var ekran büyük ve parlak çift sim kullanımı biraz daha geliştirilmiş, tuşlu ve dokunmatik olarak kullanılabiliyor, çift sim kartlı telleri ülkemize ilk getiren firma, sanırım kendini geliştirmekte, çift sim kartı birlikte kullanmak isteyenler için buda yeni bir alternatif olabilir bence, fiyat olarakta fena değil gibi ortalama 600 ytl civarında...

Teknik Özellikler
    Artı Özellik
    Çift Sim Kart Teknolojisi
    Hafıza Fonksiyonları
    Mini SD Kard hediye
    1000 kişilik Telefon Rehberi Hafızası

Ekran Özellikleri
    2.4" Dokunmatik, El yazısı Tanıma Özellikli Ekran , Canlı Renkler TFT 262 bin renk
    Otomatik kamera tuşu
    Menüde yukarı aşağı gezinme sağlayan iki fonksiyonlu yan ses seviyesi ayarlama tuşları
    Aktif Bekleme
    Avuçta rahatça kavranan dizayn
    Kısayol fonksiyonlu yön tuşları
    Kamera
    2.0 mega pixel camera (1280 x 1024 pixels)
    4 x digital zoom
    Kullanıcının resim veya video çekerken istediği noktaya doğru yakınlaşmasını sağlar
    Tek Tuşla Kamera
    Gece Modu
    Kullanıcının karanlık yerlerde bile istediği görüntüyü yakalamasını sağlar.
    Efekt Seçenekleri
    Sıralı çekim
    Zamanlayıcı
    Data transfer
    Bluetooth ile telefondan telefona, telefondan bilgisayara, bilgisayardan telefona veri transfer imkanı
    Usb kablosu ve bilgisayar arasında data transferi
    Ses Özellikleri
    Ahizesiz Kullanım
    Kullanıcının telefonu kulağına tutmadan yani ahizeyi devreye sokmadan kullanabilmesini sağlar.
    Ses Kaydedici
    Kullanıcının her türlü sesi ve telefon görüşmelerini kaydetmesini ve dinlemesini sağlar.
    Müzik Çalar (yön tuşları ile oynatabilir, durdurabilir, kapayabilir, ileri ve geri alabilirsiniz.)
    Kullanıcının usb kablosu ile telefonuna aldığı müziklerini dinlemesini sağlar.
    Video
    Video Kaydedici
    Kullanıcının istediği bir görüntüyü belirli bir süre içerisinde yakalamasını ve kaydetmesini sağlar.
    Video Oynatıcı
    Kullanıcının çektiği veya bilgisayarından indirdiği videoları izlemesini sağlar.
    Efekt Seçenekleri
    Mesajlaşma
    SMS (Zincir mesajlar)
    Kısa Mesaj Servisi
    MMS (uyumlu cihazlara resim, ses dosyası veya video gönderme)
    Multimedya Mesaj Servisi
    Ses postası sunucusu
    Broadcast Message
    İletim Raporu
    Kullanıcının yolladığı iletinin ulaşıldığına veya ulaşılmadığına dair bilgi verir.
    Okundu Raporu
    Multimedya
    MP3, Midi destekli müzik çalar
    MP3, Midi, video ve gerçek ses formatı desteği
    Stereo Kulaklık
    Animasyonlu Ekran Koruyucu ve Duvar Kağıtları
    Resim Görüntüleyici
    Photo Artist
    Ses Kaydedicisi
    Melodi Oluşturma
    Call Management
    Arama Zamanı
    Kullanıcın gelen, giden ve cevapsız çağrılarının zamanının görülmesini sağlar.
    Arama Kaydı
    Ahize
    Ekstra
    Hesap Makinesi
    Kullanıcının çarpma,bölme,toplama,çıkarma gibi 4 işlem yapabilmesini sağlar
    Birim Çevirici
    Para Birimi Çevirici
    Organizasyon
    Takvim
    Kullanıcının toplantı gibi yapılacak işlerini ve doğum günü gibi gerekli notlarını kayıt altına alıp daha sonraki zamanlarda bakabilmesini ve istendiği zamanda uyarılmasını sağlar.
    Görev Listesi
    Alarm
    Kullanıcının telefon tarafından istenildiği zamanda uyarılmasını sağlar.
    Dünya Saatleri
    Kullanıcının bulunduğu ülke ile diğer ülkelerin saat farklılıklarını görmesini ve tüm dünyadaki yerlerin saatlerine istediği zaman ulaşabilmesini sağlar.
    Eğlence & Oyunlar
    Kronometre (Normal ve nWay kronometre seçenekleri)
    Resim Düzenleyicisi
    Oyunlar
    Sağlık
    BMI (Vücut Ağırlık Endeksi)
    Menstural
    Batarya
    Bekleme zamanı 150 saat
    Konuşma zamanı 120 dakika
    Li-ion Battery 1000 mAh
    Özellikler
    Ağırlık : 105 gram
    Boyutlar: 112x50x15mm
    Servis
    GSM 900/1800
    WAP
    Internet
    GPRS
    (General Mobile sitesinden alıntıdır.)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=16001&productid=telcepgengdst22
    http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=Telefon&productid=CE01389(44000000)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 17 Aralık 2007; 10:34:52 >

• TELEFON GUZEL EKRANI 2.8 OLSA COK GUZEL OLCAKTI
  •  ---General Mobile DST22--- (Çift Sim-Bluetooth-Bar tipi)...
     ---General Mobile DST22--- (Çift Sim-Bluetooth-Bar tipi)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 17 Aralık 2007; 10:34:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozo2

TELEFON GUZEL EKRANI 2.8 OLSA COK GUZEL OLCAKTI

fikrine saygi duymakla beraber, bence 2.4 ekran fazlasiyla yeterli...
  • teli azda olsa biraz inceleme fırsatım oldu. Dikkatimi çeken telin malzeme kalitesi tahminimden daha iyi sağlam bir yapısı var ekranı çok iyi denilebilir oldukça parlak ve çözünürlüğüde 240 320 olmali. dis hoparlor sesi oldukca yuksek. dokunmatik kullanimi kolay, Ergonomisi oldukca iyi. Ince sayılabilir. yalniz biraz uzun ve genisce, birde yon tuslari dizayni daha iyi olabilirdi. Eğer yazılım ve özellliklerde sorunsuz kullanılabiliyorsa bu sınıfta bu tel iş yapabilir, tabi bence, yakinda belli olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 16 Aralık 2007; 18:17:39 >
  • bende teknosada inceledim güzel arkadaşın dediği gibi işcilik ve malzeme ilk bakışta güzel ama mükemmele yaklaşması için tuş takımındaki basitlik giderilebilinirdi, ve biraz bana agır geldiyinede güzel ilk versiyonlara göre iyi. samsumg da yeni bir model duyurdu bekleyip ilk kullanan arkadaşların yorumlarını almakta fayda var.
  • Geri cekilmistir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t1470258 -- 23 Aralık 2007; 17:43:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar... Bu telefonda MSN Messenger var mı, yüklenebiliyor mu yada Şebekelerin sağladığı Messenger hizmetlerine uyumlu mu? Şimdiden teşekkür ederim..
  • kamera 2 megapiksel deniyor ama parantez içinde 1280*1024 yazıyor. öyleyse kamera 1.3 mp. ya da parantez içine yanlış yazıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okumusfatih -- 24 Aralık 2007; 23:37:01 >
  • Arkadaşlar bu telefonu satın aldım, ön görünüm olarak çok iyi geldi bana, ekran parlaklığı süper denecek kadar iyi, foto kalitesi 2.0 Megapixel evet ama çekimi o kadar iyi değil gibime geldi, çift hat olayı gayet başarılı, tuş takımına biraz daha özen gözterilebilirdi, dizayn olarak iyi tek merak ettiğim MSN Messenger yüklenebiliyor mu yada şebekeleri destekliyor mu bilenler varsa lütfen diyorum ;)
  • telefon guzel bır alete benzıyor.ılk modelı gıbı bluetooth koymama gıbı bır yanlısa da dusmemız.
  • General Mobile dst 22 modelini 10 gun once Teknosadan aldim.Almanya ve Turkiye de yasayan ve devamli telefon degistiren birisi olarak, ilk izlenimlerimi sizinle paylasmak istedim ve dst 22 hakkindaki ilk izlenimlerim cok olumlu.
    tuhaf gelebilir ama isim geregi, Almanya hatti ve Tr. hatti olmak uzere,Nokia e-61, Samsung d900 i ve d840 olarak uc adet telefon tasiyordum..bu sayi simdi ikiye indi..
    Nokia e-61 bir kenara birakip,Samsung ve General Mobile arasinda kiyaslama olarak degilde, sikayetci oldugum ve begendigim yonler diye bir degerlendirme yapacak olursak,her iki samsung modelinde birinci sikayetim zil sesleri idi, cok zor duyuluyordu.ikinci sorun batarya sorunu idi, sarj suresi cok dayanmiyor,ucuncu sorunumda buyuk boyutlu resimleri acmiyor idiler.yani baska fotograf makinelerinde cekilip hic islenmeden oldugu gibi hafiza kartina yuklenen 3mb. 4 mb yada ustu bir resmi acmiyor yada cok zor ve bayagi yavas aciyorlardi..benim icin oncelik gosteren bu konulari ele alirsak dst 22 den hic bir sikayetim yok..
    zil sesi gayet mukemmel derecede yuksek cikiyor...hafiza kartindaki 4 mb boyutundaki fotograflari acma hizina gelince, e-61 kadar hizli olmasada, ona yakin yada samsung a gore bir pc kadar hizli diyebilirim...bu islemler esnasinda hic kilitlendigi olmadi, resetlemek zorunda kalmadim..e-61 hizli idi ama cok defalar kapatip acmak yada pilini sokup takmak zorunda kaldigim olmustu..(fakat buradan e-61 ile kiyasladigim anlamini cikarmayin lutfen,ozellik olarak e-61 apayri ve farkli bir cihaz)
    dst 22 nin sarj suresine gelince, tek memnun olmadigim yonude iste burasi..hic muzik dinlemeden yalnizca gunde yarim saat konusma ve gunde 5-6 mesaj alip ve gonderme ile iki gun gidiyor...cok yogun kullanimda 1 gun gider herhalde diye dusunuyorum..fakat yedek pil ve desktop sarj cihazi olmasi bu olumsuzlugu bir derece telafi ediyor...
    sim 1 ve sim 2 den gorusme ve mesajlasmada hic problem yok..kullanimi cok rahat..arama kaydinda sim 1 yada sim 2 nin arama tusuna basinca hepsi gorunuyor..ayri ayri bakma geregi yok...dokunmatik ekran mukemmel calisiyor...
    fakat bir sey dikkatimi cekti, kullanilan hafiza olarak ister sim hafizasini ister telefon hafizasini secin fark etmiyor ikisinide gosteriyor..rehberden isim aradiginizda hepsini gosteriyor..sim kayitlarinin uzerlerinde sim 1 ve sim 2 diye yaziyor...yani menude kullanilan hafiza secenegi var,fakat sadece kayit icin gecerli..
    numara kayit ederken sadece telefona yada sim karta kayit edebiliyorsunuz...telefon defterine 1000 kisi kayit edilebiliyor..her kisi icin uc adet telefon numarasi kayit etmek mumkun..fakat gosterim esnasinda simde ve telefonda kayitli butun numaralari gosteriyor...yani sim kartdaki onceden kayitli olan numaralari ve isimleri ignore edemiyorsunuz...bu konuda Samsung ile benzerlik gosteriyorlar.
    mesaj yazmadaki akilli klavye yada t-9 adiyla bahsedilen yazim sekline gelince, bu telefonda cok kotu..benim nesajlasmalarim genelde ingilizce ve almanca oldugu icin nadirde olsa bazi kelimeleri yazarken yazilisi konusunda tereddute dussem bile, t-9 yada akilli klavyede dogru seklini bulabiliyordum..bunda oyle bir sey aramayin..akilli giris sadece turkce var, turkcede de cok kapsamli degil..mesaj yazarken ya klasik sistemde yazacaksiniz yada dokunmatik ekranda qwert klavye ile yazacaksiniz..dokunmatik ekranda qwert klavye ile yazmak bayagi kullanisli..fakat ingilizce yada almanca yazarken, yazilis konusunda tereddute duserseniz sozluge bakmaktan baska careniz yok.
    kamera olayina gelince, devamli olarak yanimda nikon d 80 + compact bir fotograf makinesi tasidigim icinde,bu gune kadar hic bir telefonun kamerasi ilede dogru durust bir cekim yapmadigim icin bir sey diyemiyecegim..
    General mobile dst 22 de t-9 klavye ve batarya omru disinda,hoslanmadigim fazla bir sey bulamadim..bekledigimden bayagi iyi..samsung kullanan birisi olarak, su an piyasada samsung dual olsa bile, yinede bu telefonu aldigim icin pisman olmazdim...
    Samsung taki tek hoslandigim ve bu telefondada aradigim taraf, istenilen kisimlara sifre konulabilmesi olayi idi..yani sadece mesajlara ve resimlere hafiza kartina vs. telefon gizliligi kismindan istedigim yere erisim sifresi koyabiliyordum..o yuzden de samsunglari rahatca ortalikta birakabiliyor, telefon sarjda takili iken bile rahatca tuvalete vs. gidebiliyordum..oysa bu telefonu gorusme bittikten sonra tekrar cebime koymak zorunda kaliyor ve orta yerde birakmamaya ozen gosteriyorum...bahsettigim konudan muzdarip arkadaslar ne demek istedigimi anlayacaklardir, bu yuzden daha fazla detaya girmiyorum.
    arkadaslar kisaca ozetlemek gerekirse, benim gibi oncelikli maksat, tasinan telefon sayisini azaltmak ise, gayet sahane bir sekilde ihtiyaca cevap veriyor..
    baska sormak istediginiz bir sey olursa elimden geldigi olcude cevaplamaya calisirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroltay -- 27 Aralık 2007; 0:10:05 >

• Hayırlı olsun bende aldım bu cihazı ama MSN Messenger olayı var mı yüklenebiliyormu diye sormuştum birde o konu hakkında aydınlatırsan sevinirim saygılar..
  • Basta da bahsettigim uzere, benim icin oncelikli tercih sebebi iki hattinda ayni anda aktif olmasi idi....bundan dolayida, oyun,internet vs. gibi baska ozelliklere pek dikkat etmedim...Msn yuklenip yuklenemeyecegi hakkinda bir fikrim yok..
    saygilarimla.
  • dst 22 sarj suresi cok kafama takildigi icin, denerim hic olmaz ise ortagima yada esime veririm dusuncesi ile,Izmir de Tekmar isimli firmadan bugun Samsung d880 aldim...her iki cihaz hakkindaki ilk izlenimlerimi sizinle paylasayim istedim...
    ilk dikkatimi ceken, samsung d880, ust kapaktaki tuslardaki plastik ve ekran kalitesi olarak d900 yada d840 ile alakasi yok...ozellikle ekran kalitesi cok kotu, yada su sekilde izah edeyim, d900 ile e250 arasindaki fark gibi aynen...
    sarj suresini deneyecek kadar vaktim olmadi henuz...ilk izlenim olarak sunu soyleyebilirim...cift sim kartlilar pazarinda bende varim demek icin alelacele tasarlanmis bir telefon gibi geldi bana...kotu demek istemiyorum, ve kotu telefonda degil, fakat sahsen ben samsung tan daha iyi bir telefon beklerdim...
    ilk gozume carpan olumsuz yonune gelecek olursak, iki hattan birisini oncelikli hat yapiyorsunuz,sizin yaptiginiz tum arama ve mesajlar o hat uzerinden gidiyor, sayet diger ikinci hat uzerinden arama yapacasaniz numarayi girdikten yada rehberden sectikten sonra, telefonun yan tarafindaki kucuk dugmeye basmak sureti ile diger hatti seciyorsunuz, bu secme islemi zor ve zaman alan bir islem degil, bilakis cok kolay ve hizli...ama ne olursa olsun dst 22 gibi fonksiyonel degil...(gelen aramalar icin hat secmenize gerek yok,gelen aramalarda ikiside ayni anda aktif, bahsettigim konu sadece giden aramalar icin gecerli)
    zil sesleri cok az cikiyor, yani diger samsunglar ile ayni...diger samsunglardan tek artisi kullanilan hafizayi secebiliyorsunuz...
    dst 22 nin ustun taraflarina gelince ,
    ekran cozunurlugu samsung a gore mukemmel,ayni zamanda dokunmatik ekran olmasi guzel...zil sesleri yuksek cikiyor...en onemliside hic hat secmenize gerek yok, hangi hattan aramak istiyorsaniz o hattin tusuna basmaniz yeterli...
    su an her iki telefonada sahip birisi olarak benim soylemek istedigim, dst 22 nin daha fonksiyonel oldugu yonunde..kasa konusunda saglamlik olarakda tank gibi bir telefon hissi veriyor..
    kisaca benim soyleyeceklerim bu kadar...eger uzerinde general mobile degilde Nokia falan yazsa imis demek birmisli fiyata satilir, sarj sureside kimsenin umurunda olmazmis diye dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroltay -- 29 Aralık 2007; 0:33:15 >

• d880 in malzemesi konusunda sana katılmıyorum, sanırım metalik boyalar veya sert plastik bazen kullananları yanıltabiliyor aynı malzeme kullanılsa bile kullanıcı birine kötü birine iyi diyebiliyor nacizane fikrim, artı d880 in ekranı konusunu gerçekten abartmışşsın samsung konusunda epey bir tecrübem var, görüntü netliği ve canlılığında hiçbir problem yok bence, foto video radyo yazılım v.b. konularda dst22 ye göre daha kullanışlı ve başarılı olduğu kesin, dst22 nin gerçekten hoparlör ses seviiyesi yüksek ekranıda iyi ama d880 den üstünde değil belki biraz daha parlak olabilir, dst22 nin dokunmatik kullanımı güzel, şarjının çok az gittiği ve bazende çift hat kullanımında sıkıntı olabildiği konusunda yorumlar var, gerçi sen daha iyi bilirsin kullandığına göre çift hat kullanımında problem olup olmadığını ben yaptığım kısa inceleme ve bazı yorumlara göre konuşuyorum. saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 29 Aralık 2007; 17:07:31 >
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler, bende şunu söylemek istiyorum, ses kalitesi olsun, ekran kalitesi olsun, sağlamlığı olsun gerçekten mükemmel güzel bir cihaz bu dst22 modeli ama bu tür telefonun java desteği olmaması gerçekten beni üzdü. Aldığıma pişman olmadım ama bilseydim java desteğinin olmadığını almazdım diye düşünüyorum hayırlısı olsun kısmetimizde bu varmış ve alınmış alınmıştır. Ama çamur atılcak bir cihaz değil gercekten her özelliği çok başarılı, Saygılar..
  • Malzeme kalitesinin nasıl olduğunu, dış ses yüksekliğinin iyiliği, ekranın başarılı oluşunu, dokunmatiğin kolay kullanıldığını biliyoruz diğer bazı konularda,
    altta yazdığım sorulara kullanıcılardan gerçek cevapları alabilirsek Dst 22 yi almayı düşünenlere yada alternatifleri arasında bulunanlara oldukça fayda sağlanabilir sanırım...
    vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

1- Görüşme Esnasında ses seviyesi ve kalitesi nasıl her iki hattada...
    2- Şebeke sinyal çekim gücü nasıl(şebeke problemi oluyormu-görüşmelerde sorun yaşanabiliyor mu yoksa sorunsuz ve başarılı mı)...
    3- Ortalama bir kullanımda (biraz görüşme mesajlaşma müzik bluetooth kullanımı v.b) batarya ne kadar gidiyor...
    4- Bluetooth kullanımı nasıl, hızlımı yavaşmı toplu dosya gönderme-alma varmı...
    5- Multimedya özellikleri olarak; Foto ve video kalitesi nasıl en yüksek video çözünürlüğü ve formatı nedir, müzik ses kalitesi ve yüksekliği kulaklıkta nasıl ekolayzer modları var mı...
    6- Dokunmatik haricinde, Yön, navigasyon tuşları ve numerik tuşla kullanım nasıl...
    7- İnternet kullanımı nasıl...
    8- Mesajlaşma-Java kullanımı v.b. konuları nasıl...
    9- Kullanılan yazılım, menüleri, kullanım hızı nasıl...
    10- Telde tema desteği varmı...
    11-Telin Sar değeri nedir...)
    12- bunların dışında sizin eklemeye değer gördüğünüz başka şeyler var mı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 29 Aralık 2007; 18:55:09 >

• 1- Görüşme Esnasında ses seviyesi ve kalitesi nasıl her iki hattada...

Gayet iyi hiç bir sorun yaşamadım şu ana kadar..

2- Şebeke sinyal çekim gücü nasıl(şebeke problemi oluyormu-görüşmelerde sorun yaşanabiliyor mu yoksa sorunsuz ve başarılı mı)...

Hiç bir sorun olmuyor çok başarılı...

3- Ortalama bir kullanımda (biraz görüşme mesajlaşma müzik bluetooth kullanımı v.b) batarya ne kadar gidiyor...

Batarya ne kötü nede çok iyi beni idare ediyor ortalama kullanımda 2.5 gün gidiyor...

4- Bluetooth kullanımı nasıl, hızlımı yavaşmı toplu dosya gönderme-alma varmı...

Bluetooth kullanımı iyi toplu hızı normal ve dosya gönderimi yok

5- Multimedya özellikleri olarak; Foto ve video kalitesi nasıl en yüksek video çözünürlüğü ve formatı nedir, müzik ses kalitesi ve yüksekliği kulaklıkta nasıl ekolayzer modları var mı...

Fotokalitesi pek iyi değil ama bir telefon için idare eder, En yüksek 1600x1200 çözünürlüğe sahip... Müzik ses kalitesi mükemmel hiç bir telefonda görmedim bu kaliteyi eko modları var.

6- Dokunmatik haricinde, Yön, navigasyon tuşları ve numerik tuşla kullanım nasıl...

başarılı..

7- İnternet kullanımı nasıl...

biraz yavaşgibime geldi

8- Mesajlaşma-Java kullanımı v.b. konuları nasıl...

Mesajlaşma iyi ama Java desteği yok..

9- Kullanılan yazılım, menüleri, kullanım hızı nasıl...

Yazılım gayet başarılı..

10- Telde tema desteği varmı...

Tema desteği yok ama arka plan resimleri falan değişebiliyor, idare eder..

11-Telin Sar değeri nedir...

Sar değeri nedir bilmiyorum..

12- bunların dışında sizin eklemeye değer gördüğünüz başka şeyler var mı...

Eklemeye değer gördüğüm şey ekrana kalem ile el yazısıyla yazdıgın harfleri otomatik tanıması çok ilgimi çekti..

• cevapların için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.