Şimdi Ara

*** GENERAL MOBILE DISCOVERY - SIK SORULAN SORULAR - TEKNİK REHBER - KULLANICI KULUBÜ *** (1986. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56.565
Cevap
328
Favori
3.374.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19841985198619871988
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: olcay1414

Farkında olmadan kırılmış olan dokunmatiğin tamiri için Telpa'ya gönderdim.Dün sabah ellerine ulaştı ancak bugün itibarı ile hala sitelerinde kayıt yok yazıyor.Normal süreçleri nasıl işliyor? Tecrübeli olanlardan bilgi rica etsem...

Seninde mi kırıldı?Başta baya övüyordum bu cihazı ama inanırmısınız ne zaman kırıldı bende sizin gibi farkında değilim.Telefonun şarj soketi bozulma olayı zaten dillere destan şimdi de bu ekran kırılma olayı çıktı.Ben ekrandaki ölü piksel,beyaz leke olduğu için verdim garantiye.Aldıktan iki gün sonra dokunmatik ekran çatlamış hiç haberimiz bile yok.Tesadüf değil mi aldıktan iki gün sonra bu defa da dokunmatik kırılması?Yoksa garantideyken dokunmatiğidemi değiştirdiler acaba.Kırılmalara vb. durumlarda da sigorta, garanti vvb. bişeyler olmalı.Öğrendiğim kadaryla 167 lira istiyorlarmış yuh be.Nerde garanti?
  • 16 GB versiyonda oyunların SD kart dosyaları harici hafiza dan çalisiyor mu acaba yani 4 GB lar gibi hafıza kartından oyun oynayabiliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar teli 1 aydır kullanıyorum herhangi bir kasma takılma vs veya bug'a raslmadım tel 16 gb versiyonu güncellemeden sonra dahada bihoşuma giti tel tek sıkıntısı kamera çekimi gece berbat kulaklık sesi höporler sesi diger telerden farklı degil daha önce wave 2 ve motorola atrix kullanan biriyim (atrix in kullalık sesi s4 bile yok ) sam wave 2 aynıydı bence tel gayet başarılı aksesuarda hiç sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdlgrr

arkadaşlar yaklaşık 2 aydır gmd kullanıyorum dün root atıp nexus rom u denedim güzeldi telefon çok seri geldi bana fazla da kullanmadım ama iyi gibiydi.
    sırf sim 2 de internet 3g ye yada h+ ya geçmediği için orjinaline döndüm.

sim 2 de 3g yok mu?
    simkartı kestirip sim 2 e taksam 3g gelir mi?
    nexus rom ile ilgili artı eksileri yazarsanız bende ona göre karar verip belki nexus rom a döeneceğim.

ilginiz için teşekkürler

Sim kartı kestirebilirsin sorun olmaz nexus kullanmak için kestirmistim bende ama fazla kullanmadım o romu pek bisey diyemem ama hız konusunda orjinalden daha iyiydi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salperde

quote:

Farkında olmadan kırılmış olan dokunmatiğin tamiri için Telpa'ya gönderdim.Dün sabah ellerine ulaştı ancak bugün itibarı ile hala sitelerinde kayıt yok yazıyor.Normal süreçleri nasıl işliyor? Tecrübeli olanlardan bilgi rica etsem...

Seninde mi kırıldı?Başta baya övüyordum bu cihazı ama inanırmısınız ne zaman kırıldı bende sizin gibi farkında değilim.Telefonun şarj soketi bozulma olayı zaten dillere destan şimdi de bu ekran kırılma olayı çıktı.Ben ekrandaki ölü piksel,beyaz leke olduğu için verdim garantiye.Aldıktan iki gün sonra dokunmatik ekran çatlamış hiç haberimiz bile yok.Tesadüf değil mi aldıktan iki gün sonra bu defa da dokunmatik kırılması?Yoksa garantideyken dokunmatiğidemi değiştirdiler acaba.Kırılmalara vb. durumlarda da sigorta, garanti vvb. bişeyler olmalı.Öğrendiğim kadaryla 167 lira istiyorlarmış yuh be.Nerde garanti?

valla eskiden bi tabir vardı sağlam cihazı garantiye gönder bozuk döner diye. biz okadar sakınarak kullanırken bu garantideki andavallar öküz gibi dalıyolardır bu alete muhtemelen. hiç yok canım olmaz öyle şey demeyin.

2006 da bi laptop almıştım vatan dan, alır almaz 512 ram de alıp orda ekletmiştim. ekleyen eleman gözümün önünde laptobun alt kapağın vidayı çıkardı, baktı kapak açılmıyo, laptobu ters olarak masaya koydu, kapağın aralığa tornavidayı sokup tornatidaya bir baskı uyguladı taaaak diye tüm vücuduyla laptobun üzerine bindi eleman. ben hemen araya girdim napıyosun falan diye, bişey olmaz bişey olmaz diyo.

bu adamların eline hergün tonla cihaz geliyo. hangi birine özen gösterecekler? neden özen göstersinler? umurlarında değil ki.

ülke sömürü ülkesi, hakkını da arayamazsın, kanıtlayamazsın ordan bişey olsa. ürün garantiden geldiğinde direk kırık olsa onu bile kanıtlayamazsın. 2005 de HP pavilion serisi laptopları çıkarmış ancak seri halde hatalı üretim olduğu için dünya genelinde geri toplamıştı sattıktan sonra, ama bizdekiler geri toplanmadı. bozulanları da arızayı üstlenmemek için hertürlü pisliği yaptılar, hem fatura hem de garanti belgesi istediler. getirenlerinkini de tamir etmeden geri yolladılar hemde her seferinde (zaten hatalı üretim, nesini tamir edecek) 3 tane tanıdığım aldı bu laptobu, 2 si kavga ede ede aylar süren servis rezaletinin ardından iade etti. bi arkadaşım sessiz biridi, uzun süre servislerde süründü, hakkını da arayamadı.

bu kötü niyetli insanların ellerine kaldık. valla dua ediyom şarj girişi bozulmasın diye, korkum 50-60TL vermek değil, korkum aletin açılacak olması. kazalı otomobil gibi benim için açılmış telefon. hele hele bu andavalların elinde açılmış ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Kasım 2013; 16:51:03 >
  • Yukarıda bazı arkadaşlar dokunmatik kırılmasından söz etmişler kırılma kendiliğinden olmaz fark etmeden de olsa darbe almıştır garanti konusuna gelince benim bildiğim diğer garanti firmaları da kırılan cihazları garanti kapsamına almıyor telpaya özel bir durum söz konusu değil bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu gameloftun yeni çıkardıgı oyunları cihazımız desteklemiyor napsak hep beraber e-mail mi atsak?
  • Bu ekrandaki beyaz leke olayı sanırım ilk yaşananlardanım. Benim kırılan ekran garanti kapsamı dışı yapıldıktan sonra (167 tlcik). Yaklaşık bir iki hafta sonrası bu leke için bu kez ücretsiz değişimi yapıldı tekrarında 3 ay sonra bu leke yine olmaya başladı bu sefer hafif bir eziklikten dolayı ücret istediler oysa düşme olayı ile lekenin alakası olmadığı gibi düşme daha sonra oldu sonrası elime kağıt verdiler kullanıcı hatası ve kesinlikle çoğalmaz kullanıma olumsuz etki etmez diye. Şimdi ise O zaman bir adet olan leke iki tane oldu. Bir kaç sayfa önce yazmıştım bu leke olayı kronikleşecek diye, sanırım öylede oluyor. Sanırım pil altından geçen ekran filmi baskı yapıyor ekrana.

• selam ıyı aksamlar arkadaslar hala su navıgasyonu yapamadım soylen programları yukledım ama gsp acık fakat nete baglanmadan harıtalar cıkmıyor ne kendıdekı harıtlar nede yukledıgım .......
  • sevilen25 S kullanıcısına yanıt
    EVET.
    Benim GMD de real racing 3 ve traffic racer ikiside SD cart da kurulu.

Saygı ve sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

quote:

valla eskiden bi tabir vardı sağlam cihazı garantiye gönder bozuk döner diye. biz okadar sakınarak kullanırken bu garantideki andavallar öküz gibi dalıyolardır bu alete muhtemelen. hiç yok canım olmaz öyle şey demeyin.

2006 da bi laptop almıştım vatan dan, alır almaz 512 ram de alıp orda ekletmiştim. ekleyen eleman gözümün önünde laptobun alt kapağın vidayı çıkardı, baktı kapak açılmıyo, laptobu ters olarak masaya koydu, kapağın aralığa tornavidayı sokup tornatidaya bir baskı uyguladı taaaak diye tüm vücuduyla laptobun üzerine bindi eleman. ben hemen araya girdim napıyosun falan diye, bişey olmaz bişey olmaz diyo.

bu adamların eline hergün tonla cihaz geliyo. hangi birine özen gösterecekler? neden özen göstersinler? umurlarında değil ki.

ülke sömürü ülkesi, hakkını da arayamazsın, kanıtlayamazsın ordan bişey olsa. ürün garantiden geldiğinde direk kırık olsa onu bile kanıtlayamazsın. 2005 de HP pavilion serisi laptopları çıkarmış ancak seri halde hatalı üretim olduğu için dünya genelinde geri toplamıştı sattıktan sonra, ama bizdekiler geri toplanmadı. bozulanları da arızayı üstlenmemek için hertürlü pisliği yaptılar, hem fatura hem de garanti belgesi istediler. getirenlerinkini de tamir etmeden geri yolladılar hemde her seferinde (zaten hatalı üretim, nesini tamir edecek) 3 tane tanıdığım aldı bu laptobu, 2 si kavga ede ede aylar süren servis rezaletinin ardından iade etti. bi arkadaşım sessiz biridi, uzun süre servislerde süründü, hakkını da arayamadı.

bu kötü niyetli insanların ellerine kaldık. valla dua ediyom şarj girişi bozulmasın diye, korkum 50-60TL vermek değil, korkum aletin açılacak olması. kazalı otomobil gibi benim için açılmış telefon. hele hele bu andavalların elinde açılmış ise.

Aynen katılıyorum.Cihaz garantiden geldikten sonra vidalara baktım tam takılmamış vardı.Nası olsa garanti diyorlar ve daha sonra bendeki gibi bi sıkıntı olduğunda onlar bizim kadar nazik davranmıyorlar.Hatta bilmiyorum parçaları birbiri arasında paslaşıyorlar mı acaba?Biz göremiyoruz ne işler dönüyo bu Telpa'da.Ama genede o 167 tl yi ödememek için, sırf Telpa'ya para yedirmemek için internetten sipariş ettim kendim takıcam.Az çok bizde anlıyoruz o işlerden.Haa böyle yaparsak garanti bozulur diyolar ya, garanti var da ne işe yarıyo ki?Garanti yok...
    En azından soket bozulmasına, dokunmatik ekran çatlamasına karşı sigorta ayrı bir garanti yapsalar...Sadece soketi bozulan burada gördüğümüz onlarca kişi var.Daha internet dışında da birsürü insan vardır.Bunlar tesadüf mü?Niye herkeste aynı sorunlar oluyor?Bu işin bilinmeyen çok ayrıntısı var aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: someoneme

telefonu torrent indirmek için kullanan var mı? 4gb üstü dosyalar fat32 formatlı sd karta yüklenmiyor. Tel forumdaki cevaplardan anladığım kadarıyla NTFS ve exfat' i desteklemiyor. 4gb üstü torrent dosyasını nasıl indiririz.

Bilgisi olan var mıdır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu son güncellemeden sonra kamerayı açtığımda ''kameraya bağlanılamıyor'' hatası alıyorum. Aynı şekilde cihazın orjinal olan el feneri uygulamasında benzer şekilde hata alıyorum. Sorun telefonu yeniden başlatsam dahi devam ediyor ancak ana ekrana taşıdığım, cihazla yüklü gelen ram temizleme widgetine bir kere dokunup bekledikten sonra sorun çözülüyor.

Bu sorunu kökten nasıl çözerim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

beyler telefonun radyo uygulaması steroid markette çıkmıyo, netten indirmeye çekiniyorum bilinmeyen kaynaktan dolayı. ilk sayfadaki radyo apk linki ölmüş.

bu radyo apk'sı elinizde varsa google drive'a falan atıp yollayabilirmsiniz?

Google play'de discovery için fm radyo var, görünümü bence daha güzel. Diyebilirsin.

• quote:

quote:

arkadaşlar telefonlarınıza flip cover kılıf alın şiddetle tavsiye ediyorum hem ekranı korumuş olursunuz hem orjinal arka kapağı çizilmeden kıyıda durur hemde telefon çok güzel duruyor tam isabet yani...ayrıca telefon süperrr arza olayları na gelince çoğu bizden kaynaklanıyor telefonlara yüklemediğimiz program yok yok rot luyoruz yok romluyoruz falan filan sona yok kendi kapanıyor yok açılmıyor sızlamalar TELEFON SÜPER BİRAZ DİKKATLİ VE TİRTİZ KULLANALIM TELEFONLARIMIZI zorunlu olmadıkça telefonun hiç birşeyini değiştirmiyelim böyle işinizi görmüyormu değiştirmeden yok illa herşeyini kurcalayıp değiştireceğiz sonrada arıza yaptı yapar tabi arızada yapar çökerde TÜM GBD KULLANICILARINA SAYGILAR
  • bll1975 kullanıcısına yanıt
    Beyaz leke olayı bende de var. Ekranın ortasının biraz altında.noktadan biraz büyük. Pijsel testinde belli oluyor. Garantiy de göndermek istemiyorum sıkntılı olduğu için.şimdilikidare ediyorum ama bu durum canımı da sıkmıyo değil hani..

• quote:

Orijinalden alıntı: herakles24

arkadaşlar teli 1 aydır kullanıyorum herhangi bir kasma takılma vs veya bug'a raslmadım tel 16 gb versiyonu güncellemeden sonra dahada bihoşuma giti tel tek sıkıntısı kamera çekimi gece berbat kulaklık sesi höporler sesi diger telerden farklı degil daha önce wave 2 ve motorola atrix kullanan biriyim (atrix in kullalık sesi s4 bile yok ) sam wave 2 aynıydı bence tel gayet başarılı aksesuarda hiç sıkıntı yok

arkadaşım haaa ağzınla bin yaşa derler ya bizim bu gbd çiler nasıl tel kullanıyor böyle (te le fon) harika diyorum başka bişey demiyorum
  • Ya hocam bi sorun var.telefonum rootladim gayet iyi sikinti yoktuu sonra guncelleme geldi yaptim. Actigimda telefonu supersuya girdim su kodlamasi yok diyo arastirdim baya rootlu olmadi icinmis cihaz iyide system xbinde hala su var. ?? kafayi yedim bi yardim edin ben telefonumu rootlu kullanmak istiyorum model gm discovery 16 gb.

• brickci B kullanıcısına yanıt
    supersu mu superuser mı dediğin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulut-161

quote:

quote:

arkadaşlar telefonlarınıza flip cover kılıf alın şiddetle tavsiye ediyorum hem ekranı korumuş olursunuz hem orjinal arka kapağı çizilmeden kıyıda durur hemde telefon çok güzel duruyor tam isabet yani...ayrıca telefon süperrr arza olayları na gelince çoğu bizden kaynaklanıyor telefonlara yüklemediğimiz program yok yok rot luyoruz yok romluyoruz falan filan sona yok kendi kapanıyor yok açılmıyor sızlamalar TELEFON SÜPER BİRAZ DİKKATLİ VE TİRTİZ KULLANALIM TELEFONLARIMIZI zorunlu olmadıkça telefonun hiç birşeyini değiştirmiyelim böyle işinizi görmüyormu değiştirmeden yok illa herşeyini kurcalayıp değiştireceğiz sonrada arıza yaptı yapar tabi arızada yapar çökerde TÜM GBD KULLANICILARINA SAYGILAR

Bahsettiğin kılıftan kullanıyorum.Tek sıkıntı ekranın karşıya bakacak şekilde cebe koymaktı belkide.Tamir edince artık yüzünü bana doğru çevirerek cebe atcam ve buna da alışmak lazım aslında.Sonra pahalıya mal oluyor.Ama birazda şans işi.Gördüğüm kadarıyla 30 cm den düşüpte kırılan, 3 metreden düşüpte sapasağlam olanlar bile çıktı.Cebinde benim gibi ne zaman kırıldığından haberi olmayanlarda var.Tamam cihaz içerik olarak iyi ama kapağından,soketinden ,ekran ve dokunmatiğine kadar beş para etmez malzeme.Donanımsal olarak sıfır, içerik olarak S3'ü kıskandırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 19841985198619871988
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.