Şimdi Ara

General Mobile Discovery 2 MİNİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

General mobile firması hakkında çok fazla ön yargı oluşturulmuş durumda. GMD 1'in bu konuda büyük bir payı var ( şarj soketi olsun, wifi kopmaları olsun).
    Fakat size böyle olmadığını anlatmak istiyorum general mobile zaten başlı başına kendi telefonlarını üreten bir firma değil. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki general mobile'ın yüksek fiyatlı , yüksek seviyedeki telefonlarını değil de f/p ürünü olan telefonlarını tercih etmelisiniz.

Her neyse gelelim konumuza, tahmin ettiğiniz üzere bende gmd 2 mini kullanıyorum aslında bu başlık benim gözlemlerime ve eleştirilerime dayanıcak.
    Başlayalım:

Telefonumuz 4.5 inç'lik boyutuyla gayet ideal bir büyüklükte, ne aşırı küçük ne de aşırı büyük cebe yakışan bir telefon. 480p çözünürlükte bir ekranı olması telefon ile ilgili bir çok ön yargı oluşturuyor ki haklısınız 720p olsaymış tam ideal telefon olucakmış fakat çoğunuzun da bildiği üzere düşük çözünürlük her zaman kötü değildir tamam en son kalitede olmayacak ekranın ama piksel piksel de görünüyor değil hani. Ayrıca düşük çözünürlük oyunlarda yüksek performans almanızı ve şarj ömrünün uzamasını sağlayacaktır. Kamerasına değinicek olursak 8mp arka, 2mp ön kamerayla gayet iyi iş çıkarıyor. Kamerası 8 değil de 5 diyen arkadaşlar kameranın iyi olup olmadığı kullanılan sensörlerden, parçalardan anlaşılır genellikle telefonun kamerasının öyle aşırı iyi bir şey olduğunu da söyleyemeyeceğim fakat f/p olaraktan rakiplerine göre seviyenin üstünde duruyor. Telefonumuzun içinde 4 çekirdekli 1.3 Ghz mediatek işlemci bulunuyor. Boyutunu ve ekran çözünürlüğünü göze alırsak gayet iyi sonuç veriyor. 1gb ram aşırı iyi olmasa da kesinlikle işinizi görüyor. 7.8 mm inceliği, 124 gram ağırlığı ile ne aşırı kalın ne de aşırı ince elde durabilecek hafif bir telefon.
    8, 16 gb dahili depolama seçeneklerine sahip olan telefonumuz 32 gb'a kadar micro sd kart ile desteklenebiliyor. Android 4.4.2 kitkat ile elimize ulaşan telefonumuz 1800 mAh gücündeki bataryayla boyutuna göre yine iyi bir iş çıkarıyor. Ayrıca telefonda normal boyutta sim kart girişi yok bunu eksi olarak yazabiliriz.

Kutu:Telefonumuzun kutusunun içeriğine değinecek olursak diğer ürünlerden farklı olarak kutunun içine ikinci bir kapak konulmuş ve bu beni etkiledi açıkçası. Kapağınızı istediğiniz gibi değiştirip sürekli farklı bir hava yaratıyorsunuz telefonunuzda. Diğer içeriklerde değişiklik yok batarya, kulaklık, koruyucu jelatin, şarj aleti, kullanım kılavuzu ve garanti belgesi.

Tasarım: Aslına bakarsanız ben telefonun özelliklerinden çok tasarımına, temasına göre seçen sadist birisiyim(evet bunu yapmak için sadist olmak gerekiyor). Ve tasarım konusunda gerçekten buradayım diye bağıran bir tasarım yapılmış. Arka kapak s5'teki noktalı kapaktan fazlaca özenilmiş olsa da bu bir eksi değil kameranın sağda oluşu telefonu gerçekten güzel göstermiş. Bir diğer ayrıntıysa telefonun samsung gibi köşeleri eğri değilde dikdörtgen şeklinde yapılmış olması telefonu almamdaki en önemli etkenlerden biri. Ses açma-kapama tuşları telefonun sağ yüzünde üst tarafta hemen altında ise uyku tuşu bulunuyor. Sol taraf tamamen boş. Yukarıda bir adet 3.5 mm'lik jak girişi bulunuyorken alt tarafta micro usb girişi sağ tarafa konumlandırılmış bu da telefona ayrı bir hava katıyor. Telefonun hoparlörü, telefonun arkasında sağ alt tarafa konumlandırılmış. Micro sd kart ise telefonun içine takılmakta.

Arayüz: Telefonumuz arayüz bakımından çok iyi iş çıkarmış. Geçiş efektlerinin fazlalığıyla olsun özelleştirmelerle olsun kendi telefonunuz olduğunu hissedeceksiniz.

Şarj: Telefonun şarjının aşırı iyi olduğunu söyleyememekle birlikte kötü olduğunu da söyleyemem. Gayet yeterli bir şarj eğer dengeli olarak kullanırsanız 2 günü çıkarır fakat oyun , 3g gibi şeylerle 1 günü zor çıkartabilirsiniz.

Kamera: Arka kameramız 8mp olaraktan aşırı iyi bir kamera diyemeyiz. Fakat yine f/p ürünü olarak düşünürsek gayet başarılı bir kamera. Sensörlerinin iyi olmamasını, çoklu fotoğraf çekerek, eğer çekerken eliniz titrediyse giderebiliyorsunuz. Video çekimi iyi 720p 30fps olarak çekebiliyorsunuz fakat telefon ısındıkça kasmalar meydana gelebiliyor videoda. Ön kamera klasik selfie kamerası. 3g için gayet uygun kısacası başarılı.

Çözünürlük: Herkes tarafından telefonun en büyük eksiği olarak görülen çözünürlüğümüz 480x854 olaraktan yeterli bir çözünürlük. Zaten sürekli video izleyecekseniz ne telefonun çözünürlüğü ne de boyutu sizin için yeterli olmayacaktır başka alternatiflere yönelmenizde yarar vardır. Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi düşük çözünürlük aşırı fazla düşük olmadığı sürece kötü değildir aksine iyidir. Örneğin telefonumuz 480p gibi bir çözünürlüğe sahip olduğu için asphalt 8 , fifa 15 gibi oyunları 0 kasma ile oynatabiliyor.

Performans: Telefon arayüzünde neredeyse hiç kasma olmuyor. Telefonun durum çubuğunda bulunan roketimiz ile gereksiz uygulamalardan kurtulup ram kullanımını düşürebiliyoruz. Oyunlara gelicek olursak yine yukarıda belirttiğim gibi asphalt 8, fifa 15 gibi ağır oyunları hiç kasmadan oynayabiliyorsunuz yani performansta sıkıntı yok.

Wifi: Şu ana kadar sorun çıktığını görmedim bağlantısı iyi.

Ek Özellikler: Telefonda akıllı jestler dediğimiz bazı ek özellikler bulunmakta. Durum çubuğuna çift tıklayarak uykuya geçme, müzik dinlerken uyumak isteyenler için belirli bir zamana kurup zaman dolduğunda müziğin kapanması gibi gibi...

Sonuç olaraktan:
    Artıları:
    +Rakipleri arasında aşırı iyi olması.(Bana sakın moto g-zenfone 5 demeyin 500 tl ile 700 tl'lik telefonları karşılaştırmış olursunuz.)
    +Şık tasarım.
    +İyi performans.
    +Şık arayüz.
    +Kullanışlı özellikler.
    +Kullanışlı boyut.
    Eksileri:
    -Video izlemeyi sevenler için 480p olması.
    -Normal boyutta sim kart girişi olmaması.

Kısacası beklentileri aşırı yüksek olmayanlar ve uygun fiyat arayanlar için en iyi kategorisine giren bir telefon.

Not: Discovery 1 ile sıkça karşılaştırılıyor benim önerim kesinlikle gmd 2 minidir. Çünkü yeni parçalar ve daha yeni bir telefon olduğundan dolayı daha uzun süre kullanılabilir ayrıca gmd 1'in sıkıntıları gerçekten fazla o yüzden gmd 2 mini tercihimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fostric -- 28 Aralık 2014; 2:39:49 >

• Hocam elinize sağlık olduğu gibi hepsini okudum çok güzel bir yazı olmuş almak isteyen arkadaşlar için de çok faydalı olacaktır.

Birsey hariç dediklerinizin hepsine katılıyorum. Telefon bozulursa kesinlikle servise götürmeleridir kullanıcıların. O ilk zamanlarda birçok kullanıcıyı çokça üzdü telpa ama suan toparladilar. En azindan kullanıcı hatası bile olsa nerdeyse aynı parayi vereceksiniz bari telefon yarın öbür gün garanti kapsamında olan bir sorun yaşandığında garantiden faydalanasiniz.

Yeniden ellerinize sağlık çok güzel olmuş inceleme. Ayrıca küçük bir not GM Ürünleri BLU firmasının değil Gionee adlı Çinli bir firma tarafından üretiliyor. BLU da GM gibi satın alıp marka basıyor. He bir de discovery 2 hariç o Alcatel one touch Idol x+ ile birebir aynı telefon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercandk -- 28 Aralık 2014; 2:21:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercandk kullanıcısına yanıt
    Asıl ben teşekkür ederim okuduğunuz ve yorum yaptığınız için. Blu ve telpa konusunu düzenledim tekrardan teşekkürler verdiğiniz bilgi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fostric

Asıl ben teşekkür ederim okuduğunuz ve yorum yaptığınız için. Blu ve telpa konusunu düzenledim tekrardan teşekkürler verdiğiniz bilgi için.

Rica ederim hocam

• Telpa yı düşünüp öyle tercih edin arkadaşlar.

• Fostric kardeş ellerine sağlık çok faydalı bilgiler olmuş.bende bugün vatandan gmd 2 mini aldım.adamlar az kalsın bana gmd 1 vereceklerdi ben yok almıyom dedim.
  • munib kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kardeşim. Memnun musun şu an telefondan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    General Mobile Discovery Servis
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazı çok uzun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fostric

Hayırlı olsun kardeşim. Memnun musun şu an telefondan?

sağolasın kardeşim.çok memnunum gmd 1 vardı onu yakınıma verdim.gmd 2mini aldım.ben oyun oynamam bilmem.şunuda belirteyim vatandaki adamlar dediki yılbaşından sonra zam vardedi
  • Gmd 1 verip mini2 verirlermi üzeri para versek

• Gmd 2 mini orjinal romları varmı çıktımı ben bulamadımda root yapacağım room olmadığı için yapmıyorum.
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Dalga amacıyla mı yazdın bilmiyorum ama şu an iki aletin de fiyatı aynı. Benim açımdan mantıklı olan tabi ki mini 2. Gmd 1 720p çözünürlük sağlıyor fakat sorunları çok fazla, gmd 2 mini ise 480p çözünürlük ve gmd 1'e kıyasla 0.1 oran farkıyla yüksek, değişik bir işlemci kullandığı için daha hızlı daha seri oluyor.
  • Fostric kullanıcısına yanıt
    Değişimi merak ettim

• Cihan kullanıcısına yanıt
    Değişim yapabileceğin birini bulacağını sanmam tabi bulursan karşıdaki kişinin isteğine göre değişim gerçekleşir ki üstüne para vermekten bahsetmişsin öyle bir fırsatı kaçıran cahildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.