Bildirim
GENERAL MOBILE 4G KULLANICILARI KULÜBÜ - (ANDROID ONE) (1020. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hız farkı var mı 6 ya göre? Alt tab özelliği geldi herhalde o nasıl? Ne gibi farklılıklar gördünüz aize göre çok önemli olan? Adının 7 olmasını hakeder mi yoksa 6.1 mi hakeder
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sycyc -- 26 Ağustos 2016; 1:18:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyu pek takip edemiyorum.
Guncelleme geldi, yuklesek mi yoksa kalsin mi boyle ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar liseye geçen kardeşime yeni telefon alacağız, telefonda oyun oynamaz sadece kasmasın yeter diyor. Gm 4g'yi de beğendi. Önerir misiniz bu telefonu? -
Format şart gibi baya bir kasma yapiyordu mecbur format attim. Pil şuan yüzde 30 kaldı 4 saat ekran süresi aldım herhalde 5.30 ile 6 saat arası bir değeri görür. Çift pencere olayi çok iyi olmuş youtube'da video izlerken whatsapptan gelen mesaja cevap verebilmek gerçekten iyi. Acil durum olayıni da sevdim. isim değişikliğini hak ediyor mu derseniz bence android m'nin ara güncellemesi olabilecek nitelikte bir güncelleme beni pek tatmin etmedi açıkçası.
Arkadaşlar bu pil üzerindeki rakam mod ile mi oluyor bende yokta ? -
Doğru telefondur. Alın bir an önce
Büyük ihtimalle gm 4g alacağız, teşekkürler -
quote:
Orijinalden alıntı: sercandk
Arkadaşlar nougat bildirimi geldi yüklemeden önce bı hard format atayım dedım attım. Şuanda ise güncelleme bildirimi gelmiyor nasıl getirebilirm? :)
Yüklendikten sonra atsaydınız keşke. Factory image bulup adb ile yükleyebilirsiniz
bildirim çubuğundaki ayarlar tuşuna 3 sn basılı tut sistem arayüzü ayarları açılacak ordan açabilirsin -
Hayır, gerekmiyor fatura. IMEI'sini okutuyorlar bir cihaza, ne kadar kalmış görüyorlar garantisi. Benim de güç tuşu sıkıntılı. Bence yollayın derim, daha sonra komple gider güç tuşu, Allah korusun, daha fazla sıkıntıya katlanmayın derim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Şu whatsapp playını çözen oldumu yaa , 7.0 olduktan sonra bildirim çubuğunda whatsappdan gelen mesajların hepsi görünmüyor sadece son yazılan mesaj görünüyo , hepsini görmek için whatsapp a girmek gerekiyo bu çok saçma oldu ya hiç iyi olmadı bu. Yada eski sürüme nasıl döbebilirim ?
:) çokta anlamam aslında factory imaj dosyaları falan o işlerden. bu güncelleme ota üzerinden gelmez mi yine?
Eğer gelmeyecekse dediginizi arastiricam
Millet Nugat nasıl diye baya merak ediyor, ee o zaman bir iki şey yazalım bari
Öncelikle; Android 7, Android 6'nın ilk geldiği kararlılığa sahip değil. Yani Android 6 bir güncelleme ile adam oldu (6.0.1 güncellemesi) ama 7 için 2-3 güncelleme şart sanki.
Birkaç güzel özellik geldi çok şükür;
+ Hız ve performans olarak 6'dan daha iyi geldi. Bir oyun oynuyorum sadece ama onda da sanki biraz daha rahatladı oyun çalışırken telefon.
+ Çift ekran : Uygulama destekliyorsa çift ekran yapabiliyorsunuz başka bir uygulamayla. Son uygulamalar butonuna basılı tutarsanız açılır. Tek bir sorunla karşılaştım; ayarları kurcalarken hızlıca çift pencere özelliğine geçmek için kısayolunu buldum, son uygulamar butonundan yukarı çekince olacaktı ki yapınca (arkada çalışan uygulama yoksa) telefon kafayı yiyor. Hiçbir uygulamayı açamıyorum.
+ Alt Tab olayı : Bir uygulamayı kullanırken, bir önceki uygulamaya geçmek istiyorsanız son uygulamalar butonuna çift tıklayın ve çok çok hızlı bir şekilde getirilsin diğer uygulama. Çok iyi olmuş bu.
+ Bildirim çubuğu değişti : Alışkanlıklar yüzünden hâlâ çift çekiyorum bildirim çubuğunu ama kısayolların görünmesi hiç fena olmamış. Yalnız şöyle bir nokta var; hâlâ mobil veriyi açmak için kısayola tıklayınca genişliyor panel ve açmak için iki işlem yapmak zorunda kalıyoruz. Genişletilmiş panelden ilk 5 uygulama kısayol olarak görünüyor. Fena olmamış işte.
+ Ayarlar'ın değişmesi : Valla hoşuma gitti benim; çünkü ben canım sıkıldıkça girerdim ayarlara, hangi ayarı yaptım diye hepsine bakardım, ama artık bazılarına bakma gereği duymuyorum hangi ayar açık diye.Yalnız tek sorunu, mobil veri açık değilse tüm ayarlardan bağımsız en üstte materyal yeşil renkte "Hücresel veri kapalı" diye bir bildirim gibi hiç gitmeyen bir şey geliyor. Ne gereği varsa artık.
+ Doze modu geliştirildi : gerçekten daha iyi gibi geldi bana. Zaten bizim için en çok yarayacak özelliklerden biri bu. Daha fazla gelişmesi umuduyla.
+ Yeni emojiler (Unicode 9) : Çok önemli değil ama Unicode 9 emojilere geçtiği için yeni emojiler geldi ama temel emojileri çok çirkinleştirmişler. Çok da önemi yok.
+ Ram kullanımı iyileştirilmiş, daha az harcıyor Ram'den.
+ Telefon açılırken ve uygulamalar açılırken bir tık hızlanmış gibi. (Telefon açılırken daha çok hissediyorsunuz)
+ Ve daha az farkettiğim güzel özellikler mevcut yine.
Ancak bazı konularda can sıkıcı hataları olabiliyor ;
- Kararlı olmaması canımı sıkıyor çünkü bazı yaptığım ayarlar, telefonu yeniden başlayınca hatta ekran kilidini açıp kapamamla bile sıfırlanıyor. Mesela saati saat:dakika:saniye olarak gösterme ayarını yapınca gidiyor ya da pil oranı gösterme olayı durmadan kapanıyor vb.
- Yenilenen son uygulamalar ekranı cidden berbat. Eskisinde perspektif verilmişti ama bunda bildiğin üst üste bilmişler. Bazen uygulamaları karıştırıyorum. Eskisi çok daha iyiydi.
- Birkaç görsel hata var kullanıcıya çok sıkıntı vermeyen. Mesela, iki sessiz simgesinin durum çubuğunda görünmesi ya da bildirim çubuğunu genişlettiğimizde saat ile tarih iç içe geçecek gibi duruyor. Kullanıma engel olacak bir şey teşkil etmiyor yani.
- Hücresel veri kapalı olduğunda, ne akla mantık yaptılarsa, bildirim çubuğunda mobil veri üzerinde çarpı işareti oluyor. Çok can sıkıcı bir şey. Hep öyle duruyor Wifi'yı kullansam da.
- N geldi, güzel de bazı uygulamalar henüz N'de çalışmak için desteğe sahip olmadığı için kapanabilir. Benim uygulamalarımda rastlamadım ama çalışmayan uygulamalar varmış.
- Ufak tefek buglar, görsel hataları da saymazsan çok fazla sıkıntısı yok.
Uzun oldu ama aklıma gelen her şeyi yazayım dedim.
Edit : Beta kaydım olmamasına rağmen geldi, yani tam sürüm N. Bazıları inanamıyordu tam surum olduğuna da. Bir yerde de haklılar, çok kararlı bir şey bekliyor insan.
Birkaç edit daha yazayım şuraya :
Edit 2 : Bu görsel olarak değişim ve Android N'den çok daha fazlası custom romlarda (CyanogenMod ve onun tabanındakilerde) mevcuttu zaten. Bu yüzden custom rom yükleyen arkadaşlar çok fazla yüklemek istemiyor. Garanti korkunuz yoksa, size de öneririm custom romlara bakmanızı.
Edit 3 : Snapchat'ın navigasyon butonları hatası yok Nugat'ta (Yarabbi şükür [Gerçi custom romlarda da yok bu sorun])
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xyoline -- 26 Ağustos 2016; 9:23:9 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Android N'in özelliği yüzünden öyle görünüyor.
Android 6.0.1'e geçmek istiyorsanız forum.one-teams.com veya forum.turkdevs.com adreslerine girip 6.0.1 stock romu yüklemelisiniz.
Eğer WhatsApp'ın eski sürümlerini kastediyorsanız, boşuna aramayın Android N'in özelliği olduğu için yine aynısı olacaktır derim.
OTA'dan geldi sadece zaten güncelleme, tekrardan gelir size de ama isterseniz forum.turkdevs.com veya forum.one-teams.com forumlarından bulabilirsiniz bilgisayardan kurulumlu olarak (TWRP ile kurulmayan versiyonunu öneririm), böylece format atma derdiniz de kalmaz.
Dipçe : Geliştirici arkadaşlar OTA güncellemesinin bağlantısına erişip bilgisayara indiriyorlar, sonra bilgisayardan kurulumlu hâle getiriyorlar. Normalde sadece OTA'dan geldi yani.
Tesekkur ederim ilginiz için. Dedigim gibi bana nougat geldi fakat temiz kurulum olsun diye hard format attım cihaza. Formattan sonra guncellerim dedim ama nasip olmadı henüz gelen yok hala güncelleme adına :)
Bende guncelleme gelince yaptim ancak wifiden nete baglaninca sorun yok ama 3g yada lte den baglaninca internet acilmiyor. Ayarlari silip tekrar yaptim ama cubuktaki unlem isareti gitmedi ayni sorunu yasayan varmi. Cozumu varsa paylasirsaniz sewinirim.
Hattim vodafone
Internet ayarlarini yeniledim olmadi.
Cihazı annem için aldım. Hücresel veri, wifi komple kapalı. Facebook, twitter, instagram gibi arkaplanda çalışan hiçbir şey yok. Zaten kutudan çıktığı haliyle duruyor.
Dün güncellemelerin tamamını yaptım. Gece şarja takıp fulledim. Şarjdan çeker çekmez batarya yüzdesi resmen serbest düşüyor. İçindeki 3-5 ayarı düzenlemek, rehberi kopyalamak için vs 24 dk ekran açık kalmış, şu anda %83 oldu. İlk mesaja eklenen batarya performansı fake mi, yoksa bu cihazda mı sorun var?
Not: Bu arada kendim Nexus 5 kullanıyorum. Nexus'dan bu telefona geçip bataryasını övenler var. Şu anda Nexus'a kıyasla rezalet durumda batarya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 26 Ağustos 2016; 10:46:34 > -
Koskoca Ankara da teknik servis yok ey Allahım olacak iş değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X