Şimdi Ara

General Klima Kullanıcıları Dostluk ve Dayanışma Başlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
2
Favori
31.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim. Sorularıma yardımcı olan arkadaşlara da çok teşekkürler, hayırlısı bakalım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kervanqran

    ASHA12LGC yarım saat önce geldi şimdi birbirimize bakıyoruz cihazla. Yarın servis takmaya gelecek. Arkadaşlar bir sorum olacak ben LGCZ demiştim ama gelen kutuda LGC yazıyor. Bunlar aynı klimalar mı acaba? Katalogdaki değerleri internetteki LGCZ ile karşılaştırdım birebir aynı ama bendeki katalogda COP değeri yazmıyor.

    ASHA12LGCZ ve ASHA12LGC aynı cihazmıdır?



    kliman öncelikle hayırlı olsun kervanqran arkadaşım

    ASHA 12 LGCZ demek asha serisi 12000btu klima seti anlamına geliyor yani bir iç bir dış ünite kodu ASHA 12 LGC ise asha serisi 12000btu sadece iç ünitesinin kodu AOHR 12 LGC ise asha serisi 12000btu sadece dış ünite kodudur

    yani ASHA 12 LGC + AOHR 12 LGC = ASHA 12 LGCZ anlamına gelir

    nerden biliyorsun dersen benimde dikkatimi çekmişti satın ladığım bayiye gidip sormuştum oradan öğrendim




  • Çalıştıktan 10dk. sonra soğuğu kırdı, 20dk. sonra oturmaya başladım. Şu an 4 saat oldu. Şu kadar söyliyim eşim sıcağı çok sever ve kışın çok üşür. Klimanın ısısına inanamadı gerçekten güzel ısıtıyor, iç ünite gayet sessiz tabii gece deneyeceğim bakalım, dış üniteyi bilmiyorum terasa taktılar henüz çıkamadım.

    Bu arada gelen servis iç aksamının kesinlikle fujitsu ile birebir aynı olduğunu hatta aynı model Fujitsularda olmayan aşırı akım koruma mı dedi ne dedi öyle bir şeyin olduğunu söyledi. Fujitsular yabancı bir ülke (sanırım İtalya) distribütörlüğünde geliyor bu yüzden fiyatları bunlardan yüksek dedi. Gerçi kendi taktığı makinayı övmesi gayet normal.
    Her neyse ilerleyen günler ne gösterecek bakalım....


    Bu arada arkadaşlar dış ünite içeriye göre yaklaşık 3.5 metre kadar yukarıda bir sorun olur mu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kervanqran -- 6 Şubat 2010; 16:08:30 >




  • merhaba evimize ısıtma amaçlı klima almak istiyoruz sessiz olsa iyi olur
    yer izmir karabağlar ev zemin kat üstümüzde 2 kat daha var
    takılacak oda salon ve doğu cephesinde pencere var ahşap pencere yalıtım yok evde de yalıtım yok
    tavan yüksekliği 2.80 - ya da 3 m
    oda ortasındaki 3 kanatlı olan ve genişliği 2,5 m yi bulan kapı ile ikiye ayrılıyor 10,5+10,5=21 m odanın toplamı ama biz kapıyı kapalı tutarak yarısını yani 10,5 m yi oturma odası olarak kullanıyoruz diğer yarısı misafir odası ve orada bilgisayar olduğunsan ben hariç kimsenin işi yok ve çoğunlukla kapısı kapalı duruyor
    oturma odasında çoğunlukla ben ve annem var akşamları 4 kişiyiz
    bu bilgilere göre çok uzun arayışla şu modellere bakmıştım ama biraz fazla büyük gibi
    mit.heavy srk50zhx-s
    mit. heavy srk35zgx-s
    general ahwz14lc
    ve diğer uygun general modelleri
    şimdi odanın kapısını devamlı kapalı tuttuğumuz için ama yinede kapının alt boşluklarından hava akışı olacağı ve evimiz yüksek olduğu için bu seçimler doğrumudur yoksa elektrik sarfiyatı da daha az olacak olan daha düşük olan 9000-12.000 lik klimalara mı bakmalıyız
    bugün babam iklimsa dan mitsubishi srk71ze-s1 24.00 btu için 3.500 tl 12 taksit fiyat almış ama bana hem çok büyük ve aşırı tüketüimli hemde gereksiz geldi
    hangi marka ve modelleri önerirsiniz
    eğer seçimim doğruysa bu modelleri izmirde en hesaplı nerde bulurum söylermisiniz




  • Arkadaşlar makina asha12lgc. Sürekli çalışır durumda 22-24 derecede ve fan sürekli quiet modunda yeterli geliyor. Bu şekilde çalışmasımı yoksa economy modunda çalışmasımı elektrik açısından tasarrufludur? Economy modunun artı ve eksileri nelerdir?
    Teşekkür edeim....
  • arkadaşlar fuji alacağım 18000 inverter ne dersiniz
    2500 tl fiyatı nasıl

    klima nasıl fujitsu ile general ile aynı diyorlar

    mal iyimi

    farkı varmıdır

    yorum lütfen alimmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    arkadaşlar fuji alacağım 18000 inverter ne dersiniz
    2500 tl fiyatı nasıl

    klima nasıl fujitsu ile general ile aynı diyorlar

    mal iyimi

    farkı varmıdır

    yorum lütfen alimmi


    kaçırma hemen al bire bir aynı klima.
  • general fuji ve fujitsu klimalar aynı değil içi farklı diyorlar fujıtsu , general ve fuji içleri kompressörleri farklı diyorlar
    fujitsu 1. kalite diğer general 2.kali,te fuji en düşüğü 3. kalite olarak üretiliyormuş
    zira iklimsanın getirdiği general klima ile fujitsunun getirdiği klimalara bakınca birkere general klima eğrelti gibi elinde kalacak gibi plastiği falan fujitsu gibi değil ince ve sallanıyor
    fujininde kalitesi ve içi aynı değilmiş kafam karıştı bu işe iyice bende anlamadım
    internetten fiyatlarına bakıyorum 18000 btu inv.klima fuji elektrik daha pahalı sırası ile fujıtsu ve general geliyor ne iştir hayırlısı ?
    ,yani fiyatlarıda ucuz değilki ne olurki diyesin 3000 tl civarlarında

    bilgisi olandan yardım ve bilgi bekliyorum
    bilmemek değil öğrenmemek ayıp derler

    bilgilerinizi deneyimlerinizi paylaşın beninmle lütfen
    bekliyorum
    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 8 Mart 2010; 13:00:08 >
  • mahçup. kardeşim egreltisini falan bilemem General klima şu ana kadar aldığım klimaların içinde alınan cihazlar içinde birinci sırada gelen bir cihaz.komşumdada fujitsu var benim kumandayı al götür fujitsusu çalıştır onun kumandasını al gel benim generali çalıştır bende general inverter 18,lik cihaz var ben kampanyadan aldım iklimsadan arkadaşta fujitsu aldı inverter 18,lik iki cihazada bakacaksın bırak plastiğini egreltisini incesini bilmemnesini iç ünütesinin ve dış ünütenin üzerinde bulunan civatalar bile aynıdır.Sen elalemi bırakta burda benim gibi bu cihaz ile ısınan kşilere kulak ver arkadaşım boş ver bunları plastiği adi egrelti boş ver bunları ama fujiyi bilemem fakat fuitsu ile general bire bir aynı cihaz arkadaşa dedim bak iklimsada kampanya var al dedim almadı ben generali kampanyadan aldım arkadaş benden iki ay sonra fujitsuyu iki misli fiyata aldı dediğim gibi kurmaya gelen ekip bile aynı cihaz dediler yazdığım gibi arkadaşım general bir ısıtıyor agzından ateş çıkıyor sen boş ver gel bana inan ben şu anda general ile ısınıyorumGerçeklere bak.........




  • fujitsuyla generalin birebir aynı klima olduğunu bu forumu az çok takip edenler biliyor zaten. nereden mi biliyor çünkü fujitsunun İzmir satış temsilcisi olan arkadaşımız buradan kendi söylemişti.
  • abi bana fuji tavsiye ediyorlar
    fujitsu veya generalle aynı diyorlar hatta onlardanda kaliteli diyorlar
    kafam iyice karıştı doğrusu herkes ayrı konuşuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 9 Mart 2010; 20:12:21 >
  • mahçup.Arkadaşım kafanın karışacagı hiç bir şey yok.Bak arkadaşım bu sitede fujitsu ve general kullanan arkadaşlar çok ve görüşlerini okumuşundur bende generali kullanmadan önce buradaki görüşlere dayanarak generali aldım ve şu andada kullanıyorum daha ne yazayım ben klimacı degilim kardeşim cihaz gerçekten performanslı süper cihaz sen boş ver cihazı kullanmayan ve hatta yakından bile görmeyen kişilere bakma.Ama sen yazmışsın iklimsanın sattığı generalerin plastiği elde kalacak egrelti bilmemne ya arkadaş kocaman general firması adi cihaz yaparmı.Ya ben sana ne diyorum ben daha önce iki ayrı marka cihaz kullandım kullandığım cihazlar sonuçta soğutmada iyidiler ama ısıtmaya gelince randıman yok.Ama bu sitede General kullanan arkadaşların görüşlerine dayanarak generali aldım ve sana gerçegi yazıyorum sonuç süper manisa soma yı duydunmu kömürün ve elekktriğin bol olduğu memleket bak ben burada bile kömür yakmıyorum GENERAL ile ısınıyorum.Kafanda problem olmasın fujitsu ve general civatasına kadar aynıdır ama FUJI.bu cihazı yakından görmedim ve bilemem.Git iklimsadan general al ve ya başka bir yerden fujitsu al gör bak cihazlardaki randımanı ama manisa soma ya yakınsan gel bak general nasıl ısıtıyor gör dene öyle al daha ne diyeyim arkadaş......




  • Ben de bugün Karşıyaka Tiyaro Sokağındaki İklimsa'dan General Asha12lgc inverter modelini 1850 / 12 taksitle aldım.Çok ilgili ve kibar bir beyefendiydi dükkan sahibi.Çok araştırdım ve ben de General'de karar kıldım umarım pişman olmam.Salonumda Bosch marka 24000 btu klima var,kendini zor ısıtıyor.Umarım General böyle olmaz.
  • Generalcilere bi sorum olucak. Klimalarınızın çalışırken iç ünitesinde tıkırtı şeklinde ses geliyor mu ? Düşük ya da yüksek hız farketmez!
  • arkadaşlar bende general'in asha09lgcz ve 12lgcz modellerini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım, size bir sorum olacak? general sessiz modda 21db diye çalışıyor biliyordum, yalnız sessiz modda bile çok azda olsa ses duyuluyor bu normalmi? bütün sessiz diyen klimalar böyle mi?
  • Arkadaşlar merhaba,

    Klimalarda ortamdaki ses azaldığında kaynama sesine benzer bir ses duyulması normaldir. Bunun sebebi gaz sistemdeki EEV diye adlandırdığımız kısma vanasından geçerken ani basınç düşmesiyle sıvı halden gaz hale geçmesinden dolayı oluşur. Bu ses kullanıcıları rahatsız etmesin diye bazı üretici firmalar bu valfi iç ünitenin bulunduğu ortamın dışına montaj edilmesine olanak sağlayan daha sessiz modeller satışa sunmuştur (Ör:General VRF kompakt duvar tipleri)

    Bu arada Fujitsu ile General tamamen aynı ürünlerdir. General marka cihazların General yapışkanlarını çıkarttığınızda altında Fujitsu yazar. Aralarındaki farkı kodlamalarından anlarsınız. (Ör :AJG126LATF general markadır, AJY126LATF Fujitsu markadır).

    Türkiye' ye Fujitsu ve General markası avrupadan aynı dağıtıcı firmadan gelir, Türkiye'de çeşitli firmalar tarafından ayrı ayrı satılır.
  • teşekkürler sayın McHINE
  • Arkadaşlar halen soruma bi cevap alamadım.Evinde farklı markalardan kliması olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum özellikle.
  • sayın koko69, bahsettiğiniz ses, sayın McHINE'in anlatmış olduğu gaz dolaşımından gelen ses, bende de geliyor ama pek rahatsız edici değil.
  • Merhaba,

    Klimanızdan gelen ve sizi rahatsız eden ses klimanınzın fanın çıkardığı bir ses olabilir. Genel olarak (markayı bilmiyorum) japon malı ve kaliteli marka klimalarda fandan sizi rahatsız edecek derecede ses gelmemesi gerekir. Bu sebepten ötürü yetkili servisi çağırmanız yerinde olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.