Şimdi Ara

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
20
Favori
69.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar evim alttan isitma 100 metrekare. Yalitimi iyi ve arakat. 24 dereceye ayarli termostatim var. Bu soguk havalarda kombinin kazan suyu derecesini kaca ayarlamak en uygun olur? Suan 40derecede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet0805 kullanıcısına yanıt
    Biz de 36 derecede çalıştırıyorduk bu yeterli gelmedi şimdi 2 derece arttıracağım. Çok fazla arttırmak doğru değil. Siz de 42 derece yapıp bakarsınız eğer yeterli ısınma olmazsa ertesi gün tekrar 2 derece arttırırsınız...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozan Artun

    Siz yine de önce yuvarlak yere bağlayıp deneyin sonra kombi çalışırken termostat uçlarını kontaklamayı deneyin.


    Kombi çalışırken kontaklama sonucuna göre iş çözülecek. Bir de madem dışarıdasınız , bir kontrol kalemi alın, oda termostatı çalış komutu verdiğinde modem NO çıkışına elektrik geliyor mu gelmiyor mu buna da bakarsanız iş daha da netleşecek.


    Bizim HT500 termostatın modemindeki kontaklama resimdeki gibi olur. Termostattan çalışma yani dur (yani oda istenen dereceden sıcak) komutu geldiğinde No yani normaly open (normalde açık) temassız şekilde durur. Termostattan çalış(oda ,istenen dereceden soğuk )komutu geldiğinde ise NO hattı kapanır yani kontaklanır ve comdan gelen elektrik,No çıkışına gelir buradan da kombiye iletilir...

    Termoatati baştan tekrar kurdum sanki çalışacak gibi duruyor bu sefer fakat başka bir oda termostati ile yanyana koyduğumda ikisinin arasında şu an 1,2 derece fark var. Ht500 20,2 derece gösteriyor. Oda sıcaklığı bana göre 20,2 dereceden fazladır şu an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    o sorun değil. Kalibrasyonla düzeltirsiniz. Sizin komutlama sorunu çözüldü mü? Kombi çalışırken kontaklama yapabildiniz mi?
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Maalesef usta bazen yapıyor bazen yapmıyor termostat. Elimle müdahale edersem yapıyor ama kendisi yapması gerektiğinde komut vermiyor. Termostatı başka birine vereceğim bende termostatsız kullanmaya devam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizi bilmem ancak ben çok memnunum. cosa marka da getirttim 3 gün bağlantı sorunu yaşadım ne yaptıysam çözemedim. iki oda arası çekmiyor. Sonra bunu aldım nereye götürsem çekiyor hiç sorun yaşamadım. Sadece açılıp kapanma derece aralığı çok yüksek sıkıntım o başkada yok.
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Hocam 1-2 saatlik araştırmalarım sonucunda olayı çözdüm...

    Kötü haber. Maalesef kombiniz olan Vitodens 050-t , on/off termostata uyumlu bir kombi değil...

    Linkteki usta tüm detaylarıyla anlatmış..

    https://ozcanergun.blogspot.com/2016/04/vitodens-050-t-kullanm-klavuzu.html


    Sizin yapmanız gereken şey, uzak oda sensörünü(dış sıcaklık sensörünü) biryerden bulmak ve kombide gerekli ayarları yaptıktan sonra bu sensörün algıladığı sıcaklığa göre kombiyi kullanmak.

    Siz hiçbir şekilde on/off termostat kullanamazsınız.Çünkü kombiniz buna göre yapılmamış...

    Sizin için bir alternatif yol daha var. Benim yaptığım gibi yapıp termostatı, ana sigortayı açıp kapatmak için kullanabilirsiniz.Ben ısı pompasında böyle yapıyorum yani termostat ısı pompasının şalterini açıp kapatıyor. Ama o zamanda banyo ve mutfak sıcak suyunu kullanamazsınız...

    Sizin için tek çözüm budur.

    1-)Dış ortam sıcaklık sensörü alacaksınız
    2-)Dış ortam sıcaklık sensörünü, oda içine kabloyla
    Uzatarak Linkte anlatıldığı gibi kurup sonra programını yapıp kullanacaksınız...
    https://www.youtube.com/watch?v=Ot9OJgPxSso&feature=youtu.be

    Bunun dışındaki çözümler sizin için ana kart yanması gibi sonuçlara yol açabilir.

    Maalesef akıllı oda termostatı kullanamazsınız bu kombiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 7 Aralık 2019; 20:13:33 >




  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Ustam yardımlarınız ve araştırmanız için çok teşekkür ederim. Dedikleriniz mantıklı ancak sıcak su olayı biraz sıkıntı olacak o zamanda.

    Benim anlamadığım viessmann ın kendi termostatlari var kablosuz ve on/off özellikli. Uyumlu modeller arasında benim kombide var. 1 aydır bende şaştım kaldım resmen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun değil hocam o da firmanın ciddiyetsizliği. Firma daha ürününün nasıl çalıştığını bile bilmiyor...

    İşte resimde çalışma modları var

    1-)Oda sensörü olmadan kombi su sıcaklık ayarına göre çalışma (Bunu bile yanlış yazmışlar oda sensörü yazacaklarına oda termostatı yazmışlar)
    2-)Oda sensörüne göre çalışma

    3-)Dış hava sensörüne göre çalışma...
    Simgelere dikkat edin..

    Siz işte bir sensör edineceksiniz ve bunun ayarını OTC (outside temprature controller) olarak tanımlarsanız dış hava sensörü olarak çalışacak 3 nolu seçenek..

    eğer RTC(room temprature controller )olarak ayarlarsanız ve bunu ev içine koyarsanız ev içi sıcaklığa göre çalışacak...General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri




  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Usta oda sensörü ile oda.termostatınin farkı nedir? Ve benim şimdi oda sıcaklığına göre çalıştırmak için ne yapmam gerekiyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Oda termostatı, kombiye aç kapa sinyali gönderir. L1 ve L2 fazları arasındaki anahtar kapanınca yani temas olunca o zaman kombiye çalış komutu gider... Termostat bu anahtarı kapatıp açar.
    General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri



    Oda sensörünün içinde ise bir sıcaklık sensörü vardır. Bu PTC yada NTC tipte olabilir. PTC(pozitif termal coefficient) tipte ise sıcaklık arttıkça bu sensörün içindeki direnç artar ve bu direnci ölçen röle, dirençten sensördeki sıcaklığı anlar. NTC(Negative thermal coefficient) tipte ise o zaman sıcaklık arttıkça sensördeki direnç düşer ve yine bu direnci ölçen röle, sensördeki sıcaklığı tespit eder...

    İşte sizin kombilerde sadece sensörden gelen direnci ölçüp ana karta ileten elektronik donanım var... Bu sebeple siz ,normal kombilerdeki termostat girş bağlantısına oda sıcaklık sensörünün uçlarını takabilirsiniz oraya oda termostatından çıkan uçları takamazsınız...

    L1 L2 fazları arasında kontak yapıp kontağı ayıran bir yapı yok sizin kombide .

    Dediğim gibi siz bu oda sensöründen edinmelisiniz.Ve oda sıcaklık ayarını kombiden ayarlamalısınız...

    Ya da kombiyi açıp kapatmak için HT500ü kullanacaksınız... Bu durumda kombiyi cep telefonundan açıp kapatabileceksiniz... Buradaki sorununuz dediğim gibi kombi kapanınca banyo ve mutfak sıcak suyu da kapanacak onun da çözümü var . Şöyleki mesela HT500 programlama modunda Akşam 23.00 ile sabah 08.00 arası HT500 kontrolü ele alır. Onun dışındaki saatlerde HT500 sürekli kombiye çalış komutu gönderir.

    Benim size önerim, siz HT500ü kombiyi açıp kapatmak için kullanın. Akşam 23.00 ile 08.00 arasında sıcak su kullanmanız gerekirse ozaman modemin manuel tuşundan kombiyi açarsınız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 7 Aralık 2019; 21:53:48 >




  • On/off termostata izin vermeyen kombiler için HT500- kombi bağlantısı resimdeki gibi yapılabilir.

    Zaten HT500 , 0,5 hassasiyetli olduğu için kombiye çok fazla aç kapa yaptırmayacaktır.

    HT500 , programlama ile 23.00-08.00 saatleri dışında sürekli çalışacak şekilde ayarlanabilir. Bu dönemde kombi, ayarlanan su sıcaklığına göre çalışır.
    Mesela 23.00-08.00 saatleri dışında HT500 de istenen oda sıcaklığı 30 dereceye ayarlanabilir. Bu şekilde sürekli kombiye çalış sinyali gider..

    23.00-08.00 arasında ise oda sıcaklığı kaç olsun isteniyorsa HT500 termostatında program modu ona ayarlanır Mesela 22.5 gibi. Bu durumda oda sıcaklığı 23.00 derece olduğunda kombi durur 22.0 olduğunda kombi çalışır. Eğer yukarıdaki mesajlarımdaki gibi programlama yaparsanız sıcaklık dalgalanmasını daha da düşürebilirsiniz bu durumda kombinin açlıp kapanma saysı artacaktır..

    Saat23.00-08.00 arasında acil sıcak su kullanımı gerekirse, HT500 modemindeki manuel tuşuyla kombi çalıştırılabilir..

    General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 7 Aralık 2019; 22:48:20 >




  • Merhabalar,

    Diğer forumlara da yazdım ama hala bir cevap alamadım. İlçemdeki Demirdöküm servisinin düzgün çalışması sebebiyle Demirdöküm nitromix 35 KW kombi alacağım ( ev müstakil yalıtımsız 1. kat 9,36 m petek , 2. kat 8,8 m petek yer : Sakarya)


    Malesef tesisatın uyumsuzluğu sebebiyle tüm itirazlarıma rağmen kombiyi balkona montajlamak durumundayız.


    Anne baba yaşlı balkona girip çıkamazlar . Ve kombi kullanım alışkanlığı olarak sabahları 1-2 saat yakmak, gündüzleri kombiyi kapatmak, akşamları da 3-4 saat yakıp gece kapatmak olarak bir rutinleri var. Değiştiremiyorum. 24 saat yakma fikri onlara paraları sokağa saçmak olarak geliyor. İkna da olmuyorlar.


    Çok uzattıysam özür dilerim. Nitromix 35 KW da sadece modülasyonlu oda termostat kullanım özelliği var. DD çağrı merkezini aradığımda bana MİGO önerdiler. Ancak internet bağlantımız devamlı kopup geliyor. Stabil değil. Ve ayarları da bizimkiler telefondan yapamazlar.

    İçinde bulunduğum durumu detaylı anlattıktan sonra sorum şunlar:

    Modülasyonlu tam yoğuşmalı kombiye migo haricinde kablosuz oda termostatı olarak ne önerirsiniz?

    Modülasyonlu kombiye On/OFF oda termostatı taksak çok mu sıkıntı olur tüketimde?

    Tüm konuyu, forum başlıklarını hatmettim nerdeyse ama sonuca varamadım hala...

    Lütfen yardımcı olabilir misiniz?




  • sistemix S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu viessman olayını okudunuz sanırım. Kombi firması, on'off uyumsuzdur demiyor çünkü satamayacak.
    Termostat firması, bazı kombilerde uyumsuzdur demiyor o da satamayacak . Ne neyle uyumlu bilen yok . Bu sebeple dikkatli olmanızı öneririm. Son tüketicilerden bilgi almadan satıcıların bilgisine güvenip de yola çıkmayın.

    Gerekirse forumda konu açın oradan geri dönüş alın...
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Ozan Bey merhaba;

    İki sorum olacak;

    1) HT400 ile HT500 arasındaki fark, cep telefonu vs. olmadan derecelere müdahele edilebilmesi mi?

    2) Normalde benim kombim 3 dk da bir devreye giriyor, suyu ısıtıp kapanıyor. Termostat taktığımda ve kombiye çalışma talimatı verildiğinde kombi yine 3 dk da bir mi devreye girecek yoksa oda sıcaklığı istenen seviyeye gelene kadar sürekli kesintisiz yanacak mı?
  • Arkadaşlar bugün doğalgaz faturamız 235 TL olarak geldi oda sıcaklığı 23-24 derecelerde oluyor genelde. 1 gün hariç ayın geriye kalanını viessmann 050T ile termostatsiz kullandim. Alt katımızda annemgil oturuyor Bosch kombi + general ht250 kullanıyor gündüz 20 akşam 21 derecede 290 TL gelmiş. Üst katımda kayınçım oturuyor onlarda Bosch kombi + general ht250 kullanıyor yoğunluk 19-20 derecede 350 TL gelmiş.

    Karşı komşumuz Buderus kullanıyor ama termostatın markasını bilmiyorum 490 TL gelmiş. Yan komşumuz Buderus kullanıyor yine termostatını bilmiyorum ama muhtemelen ikiside general marka onlarında 540 TL gelmiş. Çünkü bizim ilçedeki kombiciler genelde general satıyorlar.

    Binanın tamamı alttan ısıtmalı ve 95 M2. 1 ay boyunca tüm herkesin kombisi çalıştı.

    Şunu anladım ki alttan ısıtmada termostata gerek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jr1907

    Ozan Bey merhaba;

    İki sorum olacak;

    1) HT400 ile HT500 arasındaki fark, cep telefonu vs. olmadan derecelere müdahele edilebilmesi mi?

    2) Normalde benim kombim 3 dk da bir devreye giriyor, suyu ısıtıp kapanıyor. Termostat taktığımda ve kombiye çalışma talimatı verildiğinde kombi yine 3 dk da bir mi devreye girecek yoksa oda sıcaklığı istenen seviyeye gelene kadar sürekli kesintisiz yanacak mı?
    1-)Evet HT400 de cep telefonu olmadan derece değiştiremezsiniz ama HT500 de konum modu ve program modu dışındaki modlarda mesela manuel modda derece değiştirebilirsiniz. Ayrıca HT500 size termostat üstünde oda sıcaklığını, istenen sıcaklığı ve dış hava sıcaklığını gösteriyor. HT400 termostatında bunları görmek mümkün değil..

    2-)Eğer on/off termostatla uyumlu bir kombiniz varsa, kombiniz , oda sıcaklığı istenen oda sıcaklığının 0,5 derece üstüne çıkana kadar çalışır. Mesela siz 22.0 dereceyi istediyseniz, oda sıcaklığı 22,5 olana kadar kombi çalışır. Eğer 0,1 hassasiyetli alırsanız 22.0 istediğinizde sıcaklık 22.1 olana kadar çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 9 Aralık 2019; 12:38:55 >




  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Benim de kombi sıcak suyu 37 dereceye ayarlı . Havalar soğuduğundan oda sıcaklığı 22,5 dereceye çıkamadığı için kombi sürekli çalışıyor yani termostat devre dışı gibi birşey..Ve ben de anladım ki ısıtıcının sürekli çalışması insanı hasta ediyor. Yani odada ısı dalgalanması olması sağlıklı olan. Bu sebeple istenen dereceyi 22,5 den düşüreceğim ve dalgalanma olmasını sağlayacağım.


    Oda termostatını tasarruf aracı olarak değil, hasta etmeme aracı olarak görüyorum daha çok...
    Bu sebeple bu akşam 22.2-22,3 algoritmasını devreye sokacağım ve 22,3-22,5 dereceler arasında dalgalanma olmasını sağlayacağım..
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Sizin tuketim super hic ellemeyin bir seye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Ustam termostat ile 1 gün denedim. Fakat alttan ısıtma olduğu için ısı dalgalanması çok fazla oldu. Şu an kombi üzerinden gündüz 35 derece gece 40 derece olarak programlama yaptım ısı dalgalanmasi yok denecek kadar az. Sadece havalar iyice soğumaya başlayınca biraz daha yükseltirim. Hangi termostat olursa olsun alttan ısıtmada ne konfor yönünden nede tüketim yönünden termostat mantıklı gelmedi bana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.