Şimdi Ara

Genelkurmay Başkanına mektup

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    "Muhterem Paşam! Van Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile ilgili gelişmeleri elbette biliyorsunuz. Adli mercilerin verdiği tevkif kararı üzerine bütün rektörlerimiz ayağa kalktı..."

Genelkurmay Başkanımıza açık mektup

MUHTEREM Paşam! Van Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile ilgili gelişmeleri elbette biliyorsunuz. Tamamen adli mercilerin verdiği bir tevkif kararı üzerine bütün rektörlerimiz ayağa kalktı. Önce toplu olarak Adalet Bakanlığı'na gittiler. Sonra Van'da gövde gösterisi yaptılar.
    Prof. Aşkın ile ilgili olarak basınımıza sızan iddialar doğru mu, değil mi? Bunları daha bilmiyoruz. Ama ortada ayan beyan bir büyük gerçek var ki o da şu: Prof. Dr. Yücel Aşkın, kat'iyyen sahipsiz değil. Onu, şiddetle ve öfkeyle savunanlar çok. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa 70 rektörümüz, adeta bir Köroğlu edasıyla ortaya çıkıyorlar. Rektörlerle birlikte, koskoca CHP de Yücel Aşkın'a kol kanat geriyor. Derken Barolar Birliği de bir vaveyla koparıyor. Hani ellerinden gelse, işin içine karıştırdıkları Atatürk, Cumhuriyet, laiklik konularını biraz daha alevlendirip, yeni bir 27 Mayıs darbesi daha yaptıracaklar. Diyeceğim şudur Muhterem Paşam... Prof. Yücel Aşkın'ın çok cerbezeli, çok kararlı, çok öfkeli sahipleri var.
    Orhan Pamuk isimli bir yazarımız, bir konuşmasında Sabateist olduğunu söylemişti. Bu adamın herzelerini de okumuşsunuzdur. Avrupa basınına haykırdı ki, Türkler, bir milyon Ermeni'yi, otuzbin Kürt'ü öldürdüler. Bu Orhan Pamuk hakkında, Şişli Asliye Ceza Mahkemesi dava açar açmaz Türkiye'den ve Avrupa'dan birtakım kişiler ve kuruluşlar kıyamet kopardılar. Hatta neredeyse, Avrupa Birliği'ne girmemizi bile Orhan Pamuk davasına bağlayan düzenbazlar da horozlandılar. Yani Orhan Pamuk da, devletimize-milletimize sövüp saydığı için, arkasında toplananlar oldu. Muhterem Paşam, Orhan Pamuk da sahipsiz değildir.

Sarmaş dolaş
    İSTANBUL'da yayınlanan Agos gazetesinin başyazarı Hrant Dink, Atatürk'e ve Türklüğe kafa tuttu. Atatürk'ün meşhur vecizesini, Erivan markalı ökçesinin altında ezerek şöyle yazdı:
    - Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin, Ermenistan'da kuracağı asil damarda mevcuttur!
    Gördünüz mü Hrant'ın yediği naneyi? Şişli 2. Asliye Mahkemesi, bu adamı, Türklüğe hakaretten hem altı aya mahkum etti, hem de verdiği cezayı tecil yoluna gitti. Arkasından ne oldu biliyor musunuz MuhteremPaşam, kendilerini ömürleri boyunca hep Atatürkçü, hep ilerici, hep Cumhuriyetçi ve laik olarak gösteren bazı yazar çizerlerimiz, Türk'ün zehirli kanı yerine Ermeni'nin asil kanını Ermenistan'da koymak isteyen Hrant Dink'in gazetesi önünde bir basın toplantısı yaparak onu göklere çıkardı ve Adalet Ağaoğlu başta olmak üzere malum ve meşhur Atatürkçülerimiz (!) Hrant Dink ile sarmaş dolaş oldu. Yani şunu söylemek istiyorum Aziz Paşam, Türkiye'de Türk'e sövüp sayan Hrant Dink de sahipsiz değildir.
    Bu memlekette Leyla Zana ve saz arkadaşlarının da otuzbin kişinin kanı üzerinde oturan Apo'nun da sahipleri vardır Sayın Paşam. Türk'e, Kürt'e, İslam'a ve Türkiye'ye düşman olan bütün şer kuvvetler bu kişilere, içeride ve dışarıda kol kanat germektedirler.

Devletimize, milletimize, vatanımıza tam on yıl, büyük hizmetlerde bulunan merhum Adnan Menderes'e ve arkadaşlarına, Yassıada'da reva görülen büyük zulmün binde biri, şimdi bu İmralı'daki katile uygulansa, bütün Avrupa devletleri ayağa kalkar. Menderes ve arkadaşları, adeta yamyam çığlıkları arasında ipe götürüldükleri zaman, bizim rektörlerimiz, profesörlerimiz, Barolar Birliğimiz, Atatürk maskeli, laik ve Cumhuriyet türkülü yazarlarımız, Avrupalı dostlarımız acaba İsviçre dağlarında kayak safasına mı çıkmışlardı?
    Zulmü kim önleyecek?

HAYIR! Hayır! Hayır!
    Menderes'in sahibi milletti. Millet de meydanlarda yoktu. Suskundu.
    Görüyorum ki, kim noksansız bir şuurla, Türklüğü, İslam'ı ve vatanı seviyorsa ve bunun mücadelesini veriyorsa, bu memlekette sahipsizdir. Binbir ihanetle, binbir tuzakla, binbir zulümle karşı karşıyadır. 3 Mayıs 1944 Türkçülük davasında büyük vatanseverlerimiz hem de vatana ihanet suçuyla tabutluklara tıkılmadılar mı? 12 Eylül 1980 darbesinden sonra, binlerce idealist ve ülkücü Türk, yıllarca bir hiç uğruna hapishanelerde çürüyüp sonunda beraat etmediler mi?

İşte şimdi de şanlı ordumuzdan, hakikaten şanlı, şerefli, vatansever bir ilim adamımız Tabip Alb. Prof. Dr. Mustafa Kahramanyol, rezil bir iftiraya uğrayarak, dehşetli bir komplo karşısında kalarak YAŞ kararıyla ordumuzdan atılmıştır. Kahramanyol'a yüklenen suç irtica suçudur. Babasını Yugoslavya'da Komünist militanlara şehit veren Mustafa Kahramanyol, Türkiye'yi geriye götürmek için mi okudu albay ve profesör oldu? Türkiye'de ve Avrupa'da bu büyük vatanperverimize, bu adam gibi adam ilim adamımıza kim sahip çıkıyor? Siz bu zulmü neden önlemiyorsunuz Muhterem Paşam? Bu vatanın tertemiz evlatları hep sahipsiz mi kalacaklar?

Yavuz Bülent Bakiler / H.O. Tercüman / 25.10.2005

• bu topic 1-2 saat önce açıldı ve allahın işine bakınki silindi
  • evet silindi, bazıları bu yazıyı yardakçılık olarak algıladı, yazıdaki amacı anlamadan atlayanlar ve sadece başlığı okuyup yorum yapanlar sayesinde silindi...
  • ben az önce geldim okuldan topicin açılıp açılmadığını bilmiyorum,sadece haber sitesinin birinde okudum ilgimi çekti,paylaşmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir Hattab -- 25 Ekim 2005, 16:33:24 >
  • Çok gzl yazmış yazan kişi. Türkiye'nin ve içinde bulunduğumuz gerçekleri güzelce ifade ediyor. Ama paşa ne yapsın gidip de darbe mi yapıcak? Siyasal olarak çözüm bulmak lazım.
  • Corporal evet güzel bi yazı

kimse gelip provake etmesin topici,doğru dürüst yazıyı okuyan varsa okusun,yoksa yorum yapmasın (lafım kimseye değil,genel için yazdım,yanlış anlaşılmasın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir Hattab -- 25 Ekim 2005, 16:39:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.