Şimdi Ara

GENEL SORU - Kamu Yönetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2012'de Kamu Yönetimi ( Örgün ) bölümünden mezun oluyorum. Şu anki genel ortalamam 3.18. KPSS hakkında çok bilgim yok. İnternetten araştırdığımda KPSS-A ve KPSS-B olmak üzere toplam iki çeşit sınav olduğunu gördüm. KPSS-B düz memurluklar içinmiş. Fakat düz memurluktan kasıt nedir anlamadım, sanırım veznedarlıktan filan bahsediyorlar. Bir de B'de sadece genel yetenek-genel kültür testlerini çözmek yeterliymiş. KPSS-B yalnızca önlisans ve lise mezunları için mi? Ama sanırım benim KPSS-A'dan sınava girmem gerekiyor. Bu sınavda iyi bir puan alırsam da daha sonra yine bir yazılı sınav ve mülakat oluyormuş sanırım. Hangi kurumlar için hangi testlerden ne kadar çözmek gerekir. Mesela Belediyede bir dairede çalışmam için A grubuna mı yoksa B grubuna mı girmeliyim? Son olarak da bir Kamu Yönetimi mezunu olarak hangi kurumlara yerleşebilirim? Ve diyelim KPSS-A'ya girdim iktisat, ekonometri gibi alan testlerini çözmem gerekir mi? Bir de İngilizce sınavına girmeli miyim? Soru da soru kusura bakmayın.

• hocam çok soru olmuş hangisine cevap versem bilemiyorum şimdi kpss b lisans önlisans ve ortaöğretim için ayrı ayrı düz memurluk içindir düz memurluktan kasıt belediyede il özel idarede afet yöneticiliği falan gibi normal sıradan memurluklar işte kpss a yönetici ve denetmenlik için zaten ona iktisatçılar kamucular falan girer ondan açılan kontenjanlar için ayrıca sınava giriyorsun 100ün üzerinde puan türü var anlatmak baya uzun sürer en iyisi çevrende bir bilene danış yada msn ekle soru cevap şeklinde anlatırım bittinsen_1907@hotmail.com
  • Teşekkür ederim cevapladığın için. Hakikaten bayağı bir soru sormuşum, kafamdaki soruların bir kısmı gitti sayılır ama daha bir-iki senem var kpssye girmek için, yine de şimdiden çalışmaya başlamak lazım, çok zor bir sınav anlaşılan.
  • gerçekten zor bir süreç.
    eğer kaymakamlık gibi bir meslek düşünüyorsan okul sürecini 6 yıl gibi düşünmelisin.
    4 yıl okul 2 yıl da sınavlara hazırlık.
    benim yakın bir akrabam siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunu oldu anadoludan bir üniden birde çok iyi bir üni değildi.
    2 yıl kadar hazırlandı sınavlara ve kaymakamlık sınavını kazandı.
    en çok zorlandığım ders muhasebe oldu dedi bana.
    bence sende muhasebe ve iktisat derslerine çalışmaya başla.
    açık öğretimden iktisat okuyabilirsin mesela.
    bu snn için çok büyük avantaj olur iktisat ı yapman gerekcek çünkü.
    bende siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyacağım bu yıl inş.kocaelide.

ayrıca kpss a grubu muhasebe kamu yönetimi genel hukuk işletme iktisat özel hukuk gibi konular olacak kitaplarını incelemiştim 6 7 kitap vardı kalın kalın bunlara yavaştan başlaman snn faydana olacaktır.
    kpss b düşünüyorsan çalışmana gerek yok diyebilirim.rahat rahat memur olursun kpss b den.
    ama snn bunu isteyeceğini düşünmüyorum ben.
    4 yıl okuduktan sonra bence 2 yıl daha gayret et zaman kaybı olarak düşünme kpss a ya hazırlan

• @hainz17 sağolasın bilgilendirme için, ayrıca hayırlı olsun üniversite hayatın. Aslında mezun olduktan sonra eğitime yüksek lisansla devam etmek istiyorum. Bilmiyorum KPSS için bir avantajı olacak mıdır. Anlaşılan KPSS - B grubu epey düşük memurlukları içeriyor. KPSS - A da çok zor gözüküyor. Muhasebe, iktisat vb. derslerinde felaket beceriksizim. Bir de torpil morpil işleri dönüyor sanırım kazandıktan sonra sınavı. Bu da sinir bozucu.
  • evet hocam kpss a da torpil olayı var kaymakamlıktada torpil olayı var biraz kaymakamlığı kazananların çoğu ankara siyasal bilimler fakültesi mezunu neden diye düşünürsen mülakatı yapan profesörler ankara siyasal bilimler fak. profesörleri kenndi öğrencilerine torpil geçiyorlar biraz bunun dışında

üstteki arkadaşın dediği gibi sınavlara sıkı bir şekilde çalışman gerek bende 2 yıllık yerel yönetimler okudum kpss b den 82 aldım atanamam bu bölümden o puanla. kamu yönetimi 3. sınıfa dikey geçiş yaptım açıktan şimdi ona devam ediyorum bende düz memurluk düşünüyorum öncelikle çünkü hemen hayatımı kurmak istiyorum ardından kamymakamlığı falan düşünebilirim yani düşünmeyi düşünüyorum

sana tavsiyem daha var okulun bitmesine ama son senende veya vaktin varsa bitirince hemen dershaneye git uzman bir dershane olsun kaydol hiç ara verme çalış çok çalış emin ol yaparsın

iyi akşamlar...

• @haziranyagmuru tekrar sağol. Çalışmaya tam gaz devam o zaman. Sana da kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    siyaset bilimi ve kamu yönetimi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki arkadaşlar, KPSS - A'da 120 tane puan türü var ve ben de Kamu Yönetiminden mezun olacağım. Sizce bana uygun puan türü hangisi olabilir? Ve bu puan türlerinden hangisini tercih etmek daha avantajlı olur?
  • hocam zaten başvuracağın kurum o puan türünü ister yani biri kpssp94 bazıları kpssp120 falan puan türünden bilmem en az 60 puan almış ola şartını ararlar yani başvuracağın kurumlara bağlı hangisi hangi puanı ister o kurumlara bakmanı tavsiye ederim

ek yardımcı olamıyorum kusura bakmayın bende daha mezun olmadım ve pek araştırmadım fakat elimden geleni anlatmaya çalışıyorum
    saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.