Şimdi Ara

GENEL SAĞLIK SİGORTASI SORUN ÇIKTI ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar babam emekli ( emekli sandığı ) Üniversitede okuyorum ve 25 yaşını doldurmadığım için gelir testine gitmemiştim. Çünkü hala babama bağlıyım ve 25 yaşını doldurmadım.

Her neyse bugün diş sağlık merkezine gittim. netten randevu almıştım. yalnız oraya gidince tedavi olamadım. görevli pc de sigortan gözükmüyor gelir testi yaptırmamışsın vs vs bir şeyler zırvaladı. kadına diyorum ki halen okuyorum gelir testi beni kapsamıyor ve üstelik okuduğuma dair öğrenci belgesini daha geçen ay ssk'ya götürüp vermiştim.

Şimdi ne yapıcam ?

• Başvuru yaptırdıktan sonra bir daha gitmek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Başvuru yaptırdıktan sonra bir daha gitmek gerekiyor.

Nereye başvurduktan sonra anlmadım ?

25 YAŞIN ALTINDA, ÇALIŞMAYAN ÖĞRENCİ

Herhangi bir işte çalışmayan ve 25 yaşını doldurmamış öğrenciler, anne, baba veya eşinin sosyal güvencesinden yararlanabilecek. Bunun için öğrenci belgesini en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne teslim etmesi yeterli olacak.

25 yaşını doldurmadım-Babamın sosyal güvencesinden yararlanıyorum.( emekli sandığı ) - Öğrenci belgemi alarak en yakın sosyal güvenlik merkezine gittim.

Hatta geçen hafta eczaneden ilaç dahi aldım. Ama bugün oradaki bayan gelir testi yaptırmamışsın bu enin sonunda sistemde çıkıyor kaymaklığa git sosyal dayanışma..... gelir testini yaptır vs bir şeyler zırvaladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Arkadaşlar babam emekli ( emekli sandığı ) Üniversitede okuyorum ve 25 yaşını doldurmadığım için gelir testine gitmemiştim. Çünkü hala babama bağlıyım ve 25 yaşını doldurmadım.

Her neyse bugün diş sağlık merkezine gittim. netten randevu almıştım. yalnız oraya gidince tedavi olamadım. görevli pc de sigortan gözükmüyor gelir testi yaptırmamışsın vs vs bir şeyler zırvaladı. kadına diyorum ki halen okuyorum gelir testi beni kapsamıyor ve üstelik okuduğuma dair öğrenci belgesini daha geçen ay ssk'ya götürüp vermiştim.

Şimdi ne yapıcam ?

öğrenci belgeni işleme almamışlar sanırım,https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula linkten tekrar kontrol et, hala provizyon vermemişler ise SGK ya tekrar git ve muayene olamadığını provizyon işleminin hala yapılmadığını söyle. Kontrol etsinler.

• Başvuru yapsan da yeniden gidip onaylatmak gerekiyor galiba. Yeğenimin başına da aynı şey geldi. Sağlık ocağına gittiğinde sigortası gözükmemiş. Gitmiş tekrar bir kaç kağıda imza falan attırmış ve hallolmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: halısakal

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Arkadaşlar babam emekli ( emekli sandığı ) Üniversitede okuyorum ve 25 yaşını doldurmadığım için gelir testine gitmemiştim. Çünkü hala babama bağlıyım ve 25 yaşını doldurmadım.

Şimdi ne yapıcam ?

öğrenci belgeni işleme almamışlar sanırım,https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula linkten tekrar kontrol et, hala provizyon vermemişler ise SGK ya tekrar git ve muayene olamadığını provizyon işleminin hala yapılmadığını söyle. Kontrol etsinler.

SAĞLIK PROVİZYON SORGULAMA SONUCU

T.C Kimlik No ***
    Adı ****
    Soyadı ***
    Cinsiyet ***
    Doğum Tarihi ****
    Yakınlık Türü Kendisi
    Tescil Kapsamı Kapsam Dışı
    Yararlandığı TC Kimlik No *****
    GSS Kapsamı GSS Kapsam Dışı
    Sicil No ****
    Provizyon Tarihi 23.03.2012
    Sigortalı Türü Diğer
    Katılım Payı Muafiyet Hayır
    Sorgu Sonucu 1106 - 60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir.

Böyle diyor?

• Netten baktım da öğrenci belgesini götürenlerde 1106-60/g ................... diye başlayan yerde müstehaktır, provizyon verilmiştir yazıyormuş. Ancak ben götürdüğüm halde yazmıyor? Oradaki görevlinin hatası galiba?

İnş şu 200 bilmem kaç tl ceza şeyi gelmez bu ay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 23 Mart 2012; 16:56:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğrenci belgeni işleme koymamışlar Müstehaktır,provizyon alabilir yazması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

Öğrenci belgeni işleme koymamışlar Müstehaktır,provizyon alabilir yazması lazım.

Aynen öyleymiş hocam. Şimdi forumda aratınca olayı çözdüm. Allah belasını vermesin oradaki görevlinin. Sizce ceza gelir mi ? Gelirse dava açarım oradaki görevliye.

EDIT : Ceza 25 yaşı üni öğrencileri için geçerli değilmiş Allahtan. Neyse tekrardan gidip verecez artık yapcak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 23 Mart 2012; 17:08:26 >
  • Öğrenci belgesi götürdüğünde kağıt imzaladın mı ? İmza attıysan orda tarih de var mahkemeye versen kazanırsın,adam gibi iş yapsalar ölecekler bu memlekette.Tekrar SGK ya gidip anlat sorununu ama yanında öğrenci belgesi olsun bir tane daha,halledemezlerse verirsin tekrar.
  • Aktivasyon yaptırdın mı?
  • Badem bıyıklıların yapıcağı işde böyle olur. Benim erkek kuzenim SGK'da kız diye geçiyor varmı böyle mallık geçen gittim düzeltmeye kendisi gelsin dediler kuzende danimarkada okuyor 1 seneliğine bide adamın gelir testi yapılmasını istiyorlar yoksa ceza yermişde bilmemnede adam danimarkadan gelir testi bilmemnesini okul kaydı belgesini nasıl vericek uçak parası zaten çok yüksek.

Yani anlıyacağınız bıktık bu adamların dalkavukluğundan.

Ha bu arada ben baktım benimkinde sorun yok düzgünce

Sorgu Sonucu 0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.
    yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 23 Mart 2012; 17:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

Öğrenci belgesi götürdüğünde kağıt imzaladın mı ? İmza attıysan orda tarih de var mahkemeye versen kazanırsın,adam gibi iş yapsalar ölecekler bu memlekette.Tekrar SGK ya gidip anlat sorununu ama yanında öğrenci belgesi olsun bir tane daha,halledemezlerse verirsin tekrar.

Gittiğimizde form dolduruyoruz zaten. Yani mahkemeye gitsem her türlü kaydımız mevcut kazanırım. Ama dediğim gibi cezalık bir durum yokmuş. Eğer olsa idi burunlarından fitil fitil getirirdim.

Tekrardan öğrenci belgesi ile gidip düzelttireceğim. İnşallah aynı görevli denk gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.