Şimdi Ara

Gençlere yönelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
8
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençlere yönelik 1-2 yazı yayınlayacağım burada. Vakit ayırabilirsem yayınlayacağım kitaptan alıntılarla.

Sorular halinde gideceğim, evet dediğiniz bölümü okuyun lütfen.

Saygın biri olmak istiyorsunuz fakat olmuyor.

Saygın biri olmanın bir numaralı kuralı, düzgün insan olmaktır. Düzgün insandan kastım; dürüst, yalansız bir insan. Yalan söylese dahi, kimseye belli etmeyen insan. Dürüst insanım fakat olmuyor, saygın değilim. Elbette tek başına yetmez bu durum. Siz bir kenara çekilip vazo gibi durursanız kimse sizi fark etmez. Çok çok güzel olmalısınız ki fark edilin. Yapmanız gereken karizmatik bir insan olmaktır. Bir ortama girdiğinizde gülüşünüz ile insanları etkilemelisiniz.

Karizmatik biri nasıl olurum?

-Öncelikle, her zaman kendine güvenen biri olmalısınız. Öz güven konusuna değineceğim aşağıda.
    -Sizi kurtaracak bir gülüş seçmelisiniz. Aşağıda Vin Diesel'e ait fotoğraflar var, umarım fikir verir.

Gençlere yönelik

Gençlere yönelik

Yakışıklı olmak şart değil bunu yapmak için. Videoyu izleyin.

Yine Vin Diesel, özellikle 1.20den sonraki yüz mimiklerine dikkat edin.

-Her zaman düzgün, modaya uygun, temiz kıyafetler giyin.
    -Saçlarınızı uzatan biri değilseniz 2 ayda bir değil de ayda bir kuaföre gidin, 3 haftada bir gitmenizi tavsiye ederim.
    -Akıcı konuşun, kelimeler arasında ee, mmm gibi garip sesler çıkartmayın. Bunun için uğraşın. Her zaman yedekte uzatma kelimeleriniz olsun ve ters bir kelimeyle karşılaştığınızda asla yüz ifadenizi değiştirmeyin. Önceden hazırladığınız duruma uygun uzatma kelimelerini söyleyin.
    -Görüşleriniz belli olsun. Örneğin: İşte ben hükümeti seviyorum ama muhalefette bana yakın geliyor, bilmiyorum ki ya neye oy versem. Bunu dediğiniz an bittiğiniz andır.
    -Ya, uff, üff, püff vb. saçma cümleler kullanmayın.
    -Bir ciddiyetiniz olsun. Komik bir duruma hayvan gibi kahkaha atmaktansa insanca az sesi gülün. Espri yapacaksanız gülmeden yapın.
    - vs vs, maddeler eklenecek daha sonra.

Özgüven

Bu konuda kitaplar çok yanılıyor. Yapay bir öz güven oluşturuyor ve kısa sürede bu öz güven ölüyor, yerine eskisinden beter bir enkaz bırakıyor. Bu yüzden kişisel gelişim kitaplarını çok dikkatli seçin. Onlar size Tanrı olduğunuzu söyler, bilinçaltınıza işler, sonuç hüsran olur. Bugün olmasa 1 ay sonra, 1 ay sonra değilse 1 yıl sonra, 1 yıl sonra değilse ölmeden saliseler öncesi.

Dışarıya güçlü görünün. Kendinizi sürekli motive edin. Kendinize şöyle söyleyin, bugün yakışıklı/güzel bir insanım. İyiyim, çevreme de iyilikler yapacağım. Karşılık beklemeyeceğim. Dünyanın en güçlü insanı değilim, ama kendime yetiyorum. Herkes gibi bir insanım. Param olmayabilir, ama mutluyum.

Bir derdiniz olduğunda bunu asla ve asla herkese söylemeyin. Belli etmeyin. İstemsiz belli ederseniz moralim bozuk biraz deyip geçiştirin.

Dertlerinizi geri plana atın. İnsanların içine çıkarken dertleriniz yakanızda olmasın. Onları geride bırakın. Gün içerisinde karşılaştığınız olumsuz durumlara soğuk kanlı yaklaşın. O an aklınıza 1 snde olsa en sevdiğiniz varlığı getirin. Sakinleşin ve öyle cevap verin. Biriken dertlerinizi her gün bir yerde paylaşın. Gelin bana anlatın, yada en güvendiğiniz arkadaşınıza. Ama mutlaka bunu yapın ve bu tek bir kaynak olsun. Asla sayısı çoğalmasın. Rahatlayın, gerekirse ağlayın, bir sonraki güne yine enerjik başlayın.

Son olarak, 3 yıl önceki halim;

Gençlere yönelik

Gençlere yönelik

Benim bu fotoğraflarda gördüğüm şey, kendisine güveni olmayan ve hayata küsmüş birisi. Mutluluğu her an başkalarının elinde. Tek bir lafla yıkılabilir.

Ve bu seneki halim;

Gençlere yönelik

Gençlere yönelik

Yakışıklı mıyım bilmem, ama önceki halime göre dışarıdan çok daha iyi görünüyorum. Özel meselesi olanlar rahatça özel mesaj yoluyla çekinmeden ulaşabilir, burada paylaşmak isterseniz elimden geldiğince cevaplarım. Kısa sürede yazılan düzensiz bir yazı oldu. İstek olursa daha düzgün olarak farklı konulara değinebilirim.

• Senin saçın uzun değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: laprace

Senin saçın uzun değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum

Evet hocam uzundu. Kestirdim.
  • tipe bak kendimi öldüresim geliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

tipe bak kendimi öldüresim geliyo

Konuyu iyi okumanı tavsiye ederim.
  • Başkaların bana biçtiği rolü oynamaktansa çirkin, moda cahili, saygın olmayan bir tip olurum daha iyi. Burada başkalarının size dayattığı imaja bürünmek yerine kendiniz olun diyeceğine onların gözüne nasıl girebilirsiniz tarzı bir açıklama yapmışsın. İnan bana bu mutsuzluğa neden olur. Gerçekten mutlu ve kendinizle barışık olmak istiyorsanız toplumun zorbalığına gelmeyin. Millet Tiger giyiyor diye sen giymek zorunda değilsin. Millet göstere göstere bira içiyor diye sen içmek zorunda değilsin. Seviyorsan iç, giy ama başkaları yapıyor diye asla yapma. Kendinize saygı duyduğunuz için yapın bunları. Belki hiçbir zaman arkadaşınız olmayacak insanları etkilemek için boşuna efor sarf etmeyin. Kendiniz gibi olup, kendiniz gibi yaşayın. O zaman farklı olursunuz ve dikkat çekersiniz.
  • 3 sene önceki halin daha iyiymiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • söylediklerinde haklısın ama bazen herşey kötü gider hiçbirşey yapamazsın sadece uzaktan akıp giden zamanı izlersin elden birşey gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni mahveden biyiklarimin etrafindaki dibindeki ve alnimdaki sivilceler kendimden sogumama tek neden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Başkaların bana biçtiği rolü oynamaktansa çirkin, moda cahili, saygın olmayan bir tip olurum daha iyi. Burada başkalarının size dayattığı imaja bürünmek yerine kendiniz olun diyeceğine onların gözüne nasıl girebilirsiniz tarzı bir açıklama yapmışsın. İnan bana bu mutsuzluğa neden olur. Gerçekten mutlu ve kendinizle barışık olmak istiyorsanız toplumun zorbalığına gelmeyin. Millet Tiger giyiyor diye sen giymek zorunda değilsin. Millet göstere göstere bira içiyor diye sen içmek zorunda değilsin. Seviyorsan iç, giy ama başkaları yapıyor diye asla yapma. Kendinize saygı duyduğunuz için yapın bunları. Belki hiçbir zaman arkadaşınız olmayacak insanları etkilemek için boşuna efor sarf etmeyin. Kendiniz gibi olup, kendiniz gibi yaşayın. O zaman farklı olursunuz ve dikkat çekersiniz.

Hocam seni az-çok tanıyorum. Ama söylemeliyim ki yazdıklarımı sanırım biraz yanlış anlamışsın. Ben burada nasıl millete yaranırsınız demiyorum. Sadece gençlerimizin yok yere kişisel gelişim kitaplarına yönelmesini engellemek, onların toplumda yer edinmeleri için pahalı şeylere ihtiyacı olmadığını ve nasıl saygın biri olabileceklerini söylüyorum sadece.

Modaya uygun giyinme kısmından çıkarttınız sanırım bunu. Burada kastım marka kıyafetler giymek değil, 80-90lardan kalma kıyafetler yerine daha güncel kıyafetler giymektir. Şahsen giydiğim en pahalı gömlek 30 TL, en pahalı kot pantolon 50 TL, en pahalı montum 80 TL.

quote:

Orijinalden alıntı: İtalian Stallion*

beni mahveden biyiklarimin etrafindaki dibindeki ve alnimdaki sivilceler kendimden sogumama tek neden.

Dostum kekik suyunu kullan. Aktarlarda oluyor. 1 haftada çözmüştüm sivilce problemini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 12 Ocak 2012; 23:51:22 >

• Teşekkür ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Fronto-

söylediklerinde haklısın ama bazen herşey kötü gider hiçbirşey yapamazsın sadece uzaktan akıp giden zamanı izlersin elden birşey gelmez

Bu dönemler herkesin başına geliyor. Bunu görmezden gelmek daha büyük problemlere yol açar. Önemli olan böyle bir durumda fazla açılmamak. Dikkatli adım atarsak, en az zararla atlatırız. Söylediğin gibi, kenara çekilmek yeterli olabilir. Ama fazla uzaklaşmakta iyi değildir.
  • Uykum var yarin sabah kesin okuyacagim
  • Mesajım bulunsun.
  • İyi yazmışsınız hocam.Çevremde popüler ve saygın birisi sayılırım.Sadece kendim olmaya çalışıyorum,özentilerden hoşlanmıyorum.Saygın birisi olmak istiyorsanız çok kitap okuyun,edebiyatı yakından takip edin asla cahil olmayın ve boş konuşmayın.Saçma sapan kişisel gelişim kitapları okumanıza gerek yok.En azından çok satan güncel kitapları okusanız gündem hakkında,edebiyat hakkında bilgi sahibi olursunuz.Bana göre edebiyat saygı demektir.Ne kadar çok okursanız kendinizi o kadar geliştirirsiniz.Müzik kültürünüzü de geliştirin tek bir türe bağlı kalmayın mesela Bob Dylan da dinleyin Zeki Müren de dinleyin farklı bakış açılarınız olsun.Yaklaşımlarınız entelektüel olsun.Başkalarının yaptıklarıyla saygın bir kişilik olamazsınız bence.Kötü alışkanlıklarınız bile olsa kendiniz olun insanlar sizi o şekilde kabulleneceklerdir.
  • konuyu senin açtığını görünce hemen geldim.
    yararlı bir konu olmuş küçük etkili tüyolar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

quote:

Orijinalden alıntı: laprace

Senin saçın uzun değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum

Evet hocam uzundu. Kestirdim.

tamam hocam yanılmamışım konuyu takipteyim.
  • quote:

Başkaların bana biçtiği rolü oynamaktansa çirkin, moda cahili, saygın olmayan bir tip olurum daha iyi. Burada başkalarının size dayattığı imaja bürünmek yerine kendiniz olun diyeceğine onların gözüne nasıl girebilirsiniz tarzı bir açıklama yapmışsın. İnan bana bu mutsuzluğa neden olur. Gerçekten mutlu ve kendinizle barışık olmak istiyorsanız toplumun zorbalığına gelmeyin. Millet Tiger giyiyor diye sen giymek zorunda değilsin. Millet göstere göstere bira içiyor diye sen içmek zorunda değilsin. Seviyorsan iç, giy ama başkaları yapıyor diye asla yapma. Kendinize saygı duyduğunuz için yapın bunları. Belki hiçbir zaman arkadaşınız olmayacak insanları etkilemek için boşuna efor sarf etmeyin. Kendiniz gibi olup, kendiniz gibi yaşayın. O zaman farklı olursunuz ve dikkat çekersiniz.

Uygurca nickli arkdaşı tanımama rağmen hep yorumlarını begenmişimdir ki bende katılıyorum ona ancak kendiniz olursanız kendinize özgüveniniz gelir

• quote:

Bende senle aynı düşüncelerdeydim ama o iş öyle değil. Yazdıklarında haklı olduğun şeylerde var mesela marka özentiliği falan bunlar doğru ama kendine bakmanın, düzgün giymenin(bunun için moda uzmanı olmaya gerek yok), her konuda az da olsa bilgi sahibi olmanın ortama girdiğinde seni çok farklı bir yere koyuyor. Eğer kendi içinden geldiğin gibi yaşayınca sosyal hayatta dışlanıyorsun o zaman hiç mutlu olamıyorsun.

• quote:

Kesinlikle katılıyorum.

Arkadaşın konuyu açma sebebinin iyi bir sebep olduğuna samimi bir şekilde inanıyorum. Ama malesef arkadaş, eleştirdiği kişisel gelişim kitaplarının konusuyla ne kadar benzeştiğinin farkında olamamış.

Saygı görmek istemek, sevgi beklemek
    Bunların hepsini istemek mutsuzluk getirecektir.

Ta ki saygı beklemekten çok saygı göstermek, sevgi beklemekten çok sevmek konusunda başarı gösterene kadar.

Kahkalar atmak istediğiniz zaman, "başkaları ne der" diye düşünmek asıl size mutsuzluk getirir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.