Şimdi Ara

Gençler niye Thm ve Tsm dinlemiyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yetiştirilmeye bağlı bir olay bu.
  • Rakıcı kardeş bünyeyle alakalı bir durum o.
    Tsm ve thm benim hoşuma gitmiyor daha çok metal dinlerim.
  • çünkü bu tarz müzikler okadar çok rakı sofrasıyla bağdaşlaşmışki insanların kafasında,dinlemelerini bile engelliycek bi önyargı oluşmuş.bikaç kez dinlemiştim fena değil iyi parçalarda var ama bana göre değil.
  • Eski sanatçılarının çoğunu bilirim, Barış Mançonun,Cem Karacanın şarkılarını dinlerim ve çok severim ama diğer sanatçıları sevemiyorum. Tarz ve zevk meselesi gibi birşey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlümÇokYakın

Eski sanatçılarının çoğunu bilirim, Barış Mançonun,Cem Karacanın şarkılarını dinlerim ve çok severim ama diğer sanatçıları sevemiyorum. Tarz ve zevk meselesi gibi birşey...

Kardeş msnen varsa ekleyim.Arkadaş olmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyundoktoru

quote:

Eski sanatçılarının çoğunu bilirim, Barış Mançonun,Cem Karacanın şarkılarını dinlerim ve çok severim ama diğer sanatçıları sevemiyorum. Tarz ve zevk meselesi gibi birşey...

ılıdı buralar
  • quote:

quote:

Msn kullanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThrashTILLDeath

quote:

quote:

ılıdı buralar

• Fasıldan fasıla dinliyorum.
  • ben severim kadın sanatcıları daha cok sesleri hosuma gidiyor ama ne biliyim o sesi senfonik metalde kullanmak varken israf ediyolar o da sinirimi bozuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThrashTILLDeath

quote:

quote:

ılıdı buralar

Kedi canını senin.
  • Sacma bi genelleme olmus. Sinif arkadaslarimdan sevenler var. Neden boyle bi kaniya ulastiginiz ayri bir tartisma konusu.
    Muzik kisisel zevke bagli bi seydir. Sorup sorusturulmasinin mantigini hala kavrayamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bikoz dey ar Özal yuut. Ver is da populağ, dey are değr.
  • Müzik zevk işidir. Sırf geleneklerimizde var diye sevmediği müziği dinlemez insan... THM için birşey diyemem ben de pek dinlemiyorum hazzetmiyorum. Ritimleri çok güzel olsa da THM şarkılarının çoğu sadece kafiye üzerine kurulu. Sözlerde bir anlam yok. Ama TSM sık sık dinlerim. 23-24 yaşıma kadar dinlemezdim. Bunun sebebi bilinçaltında bu şarkıların 40lı 50li yaşlarında insanlar tarafından dinlenmesi gerektiği düşüncesi... Bizim çocukluğumuzda TSM deyince aklımıza 50 yaşlarında insanlar gelirdi. Çevremizde bir tane TSM dinleyen genç yoktu. Şimdiki gençlerin dinlememesi de bu yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK
    Ritimleri çok güzel olsa da THM şarkılarının çoğu sadece kafiye üzerine kurulu. Sözlerde bir anlam yok.

Renkdaşım, yapma bunu. Seni aşık babalara havale ediyorum.

Bak şunların sözüne, anlamsız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK
    Ritimleri çok güzel olsa da THM şarkılarının çoğu sadece kafiye üzerine kurulu. Sözlerde bir anlam yok.

Renkdaşım, yapma bunu. Seni aşık babalara havale ediyorum.

Bak şunların sözüne, anlamsız mı?

Çoğu dedim ama. Özellikle daha hareketli olanları öyle.

• Beyler yanlış anlamayın benim fikrim nereye gidiyor bu gençlik!!!!!11!!1 değil sadece merak ediyorum niye böyle olduğunu.
  • Ya yaş dolayısıyla kanları(mız ) kaynıyor dünya umurlarında(umuzda ) değil öyle olması da normal. Şimdi sen bu adamlara tutup da aşk acısı,dert tasa bilimum sıkıcı şeyleri konu alan şarkıları dinletemezsin yani. Yanlış anlaşılmasın tsm ya da thm ye kötü demiyorum ama şarkıların konuları genelde o yönde olduğundan genç kitleye pek hitap etmiyor diye düşünüyorum.
  • Genç kitleye hitap etmemesi değil olay. '80 darbesinden sonra apolitikleştirilen nesillerin, ezberci eğitimlerinden ve kendilerine empoze edilen popüler kültürü stereotip olarak benimsemelerinden çıkıyor. Aynı zamanda medyanın sürekli olarak popüler müziği pompalaması da bu iki tarzı icra edenlerin daha geri planda kalmasına sebep oluyor. Popüler kültür tabanlı bir millet, arka planda işlenen şeylerle pek ilgilenmeyeceğinden, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bilinmiyor.

İşin zevkler ve renkler kısmını bırakalım. Şimdi kanın kaynaması, dünyanın umurunda olmaması gibi şeyler sudan bahaneler bence. Olay tamamen bu tarzları bilmemek ve tanımamak, ayrıca medya ve kitleler tarafından yaratılmış önyargıların bilinçaltına yerleşmiş olması. "Türkü dinleyenler köylüdür.", "Sanat müziği dinleyenler yaşlıdır." tarzı önyargılar mevcut. Bu iki tarzın da Türk müziği namına en köklü akımlar olduğunun insanlara aktarılması gerekiyor. Okullarda kimsenin birşey öğrenemediği ve blok flütten nefret ettirildiği müzik derslerinde Türk müziği düzgünce aktarılsa, yeni nesiller de kolayca tanımış olurlardı. Kimse gelipte burada iki tarzın aşk acısı ve ya dert tasadan bahsettiğini demesin, Türk pop müziği de aşk acısı ve kuyruk sancısından başka birşey anlatmıyor. Aşk acısından başka şeyden bahseden pop parçası çok az. Eller havaya yaptığınız onca şarkıda söyleyen kadınsa "Beni mahvettin ama ben güçlüyüm çokta fifi, hıh." diyor, erkekse de "Sen bensiz nah şurdan şuraya gidemessin." diyor. Oysa Türk halk müziğinde haksızlıklara, adaletsizliklere, zorluklara dair yazılmış çok lirik var. Türk sanat müziği de genelde aşkı konu alsa da daha edebi lirikler içeriyor. Demet Akalın şarkılarındaki cheesyliği en dandik TSM parçasında bile bulamazsınız.

Ayrıca bu iki tarz genetik kodumuzda var. İçince hiçbiriniz Murat Boz'u, Hande Yener'i anmazsınız, direk Zeki Müren'e bağlanırsınız. Sorun, bu iki tarzın bilinmemesi ve gençliğin çoğunlukla popüler kültür odaklı olması. Sadece pop müzik olarak demiyorum, metal ve ya rock dinleyen adamların bile çoğu popüler gruplardan ötesine gitmiyor. Zevkler renkler deniyor sonra, tartışma kilitleniyor. Ahanda yine kilitlendi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.