Şimdi Ara

Gençler İçin Avrupa Fırsatları !(AGH,EVS ve Avrupa Birligi Projeleri) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
488
Favori
42.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: C.M46

Arkadaslar merhaba !

Agh olayini onceden incisozluk'ten ve bir arkadasimdan ogrenmistim,ama pek bisey anlayamamistim acikcasi arkadasim tam anlatamamisti.Incideki arkadas ise gencturla gittigini soyledi gencturda cuzi bir rakam istedigi icin acikcasi pek yanasmamistim ta ki bu kobuyu gorene kadar,

Konu ilk acildigi zamanlardan beri takip ediyorum yardimci olan tum arkadaslar ozelliklede konuyu acan arkadasa binbir kere tesekur ediyorum.

Hemen hemen bir sene ugrastim ve ret aldigim yerden kabul aldim. Ama Allah inandirsin heryere mail attim,cv yolladim,motivasyon mektubu gonderdim sonuc hep olumsuz vebu da moralimi acikcasi bozdu ve pes etme noktasina gelmistim. Ama birgun oturup dusundum ve avrupa icin bundan daha iyi bir firsat olamayacagini dusundum ve mektup ve formlardaki yaptigim hatalari yapmamaya gayret ettim, daha once herhangi bir yerde gonullu olarak calismadigim icin olumsuz cevaplar aldigimi dusunmusum ama yanilmisi, cunku kurumlar sizin projeye ne kadar istekki oldugunuza bakiyorlar. ister istemez uzuntu duyuyorsunuz ret cevaplarina.
    Gecenler de ret aldigim kurulusa tekrar mail attim,bana sadece musait olabilecegim tarihleri sordular ve gonderdikleri formla beraber, cv ve motivasyon mektubu yazmami istediler. Guzel bir sekilde hepsini hazirladim acikcasi pekte umidim kalmamisti o kadar hayal kirikligindan sonra.

Cevap geldi ve kabul aldigimi soylediler,bu ayin 30unda evraklari ulusal ajansa verecekler ve sadece ulusal ajansin onayini bekliyorum su an. Kabul aldigim yer ise Yunanistan'in atina kentinte bir rehabilitasyon merkezinde zihinsell engelli cocuklar icin calisacagim Allah kismet ederse. Kalacagim yer ise Voula diye biryer mapsten baktim cok guzel bir yere benziyor.

Inanin bu konuyu gormeseydim, boyle bir firsati kacirmak cok koyardi insana cunku en buyuk hayallerimden biriydi bu.

demem o ki yilmayin, sabirli olun sadece,benim gibi birine ciktiysa size hayli hayli cikar.

Allah hepimizin gonlune gore versin.

Edit : imlada yanlisim varsa kusura bakmayin, telefonda ancak bu kadar oldu.

Hocam sizi tekrar tebrik ediyor ve Yunanistan maceranizda basarilar diliyorum.Bu gune kadar secilemeyen veya hic basvuru yapmamis arkadaslara guzel bir ornek ve motivasyon oldunuz.Her zaman dedigim gibi basvuru yapmak o ulkeye gitmenin veya projeye secilmenin yarisidir.Umarim projeden sonradan istediginiz gibi okula secilir ve Avrupa"da yasam hayalinizi gerceklestirirsiniz.Bu konu sayesinde sizin gibi bir cok arkadas hayallerini gerceklestirdi ve gerceklestirmeye devam ediyor,hemen hemen her gun hatta her saat cok guzel mesajlar aliyorum bu konuyu gorup Avrupanin her yerinden secilip giden arkadaslardan.Darisi tum secilemeyen veya basvuru yapmadan Turkiye"de oturan arkadaslara

• Motivasyon mektubu yazmayı düşünenlere ufak bir tüyo vereyim. Motivasyon mektubunuzu video olarak hazırlayın. Motivasyon videonuzda gitmek istediğiniz ülke hariç size dair bilgiler olsun. Mesela;

- Doğum tarihiniz, aileniz, yaşadığınız şehir, katıldığınız aktiviteler, faaliyetler, hobileriniz, neden evs yapmak istediğiniz, güçlü yönleriniz, insanlara yardımcı olabileceğiniz artılarınız olsun.

İnanın direk fark ediliyor. Her gün o insanlara binlerce başvuru geliyor, bu yüzden onlardan farklı olduğunuzu belli etmeniz lazım. Video, slayt ya da animasyon da bu yollardan biri.

Her başvurunuza o videoyu ve youthpass'tan hazırlamış olduğunuzu varsaydığım cv'nizi gönderin ve projeyle ilgilendiğinizi videonuzu izlemelerini ve projede yer olup olmadığını sorun.

Eğer yer var falan diyorsa ondan sonra neden o ülkeyi arzuladığınızı vs. bunları yazarsınız, yazmasanız da skype görüşmesinde soruyorlar zaten.

Herkese başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

Motivasyon mektubu yazmayı düşünenlere ufak bir tüyo vereyim. Motivasyon mektubunuzu video olarak hazırlayın. Motivasyon videonuzda gitmek istediğiniz ülke hariç size dair bilgiler olsun. Mesela;

- Doğum tarihiniz, aileniz, yaşadığınız şehir, katıldığınız aktiviteler, faaliyetler, hobileriniz, neden evs yapmak istediğiniz, güçlü yönleriniz, insanlara yardımcı olabileceğiniz artılarınız olsun.

İnanın direk fark ediliyor. Her gün o insanlara binlerce başvuru geliyor, bu yüzden onlardan farklı olduğunuzu belli etmeniz lazım. Video, slayt ya da animasyon da bu yollardan biri.

Her başvurunuza o videoyu ve youthpass'tan hazırlamış olduğunuzu varsaydığım cv'nizi gönderin ve projeyle ilgilendiğinizi videonuzu izlemelerini ve projede yer olup olmadığını sorun.

Eğer yer var falan diyorsa ondan sonra neden o ülkeyi arzuladığınızı vs. bunları yazarsınız, yazmasanız da skype görüşmesinde soruyorlar zaten.

Herkese başarılar

Motivasyon mektubu ile CV farkı nedir tam olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökkağan

CV senin kişisel bilgilerini, sana dair pek çok şeyi (eğitim, iş vs) içerir. Ancak ayrıntılı olarak yer bulmaz. Resmiyet ön plandadır.

Motivasyon mektubunda ise neden o projede yer alman gerektiğin, neden o ülkeyi, şehri, kuruluşu seçtiğin, nasıl katkıda bulunabileceğin, neden bu proje için uygun olduğun ayrıntılı bir şekilde belirtilir.

İnternette motivasyon mektubu nasıl yazılır diye aratırsanız bulabilirsiniz.
  • quote:

quote:

CV senin kişisel bilgilerini, sana dair pek çok şeyi (eğitim, iş vs) içerir. Ancak ayrıntılı olarak yer bulmaz. Resmiyet ön plandadır.

Motivasyon mektubunda ise neden o projede yer alman gerektiğin, neden o ülkeyi, şehri, kuruluşu seçtiğin, nasıl katkıda bulunabileceğin, neden bu proje için uygun olduğun ayrıntılı bir şekilde belirtilir.

Peki sizce toplamda ne kadar tutmalılar? Yani CV dediğimiz olay yarım sayfayı geçmez herhalde, yazacak çok şey olmaz sonuçta. Motivasyon mektubuda en fazla 1 sayfa tutar sanırım öyle değil mi?

• quote:

quote:

quote:

Peki sizce toplamda ne kadar tutmalılar? Yani CV dediğimiz olay yarım sayfayı geçmez herhalde, yazacak çok şey olmaz sonuçta. Motivasyon mektubuda en fazla 1 sayfa tutar sanırım öyle değil mi?

CV'ni buradan hazırlamalısın;

http://europass.cedefop.europa.eu/tr/documents/curriculum-vitae

Motivasyon mektubu da size kalmış. Abartıya kaçmadan kendinize dair pek çok şeyi yazabilirsiniz.

• Marjinalyus arkadasimiz hakli, motivasyon mektubunuzu video seklinde yaparsaniz daha iyi olur, cunku gayet yaratici oluyor ve bu sizin lehinize sonuclaniyor.

Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu açan arkadaşa ne kadar teşekkür etsem azdır. Videolu bir Mektup hazırladım. Cv ve Mektubumu yaklaşık 240 yere gönderdim. Çoğundan gelen cevap gönüllümüzü seçtik yönündeydi. Bazıları ise gönüllümüzü seçtik ama seneye için sizi bir yere not ettik gibi mesaj gönerdi. En Son Romanya'dan olumlu bir cevap aldım. Benimle skype üzerinden görüşmek istediler. Basit cümlelerle konuştum hatta google translate kullanabilirsin dedi. çok rahat geçti görüşmem. Beni uzun dönem istiyordu ancak okulum dolayısıyla kısa dönem 2 ay gelebilirim dedim. Onlarda kabul ettiler. Dediklerine göre projenin süresi dolmuş projeyi güncelleyip yeniden başvurmuşlar.Sonuçlanmasını bekliyorum. Eğer bir terslik çıkmazsa 1 Temmuzda başlıyacağım. Buradaki arkadaşların dediklerini bir kez daha tekrar ediyorum. Arkadaşlar Yılmayın başvurun. Tam bu iş olmadı derken ertesi gün sabah mail geldi. (Sorusu olan arkadaşlar özeldende ulaşabilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatalsky19 -- 3 Mayıs 2014; 23:18:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatalsky19

Bu konuyu açan arkadaşa ne kadar teşekkür etsem azdır. Videolu bir Mektup hazırladım. Cv ve Mektubumu yaklaşık 240 yere gönderdim. Çoğundan gelen cevap gönüllümüzü seçtik yönündeydi. Bazıları ise gönüllümüzü seçtik ama seneye için sizi bir yere not ettik gibi mesaj gönerdi. En Son Romanya'dan olumlu bir cevap aldım. Benimle skype üzerinden görüşmek istediler. Basit cümlelerle konuştum hatta google translate kullanabilirsin dedi. çok rahat geçti görüşmem. Beni uzun dönem istiyordu ancak okulum dolayısıyla kısa dönem 2 ay gelebilirim dedim. Onlarda kabul ettiler. Dediklerine göre projenin süresi dolmuş projeyi güncelleyip yeniden başvurmuşlar.Sonuçlanmasını bekliyorum. Eğer bir terslik çıkmazsa 1 Temmuzda başlıyacağım. Buradaki arkadaşların dediklerini bir kez daha tekrar ediyorum. Arkadaşlar Yılmayın başvurun. Tam bu iş olmadı derken ertesi gün sabah mail geldi. (Sorusu olan arkadaşlar özeldende ulaşabilir.)

helal olsun sana dostum bir kez daha sevindim,hayallerine kavusmada biraz yardimim olduysa ne mutlu bana.Evet goruyorsunuz iste,imkansiz diye birsey yok,hadi basvurun zaman kaybetmeden.Bu sozum yaz aylarini trde cekirdek citleyip dizi izleyecek olan arkadaslara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amerika içinde böyle projeler varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jr_swish

Amerika içinde böyle projeler varmıdır ?

Gonullu calisma projeleri var ancak kalacaginiz kisi size sadece barinma ve yemek veriyor,diger giderleri kendiniz karsilamak zorundasiniz.

• Verilen linkten başvuru yapamıyorum burda söylenen hiçbirsey yok linkte ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

quote:

Orijinalden alıntı: jr_swish

Amerika içinde böyle projeler varmıdır ?

Gonullu calisma projeleri var ancak kalacaginiz kisi size sadece barinma ve yemek veriyor,diger giderleri kendiniz karsilamak zorundasiniz.

Au Pair olayi var, Amerika'da bir ailenin yaninda kaliyorsunu,onlara ev islerinde ve cocuk bakiminda yardimci oluyorsunuz.
    Google'dan iyice arastirabilirsin.

• gelecek sene bir ihtimal
  • Evsahibi kurulusun hatalari yuzunden, ulusal ajansa bir dahaki donemde basvuracaklar.ilk basta akredite alamadilar,sonra bir problem daha olmus,ve bana bir ozur maili attilar, ocak ayi icin istermisi dediler olur dedim ama bir de lafimi da esirgemedim acikcasi.her iste bir hayir var diyerekten gecistirdim, en azindan ocak ayina kadar iyi bir para toplayip giderim tesellisindeyim su an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.M46 -- 14 Mayıs 2014; 0:19:38 >
  • 2 arkadaş aynı yere gidebilme şansımız var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

2 arkadaş aynı yere gidebilme şansımız var mı?

Buyuk ihtimalle yok ama sansinizi gene deneyin. Cunku kuruluslar her ulkeden birer tane aliyorlar actiklari kontenjana gore, ya da 1 kontenjan acmissa sadece 1 kisi gidebiliyor.

• quote:

quote:

Buyuk ihtimalle yok ama sansinizi gene deneyin. Cunku kuruluslar her ulkeden birer tane aliyorlar actiklari kontenjana gore, ya da 1 kontenjan acmissa sadece 1 kisi gidebiliyor.

Birbirine komşu olan iki ülkeye ben ve arkadaşım başvuru yapsak birimizi alıp diğerini almazsa eğer alınan kişi isterse vazgecebiliyor mu?

• quote:

quote:

quote:

Birbirine komşu olan iki ülkeye ben ve arkadaşım başvuru yapsak birimizi alıp diğerini almazsa eğer alınan kişi isterse vazgecebiliyor mu?

Eger kabul alirsan vazgecebilirsin,soruyorlar zaten bizimle devam etmek ister misin? diye. O zaman hayir dersin, ama hayir demeyip vizen cikarsa iptal gibi bir sansin yok diye biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eger kabul alirsan vazgecebilirsin,soruyorlar zaten bizimle devam etmek ister misin? diye. O zaman hayir dersin, ama hayir demeyip vizen cikarsa iptal gibi bir sansin yok diye biliyorum.

Anladım teşekkürler aklımda cok soru var ama konuyu biraz okursam cevaplanır diye düşünüyorum teşekkürler yinede

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.