Şimdi Ara

Gençler İçin Avrupa Fırsatları !(AGH,EVS ve Avrupa Birligi Projeleri) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
488
Favori
42.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: riaz

Öncelikle güzel bir konu olmuş tebrik ederim,ama güzel yanları olduğu gibi kötü yanlarıda mecvcut.Gittiğiniz ülkedeki mentor ve kordinatörünüz çok önemli çünkü unutmayın bu programda siz bir çalışan değil gönüllüsünüz.Bir çok kuruluş aldığı gönüllüleri işçi gibi kullanır burda kendinizi iyi savunmasılısınız.Kendisinin yapmadığı işleri sizlere yaptırmaya hakkı yoktur.

Diğer konu ise gönderici kuruluşunuzu çok iyi seçin çünkü ingilizceniz yeterli değilse size projeyi açıklamasını isteyin.Bazı kuruluşlar otomatiğe bağlamıştır bu işi direk gönüllü alıp gönderirler projeyi bile açıklamazlar ülkeye gittiğiniz zaman sudan çıkmış balığa dönersiniz.Örneğin size projeniz açıklanmaz ve gittiğinizde sizden alakasız şeyler istenir bu durumda sizin zamanınza ve paranıza yazık olur iki tarafta mutsuz olursa yollar ayrılır.İngilizce konusunda aise asla endişelenmeyin çünkü bütün iletişiminiz ingilizce olacak ve mutlaka kendinizi geliştireceksiniz.

Bazı yerler kümes gibi evler tutar gönüllüler için ve parayı arttırıp kendilerine alırlar.Gitmeden önce mutlaka çalışma saatlerini kalacak yerlerinizi öğrenin.Mesela benim evimde dolap bile yok,mutfak malzemesi yok.Bunların hepsinin olması gerekti halbuki ben mesela kötü rapor yazacağım haklarında.Ama bu herkesin kötü olduğu anlamına gelmiyor sadece ben yaşadığım sıkıntıları yazıp dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Ayrıca sizin yurt dışında kalma isteğinizden korkup sizi korkuturlar çeşitli palavralarla korkmayın bu proje kapsamında vizenizde sıkıntı asla olamz mars'a bile vize alırsınız avrupa birliği arkanızda olduktan sonra ve siz istediğiniz zaman projeyi bırakıp ülkenize dönebilirsiniz.Unutmayın bu işten herkes para kazanıyor,kısacası kendinizi ezdirmeyin.Herkese hayırlı günler.

Çok güzel oldu konuya katılmanız.Sizin gönderici kuruluşunuz,evs host ülkeniz ve yaşantınız hakkında biraz detay verirseniz güzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Eşekler elf mi?

Üniversiteyi kazanıp dondurup 2 yılımı buna harcamayı planlıyorum. Tek bir korkum var. Askerlik kağıdı gelir mi?

Hocam bu arada kaynadı sanırım. Bunun hakkında bir bilginiz varsa bilgilendirin lütfen...
  • quote:

quote:

Üniversiteyi kazanıp dondurup 2 yılımı buna harcamayı planlıyorum. Tek bir korkum var. Askerlik kağıdı gelir mi?

Hocam bu arada kaynadı sanırım. Bunun hakkında bir bilginiz varsa bilgilendirin lütfen...

arkadaşlar eğer üniversiteye kaydınız yaptırıp giderseniz sorun olmaz saten otomatik tecil edilmiş oluyosunuz bi 4 yıl sorun çıkacağını sanmam
  • mesajım surada dursun güzel konu
  • Validity date yazan kısım projenin başlama zamanı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grove Street

Validity date yazan kısım projenin başlama zamanı mı ?

Projenin bitiş tarihi hocam,bizim için önemli olan o,Birde approval date önemli başvuru kabul tarihi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

quote:

Projenin bitiş tarihi hocam,bizim için önemli olan o,Birde approval date önemli başvuru kabul tarihi.

Başvuru kabul tarihinden önce mi başvurmak gerekiyor ?
  • quote:

quote:

quote:

Başvuru kabul tarihinden önce mi başvurmak gerekiyor ?

Site veri tabanındaki tüm projelere başvurabilirsiniz,eski veya kabul almayan projeler siliniyor site güncelleniyor.
  • oohh gidelim hemen

Türkiyenin çivisi çıktı bu iktidar sayesinde, ben gidemem artık bizden geçti ama gençler gitsin sürünmesin bu ülkede.

Zaten böyle diyerek ister istemez ülkeyi yönetenlere hizmet etmiş oldum ama neyse.
  • Yaş 20, pasaportum 10 yıllık ve daha önceden ingiltere, rusya, amerikaya vizelerim vardı. Şuan hepsinin süresi bitmiş durumda
    İngilizce durumum çok iyi, yani oraya gittiğimde hiçbir sıkıntı çekmem
    katılabiliceğim proje ise max 2aylık olabilir.
    gitmeyi düşündüğüm ülkeler ingilizce konusulan ülkeler

Benim sormak istediğim sorular ise

-onların vize talebinde bulunmasına gerek yok, ben her türlü alırım. (bu durumdada programa katılabiliyormuyum, oraya gittiğimde bana seni yollarız artisliği yapmalarını istemediğimden kendim almak istiyorum)
    -ingilizce kursuna yollarlarmı bilmiyorum ama göndericekseler toefl kursu olarak gitmek istediğimi belirtsem kabul edilirmi (Okulumdaki hazırlık toeflı istiyorda 80+)
    -hafta sonları genelde boş oluyormuş, ehliyetim var. Araba kiralama gibi şeylere yasal sorun varmı
    -TOG nedir, okulumdada TOG toplulugu varmış ama ne işe yarar bilmiyorum
    -Mesala 2ayın sonunda programım bitti, hemen dönmem gerekmi. Vizemin süresi uzunsa 1-2hafta daha kalıp dönemezmiyim
    -Programda sorun çıktı veya sorunlar yaşadık, program değiştirme talebinde bulunabiliyormuyum veya erkenden dönebiliyormuyum
    -bu aylık cep harclıgı eldenmi veriliyor yoksa banka hesabınamı yatıyor. Eğer elden veriliyorsa, firmalar parayı vermemezlik yapabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 3 Mart 2013; 19:42:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Yaş 20, pasaportum 10 yıllık ve daha önceden ingiltere, rusya, amerikaya vizelerim vardı. Şuan hepsinin süresi bitmiş durumda
    İngilizce durumum çok iyi, yani oraya gittiğimde hiçbir sıkıntı çekmem
    katılabiliceğim proje ise max 2aylık olabilir.
    gitmeyi düşündüğüm ülkeler ingilizce konusulan ülkeler

Benim sormak istediğim sorular ise

-onların vize talebinde bulunmasına gerek yok, ben her türlü alırım. (bu durumdada programa katılabiliyormuyum, oraya gittiğimde bana seni yollarız artisliği yapmalarını istemediğimden kendim almak istiyorum)
    -ingilizce kursuna yollarlarmı bilmiyorum ama göndericekseler toefl kursu olarak gitmek istediğimi belirtsem kabul edilirmi (Okulumdaki hazırlık toeflı istiyorda 80+)
    -hafta sonları genelde boş oluyormuş, ehliyetim var. Araba kiralama gibi şeylere yasal sorun varmı
    -TOG nedir, okulumdada TOG toplulugu varmış ama ne işe yarar bilmiyorum
    -Mesala 2ayın sonunda programım bitti, hemen dönmem gerekmi. Vizemin süresi uzunsa 1-2hafta daha kalıp dönemezmiyim
    -Programda sorun çıktı veya sorunlar yaşadık, program değiştirme talebinde bulunabiliyormuyum veya erkenden dönebiliyormuyum
    -bu aylık cep harclıgı eldenmi veriliyor yoksa banka hesabınamı yatıyor. Eğer elden veriliyorsa, firmalar parayı vermemezlik yapabilirmi

Merhaba

Eğer 3 aydan uzun bir projeyse vize değil oturma izni almanız gerekiyor vize konusu sizle host ( ev sahibi) kuruluşunuz ve konsolosluk arasında,

Dil kursu içinde gönüllülük yaptığınız ülkenin ana dilinde ders görüyorsunuz,United Kingdom(ingiltere,irlanda,galler ) değilse ingilizce kurs alamazsınız.

Hafta sonu size ait istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz diye biliyorsum ( başka ülkeye geçiş dahil )

Gelelim Tog'a ( Toplum Gönüllüleri Vakfı )

Benim gönderici kuruluşum ve artık hayatımın bir parçası oldu.Şuanda 100'den fazla üniversite'de klübü var ve 35000 gönüllü sayısı ile gençler toplum yararına çalışıyor.Projeler üretiyor veya projelere katılıyor.Eğer üniversitenizi soylerseniz pm'den yönlendirebilirim okulunuzdaki arkadaşlara.

Polonya'ya gidip küçük bir köy olduğu için 1 hafta sonra dönen bir arkadaş oldu,host organizasyonu ile görüşmüş ve zorlamicaklarını söyledirler oda dönmüştü ama kahroldu sonra

Cep harçlığı'da sizle host co. arasında.Vermemezlik olmaz çünkü gittiğinizde taahhüt ve yükümlülükler olan bir kağıt imzalıyor iki tarafta,EVS bitiminde'de Avrupa Birliği'ne değerlendirme formu gönderiyorsunuz ev sahibininiz ve rehberlikleri hakkında.

Host. Org. Firma değil Sİvil Toplum Kuruluşu Ticari amaç gütmeyen kuruluşlar anlayacağınız ( tema,kızılay,tegev gibi)

• Bugun cevap geldi aynen kopyalıyorum

Thank you very much for your e-mail and your interest in becoming an EVS volunteer in Denmark. Please find attached a list of the projects we have in Denmark, which is also showing when the projects are open to new volunteers. You should pay attention to projects marked with green as these are the ones that will be available for the May deadline.
    Should you find any of the projects interesting, please fill in the attached application form and return it to us by 1 April 2013, and please indicate in your application form if you are available for the full project period. If you wish to apply for more than one project we kindly ask you to fill in a form for each project you are applying for and we strongly ****e you to explain in the application your motivation for applying for the specific projects.

We are looking forward to hearing from you and to receiving your application(s).

Venlig hilsen / Best Regards

2 tanede word belgesi var birtanesi benim bilgilerim için heralde fotorag adres vs diğerinde organizasyonlar var kimisi yeşille işaretlenmiş heralde suan onlar için alım var sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Bugun cevap geldi aynen kopyalıyorum

Thank you very much for your e-mail and your interest in becoming an EVS volunteer in Denmark. Please find attached a list of the projects we have in Denmark, which is also showing when the projects are open to new volunteers. You should pay attention to projects marked with green as these are the ones that will be available for the May deadline.
    Should you find any of the projects interesting, please fill in the attached application form and return it to us by 1 April 2013, and please indicate in your application form if you are available for the full project period. If you wish to apply for more than one project we kindly ask you to fill in a form for each project you are applying for and we strongly ****e you to explain in the application your motivation for applying for the specific projects.

We are looking forward to hearing from you and to receiving your application(s).

2 tanede word belgesi var birtanesi benim bilgilerim için heralde fotorag adres vs diğerinde organizasyonlar var kimisi yeşille işaretlenmiş heralde suan onlar için alım var sanırım

hangisi hocam bu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zorbey27

quote:

hangisi hocam bu ?

Aslında ben marine zoo istemiştim limana yakınlığı açısından. asıl amacım ordaki balıkçılık sistemlerini görmekti fakat benım istediğim subatta bitmiş malesef. 2011dk35 idi benimki

• quote:

Hocam bayağı ilgili ve güzel bir mail atmışlar sizin ne yazdığınızı bilmiyorum ama çok olumlu duruyor.Eğer Danimarka düşünüyorsanız bir şansınızı deneyim derim,Bende Finlandiya'da olacağım inşallah gidip geliriz birbirimizin evine izin günlerimizde

• quote:

quote:

Hocam bayağı ilgili ve güzel bir mail atmışlar sizin ne yazdığınızı bilmiyorum ama çok olumlu duruyor.Eğer Danimarka düşünüyorsanız bir şansınızı deneyim derim,Bende Finlandiya'da olacağım inşallah gidip geliriz birbirimizin evine izin günlerimizde

Teşekkür ederim senin paylaştığın mesajı yazdım aslında :) sadece oraya balıkçı ve akuakültür ile ilgilendiğimi ekledim.nede olsa akvaryumla ugraşıcaz diye ekledim.ah şu dgs olmayacaktı bişeyler olurdu.kısmet inşallah gideriz de buluşurz :) ama sanırım o organizasyon şubata bitmiş

• Görüşmeleri başlayan ve olumlu olan arkadaşların listesi ve ülkeleri ilk mesaja eklendi,Hepinize bol şans
  • Almanya'da 1 Haftalık Ücretsiz Eğitim Kursu !

18-24 Kasım 2013 tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleşecek

Katılımcıların uçak bileti, vize, seyahat sigortası gibi masrafları AB Gençlik Programı Eğitim ve İş Birliği Planı (TCP) tarafından, Almanya’daki yaşam masrafları ise o ülkenin Ulusal Ajansı tarafından karşılanacaktır.

Başvuru :http://www.ab-ilan.com/seminer-ve-kurslar/egitim-burslar/seminer-ve-kurslar/almanya-da-ogrenme-deneyimlerinizi-altust-edecek-ucretsiz-bir-egitim-kursu-002458

• Dört beş yere telefon ettim çeşitli ülkelerden hepsi yer yok dedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andre Villas Boas

Berlin icin basvuruda bulunmayi dusunuyorum ama pasaportum yoj

O zamana daha çok var hocam pasaport 1 haftada elinizde olur siz başvurun derim
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.