Şimdi Ara

'Genc Ögrenci' (Albert Einstein) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Şu da var ki, internet böyle hurafelerle kaynıyor. Neil Amstrong ayda ezan duydu, Kaptan Custo Müslüman olarak öldü, 1 Nisan'da Hristiyanlar Müslümanları katletti... Einstein dini inanışı zayıf olan bir insandı. "Bir insanın ahlaki ve etik davranışları diğerlerini anlamasına, eğitimine ve sosyal ilişkilere dayalı olmalıdır, dini dayatmalara gerek yoktur. Zira ölümden sonra ceza korkusu veya ödül iştahı ile hareket eden kişi zavallıdır." sözü, günlük yaşamında dine bakışını kısaca özetler. Eisntein'ın din konusundaki farklı sözleri aslında agnostik olduğunu gösterir.

.reklam yapıyolar zaten ses boşlukta yayılmaz boş işler bunlar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelt -- 3 Mayıs 2012; 21:59:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Einstein ölmedi, gelecekten geldi ve geri döndü.

Yılın yorumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: achilles97

quote:

Orijinalden alıntı: M

Gerçek değil. Einstein'ın böyle bir anısı yok.
    Yıllardır bu çarpıtılmış hikaye anlatılıyor, yazmaktan bıktım açıkçası.

Çok merak ediyorsanız eğer, Einstein bir ateist olarak yaşadı ve öyle öldü. Tanrıya inanmadı. Öldüğünde mezar açmayı bile reddetti, cesedi yakıldı. Araştırmalarda kullanılmak üzere beyni saklandı sadece. Külleri bile yok, vasiyetinde batı rüzgarlarına saçılmasını istemiş.

evet bu anı çarpıtılmış olabilir.ama ateis olduğuna ve cesedini yaktırdığına inanmıyorum saçmalık.hitlerle karıştırdınız heralde bu herifi.

Hitler son anına kadar kilisesini ihmal etmemiş ileri derecede inançlı biriydi, tanrının Alman ırkını üstün yarattığını ve her savaştan bu sayede üstün çıkıp Alman ırkını yücelticeğine inaıyordu, Yahudi'lere olan düşmanlığınında büyük sebebleri gene dinlerden geliyordu, Dünya çapında büyük savaşlar, doğal kaynak-ganimet çatışması, din-inanç kavgaları, aşırı milliyetçilik kaynaklıdır, kötülüğün ve savaşların kaynağını inanmayan kesime yüklemek, tamamen toplumun şartlandırılmasından kaynaklandırılmaktadır, Dünya'da suç oranları Atesit nüfusun yoğunluklu olduğu ülkelerde yok denecek kadar azdır.

" Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım. " A.Einstein

• yine iş başındasın bakıyorum. dindarlıktan girip, hitlere, buradan da ateistlere değinip suç oranının azlığına varış yapabilmek için çok büyük çaba sarfetmek gerekir. sen bile bunu kendine inandıramazsın ama oluyor işte.. çok özel bir durum söz konusu. ondan mı emperyalist ülkeler cümlesi forumda bu bölümde hatta telafuz ediliyor. senin yaşın kaç diyeceğim ama boşver, nerede yaşadığını yazsan yeterli.
  • 10 demişim ama rahat 40 defa bu video veya yazılı metni tartışılmış geçmiş yıllarda KB'de. Yukarda bazı arkadaşların verdiği linkler var, ama bende geçmişte bu video hakkında KB'de ki bazı yazıları kısaca bir araya getirdim; Farklı tartışmalardan alıntılar, bazı linklerde tartışmalar eski olduğundan silinmişler ama o tarihte varlardı!

SSH yazmış;

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

" Einstein wrote that �he word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honorable but still primitive legends which are nevertheless pretty childish.�

Yukardaki benim için işi bitirir, böyle saçma sapan hikayeler internette başıboş bırakılmasınlar sinir oluyorum!

" tanrı benim için deyimden ve insan zayıflıklarınının ürünü olmaktan daha fazla birşey değildir, İncil onurlu ama yinede ilkel çocuksu......." işi olmayan çevirsin!
    http://www.wsws.org/articles/2008/jun2008/ein1-j23.shtml
    Kısacası aslında müslüman değilmiş Einstein! Allahları ve yazdıkları kitapları da iplemiyor! Darısı diğer biliminsanlarının başına!

Einstein bu söylediğini müslümanlık için kastetmedi diyenler olacaktır. Onlara da mektubun devamındaki şu cümleyi göstereyim:
    quote:

For me the Jewish religion like all other religions is an incarnation of the most childish superstitions. And the Jewish people to whom I gladly belong and with whose mentality I have a deep affinity have no different quality for me than all other people. As far as my experience goes, they are also no better than other human groups, although they are protected from the worst cancers by a lack of power. Otherwise I cannot see anything ‘chosen’ about them.

Türkçesi:
    quote:

Bana göre musevilik -aynı diğer tüm dinler gibi- en çocukça batıl inançların vücut bulmuş halidir.

Neommy yazmış:

You Tube yorumcuları bile işi halletmişler, Einstein dedi mi demedi mi diye düşünmeye kalkan zahmet eden bile yok! İlkel tanrı ve din propagandası denilip atılmış bir kenara safsata!
    Allahın varolduğunu bilen arkadaşların varlığını kanıtlamak için İngilizce öğrenmiş olduklarını varsayarak çevirmiyorum!

"[T]his video appears to be a teaching tool. An allegory."

This video appears to be a TV commercial. A pitch.

"It addresses Epicurus's riddle."

For readers who don't know of it, Epicurus's riddle (as translated by David Hume) is:

Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.

Is he able, but not willing? Then he is malevolent.

Is he both able and willing? Then whence cometh evil?

Is he neither able nor willing? Then why call him God?

ncrdbl yazmış;

fake...

Bir sürü kişi için bu hikaye uyarlanmış; aşağıda bazılarını yolluyorum. Artık fake değil bu demeyin lütfen

Dr Zakir Naik. için olan versiyonu;
    http://jawwad.weblog.com/a-must-read-conversation-between-atheist-teacher-and-a-muslim-student/

Pakistan kurucusu için olan versiyonu;
    http://tayyab.xenoglaux-solutions.com/2009/04/26/a-conversation-between-a-student-and-a-teacher/

Hindistanın kurucusu Abdul Kalam için olan versiyonu;
    http://forum.santabanta.com/showthread.htm?t=14094

Albert Einstein için olan versiyonu;
    http://project.azneita.org/2006/10/25/student-professor-a-conversation-with-sense/

Neommy yazmış;

Bunun Youtube'da filmini ilk gördüğümde, ( o zaman Einstein ilkokuldaydı! ) inatla filmi seyredip bir sürü hatasını bulmuştum filmin. Hatalardan bir tanesi örneğin; Eski Türk ilkokul öğrencisine benzer siyah üniformaları vardı filimde çocukların ve araştırdığımda Einstein'in çocukluğu döneminde Alman ilk okullarında çocuklara üniforma zorunluluğu olmadığını bulmuştum. Zaten biraz araştırınca da altından Hristiyanlığa çağrı yapan birileri çıkmıştı filmin, Almanya-Avusturya civarından. Hristiyan filmine montaj müslüman konusu yani rastlarsanız aklınızda olsun ama tabii nereden çaldıklarını söyleme zahmetine katlanmamışlar hiçbir zaman.
    Artık öyle uzun uzun araştırmadan fikrimi pat diye söylüyorum haklarında!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 4 Mayıs 2012; 10:45:11 >

• quote:

quote:

Alikuşçu, yapma gözünü seveyim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein's_religious_views
    Şurada ayrıntılı bilgi var. Bakabilirsiniz.

Einstein bugünkü deyimiyle zayıf ateisttir. Ateist lakabını benimsememiştir, kabul etmemiştir. Kendisini sadece inançsız olarak tanımlar. Spinoza'nın tanrısına inandığını da söylemiştir. Ancak aslında hoşlanmadığı şey tepkisel ateizmdir. Buna karşı olan görüşlerini de birçok yerde söylemiştir.

Ben ne yapacağım kendi mektuplarından yazdım. Hoşuna mı gitmedi 1. elden kaynak.

Ali Kuscu:

Birinci elden kaynak! Hosuna mı gitmedi! diyorsun ama mektupların tarihide önemli değil mi sence? Benimde birinci elden müslümanım dediğim, yazdığım oldu ama üstünden zaman geçti. Einstein inançlı bir insansa o söyuledikleri sözler ne peki? Einstein kendi içinde tutarsız bir adamsa o zaman einsteindan bize ne?

Bu konu Dawkins bunu dedi. aha birinci elden kaynak. ahanda bunu dedi, vallaha da bunu dedi tartısmasına benziyor. Yahu önemli olan hatice değil neticedir değil mi? Benim de burada evrim karşıtı yazılarım oldu yıllar önce. Yeni Türkü evrimci değildi. Aha birinci elden kaynak. Bunu demiş, vallaha bunu demiş, yahu kendi ağzıyla söyledi vs vs demek inanın hiç bir şey ifade etmiyor.

Dawkinsin 1 dklık bir videosunun üstüne yazdığı kitabı önemseme dawkins bunu dedi de. Yeni Türkünün yazdığı onca yazıyı önemseme bak müslümanım ve evrim karşıtıyım demiş de, Einteinın sağda solda verdiği onca demeci önemseme bak bunu demiş de. Atatürkün saltanat tehlikededir dedğine bakarak Atatürk saltanatçı idi de. Bunu yanlış anlama hepsini sana söylüyorum gibi oldu ama forumda gerçekten bu çok sık karşılaşılan bir hata. Darwin bunu dedi demekki evrim yanlış demek gibi.

İnsanlar inanmak istedikleri şeylere öyle bir yapışıyorlar ki havanda su döv o vakitten sonra. Hiç bir şey işlemiyor o yapıştırıcıya

• Yeni Türkü doğru söylemişsinde benim inançlı diye bir yorumum olmadı. Ateist idi diyerek ondan destek alanlara kendi sözlerinden alıntı yaptım. Hepimizin olduğu gibi gel gitleri olmuş olabilir. Tarihleride vermişim: 1927, 1936, 1941.
  • İşin bir boyutu daha var. Oda yazdığı kişilere söylediklerinin doğru olup olmadığı. Herkes çeşitli sebeplerle yalan söylemiş olabilir. Yazdığı veya söylediği şeyleri neden söylediğide, yazısının veya konuşmasının öncesi ve sonrasıda bilinmelidir. Bu sadece einstein için değil herkes için geçerlidir.

Tanrı Yanılgısı kitabında Einstein içinde bir bölüm vardı. Kesinlikle söyleyebiliriz ki bu adamın inandığı tanrı 3 büyük dindeki tanrıdan çok farklı. Şahsi olarak düşünemi belirtmem gerekirse bende iddia edilen manada bir tanrının var olduğunu düşünmüyorum. E peki o zaman ateist miyim deist myim? Tanımlara göre değişir.
  • Yaratıcıya inanıyorsan inançlısın demektir zorlamaya gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

yine iş başındasın bakıyorum. dindarlıktan girip, hitlere, buradan da ateistlere değinip suç oranının azlığına varış yapabilmek için çok büyük çaba sarfetmek gerekir. sen bile bunu kendine inandıramazsın ama oluyor işte.. çok özel bir durum söz konusu. ondan mı emperyalist ülkeler cümlesi forumda bu bölümde hatta telafuz ediliyor. senin yaşın kaç diyeceğim ama boşver, nerede yaşadığını yazsan yeterli.

Bravo mesajın buram buram kültür ve bilgi kokuyor, sizin sorununuz ister yalan olsun, ister gerçekle uzaktan yakından alakası olmasın, yeterki sizi desteklesin, elinin altında internet var, Hitler ateisti deyip atıp tutması kolay, bu lafları yazmadan önce araştır gerçeği görürsün, A.Einstein müslümandı, Hitler ateistin en önde gideniydi desem belkide alkışlardın yazımı, Madımak olayıda yalan zaten, islam dediğin sevgi dini.

• quote:

quote:

Gerçek değil. Einstein'ın böyle bir anısı yok.
    Yıllardır bu çarpıtılmış hikaye anlatılıyor, yazmaktan bıktım açıkçası.

Çok merak ediyorsanız eğer, Einstein bir ateist olarak yaşadı ve öyle öldü. Tanrıya inanmadı. Öldüğünde mezar açmayı bile reddetti, cesedi yakıldı. Araştırmalarda kullanılmak üzere beyni saklandı sadece. Külleri bile yok, vasiyetinde batı rüzgarlarına saçılmasını istemiş.

evet bu anı çarpıtılmış olabilir.ama ateis olduğuna ve cesedini yaktırdığına inanmıyorum saçmalık.hitlerle karıştırdınız heralde bu herifi.

Hitler katolikti ayrica, ateistlerden de yahudilerden ettigi kadar nefret ederdi.

quote:

dünyadaki ateislerin hiç birinin yaşının 25i bile geçmeyişide ayrı bi gülünç konusu ha:)ateislein %99u benim gibi ergenlerdir buda su götürmez bir gerçek.yaşlandıkça insan bazı şeyleri daha iyi anlıyomuş gerçekten doğru bi söz heralde

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

dünyadaki ateislerin hiç birinin yaşının 25i bile geçmeyişide ayrı bi gülünç konusu ha:)ateislein %99u benim gibi ergenlerdir buda su götürmez bir gerçek.yaşlandıkça insan bazı şeyleri daha iyi anlıyomuş gerçekten doğru bi söz heralde

Yaşım 56, hala Ateistim! Siz " düşen uçak " sendromuna yakalanmışsınız galiba, o komik bir hikayedir yalnızca!

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Şu da var ki, internet böyle hurafelerle kaynıyor. Neil Amstrong ayda ezan duydu, Kaptan Custo Müslüman olarak öldü, 1 Nisan'da Hristiyanlar Müslümanları katletti... Einstein dini inanışı zayıf olan bir insandı. "Bir insanın ahlaki ve etik davranışları diğerlerini anlamasına, eğitimine ve sosyal ilişkilere dayalı olmalıdır, dini dayatmalara gerek yoktur. Zira ölümden sonra ceza korkusu veya ödül iştahı ile hareket eden kişi zavallıdır." sözü, günlük yaşamında dine bakışını kısaca özetler. Eisntein'ın din konusundaki farklı sözleri aslında agnostik olduğunu gösterir.

Sinegin kanat cirpisini bilmemkac bin kere yavaslatan bilmemnereli, adini arattiginda bulamadigin bir bilim adami vardi ve bu deneyin sonucunda sinegin kanat cirpisinin "allah, allah" diye bir ses cikardigini ortaya koymustu, daha dogrusu senaryo eseri koydurulmustu. Islami bir sitede de bir üye, bu videoyu izledikten sonra sivrisinekleri öldüremedigini, sinekler adami sokarken onlari hayranlikla izledigini, heryeri kasinsa da allah adinin zikrinin önüne nasil gececegini yazmisti. Bu adam sitmadan ölürse vebali kimin olur orasi tartisilir.

Ayni sekilde domuz etinin süper ötesi zararlariyla ilgili profesör kilikli bir zati muhteremin düzmece yazilariyla da dolu internet. Bu yöntemi kendi hesabina diger din gruplari da kullaniyor, müslümanlara özgü degil; neticede Einstein'in bilimadami kimligini kendi inancina ya da direk inanca baglamaya calisip maca 2-0 önce baslamaya calisan bir grubun hurafesinden baska birsey degil bu hikaye ya da video.

quote:

Orijinalden alıntı: Existence.

Einstein'ın ateist olduğunu düşünmüyorum açıkçası...Bu kadar bilim ile iç içe biri,nasıl olur da yaratıcıyı inkar eder?

Bilimle tanri inancinin paralel oldugu ancak iddia edilebilir. Ki bana göre alakasi dahi yok.

• -

'Genc Ögrenci' (Albert Einstein)
  • quote:

Yaratıcıya inanıyorsan inançlısın demektir zorlamaya gerek yok.

Malesef öyle değil Alicim. Ateizmin bir tanımına göre ateist kişi içinde tanrı inancı olmayan ve olayları açıklamak için tanrı kavramına ihtiyaç duymayan insan deniyor. Bu baglamda agnostik olan yani tanrı hakkında vardır yoktur gibi bir iddia belirtmeyen herkes zaten ateist olmus oluyor. Ama benim gibi dinsiz birisinin bir yaratıcıya inancı olup olmadığını söyleyebilir misiniz? Bir yaratıcı varsa bu iddia edildiği gibi değil. Sadece bunu söylüyorum. Bu kişiye inançlı veya inançsız demek pervasızlık olur
  • bence yahudiliği benimseyemedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Malesef öyle değil Alicim. Ateizmin bir tanımına göre ateist kişi içinde tanrı inancı olmayan ve olayları açıklamak için tanrı kavramına ihtiyaç duymayan insan deniyor. Bu baglamda agnostik olan yani tanrı hakkında vardır yoktur gibi bir iddia belirtmeyen herkes zaten ateist olmus oluyor. Ama benim gibi dinsiz birisinin bir yaratıcıya inancı olup olmadığını söyleyebilir misiniz? Bir yaratıcı varsa bu iddia edildiği gibi değil. Sadece bunu söylüyorum. Bu kişiye inançlı veya inançsız demek pervasızlık olur

Ateizm tanrinin yoklugu tezini savunurken agnostizm bunun kanitlanmasinin mümkün olmamasindan mütevellit var ya da yok diye bir iddiada bulunmaz. Bence arada cok fark var. Agnostizmi benimseyen insanlar tanrinin varligini kanitladigini düsündükleri bir takim belirtiler görürlerse buna ihtimal verebilirler, ki Einstein da bunu "ben ateistim" diyen bir birey gibi sert dillendirmiyor.

Ancak her ne sekilde olursa olsun Einstein`in inanabilecegi tanri seklinin dünya üzerindeki mevcut inanc sistemlerinin tanrilari olmadigi kesin. Bu da anlasilabilir sanirim tarafimizdan.

• quote:

quote:

Evet söyleyebilirim inançlısın ama dinleri bazı sebeplerden dolayı kabül etmiyorsun olabilir. Hz. Muhammedin 2. evini yapan birisi ile epey bir konuşmadığını evi olmayan insanlar var iken 2. ev ne demek diye tepki verdiğini bilse Karl Amca da tekbir getirip kitapları yırtabilirdi Şaka bir yana bize bunu anlatan kimse bulamazsın yoksa kendileri lüks içinde nasıl yaşayacak. Finans kurumları var iken faiz nasıl haram diyecekler. En büyük sorun yaşanılanın yaşanması gerekenin yerine geçmesi. Konu saptı da ateist adı üzerinde tanrı kabül etmeyen demektir. Bilemeyizcileri de ayırırsak bunun dışındaki herkes inançlıdır.

• quote:

quote:

quote:

Evet söyleyebilirim inançlısın ama dinleri bazı sebeplerden dolayı kabül etmiyorsun olabilir. Hz. Muhammedin 2. evini yapan birisi ile epey bir konuşmadığını evi olmayan insanlar var iken 2. ev ne demek diye tepki verdiğini bilse Karl Amca da tekbir getirip kitapları yırtabilirdi Şaka bir yana bize bunu anlatan kimse bulamazsın yoksa kendileri lüks içinde nasıl yaşayacak. Finans kurumları var iken faiz nasıl haram diyecekler. En büyük sorun yaşanılanın yaşanması gerekenin yerine geçmesi. Konu saptı da ateist adı üzerinde tanrı kabül etmeyen demektir. Bilemeyizcileri de ayırırsak bunun dışındaki herkes inançlıdır.

Ben anladığımız manada bir Tanrı/yaratıcı kabul etmiyorum. İnancım(?) neyedir söyleyebilir misin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben anladığımız manada bir Tanrı/yaratıcı kabul etmiyorum. İnancım(?) neyedir söyleyebilir misin?

Senin inancın anlamadığımız manada bir tanrıya işte söylediğin gibi.

• Ben de inanc yok, bunu anlatmaya calısıyorum. Tanrıya inanıyorum ama tanrı algılayısımız farklı demiyorum. Tanrı varsa bu sekilde değildir diyorum.
  • quote:

Ben de inanc yok, bunu anlatmaya calısıyorum. Tanrıya inanıyorum ama tanrı algılayısımız farklı demiyorum. Tanrı varsa bu sekilde değildir diyorum.

Ilk asama senin herhangi bir tanriya inaniyor olabilmen Yeni Türkü. Ikinci asama ise tüm bu mükemmellikleri insalara bahseden (!) o büyük "tanri"ya seni inandirmaya calismaktir. Bu hep böyle ilerlemistir bu konusmalar, aksi de "küfür" kabul edilmistir. Falan filan iste...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.