Şimdi Ara

Gemide çalışan veya gemici işçiliği hk. bilgisi olan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşsizim, düzgün yok iki bin liraya bi halt da olmuyor. Gemi işçiliğinden bahsetti bi arkadaşım, dolgun maaş veriyorlarmış. Bu iş hakkında bilgisi olan varmı, nasıl bir iş? Denizde kalma süresi, çalışma şartları maaş vs. hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-John -- 1 Eylül 2019; 0:46:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, bu konuyu ben de çok araştırdım ve bildiklerimi aktarayım . Öncelikle gemide çalışmanız için Gemi adamı belgesi alınması gerekiyor . Bu belgeyi almak için de belirli kurslara gidip eğitim alınıyor. İşte burada dikkat etmeniz gerek kariyer sitelerinde bulunan bir çok gemici ilanları dolandırıcılara aittir.Önce siz başvurursunuz sizi ararlar olumlu olduğunu söylerler ama çalışmanız için Gemi adamı olmanız gerekiyor derler ve sizden belirli bir ücret isterler . Daha sonra ücreti alırlar kursu verip iş vermeden güle güle derler. Yine belgeyi verirlerse dua edin onuda vermeyen varmış . Varsayalım belgeyi aldınız . Belgeyi aldıktan sonra firmalarla anlaşıp kontrat imzalıyorsunuz. Bu kontratlar genelge 6 aylık şeklinde oluyormuş . Gemide kalma süresi seyahatin yurt içi mi yurt dışı mı olmasına göre değişiyor. Yeri geliyor 3 ay 6 ay denizde kalabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Merhaba, bu konuyu ben de çok araştırdım ve bildiklerimi aktarayım . Öncelikle gemide çalışmanız için Gemi adamı belgesi alınması gerekiyor . Bu belgeyi almak için de belirli kurslara gidip eğitim alınıyor. İşte burada dikkat etmeniz gerek kariyer sitelerinde bulunan bir çok gemici ilanları dolandırıcılara aittir.Önce siz başvurursunuz sizi ararlar olumlu olduğunu söylerler ama çalışmanız için Gemi adamı olmanız gerekiyor derler ve sizden belirli bir ücret isterler . Daha sonra ücreti alırlar kursu verip iş vermeden güle güle derler. Yine belgeyi verirlerse dua edin onuda vermeyen varmış . Varsayalım belgeyi aldınız . Belgeyi aldıktan sonra firmalarla anlaşıp kontrat imzalıyorsunuz. Bu kontratlar genelge 6 aylık şeklinde oluyormuş . Gemide kalma süresi seyahatin yurt içi mi yurt dışı mı olmasına göre değişiyor. Yeri geliyor 3 ay 6 ay denizde kalabiliyorsunuz.
    zor mudur bu iş? ne yapılıyor?

• Ben çalışmadım sadece araştırdıklarımı aktarıyorum . Düşünün 6 ay toprak görmüyorsunuz ve çalışacağınız adamların kafası size uygun mu ? değil mi? bilmiyorsunuz. Eğer yanınızdaki adamla anlaşamazsanız durun ben ineceğim diyemeyeceğinize göre 6 ayınız zehir olur . Ayrıca her ne kadar odanız da olsa rahat edemezsiniz. Bir de duyduklarım arasında tatil günlerinin pek de tatil gibi geçmediği söyleniyor. Gemide de bir hiyerarşi var dolayısıyla ne iş yaptığınız hangi konumda olduğunuza göre değişir.
  • quote:

Ben çalışmadım sadece araştırdıklarımı aktarıyorum . Düşünün 6 ay toprak görmüyorsunuz ve çalışacağınız adamların kafası size uygun mu ? değil mi? bilmiyorsunuz. Eğer yanınızdaki adamla anlaşamazsanız durun ben ineceğim diyemeyeceğinize göre 6 ayınız zehir olur . Ayrıca her ne kadar odanız da olsa rahat edemezsiniz. Bir de duyduklarım arasında tatil günlerinin pek de tatil gibi geçmediği söyleniyor. Gemide de bir hiyerarşi var dolayısıyla ne iş yaptığınız hangi konumda olduğunuza göre değişir.
    Teknik iş mi yoksa aşağı yukarı amelelik mi? tabi kursta bir şeyler öğretiliyordur da..
  • Teknik iş yapmak istiyorsanız teknik eleman olmanız gerekiyor. Gemiadamı belgesini alırken zaten sizin mezun olduğunuz bölüme göre eğitim alıyorsunuz. Sizin vasıfsız olarak yapacağınız en iyi iş Güverte tayfasında veya Kamarot olarak çalışmaktır. Bu işlerde çalışırken bildiğim kadarıyla görev sürene göre yukarı ünvanlara da terfi edebiliyorsun . Özetleyecek olursam vasıfsızsanız amelelik yaparsınız . Maaş konusunda ise karada alamayacağınız kadar fazla alıyorsunuz. Özellikle yabancı gemilerde çalışırsanız çok daha fazla alıyorsunuz .
  • yabancı dil varsa cruise gemisi en iyisi olur
    burada doktor ne kadar alıyorsa maaş o kadar oluyor 1500 dolar en düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 1 Eylül 2019; 11:7:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendis olan varmı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teknik iş yapmak istiyorsanız teknik eleman olmanız gerekiyor. Gemiadamı belgesini alırken zaten sizin mezun olduğunuz bölüme göre eğitim alıyorsunuz. Sizin vasıfsız olarak yapacağınız en iyi iş Güverte tayfasında veya Kamarot olarak çalışmaktır. Bu işlerde çalışırken bildiğim kadarıyla görev sürene göre yukarı ünvanlara da terfi edebiliyorsun . Özetleyecek olursam vasıfsızsanız amelelik yaparsınız . Maaş konusunda ise karada alamayacağınız kadar fazla alıyorsunuz. Özellikle yabancı gemilerde çalışırsanız çok daha fazla alıyorsunuz .
    kanki ben okulu beceremezsem güzel B planı gibi geliyor bana gemicilik. sosyal yaşantım zaten 0 ben yalnızlığı severim. amelelik de yaptım, yaparım tam bana göre. bir odam olsun güzelce döşeyeyim daha ne isterim. neyse, bu kursların ücreti ne kadardır, aşağı yukarı ne kadar sürede eğitim verilir, zor mudur eğitimler ve bu eğitimler gösterip sormak tarzı şey mi yoksa bir performans göstermek mi gerekiyor belge almak için (yani sürücü belgesi alır gibi hem yazılı hem direksyion gibi bir şey mi)?

• Hocam bende gemi adamı belgesi aldım çalışmak için değil is olsun diye. Ara sıra Facebookta bi grup var bu işlerle alakalı. Herkes ağlıyor is yok belge almayın boşa paranız gider falan filan diye. İsterseniz özelden mesaj atın size link atayım inceleyin. Her yerde ucuz işçi çalıştırıyormuş şirketler.

• Ben senin yerinde olsam gemici ehliyetini çıkartır Amerika’ya giden bir gemi bulur ilk limanda kaçardım

• Vallahi bende olmadığı için detay veremeyeceğim ama 2 sene önce fiyatına 1500 TL demişlerdi .
  • Eskidendi o işler denizcilik bitti suriyelisi Azerisi bitirdi kuruyuklerin tankerlerin yarısında da filipinli personel geçti ast kadroya.Kara liste şirkete gitsen ölüp ölmeyeceğin belli değil uyduruk, beyaz liste şirketler torpil dönüyor ya da çok iyi bir denizci olacaksın 7 yıllık herkes seni tanıyacak gemiye yollayacak. O dolgun maaşları alırken ömründen çok şey gidiyor kimse kimseye bu maaşları vermez armatörler hiç vermez babasının hayrına.

• Itu gemi kaptanligi okuyorum
    Bu bolumle alakali universite bolumlerinden mezun degilsen yorarlar

• Ben makine cıkıslıyım.Makine dairesinde zabit falan oluyormusum.Biraz baktım belge cıkaraların hepsi boştaymıs gerek duymadım.Yoksa mis gibi iş 6 ay denizde benim valla hosuma gider.Tanıdık lazım.Piyasaya bi atılsan 3-5 yıl ezilirsin ama sonra yolunu bulursun,dış kuruyükler falan,dolarla maaş alıyorsun.Haklar da süper.Karada bimde,a101 marketlerde yıllarca aynı maaşla calısmaktan iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 1 Eylül 2019; 13:50:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.