Şimdi Ara

Gem Crafting

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Gem Craft edip ahde satış yapan arkadaşlar oldupunu duydum.

ahden düşük levelli gem alıp onları star ve üstü yapıyorlar. Gold kazanmada bir artısı varmı ?

Ben küçük bi hesap yapdım ama evdeki bulgurdan oluyorum öyle birşey deneyince

nedir püf noktası bilginiz varmı ?

• Sadece bir örnek vereyim. Temel stat olan Dexter veren yeşil gemin sondan bir önceki gemi(90chd veren) Ah'de 6 milyon civarı idi en son. Bir üst ve son seviye olan gem ise 20milyon civarı idi. Şimdi bunu craftlayıp satarsan düz hesap 2 milyon gibi bir kazancın var
    Ha mantıkken -ki ben öyle düşündüm sadece 10 chd için ben aradaki o dağ kadar farkı vermek yerine 90lık gemi alıp skorna taktım.
    Katen Kyoukotsu.

Başlangıçta hiç kimse gökte değildi.
    Ne sen, ne ben, ne de Tanrı.
    Ancak,gökyüzünün tahtındaki dayanılmaz boşluk son bulacak.
  • AH'den gem alarak (flawless square vb.) crafting yapıp (radiant star vb.) bunu AH'de satıp kar etmek gibi bir durum söz konusu değil.

Çok geniş bir çevren olursa (hergün minimum 10 kişi craft için gelirse) AH'deki %15 kesinti olmadan elden sattığında az da olsa kar edebilirsin ama dediği gibi AH'de satarak kar etmek mümkün değil.

Sadece oyunun ilk 1 ayında bu mümkündü çünkü o zamanlar flawless square 400 golddu radiant'lar 25m'di

• Teşekkür ettim cevaplarınız için

bir kaç gün önce 729 flawless square ruby 745.000 civarıydı.. bunları alıp radiant stara çıkarmak ise 15.400.000 tutuyor.. AH de satışı 19.702.792 %15 kesintiden sonra kalan kısım ise 16.747.373 yani 729 flawless square alıp radianta kadar işleyip tekrar satınca gem başı 500k + kar oluyodu ama fiyatlar dengelendi daha sonra..bazen böyle açıklar olabiliyo ama çok nadir.
    battletag: fahrettin75#2554
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrettin75

bi kaç güne kadar mümkündü aslında..
    şimdi 1 radiant star = 729 flawless square

bir kaç gün önce 729 flawless square ruby 745.000 civarıydı.. bunları alıp radiant stara çıkarmak ise 15.400.000 tutuyor.. AH de satışı 19.702.792 %15 kesintiden sonra kalan kısım ise 16.747.373 yani 729 flawless square alıp radianta kadar işleyip tekrar satınca gem başı 500k + kar oluyodu ama fiyatlar dengelendi daha sonra..bazen böyle açıklar olabiliyo ama çok nadir.

729 Flawless Square Emerald

1631 Tome of Secrets

15.4m (basım maliyeti)

Tekrar hesapla hocam. 17m civarı bir mebla olması gerekiyor. Yani 22m'den satmak lazım kar etmek için.

Ayrıca 1 radiant gem için 15dakika gem basmak gerekiyor, gerçekten uzun bir süre.

• Emerald olan gem yapıp satarsan kar elde edersin. Örneğin Star olanı yapmak 500 bin altın tutuyor satışı ise 800 bin ile 815 bin arasında değişiyor %15 düşdük den sonra 685 bin civarı para kalıyor yani 185 bin altın kar elde ediyorsun. Ancak bu iş işin önce 27 adet

Flawless Square sahibi olman lazım. Ama bunu A.H den satın almam değil oyun içinde düşürmen lazım. İnferno ACT 1 de Farm yaparak bunu yapabilirsin.
    heirloom+mining sorularım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • önceleri dolu.. şimdileri boş işler ...

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Emerald olan gem yapıp satarsan kar elde edersin. Örneğin Star olanı yapmak 500 bin altın tutuyor satışı ise 800 bin ile 815 bin arasında değişiyor %15 düşdük den sonra 685 bin civarı para kalıyor yani 185 bin altın kar elde ediyorsun. Ancak bu iş işin önce 27 adet

Flawless Square sahibi olman lazım. Ama bunu A.H den satın almam değil oyun içinde düşürmen lazım. İnferno ACT 1 de Farm yaparak bunu yapabilirsin.

Nasıl bir mantıktır bu ?

o 27 flawless ı satsan zaten 180.000 gold a gidiyor. Yerden düştü diye değeri sıfır olarak mı göreceğiz ?

Orijinalden alıntı: xanty

quote:

Emerald olan gem yapıp satarsan kar elde edersin. Örneğin Star olanı yapmak 500 bin altın tutuyor satışı ise 800 bin ile 815 bin arasında değişiyor %15 düşdük den sonra 685 bin civarı para kalıyor yani 185 bin altın kar elde ediyorsun. Ancak bu iş işin önce 27 adet

Nasıl bir mantıktır bu ?

o 27 flawless ı satsan zaten 180.000 gold a gidiyor. Yerden düştü diye değeri sıfır olarak mı göreceğiz ?

Şu sıralar senin dediğini yapmak mümkün değil. Palı gemler dışındaki gemleri satmaya kalkıştığında aynı gemin senden bir kaç altın daha yüksek filatlı olanlarının fiyatı saniyesin de düşüyor. Gem aratıp fiyatlarına bakıp ona göre geme fiyat koyarak satıyorum ve flawless ve altındaki taşları bulup koyduğunda aynı gem ve sayıca aynı olan başka satıcıya ait fiyat bir anda senin fiyatının altına düşüyor. Üstelikte saniyesin de. Senin satışa çıkardığın fiyatının üstünde olan gem fiyatı saniyesin de düşüyor. Satma şansın kalmıyor. Fiyatı istediğin kadar düşür diğer gem gine senin fiyatın altına iniyor.

Star ve Üstü gemler de ise böyle bir olay olmuyor. Anlaşılan star gem altında kalan gemler kullanıcılar tarafından satılamasın diye Blizzard fiyatlara müdale etmekte.

• söylediğinizi çok anlamadım ?

Biriken gemleri flawless yada altı o an ki piyasanın 3-5 gold altına koyduğum zaman saniyesinde satılıyor. Blizz onun bunun gemiyle uğraşmaz.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter. bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: oldumu denmez oldu mu denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

Bende çoğu gemlerin planları olmasına rağmen üşenip hazır alıyorum. Çok fiyat farkı olmuyor çünkü.

İmza çok hoş hocam.

• Teşekkürler ben de forumdaki bir arkadaştan almıştım elimden geldiğince de dikkat etmeye çalışıyorum.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter. bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: oldumu denmez oldu mu denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

Başım döndü

Biriken gemleri flawless yada altı o an ki piyasanın 3-5 gold altına koyduğum zaman saniyesinde satılıyor. Blizz onun bunun gemiyle uğraşmaz.

Ben dediğin gibi yapıyorum ama saniyesin de benim koyduğumdan 3-5 gold palı olanın fiyatı benimkinin hemen altına iniyor. Tanesi 800 ise 750 koyduğumda bir anda başkasına ait olan taş 740 iniyor. 600 çeksem 580 iniyor. Yani ben fiyatı ne yaparsam yapayım anında başkasına ait olan taşın fiyatı benim fiyatın altına iniyor.

800 bin altından satılan Yeşil renkli star gem de ise fiyat değişmesi olmuyor. Onu çok rahat satıyorum ama daha alt seviyesi taşlar da ise anında fiyat düşüyor.

• quote:

quote:

Başım döndü

Ben dediğin gibi yapıyorum ama saniyesin de benim koyduğumdan 3-5 gold palı olanın fiyatı benimkinin hemen altına iniyor. Tanesi 800 ise 750 koyduğumda bir anda başkasına ait olan taş 740 iniyor. 600 çeksem 580 iniyor. Yani ben fiyatı ne yaparsam yapayım anında başkasına ait olan taşın fiyatı benim fiyatın altına iniyor.

800 bin altından satılan Yeşil renkli star gem de ise fiyat değişmesi olmuyor. Onu çok rahat satıyorum ama daha alt seviyesi taşlar da ise anında fiyat düşüyor.

Sende nedenini blizz in sana gıcıklığı olarakmı görüyorsun

Star gem i eu serverda 50 kişi koyuyorsa 1 saat içinde flawless ı 50000 kişi koyuyor.

Koyarkende fiyatına bakıyor 3-5 gold altına koyuyor senin yaptığın gibi.

Senin 3 dakka içinde acil paraya mı ihtiyacın oluyor ? Satılır arz talep dengesine göre başını bekleme koyup

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.