Şimdi Ara

Geliyor gelmekte olan - Idlib: Turkiye ek asker yolluyor, Suriye'den saldiri hazirliklari (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel

    Milyonlarca mülteciyi Türkiye'ye sürecekler ve Türkmeni orda bırakarak mı?


    Türkiye Afrin ve idlib'ten çıksın oraya SDG çökmezse ben birşey bilmiyorum.


    Bu saatten sonra ya Türkiye savunmaya,ya saldırıya ya da anlaşmaya oynamak zorunda.Türk askerinin çekildiği nerde görülmüş ayrıca(Akp dönemi hariç)?


    Bu amerika ile rusya anlaştı ve ikisi de kürt devleti için israile köpekliğe devam ediyorlar.


    Not:Bugün suriye'yi terk eden,yarın Libya'danda çıkmak zorunda kalır.



    Alıntıları Göster
    Hadi koş al sen libyayi suriyeyi bakkaldan ekmek de al 2 tane donerken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 26 Eylül 2021; 17:37:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Hadi koş al sen libyayi suriyeyi bakkaldan ekmek de al 2 tane donerken

    Alıntıları Göster

    Yakında 8-10 milyon suriyeli mülteci daha dayansın ve gelsinde Türkiye'ye eğer bulabilirsem alırım ekmeği.. 

  • Konuyu açan arkadaş Türkiye-Suriye savaşı başladığı zaman bu kısımda güncelleme yapsa daha faydalı olacak olup bitenleri bu başlıkta takip edebiliriz.

  • Bu arada Rejim güçlerine ait 4th zırhlı tümene ait askerler ve tanklar dera bölgesinden idlib'e doğru gidiyor.

  • bu konu çok kritik esasında. idlib konusu kritik.


    büyük ihtimal önümüzdeki zamanlarda bu başlık değişebilir. ancak ben rusyaya taviz verileceğini düşünüyorum.önümüzdeki günlerde üst düzey rusya türkiye görüşmesi var. buradaki masada idlib konusunda taviz verileceğini düşünüyorum.böylece idlibten kademeli olarak geri çekileceğimizi tahmin ediyorum.


    konu suriye rejimi ya da ypg/pkk değil. karşımızda rusya ya da ameriga var bazen ikisi ortak hareket ediyor bize karşı(bunu sahada gördük geçtiğimiz yıllarda). bu yüzden bunlarla mücadele edemiyoruz şuan maalesef.bari oralarda askerlerimize bişi olmasa.


    gerçi bizimkiler de rejimin fiilen saldırısı olursa bunu bahane olarak kullanabilir.bu bahaneyle ilerleyebildiğimiz kadar ilerleyebiliriz(büyük abiler durdurana kadar).bu da bir olasılık.bunca yığınak boşuna yapılmış olamaz herhalde.


    bu idlib durumu buzdolabındaydı. şimdi tekrar ısıtılıyor. Yüce Allah oradaki vatandaşlarımıza ve sınırlarımız içindeki insanlarımızı da yüksek enflasyondan-göçlerden korusun, amin.


    inşallah çok daha iyi yöneticiler nasip olur ülkemize.


    göç de kaçınılmaz olacaktır elbette. idlib'de yaşayan kim varsa bizim sınırlarımıza yığılacaktır ve bizimkiler zaten içeri alıyorlar maalesef.


    bizim acilen bütün kara sınırlarımıza çok büyük duvar örmemiz gerekiyor bence. sadece kaçan bu insan kalabalıkları da aynı bizim yaptığımız gibi gerekirse koşa koşa vatanlarını,topraklarını ve haklarını korumaları gerekiyor.kaçmamaları gerekiyor.mühimmat-silah hatta eğitim bile veriliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 26 Eylül 2021; 20:27:19 >




  • muhtesem dis politikamiz meyvelerini veriyor monserler deyip asagilayip diplamatlari yollayip yerine ise partilileri doldurmanin sonu baska ne olabilirdi daha da kotuye gider iyi bir sey olmaz yeni multeci dalgasi gelirse icinde dinci teroristler ve aileleri gelecek bir kac sene sonrasini dusunmek icimi acitiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga kusura bakmayında bunun çok basit bir çözümü var.


    Rusya petrol ve doğal gaz tekeli değil mi? Alın size fikir. Madem biz doğu akdenizde o kadar petrol doğal gaz bulduk. Biz diyelim ki Avrupaya bize bazı ekonomik yatırımlar yapın karşılığında size Rusyadan daha ucuza petrol ve gaz verelim.


    Almanya vs doğal gaza vs'ye muhtaç bizim gibi. Üretim için bu kaynakları Rusyadan sağlamak zorunda.


    Biz Avrupayı kendi yanımıza çeksek hem nato müttefikleri bu açıdan bize destek verir hemde Rusyanın petrol ve doğal gaz tekeli olmasını bozmuş oluruz hem kasaya para girer.


    Rusya'yı zayıflatmanın yolu petrol ve doğal gaz üzerinden olur. Siz ne kadar silah vs konusunda önlerine çelme taksanızda, Rusya silahtan çok doğal gaz ve petrol satarak kazanıyor.


    Suriyede ciddi bir çatışmanın olması demek meksika çıkmazı demek, Türk ordusunu gidip orada tamamen bombalayamazlar. Tüm gözlem noktalarını, tankları, birlikleri imha edemezler. Böyle bir şey olursa ciddi bir savaş çıkar.


    Geçtiğimiz senelerde Rusya tanklarımızı ve bir kaç birliğimizi vurmuştu. Bunun gibi bir şeyin olması muhtemel ama yapılacak şey oraya CIWS gibi sistemler göndermek. LAV-AD tarzı araçlar göndermek. Uçaklar mühimmat bıraktığında o mühimmatlar havada imha edilecek. Askerlere zarar bile gelmez bu sayede. Uçağı vurmak orada ki komutanların insiyatifine kalmış tabii ancak gelen mühimmatı havada imha etmek birlikleri korumak açısından önem arz eder.


    Abi biz oraya uçak göndermiyoruz askerlere hava desteği lazım. Adamlar uçak kullanıp geçen senelerde ki gibi tanklarımızı vurmasını izlememeliyiz. Ben savaş çıksın demiyorum ama askerlerimizi orada adamlar elini kolunu sallaya sallaya bombalamasınlar, bombalayamasınlar.

    www.hurriyet.com.tr
    Rus uçağı Türk tankçı karargahını vurdu, şehitler var
    https://www.hurriyet.com.tr/dunya/rusya-turk-tankci-karargahini-vurdu-40361117

    Bunun gibi olayların yaşanmaması için CIWS, LAV-AD gibi araçlar şart. Diyanete o kadar para vermek yerine savunma sanayiye, eğitime parayı dayasak inanın bana o Ruslar 2 kez düşünür askerlerimizi vurmadan önce.


    Aga senin elinde ki tanklar M60 tankları sen ne kadar modernize etsende içinde ki güç aktarım organları ve motorlar eski. Hadi leopardlar daha hızlı ama şu m60'lara yapılan modernizasyonların daha iyisi leopardlara yapılsaydı biz leopard 2 bile kaybetmezdik orada.


    M60 tanklarına zırh vs ekliyorsunuz eyw ama bu tank hızlı değil yavaş, üstelik yaşlı bu kadar zırha rağmen o tank nasıl gitsin? TOW, Javelin hatta uçaklara kolay av olurlar. Zaten uçaklara av olurlarda bari lav-ad tarzı bir savunma sistemi ile caydırıcı olabilir tank birliklerimiz.


    Bu sorunu çözmenin bir diğer yoluda esedle görüşmek. Gidip konuşacaksınız bu mülteci sorununu. Esed YPG'yi adam yerine bile koymuyor. Yahu bu fırsatı değerlendirin abi? Gidin görüşün. Ne kaybedersiniz? En fazla bir kaç konuda anlaşamazsınız ama diyalog kurmuş olursunuz bu bile Dünya kamuoyunda sizin destekçilerinizi arttırır. Derler ki haa bak bu adamlar silahla deği konuşarak işi çözmeyi deniyorlar insanlar boş yere ölmeyecek veya yurtlarından olmayacak.


    BM'de bile dikkat çekersiniz yemin ederim sırf bu sebepten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 27 Eylül 2021; 0:42:16 >




  • Tüh daha Emevi camisinde namaz kılacaktık.

  • Suriyede asker bulunduracağına yüzde bir maliyetine duvar öreceksin, mayın döşeyeceksin, gözetleme kuleleri kuracaksın, o çok övülen İHA lar sınırda devamlı devriye atacak ve mülteci AL-MA-YA-CAK-SIN.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.