Şimdi Ara

Gelirin ne kadar, aracın kaç para? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
6
Favori
5.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    duruyo hocam kendimi toplarsam passat alacam :D bu yaşta :D
  • türkiye ortalamasına baktığımızda herkesin ortalama 15-20bin TL araçla gezmesi gerekmez mi?
    çok tuhaf bir istatistik gerekiyor! Gayrisafimilli'den yola çıktım ben gerçi ancak

özel sektör çalışanı bir adam 1,5-2bin tl aldığını düşünelim yılda 24bin tl yapar binmesi gereken araç 10-12 bin TL mi oluyor bu hesapla?
  • benim ve eşimin yıllık geliri 2200+1900=4100
    4100*12=49200 yıllık gelirimiz
    49200/2=24600 lira

gel gör ki arabam yok. şöyle 15 bin lira kredi çekip orta halli birşey almayı düşünüyorum
  • uurum U kullanıcısına yanıt
    evet lüks çünkü insanlar 1 yıllık hatta 6 aylık gelirlerini bile otomobile bağlamayı lüks olarak görüyo gelişmiş ülkelerde.boş bir yatırım olduğunu düşünüyorlar ki haklılar.lüks algısı göreceli bir kavram kardeş.bizim millet için mercedes bmw lüks ama gel gör ki altındaki arabaya 5 yıllık maaşını bağlamış enayiler.yani işin aslında bakarsan türkiyede araba alanların yüzde 80 i için her araba lüks bir araç almış kadar külfetli ama nerde onu akıl edecek beyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

türkiye ortalamasına baktığımızda herkesin ortalama 15-20bin TL araçla gezmesi gerekmez mi?
    çok tuhaf bir istatistik gerekiyor! Gayrisafimilli'den yola çıktım ben gerçi ancak

özel sektör çalışanı bir adam 1,5-2bin tl aldığını düşünelim yılda 24bin tl yapar binmesi gereken araç 10-12 bin TL mi oluyor bu hesapla?

Evet aslında normal ve fazla bir rakam bile bu.

Bende biraz önce Almanya'da 4000 Euroya Q7 satıldığını görünce anladım. Sonuçta Almanyada ortalama birisi 7 000 euro kazansa yılda 84 bin euro yapar. Bunun yarısı 42 bin euro. Yani adamlar 2. el Q7 yi 4 bin euroya alırken 42 bin euroya neler alınır siz hesap edin. Zorlasan A7 bile alabiliyosun bu paraya =)

2.0 oranı bence çok bile ama Türkiye'de böyle olmuyor tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

quote:

türkiye ortalamasına baktığımızda herkesin ortalama 15-20bin TL araçla gezmesi gerekmez mi?

Bende biraz önce Almanya'da 4000 Euroya Q7 satıldığını görünce anladım. Sonuçta Almanyada ortalama birisi 7 000 euro kazansa yılda 84 bin euro yapar. Bunun yarısı 42 bin euro. Yani adamlar 2. el Q7 yi 4 bin euroya alırken 42 bin euroya neler alınır siz hesap edin. Zorlasan A7 bile alabiliyosun bu paraya =)

Her ülkeye değişir bu. Bazı ülkelerde otomobiller uygun, bazılarında pahalı. Bazı ülkelerde otomobiller ikinci elde çok değer kaybediyor, bazı ülkelerde yatırım aracı olarak kullanılıyor. O yüzden belirli bir oran saçma olur. Ayağını yorganına göre uzatacaksın, o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: uurum

quote:

quote:

Her ülkeye değişir bu. Bazı ülkelerde otomobiller uygun, bazılarında pahalı. Bazı ülkelerde otomobiller ikinci elde çok değer kaybediyor, bazı ülkelerde yatırım aracı olarak kullanılıyor. O yüzden belirli bir oran saçma olur. Ayağını yorganına göre uzatacaksın, o kadar.

Eee bizde herkese uyarlanacak demedik zaten.
    Adamlar kendi çapında haklı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uurum

quote:

quote:

Eee bizde herkese uyarlanacak demedik zaten.
    Adamlar kendi çapında haklı.

birde şöyle bir şey var , Amerika'da yıllık kazanç + araçların inanılmaz ucuz olduğunu düşündüğümüzde çok farklı manzalar ortaya çıkıyor
    bizim 100-150bin tl verdiğimiz araçlar 30bin$

• biz 5 liradan benzin alıyoruz avrupaa ee heyyy siz ne diyorsunuz bee
  • bizim dükkan sahibi yıllık 500 600 bin liraa kazanıyodur adam torosla geliyo kirayı almaya :D:D nihahaha
  • 54000/7000= 7,5 civari. Ben bayağı pintilik yapmışım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2000 TL geliri olan adam birak arabaya binmeyi istanbulda zor gecinir.

Ama anadolu sehrinde olsa 2000 TL maas alan bir ogretmen 15-20 bin TL'lik bir araba alabilir bence bekarsa.

Sadece almak degil, yurutmeyi de hesaba katmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hummer58

Maasinin arabasi degil hocam o adam gibi bmw merso cek altina derim

2 Araç var hocam birisi babamın birisi benim.
    vito, berlingo
    biz biraz ticariyiciyiz
    borç var hocam olmasa c220 cdi düşünüyorum
  • aylık gelirim 5 bin lira, şahsi aracım yok. babamla ortak kullanıyoruz o da 3500 civarı kazanıyor, annem de emekli 1400 de o alıyor, bu işte bi gariplik var değil mi ?
    ev borcu ödüyorum, son 1 sene ... diren sxn4 :)
    yerimde olsanız ne alırdınız araç ? yaş 29,bekarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 29 yaş ve bekarsam ne alırdım bilmiyorum ama kesinlikle ev almazdım.
    Bir daha mı geleceğim dünyaya,zaten refah/mutluluk/huzur seviyesi en az toplumlardan biriyiz.
    Gücümün yettiği gösterişli bir araba alır bekarlığın tadını çıkartırdım.
    Eve o kadar para ödeyeceksin,sonra evleneceksin,elin kızı gelip beleşten senin o kadar borç ödediğin evde oturacak?
    En azından evleneceğin kişinin iyi bir işi olsun dileğinde bulunuyorum senin için.
    Evlenmeden tek başıma kesinlikle ev almam.Hayatın tadını çıkarırım,evlendikten sorna zaten lükse gösterişe gerek kalmayacak,her türlü borcun altına girersin.
  • iyi de aracı sürekli yenilemiyorsanız bu oran sabit kalmaz ki..

bizim 2009a kadar bindiğimiz renaultun değeri, yıllık gelir şöyle dursun,1 aylık gelirimizden bile azdı..
    sonra sıfır hyundai aldık, bu oran 10 kat değişim gösterdi.. şimdi o araç da eskidikçe oran yine değişecek..

• quote:

Orijinalden alıntı: sxn4

aylık gelirim 5 bin lira, şahsi aracım yok. babamla ortak kullanıyoruz o da 3500 civarı kazanıyor, annem de emekli 1400 de o alıyor, bu işte bi gariplik var değil mi ?
    ev borcu ödüyorum, son 1 sene ... diren sxn4 :)
    yerimde olsanız ne alırdınız araç ? yaş 29,bekarım

2. evi al. Sen ev konusunda iyisin sxn4 =)
  • Allah allah bu forumda aylık 1500 lira maaş alan bir benmiyim anlamadımki. maaşallah kazananlara allah daha çok versin. Bu demek oluyorki ağır sanayi işçiliği bitmiştir...

• quote:

Orijinalden alıntı: online1

Yıllık geliriniz ile aracınız arasındaki oran ne olmalı?

Geçenlerde bir makalede okuduğum kadarıyla Amerika'da yapılan araştırmaya göre yıllık gelirinizle kullandığınız araç arasında bir oran olması gerekir. Bu oranda Gelir/Fiyat oranı 2 ya da 2.5 düzeyinde olmalıymış ve Amerika ortalamasıda yine bu şekilde.

Yani sizin yıllık geliriniz 100bin TL ise, kullandığınız araç 100bin/2 = 50bin TL değerinde olmalıymış.
    Sizin Yıllık gelir / Araç fiyatı değeriniz nedir?

Sanırım Türkiye'de çoğu insan yıllık gelirinden çok daha fazlasını krediyle otomobile yatırıyor.

Ama Amerikada otomobil ucuz diyecekler için:
    Bildiğiniz gibi amerika en çok araba meraklısı ve petrol tüketen ülkedir. Eğer araba ucuzsa daha kalitelisini onlarda almayı bilir, ama almıyor oran düşük çıkıyor.

Oran hesabı: Yıllık net gelir / otomobil fiyatı

Çoğu kişi oranda 2.5 değerini bile yakalayamaz :)

Bence bu hesaplama Türkiye için geçersiz. Türkiye'de 2012 aralık ayına göre açlık sınırı 1000 TL, yoksulluk sınırı 3200 TL. Hesaplamalar yapılırken, bunlar göz önüne alınmalı.
    Eğer bir haneye, aylık 3200 liranın altında bir miktar giriyorsa, borçlanıp araba almak, haneyi maddi sıkıntıya sokar. Bu 3200 liranın içinde gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamalar vardır. Hane toplam gelirleri bu gelirin altındaysa oto alımları, ayran tahtırevan ilişkisini akla getirir. Bu sadece Oto alımında değil bütün harcama planlarında göz önüne alınması gereken kuraldır. Eğer ev kendinizinse 3200 rakamı aşağıya ineceği için harcama bütçesi arttıra bilinir.

• Yillik 100 bin civari aracim 35bin

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.