Şimdi Ara

Gelin Oylama Yapalım Sizinde Yardımlarınızla Gerçek Tüketici Yorumlarını Oluşturalım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nick : kutri
    Yaşadığınız Şehir : İstanbul
    klimanızın Markası : Samsung
    Klimanızın Modeli: Boracay
    Klimanızın Gücü: 9000
    Tipi : standart
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : henüz belirleyemedim
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Klimadan oldukça memnunum. Evim küçük bir çatı katı. Çatı katı olduğu için ve izolasyonu olmadığı için hemen ısınıyor. Klima ile çabucak soğutabiliyorum. Tavsiye ederim.
  • Nick : barhonda1
    Yaşadığınız Şehir : İstanbul
    klimanızın Markası : Arçelik
    Klimanızın Modeli: --------
    Klimanızın Gücü: 9000
    Tipi : standart
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : çok kullanmadığım için etkisini ölçemedim
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Klimadan oldukça memnunum. 19 m2 odada soğutma amaçlı kullanıyorum....hatta odanın kapısını açtığım zaman evin diğer odalarınıda hafifte olsa serinletiyor diyebilirim... 2.5 yada 3 yıl kadar oldu alalı şimdilik gayet iyi.
  • Nick : Lagaluganet
    Yaşadığınız Şehir : İzmir
    Klimanızın Markası : Mitsubishi Heavy İndustries
    Klimanızın Modeli: SRK50ZHX-S
    Klimanızın Gücü: Soğutma min 2.388btu -- max 21.154btu // Isıtma min 2.388btu -- max 30.026btu
    Tipi : İnverter
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : Isınma amaçlı kullanım ile max toplam fatura miktarı 180 tl. normal soğuklarda 150 tl civarları. Bunlar klimanın ortalama 12 saat çalışma süresinde gelen faturaların ortalamasıdır =) Klimanın ortalama güç tüketimi 550-600 watt (12 saat ortalaması)
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Klimadan aşırı derece memnunum ısıtma performansı harika diyebilirim. İzmirde evim giriş katı ve binaların arasında kalıyor. Bu yüzden kışın gerçekten soğuk oluyor bazen ancak klima hiçbir sıkıntı yaratmadan en konforlu şekilde bu işi başarıyor. Kullanıldığı alan 35 metrekare.Alalı 2 yıl oldu Klimayla ilgili bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadım, ancak bu serinin üst kapağı elektrik motorlu kendini öne açıp kapatıyor. bazen bu kapağı tutan bir tırnak atıp kapağın kapanmasına engel oluyor. İzmirdeki Teknik servis 1 seneden beri bu tırnağı değiştiricek göya, tek ve en büyük şikayetim teknik servis resmen lanet ettim. salı günü sabah 9 a söz verip çarşamba akşam 9 da gelebilen yetenekte kişilere sahiptir. Klima süper ancak hizmet "0".




  • Nick : belli
    Yaşadığınız Şehir : izmir (urla)
    Klimanızın Markası : arçelik (13 yıllık ilk gelen orjinal LG)
    Klimanızın Modeli: bilmiyorum sağolsun klimayı temizlemeye gelenler komple temizlemişler
    Klimanızın Gücü: 12000 btu
    Tipi : Inverter veya standart : Std
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : 24 saat çalışıyor asla hesap yapmadım gerek yok
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : mükemmel ısıtmasıda sugutmasıda harika hiç sorun yaşamadım ses az 1 kademede kullanıyoruz 20 metre kare yerde.
  • Nick : lostangel
    Yaşadığınız Şehir : Antalya
    Klimanızın Markası , Modeli : Mitsubishi Heavy SRK50-ZJ-S 18000btu inverter, Gree 9000btu Split

    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi :
    henüz belirleyemedim
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Arkadaşlar Antalya da henüz sıcaklar tam başlamadı gree yi yatarken kullanıyorum sleep moduna getirip 26 derecede 1.5 saate ayarlıyorum sessiz çalışıyor fatura konusunda henüz birşey diyemem memnunum. Salonumda Mitsubishi var onuda 27 derecede çalıştırıyorum şimdilik ilk başta biraz ses yapıyor ama odayı soğuttuktan sonra klimanın çalıştığını anlamanız için dibine girmeniz lazım inanılmaz bi alet 3D diye bi Modu var onu açıyorum 26 ya ayarlıyorum dereceyi ohh miss rahatsız eden bi soğuk vermiyor oda tam kıvamında yaptığım en akıllıca iş bu aleti almak oldu umarım faturaya fazla etkisi olmaz. İmkanım olsa yatak odasınada Mitsu alırdım ama olsun Gree de fena değil benim yorumum bukadar şimdilik kullandıkça yazarım.




  • Nick : EliasGS
    Yaşadığınız Şehir : İstanbul
    klimanızın Markası : Mitsubishi Heavy Ind.
    Klimanızın Modeli: Hyper Inverter SRK50SJX
    Klimanızın Gücü: 18000
    Tipi : Inverter
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : henüz belirleyemedim
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz: Klimayı 25 m2 salon 10 m2 mutfak ve 8 m2 lik holun bulunduğu açık alanda kullanıyorum. Klima salonda açıklığın uzak köşesine monte edildi. orta ve düşük hızda çalıştırmama rağmen salon çok kısa sürede soğuyor. diğer mahallerde birkaç derece yükselme haliyle oluyor. çok kısa kullanma periyodum neticesinde gayet memnunum. geceyarısı 1 gibi, dışarıda hiç ses yokken sessizlik kontrolü yaptım, dış ünitenin çalıştığını bırakın içeriden, pencereyi açtığınızda bile duymanız çok zor. iç ünite ortamda hiçbir alet çalışmazken geceyarısı sessizliğinde HI ve MID hızlarda hissediliyor ancak LO hızda sesi duymanız çok zor. bu tamamen sessiz bir ortamdaki izlenimlerim, TV açıkken ya da sohbet edilirken duymanıza zaten imkan yok. klima oturma uzaklığım yaklaşık 4,5 metre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EliasGS -- 25 Haziran 2011; 15:21:16 >




  • Selamlar,


    Nick : Maxfocus
    Yaşadığınız Şehir : İstanbul-Kartal Sahil
    klimanızın Markası : Airfel
    Klimanızın Modeli: AS09-933/INV , AS12-0933/INV
    Tipi : Inventer, Inverter
    Klimanızın Gücü: 9.000BTU, 12.000BTU
    Soğutma / Isıtma
    1.500-11.000 / 1.500-14.000
    2.000-13.500 / 2.000-17.500

    Ses Seviyesi: 24-50db , 25-52db

    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : Klimaları , değerlendirme yapacak kadar kullanma imkanım olmadı. Malum havalar henüz İstanbul için çok sıcak değil , ama bu ay en azından salondaki 48 saat kadar kullandım. YO sındaki ise toplamda 24 saat çalışmıştır.
    Genelde 26 derece olan odaları 23 dereceye çekmek için kullandım , dış ortam sıcaklığı 28-32 derece olduğu zamanlarda kullandım.
    Sağlıklı bir değerlendirme için devamlı açık bırakarak ve dış ortam 32 dereceleri aştığında değerlendirmek daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Her iki ürünüde aslen soğutma amaçlı olarak düşündük. Ancak her iki ürününde bir üst kapasite ürünlerin ısıtma gücüne sahip olduğu teknik verilerinden gözüküyor.

    16 m² Yatak Odası 9.000BTU, genel olarak sessiz ısıtma ve soğutmada başarılı (diğer yerli markalara göre), 2 defa uyku modunda kullandık birinde ısıtma birinde soğutmada bir rahatsızlık yaşamadık.

    32,5m² Salon 12.000BTU, bu üründe iç ünite olarak 9000 lik ile aynı tasarımda, sessiz ve iklimlendirmede başarılı , ama belirttiğim gibi ilerleyen dönemde daha iyi değerlendirmek mümkün olacaktır.

    Her iki ürünüde genelde auto fan modunda kullanıyorum. İlk çalıştırmanın ardından belli bir süre sonra min devire kadar düşüyorlar. Bu da sessizlik açısından çok olumlu, salonda tv seyrederken 1. ve 2. fan hızlarında duymak mümkün değil. 1. fan hızında gece sessizliğinde bile zor duyuluyor. (burda kullanım mekanının büyüklüğüde önemlidir. Mesela bizim 12000 cihaz 9000 den daha sessiz zira YO daha küçük )
    3. fan hızı bile aslen gündüz için çok rahatsız edici değil . Turbo modunda ,ise yüksek bir ses doğal olarak duyuluyor.

    Dış üniteler içinde , tamamen açık dış cephe ile balkon içine monte edilenler farklı ses seviyesi duymamıza sebep olabiliyor. Aynı şekilde 12000 cihaz balkon için 9000 lik cihaz açık dış cephede , 9000 lik cihazın dış ünitesini orta fan hızında gece dahi rahatsız edici değilken, 12000 lik cihaz min modda bile belirgin olarak daha fazla ses çıkarıyor. Güç farklarını cihazların çalışma yükleri ile dengelemeye bile çalışsak 12000 cihazın ünitesi konumundan dolayı daha sesli çalışıyor izlenimi veriyor. Ancak her iki üründe gece dahil rahatsızlık verici bir ses seviyesinde değiller.
    50 dB in, yagmur düşüşü, sessiz ofis, buzdolabı, sesi olduğu kabul edildiğine göre teknik veriler açısından da rahatsız edici olmadığı söylenebilir.

    Benim bu ürünlerle ilgili olumsuz gördüğüm ilk konu tasarımlarıdır, her ne kadar plastik kalitesi orta seviye olsada , tasarımları berbat. Özellikle bir önceki 924/R1 modelleri baz alındığında çok kötü demek mümkün. Aslen benimde sipariş verdiğim ürünler AS09-924 ve AS12-924 modelleri olmasına rağmen Airfel bu ürünlerin üretiminden vazgeçerek çinli Gree fason yaptırmasının sonuçlarına katlanmak zorunda kaldık.
    Yeni serinin, önceki seriye göre düşük plastik kalitesi bir kenara, aslen düşük cop ve err değerleri en önemli olumsuzluk.
    Bununla beraber daha geniş bir soğutma /ısıtma aralığı ile düşük ses seviyesi olumlu özellikler olarak görülebilir.

    İş yerinde geçen sene aldığımız , bir tane 9000 lik eski seri üründe mevcut olduğu için eski yeni arasında değerlendirme yapmak daha kolay oluyor.
    Bana göre Airfel eski ürününün iç ve dış ünite aksamını modernize etmek yerine, yeni bir tasarıma geçmekle hata yapmış.

    Son olarak ürün bilgilerini paylaşmak son derece olumlu , ancak unutulmaması gereken temel konulardan biri kullanım yerlerinin yalıtım durumlarıdır.
    Bu konu, tüketim değerlendirmeleri açısından çok önemli , bu nedenle kullanım yerlerinin fiziksel özelliklerinin belirtilmeside büyük önem taşıyor.
    Örneğin bizim salon, 32,5 m2, güney cepheli, sürekli öğleden sonra güneşi alan ve 13 m2 cam alanı olan bir kullanım yeridir.
    Böyle bir alan için, İstanbul da bile olsa 12000 lik cihaz küçük denilebilir. Ama başarılı bir ısı yalıtımı durumu değiştiriyor.

    Birde değerlendirmeler de özellikle farklı markaları kullanma şansı olan kişilerin yorumlarının çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.
    Zira değerlendirme yapmak çok göreceli bir konu, malum bir çok değişken var.
    Herkese kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 27 Haziran 2011; 13:06:52 >




  • Güzel bir konu tabi başlatanın profesyonelliğinin etkisi var.Foruma hayırlı olsun,yanlız bir yorumum olacak biraz daha objektif yazalaım derim.malum yoğurtçu yoğurdum ekşi demez ama biz bu tezi yıkalım.Ayrıca yorumumuzda sadece cihazı değil,verilen servis ve satış sonrası hizmetleri de değerlendirirsek güzel olur,Artısı -Eksisi ile. Takipdeyim...

    Düşünenin yazanın eline koluna sağlık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Güzel bir konu tabi başlatanın profesyonelliğinin etkisi var.Foruma hayırlı olsun,yanlız bir yorumum olacak biraz daha objektif yazalaım derim.malum yoğurtçu yoğurdum ekşi demez ama biz bu tezi yıkalım.Ayrıca yorumumuzda sadece cihazı değil,verilen servis ve satış sonrası hizmetleri de değerlendirirsek güzel olur,Artısı -Eksisi ile. Takipdeyim...

    Düşünenin yazanın eline koluna sağlık...


    Teşekkürler dostum.Kesinlikle haklısın objektif açıklama olursa eğer ilerde hem sizin için hem başkaları için mükemmel bi konu haline gelir.5 dakkanızı ayırsanız yeterlidir zaten.Benim yazdıklarım harici yazmak istediklerinizi düşüncelerin yerine yazabilirsiniz.Ne kadar fazla bilgi olursa o kadar daha iyi olur.




  • Nick : Pekerler
    Yaşadığınız Şehir : Kocaeli
    Klimanızın Markası : Lg Beko
    Klimanızın Modeli: 13304 ( R410A Gazlı ) Kaset Tipi
    Klimanızın Gücü: 48.000 Soğutma 52.000 Isıtma ( Btu )
    Kullandığınız metraj/alan : 85 m2
    Tipi : Inverter veya standart : Standart ( Scroll Kompresör )
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : Hiç Hesaplamadım
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz: Etrafta Yer Kaplamıyor , Ses Seviyesi Düşük 5-10 dk'da Etkisi Hissediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekerler -- 12 Temmuz 2011; 20:50:10 >
  • Nick : kocausta*
    Yaşadığınız Şehir : İzmir
    Klimanızın Modeli: 3 tane Blueline (DD)+LG-Beko
    Klimanızın Modeli:09 HP, 12 HP, 7580DD
    Klimanızın Gücü: 2x9000 BTU/h, 12000 BTU/h, İnverter nominal ısıtma 13000/soğutma 10000 BTU/h
    Tipi : Standart+İnverter
    Klimanızın elektrik faturasına etkisi: Kullanım durumuna göre aylık 50-200 TL.
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz:
    Standart Blueline'lar bekleneni veriyor, fiyatına göre kalitesi normal.
    İnverter LG-Beko güç/tüketim olarak oldukça iyi, konfor-özellik olarak rezalet.
  • Nick : BJK
    Yaşadığınız Şehir : İstanbul
    Klimanızın Markası : Sharp
    Klimanızın Modeli : AY-AP24KR
    Klimanızın Gücü : 22.200 BTU/h Soğutma, 26.270 BTU/h Isıtma (EER : 3.01, COP : 3.41)
    Kullandığınız metraj/alan : Yaklaşık 40 metrekare
    Tipi : Standart
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : Çok fazla kullanma fırsatı bulamadım, o yüzden yorum yok.
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Gerçekten ısıtması ve soğutmasına diyecek bir şey yok. Sesi de fazla olmamakla beraber, tek eksisi uyku modunun olmaması. Plusmacluster Ion filtresi alerjik yapıya sahip olanlar için ideal. Gerçekten kaliteli.
  • Nick:@CAN@

    Yaşadığınız Şehir :İstanbul

    Klimanızın Markası :Bosch

    Klimanızın Modeli :B1ZMAI18905

    Klimanızın Gücü :Soğutma 18.000 Btu/Isıtma 19.000 Btu

    Kullandığınız metraj/alan :46 m2

    Tipi :İnverter

    Ses Seviyesi:19db(A) İç ünite / 36db(A) Dış ünite

    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi :5 Saat kullanım ile +10 tl toplamda diğer cihazlarla birlikte 56 tl


    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz :Klima öncelikle aşırı sessiz duyulacak ses yok.Soğutma performansıda aşırı yüksek.Isıtmasıda gayet verimli.Az enerji harcamasıda cabası.Auto fonksiyonu ve Follow me fonksiyonu ile birlikte kullanınca içeride kaç insan varsa hepsi anlıyor ve hepsine sırayla hava üflüyor.Auto fonksiyonunda ise otomatik sıcaklık ayarlanıyor.Ama çok serin olmasını istersekte manuel olarak yapıyoruz.Bu iki sistem birleşince müthiş verimlilik sağlanıyor.Klimayı geçen yıl aldım sorun çıkarmadı.Tavsiyemdir.




  • Yaşadığınız Şehir :İstanbul

    Klimanızın Markası :samsung AQV12AWAN s-inverter mpi zone
    Klimanızın Modeli :AQV12AWAN s-inverter mpi zone

    Klimanızın Gücü :Soğutma 12.000 Btu/Isıtma 14.000 Btu

    Kullandığınız metraj/alan :22 m2

    Tipi :İnverter

    Ses Seviyesi: -
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi :kışın en soğuk ayda günde 6 saat kullanımda 35tl. yazın günde 8 saat 25 tl.

    ben çok memnunum. bir kere çok sessiz hem dış ünite hem de iç ünite tv açıkken salonda klima çalıştığını duymanız mümkün değil. ilk çalışmada biraz gürültü oluyor inverter devreye girince var mı yok mu belirsiz. inverter çabuk devreye giriyor ve stabil kalıyor uzun süre. kışın defrost olabiliyor ama uzun sürmüyor gece çok soğuk olursa 2-3 saatte bir yapıyor.
  • 1 TANE ALARKO CARRIER KULLANAN ÇIKMAMIŞ YA :)
  • up up hort hort kaybolmasın. eina sende çık ortaya.
  • Nick :Arsenelupen
    Yaşadığınız Şehir :Edirne
    Klimanızın Markası : Samsung Boracay
    Klimanızın Modeli:2 tane AQ12TSMNAND
    Klimanızın Gücü:soğutma: 11 942/(3 009) ısıtma:12 966 (3 267)
    Kullandığınız metraj/alan :Dairenin net kullanım alanı 110 m2 birincisi evin ön kısımına bakan salonuna 31 m2 kuruldu.İkincisi arka cepheye bakan yatak odasına 16 m2 alana kuruldu.Böylelikle iki alandan soğutma yapabilmeyi düşündüm.
    Ses Seviyesi: İç Mekan Yüksek/Düşük 36 / 26
    Dış Mekan Yüksek 50
    Tipi :Split
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : Geçen kış döneminde, fiyatlar uygun olduğu dönemde alıp eve stok yaparak 10 gün önce servis tarafından kurulumları gerçekleştirildiği için açıkcası elektrik tüketimi için yorum yapamam.
    EER (Soğutma, btu/W) 11,9
    EER (Soğutma, W/W) 3,49
    COP (Isıtma, W/W) 3,41
    Güç Tüketimi (Soğutma) 1 090
    Güç Tüketimi (Isıtma) 1115
    Çalışma Akımı (Soğutma) 5,4
    Çalışma Akımı (Isıtma) 5,1

    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz:Açıkcası evde sadece, soğutma amaçlı kullanacağım hesaplı bir model ve marka baktığım için ve diğer beyaz eşyalarımızın da Samsung olması nedeniyle tercih ettik.İkinci olarak , otomatik kendi kendini temizleme fonksiyonlu bir marka model olması tercihimizi etkiledi.




  • mahçup
    adana
    1 adet 12000 btu vestel
    2 adet9000 btu alaska
    1 adet gree 18000 btu
    1 adet 17000 btu fujıtsu inverter

    yorumlarıma gelince
    vestel orjinal samsung üretimi 12 yıldır tık demedi memnunum ilk aldığım klimadır
    çocuklarım kasım ayında doğduğunda otomotik modunda 4 ay hiç kapatmadım 2 çocuğumdada 4 ay hiç kapanmadı beni yolda bırakmadı alah razı olsun
    2 adet alaska 9000 btu luk parasına göre klima
    1 adet 17000 btu inverter fujitsu klim çok tasarruflu salonda takılı neredeyse 24 saat kapanmaz malum adananın sıcağı meşhurdur ayrıca salonda yatıyoruz inverter oluşundan dolayı ısı dalgalanması olmuyor çok konforlu oluyor
    eveet
    gelelim
    klimanın gralına
    17000 btu gree inanılmaz sessiz
    inanılmaz verimli
    inanılmaz soğuğu soğuk sıcağı çok sıcak
    yaniiii neymiş
    verilen parayı sonuna kadar hakkeden klima gree
    diye bilirimki fujitsu ya 5 basar havada karada sollar
    05442375778 adana




  • Evet Adana'nın sıcağı çok berbat görünüyor şimdiden..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.