Merhabalar artık çok olmaya başladığımın farkındayım. Fakat konu dışına veya konu dışı özele açamıyorum orada troller geliyor ve artık karar veremiyorum bu işi nasıl çözeceğim inanın bilmiyorum. Neden buraya açıyorum burada ne azından belli bir seviye üstünde kişiler var.
Şuanda ben lise son sınıftayım, felsefe ile 11.sınıfta tanıştım ve inanılmaz içine çekti beni "gerçek felsefe lisede değil" demeyin. Ben ezbere girmedim olayın daha çok filozofların düşünceleri üzerine kafa yormayı sevdim, kendi fikirlerimi belirtmeyi vs. her ne kadar sınıfta felsefe yapabilecek seviye olmasada (beni böbürlenmiş görmeyin gerçekten sınıfta düşünmek yasak sanki hiçbirşeyi sorgulamıyorlar). Lisede hangi konu olursa yorum yapmayı seviyorum. Zaten hep düşünürdüm , düşünmeyide seviyorum , hayal kurmayıda. Belçika'da ingilizce felsefe okuma imkanım var yada Almanya'da Almanca felsefe. Zaten küçüklüğümden beri sanatın bir dalı ile ilgilenmek istemişimdir bu müzik olur, yazar olur, şair olur, oyunculuk olur. Fakat felsefe okursam bunlar dışında Üniversitede akademisyen olmak istiyorum İngiltere olur Norveç olur Amerika olur ama Türkiyede değil. Ve okul esnasında girişimcilik kitapları okur , kendimi geliştirir olmazsa ticarete atılırım diye düşünüyorum.
Birde Almanya'da Bilgisayar Mühendisliği okuma imkanımda var yani bir nevi garanti meslek. Dünya'nın her yerinde iş imkanı var. Fakat gerçekten ne istediğimi bilemiyorum bunu nasıl anlayacağımıda anlayamadım.
Ailemse bu konuda bana hangisinde kendini iyi hissediyorsan onu seç diyor. Ne yapacağım bilemiyorum buradan akıl verebilicek birileri çıkarsa çok iyi olur TEŞEKKÜRLER
Bilgisayardan felsefe oku.
Zor bir seçim tavsiye veremem ama diyebileceğim tek şey aileni tebrik etmek gerek. Bence hangisini seçersen seç elinden gelenin en iyisini yap ve ailenin yüzünü kara çıkarma.