Selamlar, Ben dgsye girdim, muhtelemen 10 güne sonuçlarım açıklanacak. Kendime bi tercih listesi yapmıştım. En ucuz üni bulduğum kadarıyla bana uygun 40 bin lira, en pahalısı benim listemde yıllık 55 bin lira. Hazırlığı atladığımı varsaysak 4 sene üzerinden tüfe oranında zam yapıyorlar ortalama olarak %40 zam gelecek desek. (Daha fazla olacağı aşikar) İlk sene 40 bin lira İkinci sene 56 bin lira Üçüncü sene 78k tl Dördüncü sene 110K ediyor Toplam 284 bin lira ediyor. Düz hesap bunu 300 diyebiliriz. Çünkü %40 tüfeden fazla olacak gibi. En ucuz yurt üniversitenin 20 bin, İlk sene 20 bin lira İkinci sene 28 bin lira Üçüncü sene 39k tl Dördüncü sene 54K ediyor Toplam 141k ediyor. 4 sene boyunca sadece uyudum uyandım derse gittim geldim, 425k para etti. E bunun yemesi var içmesi var gezmesi illa var, memlekete git gel var. Kıyafeti var. Böyle düşününce üniye vereceğim parayı 250 bini şu an euro yapsam devlette okuyup yurtdısında ylye gidebilirim. Bu yüzden sildim %50 bursluları. Ama yanlış mı düsünüyorum ??? Sildiğim üniler ve bölüm: Medipol, kültür,çankaya,atılım,ışık,bilgi,yeditepe Endüstri,yazılım müh, bilgisayar müh < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DgSinavi -- 31 Temmuz 2022; 17:3:44 > |
Bildirim