Yapılan transferlere bakarak söylüyorum bunu. Bence Yönetim ve Aykut hoca bu seneye göre değil esas gelecek seneye göre transferler yapmakta. Bu sene eski sisteme devam edilecek ama gelecek sene bence 4-3-3 sistemine geçiş yapılacak. Seneye Alex büyük olasılıkla ülkesine dönecek.
Dikkat ederseniz Aldığımız her iki kanat oyuncusu tarz olarak birbirine benziyor. Boyları aynı ve her ikisi de sağ ve sol kanatta oynayabiliyor. Forvet özellikleri de var her iki oyuncuda.
Bence seneye Aykut Hoca Barceleno'nanın sistemi gibi bir sistemle oynatacak takımı
Yapılan iki kanat transferi bu görüşümü doğruluyor. Dikkat ederseniz ileri üçlüsünde ki iki oyuncu kısa boylu ve çabuk oyuncu.
Gökhan Gönül-----------Lugano---------- Yeni stoper (2011-2012 de alınacak)----------A.Santoz
Mehmet Topuz-----------Emre----------Özer
Dia------------------Yeni Forvet ( 2010-2011 de alınacak forvet) -------------------Stock
NOT: Belki Bilica yollanırda bu sene stoper alınır
Bu kadro 4-3-3 başarılı bir şekil de oynayabilir. Maç içersin de Stock ve Dia her iki kanadı dönüşümlü oynayabilirler. Barcelona böyle oynuyor ve bizim yaptığımız transferle bakınca da gelecek sezon Fenerbahçe de bu şekil de bir anlayışı benimseyecek gibi görünüyor
Ligde bu kadro ile çıkalım cl de özer yerine Cristian ı oynatalım
alex olmasaydı bu sene bile olurdu.. malesef alex oldumu yavaşlıyor takımımız.. inş alex gibi birini buluruz ama hızlı olanını pres yapanını
Fenerbahçe 4-2-3-1 oynamaya devam edecek. 4-3-3 bizim takımlara ters gelen bir sistemdir.
quote:
Orijinalden alıntı: Kénan
Fenerbahçe 4-2-3-1 oynamaya devam edecek. 4-3-3 bizim takımlara ters gelen bir sistemdir.
evet zeman ilk geldiği zaman 4-3-3 oynatacam demişti, bizde bişey sanmıştık
quote:
Renktaş Alex sebebi ile 4-2-3-1 oynuyoruz Alex gittikden sonra 4-3-3 oynayabilecek bir orta alan kurarsan 4-3-3 oynayabilirsin. Orta alanda Emre, Özer ve Mehmet topuz iler de de Stock, Dia ve Alınacak yeni bir Forvetle pek hala 4-3-3 oynarsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Noctivagant
quote:
Renktaş Alex sebebi ile 4-2-3-1 oynuyoruz Alex gittikden sonra 4-3-3 oynayabilecek bir orta alan kurarsan 4-3-3 oynayabilirsin. Orta alanda Emre, Özer ve Mehmet topuz iler de de Stock, Dia ve Alınacak yeni bir Forvetle pek hala 4-3-3 oynarsın.
Allah yazdıysa bozsun.
Alexsiz Fenerbahçe susuz bir hayata benzer. Ben 4-3-3 oynayacağınıza ihtimal vermiyorum. Yaptığınız hazırlık karşılaşmalarında hep 4-2-3-1 oynadınız. Bu sistemi geçen yılda oynuyordunuz. Bu yılda devam edecektir. Eğer memnun kalınmazsa gelecek yıllarda orta sahadaki oyunculara göre sisteminizde değişim yaparsınız.
Baktığım zaman(Alex'de dahil) alınacak forvet ile ileri dörtlünüz bayağı kaliteli olacak. Yabancı bir stoper'de alırsanız tam takım olursunuz ki şu an Aykut hoca'nın oynattığı sistem bence takıma cuk diye oturuyor.
Yatın kalkın Alexe dua edin takımın şutu yokken maç kazandırıyor bu adam
quote:
Orijinalden alıntı: Noctivagant
Yapılan transferlere bakarak söylüyorum bunu. Bence Yönetim ve Aykut hoca bu seneye göre değil esas gelecek seneye göre transferler yapmakta. Bu sene eski sisteme devam edilecek ama gelecek sene bence 4-3-3 sistemine geçiş yapılacak. Seneye Alex büyük olasılıkla ülkesine dönecek.
Dikkat ederseniz Aldığımız her iki kanat oyuncusu tarz olarak birbirine benziyor. Boyları aynı ve her ikisi de sağ ve sol kanatta oynayabiliyor. Forvet özellikleri de var her iki oyuncuda.
Bence seneye Aykut Hoca Barceleno'nanın sistemi gibi bir sistemle oynatacak takımı
Yapılan iki kanat transferi bu görüşümü doğruluyor. Dikkat ederseniz ileri üçlüsünde ki iki oyuncu kısa boylu ve çabuk oyuncu.
Gökhan Gönül-----------Lugano---------- Yeni stoper (2011-2012 de alınacak)----------A.Santoz
Mehmet Topuz-----------Emre----------Özer
Dia------------------Yeni Forvet ( 2010-2011 de alınacak forvet) -------------------Stock
NOT: Belki Bilica yollanırda bu sene stoper alınır
Bu kadro 4-3-3 başarılı bir şekil de oynayabilir. Maç içersin de Stock ve Dia her iki kanadı dönüşümlü oynayabilirler. Barcelona böyle oynuyor ve bizim yaptığımız transferle bakınca da gelecek sezon Fenerbahçe de bu şekil de bir anlayışı benimseyecek gibi görünüyor
Ta geçen seneden beridir bu kadroyu yazıp duruyorum. İlk defa bir kişinin benimle aynı fikirde olduğunu gördüm. Ama renkdaşım şunu bilki Aykut hoca da aynen bu şekilde düşünüyordur. Sistemi 4-6-0 dır. İster 4-3-3 olarak böl ister 4-2-3-1 yap. Ama kesinlikle takım halinde savunma,takım halinde hücum felsefesi var Aykut hocada. Bu kadronun benzerini hatta aynısını başka bir konuda yazdım.Godin stopere,Jovanoviç forvete istemiştim. Onlar olmazsa o tip oyuncular olur umarım.
Şu kadro ligde bir maça çıktığını inşallah görebiliriz!!!!
Zaten ikisininde en verimli olcağı mevki 3 lü forvet orta alanda emre topuz olur ama özer de eklenirse defansif yönümüz çok zayıflar emre ve topuzun arkasına poulsen gibi defansif ortasaha şart
4-3-3'le 4-2-3-1'in farkı neki zaten.rakamlara takılmamak gerek bence,taktik aynı çünkü
quote:
Orijinalden alıntı: EяdiL
4-3-3'le 4-2-3-1'in farkı neki zaten.rakamlara takılmamak gerek bence,taktik aynı çünkü
Arada bir fark var arkadaşım. 4-3-3 oynarken iler de ki üçlüden biri merkezi Forvet görevi görüyor yanlar da ki iki oyuncuda hem kanat özelliği olan hem forvet özelliği olan oyuncular. Yani 4-3-3 de iler de ki iki kanat adamı yarı forvet yarı kanat oyuncusu oluyor. Bu sistemi doğru uygulamak için iki yan adamın azda olsa forvet özelliği olması lazım. Ayrıca 4-3-3 de defans önünde ki üçlü orta alanın ortasında oynar.
Ama 4-2-3-1 de durum farklı. 4-2-3-1 defansın önün de 2 ön libero bulunur. Bu blok önün de oynayan üç oyuncudan biri oyun kurucudur diğer ikisi ise kanat oyuncusudur. Bu iki kanat adamının Forvet özellikli Kanat adamı olması gerekmez. Yani 4-2-3-1 de tek forvet oynarsın ve 4-3-3 göre daha az risk içerir. Ancak 4-3-3 riskli sistem olmasına rağmen rakip üzerinde daha fazla baskı yapmayı sağlar.
4-3-3 de ilerde ki üçlünün yanlarda ki oyuncularının mutlaka maçlarda hem kanat hem de forvet adamı gibi oynaması şart. Barceleno 4-3-3 şu an dünyada en doğru şekilde uygulayabilen tek takım. Messi hem forvet hem kanat oyuncusudur. Aynı şekil de Barcelona'nın diğer kanadın da oynayan oyuncu da hem forvet hem kanat oyuncusu görevi yapıyor.
Yani başka ifade ile 4-2-3-1'in forvet arkasında ki üçlü orta alan oyuncusudur. Kadrosu gerçek 4-3-3 oynamaya müsait bir takım zaman zaman oyun içersin de 4-2-3-1 dönebilir ama kadrosu 4-2-3-1 olan bir takım elinde yarı forvet özellikli kanat oyuncuları yoksa 4-3-3 dönmede sıkıntı yaşar.
Dediğim gibi 4-3-3 oynayacaksan öndeki üçlüden yanlarda oynayanlar mutlaka oyunun her yönünü oynayabilmeli.
Kağıt üzerin de Türkiye de bu sistemi oynamaya en yakın takım Fenerbahçe görünüyor. GS gecen sene oynamaya çalıştı ama ciddi rakiplere karşı bu sistemi yapamadı. Çünkü iler de ki üçlünün defans özelliği yoktu ve şu anda görüldüğü kadarı ile de yok.
Fenerbahçe’nin ise transfer ettiği Stock ve Dia ikilisi ise bu sisteme uygun adamlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme