Şimdi Ara

Gelecek İstanbul depremi hakkında edindiğim bilgiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
9
Favori
30.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 742617000027

    Vallahi beyaz tvdeki kovboy şapkalı elemanı diyorsan kaynağı nedir bilmiyorum ben bilgileri celal şengör, le pichon, kandilli gibi kaynaklardan alıyorum öyle hiç iyimser bir tablo yok deprem en iyi ihtimalle 7.1-7.2 şiddetinde ve 25-30 saniye sürecek
    Kıyafetle mi oluyır bu işler?
    Zaten bu adamda olmaz demiyor, ancak hangi fayda 5.8 oldu, hangi fay daha büyük deprem yapar diyor.
    Tek parça kırılacak denen fayın uzunluğu ne kadar, onu söylesinler.
    Yani kısca diyorki, aklımda yanlış kalmadıysa 99'da ki depremi oluşturan fayın kollarında bunların olması normal. Bu fay 7 lik deprem yapmaz, ama kumburgaz çukurunda olursa 6.5 büyüklüğünde yapabilir. Ama burda böyle bir risk görmüyorum diyor. Öyle hafife alınacak adam değil kendisi.
    Bencede çok fazla felaket senaryosu çiziliyor ama altı bilimsel temelle dolduruluyormu, şüpheliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kelv1n

    Güzel kardeşim bu adama inanamıyorum ben kovboy şapkasıyla hawaii gömleğiyle yayına çıkan bi adamdan bahsediyoruz celal beyin söyledikleri daha mantıklı bence ama herkesin kendi fikridir
    Ne diyorki bu adam? Verilerle konuşuyor! Sallamıyor. İnanıyorum kendisine. Kıyafeti kendisini ilgilendirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlediğim deprem programlarından öğrendiklerim:

    1. Avrupa yakasında marmara kıyısından olabildiğince kuzeyde durun.

    2. Avcılar'dan uzak durun ki 99 depreminde de en büyük hasar buradaydı.

    3. Anadolu yakası daha güvenli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Dostum inşallah sen haklı çıkarsın ama üzülerek söylüyorum gerçekçi bilgiler benim paylaştıklarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de Alibeyköydeyim. Kiracıyız ancak taşınmak istiyoruz. Yine bu çevreden bakıyoruz kiralar maalesef çok yüksek.

    Bizim bina önce 1 katlı yapılmış sonra üzerine 3 kat çıkılmış. Temeli sağlamlaştırıldığı söyleniyor ama ne kadar sağlamsa artık. 99 depreminde burada değildik ama binaya bir şey olmamış. Herhangi bir çatlak yok gerçi alt katına inip bakmadım. Çatlak varsa belediyenin ücretsiz baktığını duydum ama ne kadar düzgün bakılır muamma.

    Binanın deprem analizi için yüksek paralar isteniyor. 99 depreminden sonra 20 sene de tüm binaların deprem analizi yapılıp düzgün bir deprem raporu oluşturulmalıydı. Deprem vergisini veriyoruz ama binamız ne kadara dayanır bilgimiz yok.

    Bunu geçtim 99 dan sonra yapılan binaların bile depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğuna emin olamıyorum. Çünkü biliyoruz ki birileri yine işlerini bir şekilde halletmiş olabilir.

    Deprem olacak şiddeti ve zamanını bilmek mümkün değil. Odaklanılması gereken tek şey binaların ne kadar sağlam olduğu ve acil bir duruma ne kadar hazır olduğumuzdur.

    Acısız bir uyarı yaşadık önlem alınmazsa, unutulmazsa kesinlikle olduğunda daha az kayıp verir daha hazır oluruz.


    En azından her hafta yada ayın belli günlerinde hava durumu gibi deprem hakkında gelişmelerin olduğu bir TV programı yapılmalıdır. Sürekli yapılması gerekenler defalarla ekranlarda verilmelidir.

    En büyük tehlike, unutmak ve gereken önlemleri savsaklamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 30 Eylül 2019; 14:20:3 >




  • Bizim evde çok fazla kitap var. Bazılarını ayırıp sandık varsa sandık veya kolilere koyup bağlıyoruz. Koltuk altı da kitapla doldurulabilir tabi. En azından biraz olsun yanında durursak belki bir miktar koruma sağlayabilir. Tabi yine de yıkım olursa yıkım durumuna göre her türlü ihtimal var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacenet

    İzlediğim deprem programlarından öğrendiklerim:

    1. Avrupa yakasında marmara kıyısından olabildiğince kuzeyde durun.

    2. Avcılar'dan uzak durun ki 99 depreminde de en büyük hasar buradaydı.

    3. Anadolu yakası daha güvenli.
    anadolu yakasi nasil guvenli? adalar fayi kirildiginda butun anadolu yakasi neredeyse 1. derece etkileniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    Harvard'dan doçent bağlanıyor knk
  • Allah göstermesin yıkım olacak gibi evden de çıkacak vakit yok. Evin hangi bölümü daha güvenli olur kimse söylemiyor. Geniş salon yada oturma odası mı yoksa, en dar tuvalet yada banyoni mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BerkcanB7 kullanıcısına yanıt
    Izmirde deprem kuşağında İzmir deprem konusunda daha rahat sık sık oluyor enerjisini atıyor. O yüzden yüksek enerji üretebilen fay miktarı az izmirde. Izmirde İstanbul daki gibi yüksek enerjili faylar olacak varya istanbulda daha fazla hasar alır. Herhalde zemini izmirinki kadar kötü bir kent daha yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaş yağma tamam olur çünkü şuan bile hırsızlar evlere girerek soygun yapıyorlar o zaman mı yağma yapmayacaklar adamlar da vicdan yok. Ama birileri yok asker yönetime el koyar yok tecavüzler olur yok insanlar birbirini öldürür falan bu kadar felaket tellalı olmaya gerek yok bence. Yani bu ülke sadece İstanbul’dan ibaret değil. Tamam en büyük şehir ekonomi kötü etkilenir hepsi doğrudur. Ama İstanbul dümdüz olacak sağlam hiçbir yer kalmayacak vs. gerek yok böyle şeylere

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben tek bir şey söyliyim. 7.5 şiddetindeki deprem 5.5 şiddetinin tam 100 katı.

    Depremde yapıların altında mahsur kalan insanların en büyük iki sorunu 1 hakem düdüğü gibi düdüklerinin olmaması 2 içme suyu sıkıntısı.

    O moloz yığını altında sesinizi duyurabilmenin en iyi yolu bir düdük sahibi olmaktır.
  • bilgilendirici konu olmuş, teşekkürler
  • redloves kullanıcısına yanıt
    Tuvalet banyo mutfak en riskli yerler çünkü çok fazla fayans var ve bunlar deprem esnasında kırılırsa şarapnel gibi saçılıyor mümkün olduğu kadar evin dışına doğru gitmek gerekir en azından enkaz altında kalırsan kurtarılman daha kolay 3-4 odanın ortasına gömüldün mü etrafında ciddi bir yığıntı olur tabi depreme nerede yakalanırsa orada uygun bi pozisyon almak gerekir oda değiştirmeye kalksan kapının altından geçeceksin ki en kolay yıkılan yerlerden birisi yine üstüne kiriş inerse acısız ölürsün mutfakta, banyoda kalmaktan iyidir bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tsunami oluşturacak bir derinlik yok. En fazla 1-1,5m dalga oluşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kreuzberg Harbi Getto'dan size selamlar olsun.

    Baktım duydum, o sosyete çocuğu, benim adımı kullanarak ''Fight Kulüp''ün ona cevap olduğunu söylemiş. Biz, Mart ayından kaydettik, Haziran ayında da teslim ettik albümü, o Temmuz ayında çıkarmış, nasıl oluyor yani bu işler?

    Kardeşim bak, yalan söyleme; sahtekarlığı bırak. Sana inanıp resmen bize laf edenler de var, utanmıyor musun sen yalan söylemeye ya? senin derdin ne? senin hiç burnundan akan kan ağzına girdi mi, onun tadını hiç tattın mı sen? sen hiç dazlak yumruğunu yedin mi, ya da beyzbol sopasını kafasına yedin mi? hiç dazlak bıçağını tattın mı sen? ya da hiç bıçağı tattın mı? ben hepsini tattım bunların, ben hepsini yaşadım, ben Harbi Getto'dan geliyorum ve hala o karanlık sokaklardayım, senin gibi evimde oturup oraya buraya sallamıyorum öyle, birde yalan dolan bende hiç yok, yalancı değilim, senin gibi yalan asla konuşmam, sen resmen yalancısın, sahtekarsın, bunu resmen ortaya koydun şu anda.

    Bunu kendim de artık gördüm, sosyal medyadaki çocukları gaza getirip, onlara para verip bana saldırı operasyonu düzenlettin, bak biz sana diss miss yapmadık seni tanımıyorum ben, ama bir derdin varsa, gel benle Kreuzberg'e; görüşelim. Ama sen korkarsın, it gibi titrersin, bunu bildiğim için sen bana bir yer söyle, ben geleyim.

    İstediğin yere geleyim, nereye istiyorsan bana yaz, ben geleceğim. Biz canımızı dişimize takıp bu yollardan gelmişiz, karanlık sokakları geçmişiz hala o karanlık sokaklardayız, senin gibi sosyete gibi evimizde oturup oraya buraya sallamıyoruz, yalan dolanımız hiç yok. Bak sen madem diss arıyorsun, madem delikanlısın, bak biz yapmadığımız halde bizi suçluyorsun ki hani işlerin artık ne avantaj arıyorsun biliyorsun bizim şey olduğumuzu, sen ne boş adammışsın ya milleti de kandırdın yok rap map hikayesi millete anlatıyorsun, ben harbi oradan geliyorum, Avrupa'da, dışarıda herkes biliyor neyin ne olduğunu, bir tek sen o çevreni kandırırsın kendi o da yalanlarınla, ama onlar da uyanacak, herkes bu yalanı ortaya çıkaracak, bu yalan olduğu ortaya çıkacak, bunu bil, birde dediğim gibi; selam olsun herkese arkadaşlar, güzel insanlara selam olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unbqlqnced

    Izmirde deprem kuşağında İzmir deprem konusunda daha rahat sık sık oluyor enerjisini atıyor. O yüzden yüksek enerji üretebilen fay miktarı az izmirde. Izmirde İstanbul daki gibi yüksek enerjili faylar olacak varya istanbulda daha fazla hasar alır. Herhalde zemini izmirinki kadar kötü bir kent daha yoktur.
    Arkadaşım da hem deprem için hem de İstanbul'un sıkıcı havasından kurtulmak ve yeni bir şehirde yeni bir hayata başlamak için İzmir'e taşınmayı düşünüyor. Dedim orada da fay hatları var dikkat et falan. En azından daha sağlam bir eve taşınmaya çalış.

    Dediğiniz gibi İstanbul kadar bir tehlike gözükmüyor gibi orada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 30 Eylül 2019; 15:12:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Ben tek bir şey söyliyim. 7.5 şiddetindeki deprem 5.5 şiddetinin tam 100 katı.

    Depremde yapıların altında mahsur kalan insanların en büyük iki sorunu 1 hakem düdüğü gibi düdüklerinin olmaması 2 içme suyu sıkıntısı.

    O moloz yığını altında sesinizi duyurabilmenin en iyi yolu bir düdük sahibi olmaktır.
    Bir de şu var. 99 depreminde yaşanılan 7.2 şiddetindeki deprem nerede olduğunuza bağlı olarak ve binaya bağlı olarak yaşanılan şiddetin daha az veya daha şiddetli olmasını sağlamıştır. Yani fay hattı bulunduğunuz yerin tam dibinde ise aslında gerçek şiddet orada yaşanıyor. O bölgeye olan uzaklık ne kadar artıyorsa şiddet doğal olarak azalıyor. Bulunduğunuz bölgenin toprak temeli ne kadar kayalık vs ise belki daha az hissedilir. Binanız ne kadar sağlam ise onun da hissetme açısından bir fark oluşturabilir. Eğer zemin kaygan ve yumuşak ise bu belki de depremin şiddetini arttırabilir bile.

    99 depremindeki 7.2'yi de yaşadım. Yakın zamanda olan 5.8 i de yaşadım. 100 kat değildi. Uzmanlar da söylüyor doğrudur. Belli bazı deprem şiddetlerinin şu kadar katı vs diyorlar. Muhtemelen şiddet ve güç olarak çıkışında öyledir. Ancak bize gelişi 100 kat gibi olmuyor.

    Eğer 5.8'in bırakın 100 katını 10 20 katı bile binanın yıkılmasını bana göre sağlayabilirdi. 5.8'i yaşayan hissedenler bunu daha iyi anlayacaktır. 10 20 kat bile çok büyük bir etki yapacağını düşünüyorum.


    Evet deprem çantası yaparken koyulması gereken bu 2 parçayı da koyduk. Uzun süre yaşamak için su gerekli. Hareket edilmeyen ve güneşe maruz kalınmayan bir ortamda ortalama 3 - 7 gün susuz yaşanabildiği söyleniyor. Tabi bu kişiye ve yaşadığı duruma göre değişir. Açlık ise 3 hafta diyorlar. Hatta şöyle bir alıntı yapayım. Bu konuda "3" kuralı var.

    Yemeksiz 3 hafta
    Susuz 3 gün
    havasız 3 dakika .
    Tabii ki bu ortalama değerler.

    Yoksa açlık konusunda maksimum 70 gün sadece suyla yaşayan var. Tabi bu insanlar kendilerini daha önceden alıştırmışlar. Ben de 60 saat su orucu tuttum. Sonrasında riskli olabilir diye devam etmedim.

    Düdük de yaşadığının anlaşılıp nerede olduğunun bilinmesi açısından önemli.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.