Şimdi Ara

Gelecek İstanbul depremi hakkında edindiğim bilgiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
9
Favori
30.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 99 depreminden sonra 20 sene geçti ve biz hala "geç olsun da tedbirlerimizi arttıralım" diyoruz. 20 sene geçti ya dile kolay. Şimdi kaç saatimiz kaç günümüz kaç ayımız hatta bir 20 yılımız daha var mı meçhul. Bunun sorumlusu kim diye bağırsan muhattap bulamazsın.

    Herkes deprem olacağını biliyor ama hazırlık yapacak kadar süre istiyor resmen. 20 sene sonra aynı noktada olmayacağımızın garantisi var mı ki?
    Gece gece tedirgin oldum iyice. Allah ölümün de hayırlısını versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ihtimaller dahilinde bana burda durmak pek akıl mantık işi değil gibi geliyor. bana bile bile lades olmak gibi geliyor. Bir kişi varmı gerçekten ben apartmanıma evime inanıyorum sağlam yapıldı 7.5 lik 2 dklık depremde ayakta kalıcak diyen ?
  • Bizi suriler mi yağmalar acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi kirliliğini önlemek için açtım konuyu demişsin ama sen kendin yanlış bilgi yayıyorsun. Çök-kapan-tutun pozisyonu ölmenin en garanti yollarından biri mesela. Doğrusu bir hayat üçgeninin içine girip cenin pozisyonunda yatmak.(Ör: dayanıklı bir masanın/koltuğun yanı)Daha detaylı anlatım için ek bilgi kısmına bakın:

    https://seyler.eksisozluk.com/deprem-aninda-yapilmasi-ve-yapilmamasi-gerekenler-nelerdir

    “ binalar çökerken basitçe "çömelen ve korunan" kişiler istisnasız her defasında ezilerek ölüyorlar.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ksenofanex -- 28 Eylül 2019; 10:50:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sadece İstanbul değil Türkiye olarak Deprem bölgesinde bulunuyoruz Fakat Yeterli hazırlıklarımız yok Ve olmayacak Bilim insanlarının Dini görüşlerine bakılmaksızın onlardan faydalanmak gerekiyor.Can kaybını en aza indirmek için her türlü fedakarlık yapılmalı özellikle kentsel dönüşüm ve açık alanlar cok sık yapılmalı. Riski yüksek semtlerde 4 kattan yüksek binalara izin verilmemeli gerekirse kanun yasa çıkartılmalı.
  • Yönetimde olan kişinin “bizim Allah’ımız var” zihniyeti olduğu sürece değil 20, 5 bin yıl geçse depreme hazırlık olmaz.

    Bilim ve teknoloji ile gelişen toplumlar yaşanabilecek tüm felaketlere hazırlık yaparken, din etkisinde ki toplumlar “ kadınlar şort giydi, içki içildi” diye deprem olduğuna inanıyor. Sonuç olarak doğa seleksiyonunu yapıyor.

    Dile kolay 20 yıldır yapılan tek şey rantsal dönüşüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ksenofanex kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bu hayat üçgeni yalan diye bir yorum gördükten sonra ciddi araştırdım çök kapan tutunda hayatta kalma oranı daha yüksekmiş hatta belgeseli vardı mobildeyim şimdi bulamam ama uzman tv gibi yerlerde de kaynak mevcut yani işkembeden sallamıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bizim ülkemizde 100 yılda geçse önlem alınmaz hele basımızdakiler varken hiçbirsey ummayın deprem sonrası hayatta alanlar için hayat daha da kötü olacak Avcılar’da oturuyorum ben

    Ev beşik gibi sallandı son depremde canlı çıkarmayız Allah bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrCaner

    Bizi suriler mi yağmalar acaba ?
    Çok önemli bir nokta! Birde silahlı çeteler varsa!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerkcanB7

    Üniversite okuyacağım diye güzelim İzmir'i bırakıp İstanbul'a geldim. Bu deprem muhabettinden korkmaya başladım. Yol yakınken dönsem mi İzmir'e bilemedim
    İzmir'de deprem bölgesi kısacası Türkiye'nin en güzel yerleri deprem kuşağında yer alıyor.
  • Şener Üşümezsoy

    "6.50 ŞİDDETİNDE DEPREM OLABİLİR"

    Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof.Dr. Şener Üşümezsoy, 'İstanbul'da yeniden deprem olabilir mi?' sorusuna yönelik, "Silivri çukurunda daha büyük bir deprem olmaz. Kumburgaz'a doğru giderse o 6.5'lara doğru gidebilen bir deprem yapabilir. Silivri çukurunda bu tip depremler olur. 1912'de kırılmış olduğu için, başlangıçta bunlardan korkuyordum. Burada bu fayın kırılmış olduğu için Tekirdağ kesiminde sorun yok. Yalova Çınarcık'tan gelen fayda büyük bir deprem yok. En riskli fay Kumburgaz çukurunda, şu an o riski görmüyoruz.

    Bu depremin Artçıları 5'ler civarında olur. Silivri çukurundaki fayların büyüklükleri 6'yı geçecek depremler yapmaz. Ama tekrar söylüyorum Kumburgaz çukurundaki fay kırılırsa o 6.50 şiddetinde deprem yapabilir." dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birazda depremden sonra olacaklar hakkında biz fikir yürütelim. Bir depremde ölecek insan sayısını 100.000 bile göstermiyorlar. Nüfusunun %60'ı güney kıyı şeridinde bulunan ve buradaki yerleşimlerin alayının çarık çürük binalarla dolu olmasını düşündüğümüzde 100.000 devede kulak bile değil.
    https://www.nufusu.com/ilceleri/istanbul-ilceleri-nufusu Burada nüfusa bakarsak, kaba taslak bir hesaplayın göreceksiniz.


    Fatih, Bakırköy, Zeytinburnu, Avcılar, gibi Avrupa Yakası kıyı şeridi ilçeleri. Anadolu yakası ilçelerini de katın hesaba.

    Dipdibe bitişik nizam binalar, eski binalar, deniz kumuyla yapılan, içinden deniz kabukları çıkan binalar. 17 Ağustos, 12 Kasım ve son deprem gibi yüksek şiddetli 3 depremi görmüş binalar.

    Daha yüksek şiddette bir depreme dayanabilecekler mi? Bence hayır.

    Şimdi gelelim olası bir deprem anına.

    Deprem anında yıkılan yerle bir olan binalar, enkaz altında kalan insanlar. Peki bu her sokağın altında, her binanın girişinde doğalgaz var. Anında kesilebilecek mi bu gaz? Yıkılan binalar yüzünden o borulardan dışarıya çıkacak yüzlerce, binlerce metreküp gaz. Hadi ana merkezden anında kestin. Sokakların altındaki, binaların girişlerindeki açıkta kalan kırılan çatlayan borulardan ortaya çıkacak yüzlerce, binlerce metreküp gaz.

    Ölmedin enkaz altında kaldın diyelim. Kıpırdayamıyorsun bir yere, sürekli gaz sızıyor.

    Bina yıkıldı ortalık toz duman. Gaz mı boğsun, molozların tozu mu? Hangisini istersin?

    Veya binaların altı fırın dolu. Deprem oldu da o fırında ekmek pişerken oldu ve bina yıkıldı. Cayır cayır yanan fırın ve doğalgaz sızıntısı. Düşün bakalım neler olur?

    Altında onlarca insan kalan enkaz ve yanıp tutuşuyor. Doğalgaz kaçakları.

    Ve yüzlerce, binlerce yıkılan apartman.

    Nasıl ulaşacak yardım.

    Daracık sokaklarda binalar olduğu yere mi çökecek? Hiç mi yola, sağa sola yıkılan bina olmayacak?

    Hadi senin binan yıkılmadı, sağ çıktın. Nereye kaçabileceksin?

    İnsanlar deprem anında ölmese, enkaz altında bu şekilde ölecek. Bağıra bağıra, yanarak, zehirlenerek, boğularak.

    Bir insan aç susuz kaç gün dayanabilir? Enkaz altında? 1 hafta? 10 gün?

    Ya sonrası? 10 gün içinde o kadar insan kurtarılabilecek mi?

    İstanbul'da toplanma alanları yok deniyor ya. Olsa da gidecemeyeceksin?

    Ne zaman toplanma alanı olacak biliyor musun?

    Enkaz altından çıkartılan cesetlerin gönüleceği toplu mezarlar, tek toplanma alanı o olacak insanların.

    Yaşarken değil ama, ölünce toplanma alanı olacak insanların.

    Milyonlar ölecek İstanbul'da. İstanbul ceset kokacak.

    Sağ kalanlar olursa anlayacaklar apartman denen ucubelerde yaşanmayacağını. Ama sevdiklerini kaybederek, herşeyini kaybederek öğrenecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 28 Eylül 2019; 22:0:24 >




  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Vallahi beyaz tvdeki kovboy şapkalı elemanı diyorsan kaynağı nedir bilmiyorum ben bilgileri celal şengör, le pichon, kandilli gibi kaynaklardan alıyorum öyle hiç iyimser bir tablo yok deprem en iyi ihtimalle 7.1-7.2 şiddetinde ve 25-30 saniye sürecek
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim bu adama inanamıyorum ben kovboy şapkasıyla hawaii gömleğiyle yayına çıkan bi adamdan bahsediyoruz celal beyin söyledikleri daha mantıklı bence ama herkesin kendi fikridir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7. maddeye istinaden söylüyorum, rahmetli dedemin, babamın ve etrafımdakilerin anlattığına göre Eyüp için yapılan zemin tespiti doğru. Dairemin şu an bulunduğu yerde yığma tuğla, 4 katlı binamız 99 depreminde kıyasla çok az sallanmış, çoğu insan evden çıkma gereği bile görmemiş, Düzce depremi neredeyse hissedilmemiş.

    Alibeyköy/Eyüp'ten daire almamın en büyük sebeplerinden biri de budur; ben büyük deprem yaşamadım ama insanlar bazı şeyleri kolay unutuyorlar. Şu anki binamın sağlamlığı tartışılır (kentsel dönüşüm vesilesiyle, bir müteahhit ile yenilendi) 2.5 yıllık bina ama günümüz müteahhitlerine, yapı denetimine güvenemiyorum.

    Gidip şu anki daireme verdiğim parayla Beylikdüzü'nden dubleks 300mtk bir daire alabilirdim, yayla gibi bir ev sahibi olurdum ama o bölgelerin böyle afetlerdeki durumu açık. "75mtk dairede otururum ama en azından bu tür doğal afetlerde aklım belki biraz daha rahat olur" kafasıyla yapmıştım yatırımımı.

    Allah bizlere, hepimize o kötü günleri tekrar yaşatmasın.




  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Valla hocam biz de çırçırdayız alibeyköyün tepesi sen bilirsin zemin sağlam olsa bile iş binada bitiyor ve bizim müteahhit şimdi buraya yazamıyorum ama önde gideni diyeyim sen anla inşallah şu depremi görmeden gideriz bizim bina bunu kaldırmaz üniversite sınavına girip ankarayı yazıcam yazın evi üçe beşe bakmadan satar defolup gideriz planlar bu şekilde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar beylikdüzünde bir sitede oturuyorum.Sitedeki binaların altında raylı sistem varmış ne oluyor bu ve büyük depremde yıkılırmı bu ev ?

    2001 yapımı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.