Şimdi Ara

Gelecek, Evren(ler) ve Anti-Madde konusundaki araştırmalarımı paylaşmak istiyorum (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
156
Favori
103.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esTFyz

Şahsi fikrim, hiç bir zaman zamanda yolculuk yapılamaz ne ileri ne geri gidilebilir teknik olarak namümkündür. Herşeye aykırı bir hayal fantazisinden öte gidemez. Mühendis olduktan sonra daha ayrıntılı açıklamalarda bulunacağım biraz daha matematiğim gelişsin teoriyle anlatıcam :)

Aslına bakarsanız bu kadar sizin değiminizle "ağır" olarak adlandırdığınız mesajıma şu ifadeniz neden oldu diyebilirim; "HİÇBİR ZAMAN" diyerek kesinlik ifadesi kullanmanız ve Teknik olarak mümkün olamayacağını bilimsel olarak kanıtlamışçasına kurduğunuz cümle. Her ne kadar başta da belirttiğiniz gibi "Şahsi fikrim" deseniz de bir mühendis adayı olarak bu konuda kesin ifadeler kullanmanızı yadırgadım. Tepkim bu nedenledir. Olayı kişiselleştirmiş olabilirim o kunda size katılıyorum zaten mesajı yollayıp yolamama hususunda biraz tereddütte kalmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: moz@

quote:

Orijinalden alıntı: esTFyz

Şahsi fikrim, hiç bir zaman zamanda yolculuk yapılamaz ne ileri ne geri gidilebilir teknik olarak namümkündür. Herşeye aykırı bir hayal fantazisinden öte gidemez. Mühendis olduktan sonra daha ayrıntılı açıklamalarda bulunacağım biraz daha matematiğim gelişsin teoriyle anlatıcam :)

Aslına bakarsanız bu kadar sizin değiminizle "ağır" olarak adlandırdığınız mesajıma şu ifadeniz neden oldu diyebilirim; "HİÇBİR ZAMAN" diyerek kesinlik ifadesi kullanmanız ve Teknik olarak mümkün olamayacağını bilimsel olarak kanıtlamışçasına kurduğunuz cümle. Her ne kadar başta da belirttiğiniz gibi "Şahsi fikrim" deseniz de bir mühendis adayı olarak bu konuda kesin ifadeler kullanmanızı yadırgadım. Tepkim bu nedenledir. Olayı kişiselleştirmiş olabilirim o kunda size katılıyorum zaten mesajı yollayıp yolamama hususunda biraz tereddütte kalmıştım.

Bu mesajınız için öncelikle teşekkür ederim, teknik olarak bazı şeyleri bilemeyebilirim doğrudur her insanın eksikleri olabilir hayatta edindiğimiz tecrübeler ile bunu kapatıyoruz bunu siz abilerimiz de bize aktararak (tecrübe) zamanla tecrübeli olanlar biz olacağız. Ben dediğinize değil sadece hitabınıza kırıldım o kadar. Son kısımda dediğiniz gibi Şahsi kanaatim dediğimden dolayı bütün kurduğum cümlelerin aslında teknik bir dayanağı olmadığı gibi bu kadar ağır yorumlaması da yoktu buna kapalıydı ha yaptınız ayrı sadece biraz daha yumuşak giriş yapabilirdiniz bana doğruyu öğretirdiniz, diyeceğim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scientist-Programmer Kid

Yarın astronomiyle ilgili bir makale yazarım.
    Karanlık madde ile ilgili

Bekliyoruz. ??
  • quote:

quote:

Ben okudum kitap basit anlatıyor.Ve bu konuya ufo karıştırmak Tişört konusuna elektrik konusu açmak gibi birşey.Ve bir yanlışınız var.Sicim kuramında normalde 10 boyut ve 26 boyutlu versiyon vardır.26 boyutlu versiyon bozoniktir takyon içerir.Fermiyon içermez yani.Ama Schwarz,Susskind,Greene ve Kaku abi sağolsun 10 boyutlu versiyon buldular.Ama başka bir sorun ortaya çıktı.5 kuram vardı.Bu kuramların beşide süpersimetri ve dediğimiz bozonik 26 boyutlu kuramı kısaca bozonik sicim kuramını ve süpersimetriyi birleştiriyordu.Sonra Nambu abimiz sağolsun 5 kuramı birleştirdi.Denklemleri çözdüğümüz an tutarlılığını korursa o herşeyin teorisidir.Şu an tam denklemleri bile bulamadık yaklaşık denklemleri yaklaşık olarak çözdük.
    Eğer detaylı bilgi istenirse burada paylaşabilirim kendi makalemi.Sorularınız varsa pm den veya buradan sorabilirsiniz.

Yalnız burada bir durum var. Stephen Hawking da bu "Herşeyin Teorisine" ve/veya bilinen ismiyle "M-Kuramı teorisi" destek veriş hatta matematiksel olarak hesaplamalar yapmış ama belli bir noktadan sonra çözümsüz olduğu için bilgi eksikliği olduğu için şu anki teknoloji ile hesaplanamayacağı ortaya koymuştur ve teori her ne kadar çoğu bilim adamı tarafından benimsense de matemetiksel yönü açıkta kaldığı için kesin kanıtlar ortaya konamamıştır. Diye biliyorum

Hocam dediğim gibi yaklaşık denklemleri yaklaşık olarak çözdük.Ama yanlış yazmışım çözülmemişti hepsi.Yanlışı düzelttiğiniz için teşekkürler.En geç 1.00'de burada olur.Yıldız Evreleri ve Karanlık madde hakkında bir giriş makalesi yazacağım

• Parçacıklarla ilgili yazmaya karar verdim.

Bildiğimiz madde moleküllerden daha ayrıntıya indiğimizde atomlardan oluşur.Sonra Atom çekirdeği ve etrafında dönen elektron.Şablon şudur
    Molekül
    Atom 10 üzeri -10 m
    Atom çekirdeği 10üzeri14 m ve elektron
    A.Çekirdeği:Nötron ve proton

Atom çekirdeğinin nötron ve protondan oluştuğu 1932 de kanıtlanmıştır.Proton pozitif yüklü nötron ise adından anlaşılacağı gibi nötr dır.Nötron kütlesi çok çok az bir farkla proton kütlesini geçer.Atomdaki proton sayısı atomun yörüngesindeki(elektronların döndüğü yer) elektron sayısıyla aynı miktardadır.Elektron bulutlarıyla birlikte atom söylediğimiz gibi 10 üzeri-10 m dir.Bu elektronları çıkardığımızda geriye çekirdek kalır bu çekirdek ise 10 üzeri 14 m dir.Yani atom futbol sahası olursa orta sahada bir üzüm gibi birşey olur.Şimdi gelelim nötron ve protona.Bunlar ise kuark dediğimiz Murray Gell Man ve George Zweig'ın öne sürdüğü parçacıktır.Deneysel olarak 1968'de kanıtlanmıştır.

6 Çeşit kuark vardır.Bunlar:
    Alt
    Tuhaf
    Tılsım
    Yukarı
    Aşağıdır

Kuarklar güçlü etkileşimle birada dururlar.
    Spin-istatistik kuramı kuarkın fermiyon olduğunu söylemektedir.

Şimdi biraz ayrıntıdan çıkarak genele geri dönelim.Parçacıklar fermiyon ve bozon olarak ayrılır.Bozon Bose-Einstein(bildiğimiz Einstein) istatistiğine uyan parçacıklardır.Fermiyonlar ise Fermi-Dirac istatistiklerine uyar.Standart modeldeki bozonlar ve fermiyonları söyleyelim
    Bozonlar:W Bozonu
    Z Bozonu
    Higgs Bozonu
    Foton
    Gluon
    Graviton

Bozonlar kuvvet parçacıklarıdır.Doğada 4 temel kuvvet vardır.Bunlar yerçekimi,zayıf kuvvet,güçlü etkileşim ve elektromanyetik kuvvet

Elektromanyetik kuvvet:Bildiğimiz elektrik ve manyetizma. Parçacık:Foton
    Yerçekimi:Bildiğimiz kütleçekim.Kütlenin uzay zamanı bükmesi Parçacık:Graviton
    Güçlü Etkileşim:Kuarklar bu kuvvet sayesinde birada durur.Parçacık:Gluon
    Zayıf Etkileşim:Radyoaktivite yani, gama ışıması füzyon ve fisyon kuvvetleri parçacık:W bozonu Z bozonu

Higgs Bozonu ise gelecek makalede anlatacağım elektrozayıf kuramda kütlenin kökenini açıklamak için kullanılmış bir parçacıktır.

Bunları birazdan tanıtacağım Standart Modeldeki fermiyonlar ise ikiye ayrılır:Leptonlar ve birazönce anlattığımız kuarklar.
    Leptonlar:Elektron ve Pozitron(antiparçacık)
    Elektron nötrino ve Elektron antinötrino(antiparçacık)
    Müon ve Antimüon(antiparçacık)
    Müon nötrino ve Muon antineutrino(antiparçacık)
    Tau lepton ve Antitauon(antiparçacık)
    Tau nötrino ve Tau antinötrino(antiparçacık)

Her fermiyonun anti parçacığı vardır.Anti parçacıkların sadece yükleri terstir.Örn:Elektron negatif yükken pozitron pozitif yüklüdür.

Arkadaşlar inşallah bu yazımla yardımcı olabilirim size.Sonunu getiremedim makalenin ama olsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professional Geek -- 3 Kasım 2012; 13:14:02 >

• @Scientist-Programmer Kid

Teşekkürler oldukça bilgilendirici olmuş, emeğine ellerine sağlık.
  • Berke gerçekten çok güzel yazmışsın, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Berke gerçekten çok güzel yazmışsın, teşekkür ederim.

Teşekkürler Amedra hocam.Birde yeni bu konunun kapsamlısını DH Bilim Makale ve Yazı arşivi olarak bir konu açıyorum.Orjinalden alıntı ile ilk yazınızı paylaşabilir miyim?
  • quote:

quote:

Teşekkürler Amedra hocam.Birde yeni bu konunun kapsamlısını DH Bilim Makale ve Yazı arşivi olarak bir konu açıyorum.Orjinalden alıntı ile ilk yazınızı paylaşabilir miyim?

Elbette.
  • reserved
  • Amedra sağ olasın. Ufkumu genişlettin, bilgilerimi artırdın
  • hıstory channel kanalında evren belgeseli var onu izleyin arkadaşlar sürekli evren le uzay la alakalı konuları anlatıyor lar sıkmadan konu çok güzel helal olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çevirmen X -- 4 Kasım 2012; 19:43:18 >
  • Kara delik olayını hâlâ anlayamıyorum. Bu nasıl bir çekim kuvvetidir ki; madde olmayan bir şeyi bile kontrolüne alabiliyor!(ışık)

Ayrıca zamanda yolculuk olayına bende parmak basmak istiyorum.

Einstein'e göre zaman, farklı gözlemcilere göre farklıdır. Ayrıca 1971 yılında Joe Hafele ve Richard Keating isimli fizikçiler yaptıkları deney ile bu teoriyi kanıtlamışlardır.

Joe Hafele ve Richard Keating; bir uçağa konulan atomik saat ile daima doğuya doğru hareket ediyorlar. Yere indiklerinde ise saatlerinin yerdeki saate göre 59 nano saniye geride olduğunu fark ediyorlar.
    Buna göre, ışık hızında hareket eden bir gözlemci diğer gözlemcilere göre daha geriden gelecektir.

Yine bir örnekle devam edelim..
    Deposunda Anti-madde bulunan bir uzay aracımız olsun. Hedefimiz 500 ışık yılı uzaklıktaki bir yıldız olsun. İlk 250 ışık yılında sadece 6 yıl 3 hafta yaşlanmış olacak. İkinci 250 yıllık evrede ise 6 yıl 3 hafta yaşlanır. Dünyaya geri döndüğünde sadece 25,2 yıl yaşlanmış olacak, fakat dünya 1000 yıl kadar yaşlanmış olacak. Dolayısıyla astronot zamanda yolculuğu gerçekleştirmiş olacak.
    Kitaptan okuduğum basit bir senaryo

• quote:

quote:

Açtığınız konunun linkini burada yayınlarsanız çok iyi olur.
  • quote:

quote:

quote:

Açtığınız konunun linkini burada yayınlarsanız çok iyi olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_67653241/tm.htm
    Açılan konu bu. Fakat yeterince ilgi görmedi ne yazıkki

• Teşekkür ederim geniş zamanda ilgileneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moz@ -- 5 Kasım 2012; 17:07:15 >
  • Konu yukarı! meyersem bilmediğimiz neler varmış evren hakkında.
  • bence zaman geçmiş ve şu andan ibaret henüz gelecek yaratılmadı,
    gelecek zaman algısı bir yanılsama,
    bu yüzden zamanda yolculuk için o zamanın var olmuş yaşanmış olması gerekir ve henüz zaman makinası keşfedilmediği için henüz bu yolculuklar başlayamaz yani zamanda yolculuğun başlayabilmesi için o zaman makinasının şu anda bizler tarafından bulunması gerekir ve sadece geçmişe gitmek için kullanabiliriz, tren örneğindede geleceğe gitmek için yinede o zamanın yaşanmış olması gerektiği önermesi bu yöndeki düşüncemi kanıtlıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isntname

bence zaman geçmiş ve şu andan ibaret henüz gelecek yaratılmadı,
    gelecek zaman algısı bir yanılsama,
    bu yüzden zamanda yolculuk için o zamanın var olmuş yaşanmış olması gerekir ve henüz zaman makinası keşfedilmediği için henüz bu yolculuklar başlayamaz yani zamanda yolculuğun başlayabilmesi için o zaman makinasının şu anda bizler tarafından bulunması gerekir ve sadece geçmişe gitmek için kullanabiliriz, tren örneğindede geleceğe gitmek için yinede o zamanın yaşanmış olması gerektiği önermesi bu yöndeki düşüncemi kanıtlıyor sanırım.

zaman makinesi icat edildi.(bkz. cern deneyi) ışık hızına yakın hızlara ulaştığında zaman senin için diğer varlık ve nesnelere göre çok çok yavaş geçiyor. bu sayede geleceğe gidebiliyorsun ancak bu ana ışınlanma gibi değil.(kabine gireyim 2035'de şuraya ışınla tarzı değil yani.) bu nasıl yapılabilir bir uzay mekiği yaparsın ışık hızının %60-70'i hızda olur onunla dünyanın çevresinde dönersin senin için 1 hafta geçer ama dünya'da 5 ay geçer.(rakamlar atmasyon dikkate alma.)

• quote:

Dünyanın etrafında tren yolu olduğunu ve bu trenin 1 milyon ışık yılı hızına ulaştığını varsayarsak

ışık yılı hız birimi değil uzaklık birimidir.(1 ışık yılı=9,460,730,472,580.800 km'dir.)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.