Şimdi Ara

Gelecek, Evren(ler) ve Anti-Madde konusundaki araştırmalarımı paylaşmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
156
Favori
103.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle geçmiş konusuna parmak basmak istiyorum;
    Çoğu kişi Zaman makinasının yapılabileceğini ve zamanda yolculuk yapıp geriye gidebileceğimize inanmakta. Böyle bir icadın olması konusunda aklım almıyor diyebilirim çok mantıksız gelmekte. Neden şimdiye kadar zaman makinası ile gelecekten bizim zamanımıza bir makina gelmedi merak ediyorum eğer 3050 yılında bir icat yapılıp 2011 senesini görmek isteselerdi buraya gelemezlermiydi? Evet biz şu an son zamandayız en son zamanı biz yaşıyoruz olabilir fakat 3050 yılında çocuklarımızın çocukları olup bunları icat edince bizleri görebilecekmi? Ruhumuz tekrardan tüm evren zamanını alt üst edip geriye dönüp ruhlarımızla karşılaşıp canlı bedenlerimize dokunup bizlere gelecekten geliyoruz diyebileceklermi? Bence zannetmiyorum. Eğer yanlışım varsa lütfen beni düzeltin sadece edindiğim küçük bilgiler ile bu konuyu açıp cesaretlilik gösteriyorum meydan okuma veya laf atma gibi söz konusu değil sadece mantıksal açıklamasını bilemediğimden dolayı bu düşünce içerisindeyim.

    Geçmiş konusunda son olarak;
    Uzaya doğru baktığımızda, uzaktaki bir yıldıza aynı zamanda geçmişede bakmış oluyoruz. Aynı zamanda uzak galaksilerden gelen bu ışıkların bize ulaşması milyarlarca yıl almış olabilir. Şimdi ne kadar uzağa bakabildiğimizi biliyoruz değil mi?

    Zamanında bir konu görmüştüm, bilmem kaç milyon ışık yılı uzaktaki gezegende ayna olsaydı şu anda da oradan dünyayı izleseydik şu anda eski zamanı görebiliyor olurduk. Doğru bir tespit gerçekten.

    Konunun aslına bakmak isterseniz buyrun bakınhttp://taskintuna.org/?q=node/52 ama bu konuda çok fazla içeriğine dalmayın sizinde kafanız karışıklıklarla dolabilir.

    Zamanı geriye almak diye birşey yoktur ama geleceğe gitmek diye birşey vardır.

    Şöyle açıklıyayim;
    Dünyanın etrafında tren yolu olduğunu ve bu trenin 1 milyon ışık yılı hızına ulaştığını varsayarsak içeriye konulmuş insanlar zamanı yavaş bir şekilde yaşayacaklardır. Zaman o kadar yavaşlayacakki sizin tren içerisinde geçirdiğiniz 1 gün dışarıdan belli olmayacak ama 50 yıl ileri gitmiş olacaksınız ve tren durduğunda 1 günlük geçirilen zaman hissiyle 2060 yılında olmuş olacaksınız. Dışarıdan bu treni hiç bir şekilde göremeyeceğiz bile biz hayatımıza devam ediyor olacağız. Dünya ekseninde böyle birşeyin olması imkansız evet biliyorum ama bunu sadece kolay bir örnek olarak görün.

    Stephen Hawking'in yukarıda açıkladığım geleceğe gitme olayını öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz; (Video açılmaz ise Youtube'dan izleyebilirsiniz)

    5:25 de dikkat ederseniz trenin içerisinde 1 haftanın geçtiğini ve durduklarında dışarıdaki dünyanın yüzlerce yıl ileride olduğunu söylemekte.

    Bunun açıklamasını Stephen Hawking yapmıştı bende ondan alıntı yaptım. İçerisinde geçirilen zaman = dışarıdaki zaman kavramını tam hatırlamıyorum ama net olarak böyle bir şeyin olması mevcutmuş.

    Karadelik olayında biraz şüphelerim var



    Şimdi birazda bu olayın dışına çıkmak istiyorum. Herkes evrende mutlaka bizden başka varlıkların olduğuna inanıyor fakat kimse nerede olduğunu bulamıyor değil mi? Şahsen ben bizim bulunduğumuz evrenin tek bir evren olduğuna'da inanmıyorum benim görüşüm olsa gerek ama bu karadelikler kendinden binlerce büyük çaplı gezegenleri yuvarlayarak yutmakta biliyorsunuz ışığı bile içinde hapsediyor. Ya bu karadelikler sayesinde evrenden evrene geçiş yapılabiliyorsa ne olacak? Belki tek bir evrende değiliz 3-5 tane daha var ve bunun dışında başka yollarda mevcut olabilir. Karadelikler kendinden büyük çaplı şeyleri yutuyor ancak 1 tane değil önüne geleni süpürebiliyor ve her zaman aynı büyüklüğünde olmaya devam ediyor. Bu olayı 5 senedir düşünmekteyim ve geçen gün Stephen Hawking kadar ünlü bir bilimcinin(Discovery'de izledim ama ismini bir türlü bulamadım) sözleride benimki gibiydi her ne kadar olayın boyutunu bilmesekte bir de düşündüğüm olayı bilim adamının ağzından duymak beni biraz daha bu olaya karşı inandırdı diyebilirim.

    Her ne kadar karadeliklerin patlama sonucu oluşup içinde birşeyin olmadığını söyleyenler olsada kendinden büyük bir cismi nasıl olurda yutup aniden karadelik büyüme yapmaz bilemiyorum.

    Stephen Hawking'in kendi ağzından anlattığı Karadelik;
    "Bizim galaksimiz samanyolu en eskilerden biri olarak düşünülüyor. Yaklaşık 13 milyar yaşında, yaklaşık 9 milyar metre çapında ve 200 milyar bağımsız yıldızdan oluşuyor.

    Dünyadan sayması mümkün olmadığı için kimse gerçek sayıdan emin değil ve sayması gerçekten uzun sürerdi. Çünki bütün yıldızlar yerçekimi ile inşa edilmiş ve yer çekimi evrenin gerçek kahramanı. Herşeyden sonra anlamsız bir gaz çorbasına dönüşüyor ve güzellik bir gücün görüntüsü haline geliyor. Ama bütün ilginç kahramanlar gibi yerçekimininde karanlık bir tarafı var. Galaksimizin tam merkezinde, yer çekimi kuralları değiştiğinde ne olucağını gösteren bir örnek var. Bir Karadelik!

    Ben 20'li yaşlarımdayken karadeliklerin hesaplarını tutuyordum ama çok az kişi heyecanımı paylaşıyordu. Bu günlerde karadelikler çok popüler. Dünyanın heryerindeki fizikçiler karadelik davranışlarını inceliyor. Biliyoruz ki karadelikler sadece büyüleyici değil, aynı zamanda galaksilerin oluşumunda da başrolü oynuyorlar. Bize aynı zamanda evrenin nasıl son bulacağının da ipucunu veriyorlar. Bir karadelik güneşin 20 katı kadar büyüyüp hayatının sonuna geldiğinde oluşur. Böyle bir yıldız, bizim güneşimiz gibi görünmez çünki sabitlikten çıkar çok hareketli biçimde ölüm süreci başlar. Nihayet yakıtı biter ve katılaşmaya başlar. Yoğunlaştıkça yoğunlaşır, aynadıkça kaynar. Ama bu kütledeki bir yıldız için çökmeyi durduracak bir güç evrende yoktur. Çekirdek o kadar ağırdır ki kendi içine çöker. Bu sırada yer çekimi adeta delirmiştir. Sadece 15 saniye içinde durdurulamaz bir güç, yıldızı milyonlarca kilometreden 19 kilometre çapına indirir. Yıldızın tüm kütlesi hâla oradadır ama ağırlığı daha da küçülmesini engeller. Çekirdeğin ısısı 100 milyar dereceye gelmiştir.

    Süpernova Patlaması oluşur!
    Dış katmanlar kütlesel bir süpernovaya dönüşür ama merkezde küre yerçekimi yüzünden çökmektedir. Kendini tek bir noktaya çeker. Bir karadelik doğmuştur. Yaklaşan hiçbirşeyi çekiminden kurtaramaz hatta ışık bile!

     Gelecek, Evren(ler) ve Anti-Madde konusundaki araştırmalarımı paylaşmak istiyorum

    Bir karadeliğin ne kadar yoğun olduğunu hayal etmek bile zordur ama ben tanıdık birşeyler kullanarak anlatmaya çalışacağım;
    Dünya! Gezegenimizi parça parça sıkıştırdığımı ve yerçekimi üstün gelene kadar onu büktüğümü düşünün. O zaman bir karadelik oluşur. Kendi ağzımıza girmesi için onu ne kadar sıkıştırmam gerekir? 11 Milyon kilometre çapından 1 armut büyüklüğüne gelecek kadar sıkıştırmalıyım. Karadelikleri çalıştığım senelerde beklenmedik bir keşfin karadeliğin siyah olmadığıydı. Hemen hemen bu sebepten genç evren de mükemmel şekilde dağılmamıştı ama zaten mükemmellik diye birşey yok. Karadelikler radyasyonla dolu olmalı. Karadelikler küçüldükçe radyasyon çoğalır. En küçük karadelik bile bir dağ büyüklüğünde ışıma sağlar.

    Uzayın derinliklerindeki karadelikler genellikle daha büyüktür. En küçükleri güneşimizin kütlesinden 4 kat büyük ve 24 metre çapında. Bazıları çok daha büyük ve binlerce güneş kütlesine kadar kütleye sahip. Sonra daha büyükleri geliyor!

    Süper kütleli karadelikler bizimki gibi galaksilerin merkezinde bulunurlar. Bu karadelikler 4 milyon güneş kütlesine sahiptir ve 14 milyon kilometre çapındadır. Karadelikler samanyolunu'da içeren pek çok galaksinin arasında bağlantı gibidir. Onlara şeklini ve formunu veren bir çeşit sabitleyici gibidir. Yani büyük bir patlamadan 8 milyar yıl önce şansın göze batan yardımıyla dev karadeliklerin etrafında dönen yıldızlarımız ve galaksilerimiz vardı. Şimdiki kalbimize yakın bir şey için hazırlandı. Güneşimiz, Dünyamız ve bizim yerleşimimiz için."

     Gelecek, Evren(ler) ve Anti-Madde konusundaki araştırmalarımı paylaşmak istiyorum


    Quantum Fiziğine inananlar aşağıdaki paylaştığım karadelik ile ilgili video'yu izleyebilir;


    Yer çekimi konusundada değinmek istediğim ufak bir olay var;
    Çoğumuz CERN'i biliyor değil mi? Gelecekte bize yolu gösterecek şeyler araştırılıyor.(detaylara girmeden geçiyorum bu kısmı) Yer çekimi konusunda hepimiz nasıl işlediğini ve nasıl olduğunu biliyor değil mi? Ben maddenin yer çekiminden nasıl etkilendiğini biliyorum. Herhangi bir taş attığım zaman yere düşüyor. Aynı şekilde protonlar da elektronlar da, kütleleri çok küçük olduğu için çok az da olsa, onlar da etkileniyorlar. Peki ürettiğim anti-madde yerçekiminden aynı şekilde mi etkileniyor yoksa başka şekilde mi? Henüz bunun cevabını bilemiyoruz. Ancak yerçekimi konusunda anti-madde oluşturulabilir ise yer çekimi kavramını kırmış olabiliriz. Bir düşünün böyle bir şey neden olmasın?

    Fakat bunu yapabilmek için, parçacıklar dünyasında yerçekimini nasıl etkilediğini deneysel olarak anlayabilmemiz lazım. Bunun için elimizde, yeterli miktarda deney verisi yok. Dolayısıyla bu bizim için önemli adım olacak.

    Şu anda teori diyor ki, “sadece yük değişecek dolayısıyla yerçekiminden aynı şekilde etkilenmeli.” Bunun ispatı henüz yapılmamış. Ama aksi de henüz kanıtlanmamış; dolayısıyla bu deney bunu ölçebilirse, yeni ve güzel bir şey olacak.


    Henüz bilinmediği kadar anti-madde'ye korkuyla yaklaşılıyor çünki böyle birşeyin oluşumunda dünyanın dengesinin bozulabileceğini ve herşeyin alt üst olup yok olma durumuna bile gelmesi konuşuluyor.


    Evren konusunda ne biliyoruz ki?

     Gelecek, Evren(ler) ve Anti-Madde konusundaki araştırmalarımı paylaşmak istiyorum



    Bu konu herkese açıktır benim söylediklerim ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyeceğim ancak sizlerinde elbet eklemek istediğiniz şeyler olabilir lütfen aklınızda olan evreni tanımlayın hepimiz bu konu üzerinde yorumlarımızı paylaşalım.

    Beni okuduğunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 2 Aralık 2011; 20:12:01 >







  • zamanda ileriye de gidilebilir,geriye de gidilebilir.
    bizim şu an ki bilimsel anlayışımıza göre zamanda sadece ileri gidilebilir, çünkü şu anki bilimsel anlayışa göre zamanda yolculuğun anahtarı hızdır.
    gerçekte ise zamanda yolculuğun anahtarı hız değildir,uzay nasıl eğilip bükülünebiliniyorsa zamanda benzer biçimde esnetilir ve bükülünür,
    peki niye kimse gelmiyor?yani ne bekliyorsunuz ki gelecekten 2011'e gelip, naber millet zaman makinasınï bulduk mu demelerini bekliyorsunuz.gelecekten gelip burda bunu açıklamak tarihi değiştirebilir.
  • quote:

    Şöyle açıklıyayim;
    Dünyanın etrafında tren yolu olduğunu ve bu trenin 1 milyon ışık yılı hızına ulaştığını varsayarsak içeriye konulmuş insanlar zamanı yavaş bir şekilde yaşayacaklardır. Zaman o kadar yavaşlayacakki sizin tren içerisinde geçirdiğiniz 1 gün dışarıdan belli olmayacak ama 50 yıl ileri gitmiş olacaksınız ve tren durduğunda 1 günlük geçirilen zaman hissiyle 2060 yılında olmuş olacaksınız. Dışarıdan bu treni hiç bir şekilde göremeyeceğiz bile biz hayatımıza devam ediyor olacağız. Dünya ekseninde böyle birşeyin olması imkansız evet biliyorum ama bunu sadece kolay bir örnek olarak görün.


    Bu kısmı biraz daha toparlarsak;
    Hawking evrende kozmik bir hız sınırı olduğundan bahsediyor.
    Hanking'e göre; dünyanın çevresinde oldukça hızlı ve sürekli hızlanan bir tren olduğunu düşünün. Bu trenin hızı ışık hızına çok yakın bir hıza ulaştığında trenin içindekiler için zaman daha yavaş akmaya başlayacak, tredeki tüm hareketler yavaş çekimde gibi gerçekleşecek. (trenin içindekiler ise bunu hissetmeyecek.) Bunun olmasının sebebi ise evrendeki kozmik hız limitini korunmasıdır. Bu durumda tren içindeki bir çocuk trenin hareket yönünde koşmaya başlarsa, cocuğun hızı trenin hızına ekleneceği için, kozmik hız limitinin sınırı biraz daha düşecek ve trende zaman biraz daha yavaşlayacak. Bu şekilde devam eden 1 haftalık bir yolculuğun sonunda ise trenden indiğimizde kendimizi 100 yıl sonrasında bulacağımızdan bahsediyor.

    Bu evrendeki en hayret verici sırrın karadelikler olduğunu düşünüyorum... Araştırmaya niyetlendiğinizde işin için içinden çıkamıyorsunuz. Tam bir gizem.




  • Into the Universe with Stephen Hawking belgeselinde bunlardan bahsediyor. Videolar da oradan sanırım. Geçmişe yolculuk mümkün olmadığından gelecekten ziyaretçiler beklemek de hata oluyor. Geleceğe yolculuk yöntemleri de tamamen uzay içinde zamanın daha yavaş aktığı rezervuarları kullanmak suretiyle oluyor. Kafamızdaki zaman yolculuğu fikrinden çok daha farklı. Anlık bir yolculuk mümkün değil gibi görünüyor. Yani bir anda şu andayken, bir sonraki an geleceğe gitmek mümkün değil.
  • Çok yararlı bir konu teşekkürler.Stephen Hawking'in fikirleri bana çok cazip geliyor.Ve mantıklı.
  • İşte bu konuda tartışılır. Güzel bir konu olmuş.
  • şimdi hepsini okuyacağım
  • Zamanda yolculuk derken zannımca kendi zaman-mekanımızda yavaşlayarak başka bir zamn-mekandaki eşdeğerimize görece ömrü uzatmak kastediliyor.

    Karadeliklere giren maddenin ısınarak ışımasının dışında kalan kütlenin nereye gittiğini anlayamıyorum. Karadeliklerin çapı sabit kalıyorsa burada söylenebilecek başka bir evrene geçiş olur. Yada antimaddeye dönüşen madde o delikte birbirini yokediyor.
  • Yukarı güzel konu.
  • karadeliklerin varlığı bile aslında evrenimizin ilk patlamasından öncesine bilgiler verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: combaba

    karadeliklerin varlığı bile aslında evrenimizin ilk patlamasından öncesine bilgiler verir.


    Katılıyorum.Çünkü hiçbirşey yoktan varolamaz fiziğe göre.Fizik kurallarına aykırı olan şey karadeliklerin bizzat kendisidir.
    Büyük patlamadan sonra ortaya çıktı zaten fizik kuralları.Ancak karadelikler büyük patlama öncesindeki kuralları tekrarlıyor gibi.
    Çok karmaşık bir konu şimdi okuyup konuşmaya başlarsam sahura bile gidemem.Çok fazla düşünüyorum bu konu hakkında
  • bulunsun okudum ama sonra hepsini okucam
  • takip.bu tür konuları severim.
  • merhaba, böyle konulara bende ilgi duyuyorum, ilgi çekici bir konu olmuş, bence zaman makinası hiç bir zaman yapılamayacak . çünkü herkesin yaşamak zorunda oldugu bir kader var, eger yapılırsa insanoglu, geçmişi degiştirmeye çalışacaktır. ve buna bütün herşeyi yoktan var eden rabbimiz izin vermeyecektir. düşünün , diyelimki zaman makinesi yapıldı, geçmişe gidilip , hitlerin 2. dünya savaşını kazanması saglansaydı, kimbilir şimdi nasıl bir dünyada yaşardık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyi "Rab" açısından bakarsan bugünkü teknolojinin nimetlerini de kullanmaman lazım.
    Nerden biliyorsun ki aslında savaşı kazanan Hitler' i durdurmak için gelecekten birilerinin gelip Amerika ve müttefiklerine yardım etmediğini?
    Fantezi biliyorum ama bu da bir olasılık.
  • Aslında gelecekten geçmişe gidip birşeyleri değiştirmek bana kendi içinde paradoks gibi görünüyor. Mesela ben zaman makinesi yapıp 3 yıl öncesine gittim ve orada öldürüldüm. O zaman ben 3 yıl sonrasını göremiycem, zaman makinesi yapıp geçmişe dönemiycem..Zaman makinesi yapamayacaksam ve haliyle geçmişe de gidemeyeceksem ve de ölmeyeceksem o zaman ölmemem gerekmez mi? Yanlış mı düşünüyorum?
  • çok ileri gelecekte zaman yolculukları yapılsaydı geçmişe gelirlerdi, madem gelen giden yok demekki zaman yollucuğu imkansız, YANLIŞ bir düşüncedir. Bunun sebebi zaman yolculuğunun çift taraflı olması gerektiğinden olabilir, tek tarafı açık tünelden diğer tarafa geçilemeyeceği gibi. geçmişte açılmış bir kapı olması gerekebilir geçmişe dönmek için
  • Aslında bu olayları 2 ye ayırmak gerekiyor 1.dinen 2 . olarakta bilimsel olarak.

    Dinen düşünürsek ve zamanda geriye gidilebildiğini varsayalım peygamberlerin zamanlarına gidilebilecek olması bence dünyanın gelecegini değiştirirdi belki gelecekten giden bir kişi tek bir silahla dünyadan büyük bir dini var olmadan yok edebilecek bir güce sahip olacaktı. Zamanda ileri gitmeninde sakıncası bence kıyametin kopuş zamanını bile önceden tespit edilip insanların büyük bir kaosa sürüklenmesine neden olabilir. Belki bu bilgiler büyük bir gizlilikle saklanabilir ama en ufak bir sızıntı bile geri dönüşü olmayan erken bir kıyamete neden olurdu. Yada şöyle düşünelim diyelimki 3000 yılında kıyamet kopacak ve evren tamamen yok olacak ve biz bu cihazı 3001 yılına kurduk bu sefer nasıl bir durumla karşılaşılacak buda büyük bir soru.

    Olayın bilimsel durumuna gelince bilimsel olarak bence o kadar geriyizki daha yorum yapıcak bir seviyeye bile ulaşamadık. Bizden önce yaşamış ve yok olmuş maya medeniyetini bile daha tam olarak çözemiyorken durumumuzu anlatmaya gerek yok sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbizx -- 30 Ağustos 2011; 2:12:54 >




  • Çok yararlı bir konu olmuş. Başka arkadaşlar da fikir ve bilgilerini paylaşırsa daha da yararlı olur diye düşünüyorum.
  • Zaman makinesi yaratmak imkansızmış zaten bir yerde duymuştum. xbizx arkadaşımızın dediği gibi eğer geçmişe gidersek geleceğide etkileriz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.