Şimdi Ara

Geleceğin Teknolojisi Yapay Zekaya Sahip Konuşan Bilgisayar Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ne kadar microsoft bu konuda kinect teknolojisini oyunda kullanıyor olsada bence daha ilerisinde kısmi yada tamamen yapay zekaya sahip konuşan bir program yada işletim sisteminin şuanki teknoloji ve yazılım birikimiyle yapılabileceği kanısındayım. Artık klavye kullanmak yerine bütün işlerimizi konuşarak halledebileceğimiz ve bütün rutin işleri virüs temizleme yeni program kurulumu vs. gibi can sıkıcı işleri gerekli yetkileri verdiğimiz bir yapay zekaya sahip bir program yada işletim sistem yapabilir.

Her ne kadar devamı gelmeyip inandırıcılığını kaybeden kompişko bence burada insanların dikkatlerini bunun yapılabilirliğine hatta bunu türklerin başarabileceğine inandırmak için yapılmış ve sadece yol göstermek amacı taşıyan bir şeydi.

Tabi bunu bir kişit ek başına yapamaz mutlaka bir takım işi olmalı yada bunu destekleyen iş adamları yada fonlayan kurumlar olmalıdır.

Ses tanıma olanağını zaten windows api'lerle bize sunmuş yüz tanımayı bir webcam yüz tanıma programı ilede yapabilirsiniz. Hatta piyasada parça parça olan programları tek bir çatı altında toplayıp bile yapılabilir. Sadece programcılara yapay zekayı tasarlamak kalıyor yada ses tanımayı daha hassas hale getirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 11 Mayıs 2012; 17:39:48 >

• yapay zeka bu kadar basit değil, "sadece programcılara yapay zekayı tasarlamak kalıyor" diyosun önce yapay zekanın size nasıl cevap vericeğini tasarla, konuşucak mı cümle mi kurcak napcak vs..
  • çok basit düşünmüşsünüz. ama arkadaşın belirttiği gibi yapay zeka o kadar basit değil. ciddi çalışmalar olsada dediğinizin olması biraz daha zaman alır.
  • Arkadaşlar ben komple savaşan yürüyen öğrenen bir yapay zekadan bahsetmiyorum belirli rutin işleri yapan hesaplayan yapay zekadan bahsediyorum, yapay zeka deyince neden insanlar bu kadar çekiniyor anlamıyorum, sadece oraya takılıp kalmayın hadi otomasyon diyelim gözünüzü korkuttuysa bu yapay zeka lafı.

quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

yapay zeka bu kadar basit değil, "sadece programcılara yapay zekayı tasarlamak kalıyor" diyosun önce yapay zekanın size nasıl cevap vericeğini tasarla, konuşucak mı cümle mi kurcak napcak vs..

İlk mesajımdada bahsettiğim gibi elle vereceğimiz komutları bilgisayara sözle vericez ve tabiki sesli yanıtlar verip onaylayabilir ve bunun ilerisinde detaylı sorular sorabilir yetkiler isteyebilir raporlar verebilir işletim sisteminin karşılaştığı sorunları sizin yerinize netten araştırıp çözümleri önünüze getirebilir yada hamle yapma yetkisi isteyebilir vs. vs. daha bir çok şeyde bize yardımcı olabilir onarma programlarını bizim yerimize çalıştırabilir. Bilgisayarda bizim uygulayacağımız adımları kendisi deneyebilir sonuçta bizde ortada duran programların bir nevi organizasyonunu yapıyoruz bu organizasyonun yolunu bile tarif etsek yapay zekaya biz yapmasak bu bile zaman kazandırır bize. Mesela bazı yazarlar yada iş adamlarının sürekli takip ettiği güncellediği onlarca siteyi sizin yerinize güncelleyebilir. Şu filmi indir dediğimizde torrentten bizim yerimize indirebilir. Yani çoğu kişi bilgisayar başında zamanının %90'ını internette gezinerek harcar sırf bunları otomasyon yapacak bir yazılım geliştirilse inanılmaz bir çığır açar.

Not: Dediklerimi kısmı şekilde yapan ilk programlardan biri

Unique software with Artificial Intelligence

ARTI is a unique, brand new speech controlled software package that has been especially designed for the blind and visually impaired. It is also highly suitable for the users with a physical handicap.
    Version 4.6 is now available!

http://www.nobraille.com/indexEN.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 13 Mayıs 2012; 3:11:55 >

• Bunun yapilabilirligi var bence de bilim teknikte bi haber vardi sanirim ibm ve bi firma daha kedi beyni yapmaya calisiyordu super bilg. Kullanarak ama boyle birsey yapmak beyin tasarimindan cok daha kolay olurdu muhtemelen. Hatta direk isletim sistemiyle gelen bir uygulama olsa ve %100 uyumluluk gosterse mukemmel olurdu.
  • Yapay zekanın ne olduğunu bilmiyorsun. Bence önce onu araştır.
  • zaten böyle bişi vardı pc aç kapa belgerilerime gir gibi seyleri yapıor biraz arat googlede bulursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

Arkadaşlar ben komple savaşan yürüyen öğrenen bir yapay zekadan bahsetmiyorum belirli rutin işleri yapan hesaplayan yapay zekadan bahsediyorum, yapay zeka deyince neden insanlar bu kadar çekiniyor anlamıyorum, sadece oraya takılıp kalmayın hadi otomasyon diyelim gözünüzü korkuttuysa bu yapay zeka lafı.

quote:

yapay zeka bu kadar basit değil, "sadece programcılara yapay zekayı tasarlamak kalıyor" diyosun önce yapay zekanın size nasıl cevap vericeğini tasarla, konuşucak mı cümle mi kurcak napcak vs..

İlk mesajımdada bahsettiğim gibi elle vereceğimiz komutları bilgisayara sözle vericez ve tabiki sesli yanıtlar verip onaylayabilir ve bunun ilerisinde detaylı sorular sorabilir yetkiler isteyebilir raporlar verebilir işletim sisteminin karşılaştığı sorunları sizin yerinize netten araştırıp çözümleri önünüze getirebilir yada hamle yapma yetkisi isteyebilir vs. vs. daha bir çok şeyde bize yardımcı olabilir onarma programlarını bizim yerimize çalıştırabilir. Bilgisayarda bizim uygulayacağımız adımları kendisi deneyebilir sonuçta bizde ortada duran programların bir nevi organizasyonunu yapıyoruz bu organizasyonun yolunu bile tarif etsek yapay zekaya biz yapmasak bu bile zaman kazandırır bize. Mesela bazı yazarlar yada iş adamlarının sürekli takip ettiği güncellediği onlarca siteyi sizin yerinize güncelleyebilir. Şu filmi indir dediğimizde torrentten bizim yerimize indirebilir. Yani çoğu kişi bilgisayar başında zamanının %90'ını internette gezinerek harcar sırf bunları otomasyon yapacak bir yazılım geliştirilse inanılmaz bir çığır açar.

Not: Dediklerimi kısmı şekilde yapan ilk programlardan biri

Unique software with Artificial Intelligence

ARTI is a unique, brand new speech controlled software package that has been especially designed for the blind and visually impaired. It is also highly suitable for the users with a physical handicap.
    Version 4.6 is now available!

http://www.nobraille.com/indexEN.htm

bak arkadaşım yanlış yönden bakıyosun duruma, belirli komutları uygulayan şeye otomasyon diyebilirsin ama yapay zeka diyemezin, yapay zeka kendi kendine karar verebilen bi yapı olması lazım sonuçta zekadan bahsediyoruz, dediğin şey ses'e göre komutları uygulayan bir otomasyon programı.

• @Alim Kafkef haklı yapay zeka diyemeyiz.Yapay zekanın kendisi karar vermesi gerekir.Fakat iron-man'i izleyidyseniz.orada Jarvis vardı(Tam öyle yazılıyor mu bilmiyorum) o komutları yapıyor yanlış bir komutsa uyarıyor veya yorum katabiliyordur.Jarvis gibi bir yapay zekanın bir alt versiyonu olur.Hemde çok güzel olur.
  • konuyla cok alakali olmasada ben sunu eklemek isterim , yapay zeka aslinda su an nerdeyse bir insan seviyesinde tek fark duygulari yok, bir bebek nasil kelimeleri ogrendikten sonra konusmayi ogreniyorsa paralel olarak google translate de o sekilde dili ogreniyor ve konusabiliyor. Burda google translate sadece bir ornek cok takilmayin.

Ayrica nasil dusundugumuzu beynimizin nasil calistigini biz bile bilmiyoruz sadece isleyisi neye ne tepki verebilecegini biliyoruz, bilmedigimiz bir seyi de makineye empoze etmek zor, yani anlayacaginiz sinir sistemi desifre edilemedikce yapay zeka imkansiz
  • quote:

bak arkadaşım yanlış yönden bakıyosun duruma, belirli komutları uygulayan şeye otomasyon diyebilirsin ama yapay zeka diyemezin, yapay zeka kendi kendine karar verebilen bi yapı olması lazım sonuçta zekadan bahsediyoruz, dediğin şey ses'e göre komutları uygulayan bir otomasyon programı.

Yapay zekanın yetki istemesi ve kontrollü olması onu yapay zeka olmaktan çıkarmaz ev bilgisayarlarında pek gerekli kullanışlı olacağını düşünmüyorum kendi kendine karar verebilen yapay zekanın ama bir fabrika yada daha büyük organizasyonlar için olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

quote:

Yapay zekanın yetki istemesi ve kontrollü olması onu yapay zeka olmaktan çıkarmaz ev bilgisayarlarında pek gerekli kullanışlı olacağını düşünmüyorum kendi kendine karar verebilen yapay zekanın ama bir fabrika yada daha büyük organizasyonlar için olabilir.

tamamda ozaman, senin evler için kullanışlı olucak dediğin şey otomasyon programı olur belirli kuralları uygular.

@mehmeterenyener

olur mu hocam, google translate in bişey öğrendiği yok sen ne yazarsan ona göre veritabanından cümleleri seçip belirli kriterlere göre sana sunuyor yapay zekayla alakası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alm.oz -- 26 Mayıs 2012; 2:40:09 >

• benim buna yakın bir projem var. ancak yapay zeka kullanmayı düşünmüyorum. benim projem daha çok sesli komut algılama ve daha önce kaydedilmiş komutları işleme üzerine. bunu bir web arayüzünden kontrol edilebilir yapıcam.
    yani kişiler kelimeleri veya cümleleri ve onların karşılığında yapılacak işleri kendi girip değiştirebilecekler. ses tanıma için google voice kullanmayı planlıyorum. android işletim sisteminde ilk denemelerim başarılı oldu. haftanın günleri, basit matematiksel işlemler gibi komutlar sorunsuz çalıştı.

bilgisayarda bunu uygulamayı düşündüğümde ilk yapacağım iş alt+tab kısayolunu sesle kontrol yapılacak hale getirmek olacak. "birinci pencere" gibi bir komutla veya direkt programın adıyla o programa geçebilmek mümkün olacak.

çok kişiye ulaşmasını beklemiyorum fakat benim günlük kullanımımı çok hızlandıracağına eminim

• Google bu projeyi geliştirmeden mutlaka birileri yapmalı gerçekten kolay ama kimsenin yapmadığı boş bırakılan bir alan.

Google'dan değişime devam!

Google, onunla iletişim kurup konuşmamızı istiyor. Henüz bu noktaya ulaşmamış olsak da buna yakın olduğumuzu söylemek mümkün. Örneğin Nexus 7'ye size "zeytin almayı hatırlatmasını" söyleyip, mağazaya girdiğinizde otomatik olarak bu konuda uyarı almanız mümkün. iPhone ve iPad için önümüzdeki haftalarda yayınlanacak yeni Google Search ile cihazlarınız arasında uyarılar almanız mümkün hale gelecek.
    Google'ın en son yenilikleri arasında Google Search'ün telefon ve tabletler arasında birbiriyle daha tutarlı, temiz, dokunmatikler için optimize edilmiş arayüzü var. Google'dan Amit Singhal henüz işe yeni başladıklarını, bizden Google Search'e zor sorular sormamızı ve Google'ı geliştirmek üzere onları zorlamamızı istiyor.

• Arkadaşlar Yapay Zeka Kendi Düşüne Bilen Ve Ne Yapacagını Kendi Yapabilen Tabiki Nekdar İyi Nekadr Kötü Tartşılır Ama Oyunlar Hep Yapay Zeka İle Yapılıyor kimse Yapamaz Zor Demesin Adamlar Yapmış Zaten Ama Pc İçin Değil Robotlar içinhttp://www.youtube.com/watch?v=MaTfzYDZG8c
    Kimse Zor Demesin Compisco mu ne vardı ama parasal olay yuzunden türkiyede yapımı kaldırıldı çünkü biz türkler hazırcıyızdır üretici değil cok nadir insanlardır üretenlerde zaten onlarda yurt dısındalar :D
  • Bu teknolojiler zaten var velakin
    Bilgisayara konuşarak komut vermek saçmalıktan başka birşey değil. Onun için kimse üstüne düşmüor bence düşmemeli de...
  • önceki mesajımda söylediğim şeyi yapalı 1 sene falan oldu. google search'ın ses tanıma özelliğini kullanarak c# ile yaptım.
    1 gün boyunca alışmaya çalıştım. programın yaptığı şeyler şunlardı.

açık pencereler arasında geçiş yapabiliyordum. bir, iki gibi sayılar söyleyerek birinci ikinci pencereleri öne getiriyordum.
    ayrıca photoshop, notepad, tarayıcı gibi komutlarla önceden belirlediğim programları açabiliyordum.
    en son da aşağı yukarı diyerek web sayfalarda kaydırma yapmıştım.

tüm bu özellikleri kullanırken insanın ağzı kuruyor konfordan çok çile çekiyorsunuz.
    bilgisayarla konuşmak kullanışlı birşey değil. benzer bir uygulamayı siri çıktığında android için yaptım ondada aynı sonucu aldım.
    elle giriş yapmak sesle girişe göre çok daha kolay.

elle giriş o kadar kolay ki çoğu zaman arkadaşlarımı aramak yerine sosyal medyadan yazmayı tercih ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

önceki mesajımda söylediğim şeyi yapalı 1 sene falan oldu. google search'ın ses tanıma özelliğini kullanarak c# ile yaptım.
    1 gün boyunca alışmaya çalıştım. programın yaptığı şeyler şunlardı.

açık pencereler arasında geçiş yapabiliyordum. bir, iki gibi sayılar söyleyerek birinci ikinci pencereleri öne getiriyordum.
    ayrıca photoshop, notepad, tarayıcı gibi komutlarla önceden belirlediğim programları açabiliyordum.
    en son da aşağı yukarı diyerek web sayfalarda kaydırma yapmıştım.

tüm bu özellikleri kullanırken insanın ağzı kuruyor konfordan çok çile çekiyorsunuz.
    bilgisayarla konuşmak kullanışlı birşey değil. benzer bir uygulamayı siri çıktığında android için yaptım ondada aynı sonucu aldım.
    elle giriş yapmak sesle girişe göre çok daha kolay.

elle giriş o kadar kolay ki çoğu zaman arkadaşlarımı aramak yerine sosyal medyadan yazmayı tercih ediyorum.

Senin ufkun işte bu kadar darsa bu işin teknolojinin varacağı noktanın daha ötelere gideceği gerçeğini değiştirmez senin mantığında olsaydı insanlar bilgisayar bile icat edilmezdi senin geldiğin noktayı abaküsle bilgisayarı karışlaştırmana benzer sen abaküsü keşfetmişsin elle hesap yapmak daha kolay diyorsun yada 2 ile 2'yi toplayan bir program yapmışsın karmaşık algoritmaları el ile daha hızlı yapıyorum diye övünüyorsun ama o karmaşık algoritmaları yapan programı yapmaya gücünün yetmediğini itiraf etmek yerine. Böyle ufku dar kişiler tarihte çıkmıştır mesela bir general uçaklar güzel oyuncaklar ama askeri açıdan hiçbir değeri yok diyebilenlerde çıkmıştır.

• Ses tanıma teknolojilerinde öncelikli hedef özürlü ya da felçli insanlardır. Hiçbir "normal" insan elleri dururken ağzı ile iş yapmaz. Teknoloji hayatı kolaylaştırmak içindir, zorlaştırmak için değil.

Ayrıca burada bahsi geçen hiçbirşeyin yapay zeka ile ilgisi yok. Sadece girdi aygıtı değişiyor. Elle yapılan iş ses ile yapılınca daha zeki olmaz. Hepsi bir arada güvenlik yazılımları zaten dediklerinizi yapıyor. Tabi bunun bedeli ekstra sistem kaynağıdır.

Ha birde ufak bir tavsiye. Zararlı yazılımlar ile uğraşmaktan bıktıysanız linux kullanın, virus malware vs. ne varsa unutun. Benim öyle dertlerim yok çok şükür.
  • Ben ileride sesli iletisim yerine goz ve gozun hareketleri ile iletisim kurabilecegimiz bilgisayarlar olacagini dusunuyorum. Mouse veya parmak olmadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.