Şimdi Ara

Geleceğin mesleği hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Geleceğin mesleği hangisi?

(En Son Oy Tarihi: 14.03.2021)
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Genetik
    Bilgisayar
    Uçak / Uzay
    malzeme

gösteriliyordu.

14 yıl sonra gelecegin iyi kazandiran meslekleri

sosyal medya uzmani, vlogger, blogger, yayıncı, video üreticisi, sosyal medya fenomeni falan oldu.

geleceğin ne getireceği hiç belli olmuyor.
    ybs yok bu nasıl anket yha? ybssiz olur mu aga? aga boğaziçi diyorum 2k diyorum yhaaa adamlar 2k ile almış? aga zaten işletme okuyanlarda beyin yok yazılım bilmiyorlar biz yazılım da biliyoz ekonomi de. cengciler zaten pc başında oturmaktan obez olmuş onları mı işe alacaklar aga? aga zaten jp morgan goldman sachs de çalışan 100 kişiden 99 u ybs mezunu aga. aga daron acemoğlu ağlıyor keşke ybs okusaydım diye aga. aga geleceğin mesleği bu hem yazılım hem ekonomi düşünebiliyor musun? hazırlıktayken unileverden pg den teklif alan kankam var aga. üni bitti mi bi de mba patlat ver elini amerika aga.
    Onların hepsi gelecekte olacak.

Uçak ve uzay hariç, diğer yazdığın meslekler elektriğin keşfi ve gelişimi ile ortaya çıkmıştır. Yani Elektrik var oldukça onların hepsi geleceğin mesleği. Elektrikte dünya batana kadar olacak gibi duruyor. Güneşten,rüzgâra, petrolden, kömüre kadar hep elektrik üretmeye çalışıyoruz. Çünkü bugünün ve teknolojinin temeli elektrik. Enerjinin karşılığı elektrik ve günümüzde en önemli şey enerji.

Elektrikten daha iyi bir enerji kaynağı bulursak bütün dünyaki sistemler değişmek zorunda kalır. Örneğin elektronik cihazlar elektrik akımıyla çalışır ve devreler elektriği iletecek elementlerden, Elektriğe tepki verecek şekilde yapılmıştır kısaca. Elektrik olmazsa elektronik kavramı yok oluyor, o yok olunca yazılım. Onu bırakın makine ile ilgili üretim yapan fabrikada elektrik kesildiği an bütün iş durur. Tek bir cıvata üretemezsiniz. Yada bir hastanede elektriğin olmadığını düşünün. Bir doktorun hiç bir vasfı kalmaz. Yatağa bağlı olanlar bir kenara, basit hastalıklardan bile ölüp gider milyonlarca insan.1700 lü yıllar da ortalama insan ömrü 30 sene. Teşhis koyamazsın. Bir sürü örnek verilebilir. Orası sizin hayal gücünüz.

Belki yüzlerce, binlerce yıl sonra elektrik yerine daha ucuz, alternatif bir enerji bulunur şimdi elektronik ismini verdiğimiz cihazlar vs ona uygun şekilde çalışacak elementlerden vs yapılır. Başka bir ismi olur ama günümüzdeki işlevlere sahip olur veya daha gelişmişine. İşte o zaman elektrik ölür. Ki böyle bir süreç bile yüzlerce binlerce yılı bulur. Birden elektrikten daha iyisini bulduk bitti diye bir şey söz konusu olamaz. 200 senede anca bu seviyeye bu bilgi birikimine sahip olduk Elektrikle ilgili. Ve bu teknolojiye eriştik. Yeni bulanan enerji içinde yine bu kadar bilgiye ulaşmak çok zaman alacaktır.

Biraz düşünürseniz elektriğin nasıl bir öneme sahip olduğuna, ona çok daha başka bir bakış açısıyla bakarsınız.
  • Onların hepsi gelecekte olacak.

Uçak ve uzay hariç, diğer yazdığın meslekler elektriğin keşfi ve gelişimi ile ortaya çıkmıştır. Yani Elektrik var oldukça onların hepsi geleceğin mesleği. Elektrikte dünya batana kadar olacak gibi duruyor. Güneşten,rüzgâra, petrolden, kömüre kadar hep elektrik üretmeye çalışıyoruz. Çünkü bugünün ve teknolojinin temeli elektrik. Enerjinin karşılığı elektrik ve günümüzde en önemli şey enerji.

Elektrikten daha iyi bir enerji kaynağı bulursak bütün dünyaki sistemler değişmek zorunda kalır. Örneğin elektronik cihazlar elektrik akımıyla çalışır ve devreler elektriği iletecek elementlerden, Elektriğe tepki verecek şekilde yapılmıştır kısaca. Elektrik olmazsa elektronik kavramı yok oluyor, o yok olunca yazılım. Onu bırakın makine ile ilgili üretim yapan fabrikada elektrik kesildiği an bütün iş durur. Tek bir cıvata üretemezsiniz. Yada bir hastanede elektriğin olmadığını düşünün. Bir doktorun hiç bir vasfı kalmaz. Yatağa bağlı olanlar bir kenara, basit hastalıklardan bile ölüp gider milyonlarca insan.1700 lü yıllar da ortalama insan ömrü 30 sene. Teşhis koyamazsın. Bir sürü örnek verilebilir. Orası sizin hayal gücünüz.

Belki yüzlerce, binlerce yıl sonra elektrik yerine daha ucuz, alternatif bir enerji bulunur şimdi elektronik ismini verdiğimiz cihazlar vs ona uygun şekilde çalışacak elementlerden vs yapılır. Başka bir ismi olur ama günümüzdeki işlevlere sahip olur veya daha gelişmişine. İşte o zaman elektrik ölür. Ki böyle bir süreç bile yüzlerce binlerce yılı bulur. Birden elektrikten daha iyisini bulduk bitti diye bir şey söz konusu olamaz. 200 senede anca bu seviyeye bu bilgi birikimine sahip olduk Elektrikle ilgili. Ve bu teknolojiye eriştik. Yeni bulanan enerji içinde yine bu kadar bilgiye ulaşmak çok zaman alacaktır.

Biraz düşünürseniz elektriğin nasıl bir öneme sahip olduğuna, ona çok daha başka bir bakış açısıyla bakarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence geleceğin mesleği diye bir şey yok , değişen şartlar var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2005 yılında okuduğum bir gazete kupüründe gelecegin meslekleri olarak

Genetik
    Bilgisayar
    Uçak / Uzay
    malzeme

gösteriliyordu.

14 yıl sonra gelecegin iyi kazandiran meslekleri

sosyal medya uzmani, vlogger, blogger, yayıncı, video üreticisi, sosyal medya fenomeni falan oldu.

geleceğin ne getireceği hiç belli olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ybs yok bu nasıl anket yha? ybssiz olur mu aga? aga boğaziçi diyorum 2k diyorum yhaaa adamlar 2k ile almış? aga zaten işletme okuyanlarda beyin yok yazılım bilmiyorlar biz yazılım da biliyoz ekonomi de. cengciler zaten pc başında oturmaktan obez olmuş onları mı işe alacaklar aga? aga zaten jp morgan goldman sachs de çalışan 100 kişiden 99 u ybs mezunu aga. aga daron acemoğlu ağlıyor keşke ybs okusaydım diye aga. aga geleceğin mesleği bu hem yazılım hem ekonomi düşünebiliyor musun? hazırlıktayken unileverden pg den teklif alan kankam var aga. üni bitti mi bi de mba patlat ver elini amerika aga.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almanyalidoktor -- 11 Ağustos 2019; 13:20:51 >

Soft Rock ve Classic Rock Hayranları
  • Geleceğin meslekleri data analist, iş analist, yazılım geliştirme, mobil uygulama geliştirme olduğundan dolayı ve bu pozisyonlar için şirketler tarafından tüm iş alımlarında belirtilen —TERCİHEN BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ — ibaresi bulunduğundan dolayı ve çevremdeki diğer mühendislik mezunlarını gözüme getirerek oyumu bilgisayar mühendisliği bölümüne veriyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kombi tamirciliğinden başlayarak tüm 2 yıllık bölümler, marangozluk, demircilik vs.

Ara eleman yetişmiyor ülkede, bu da bunun açığını oluşturur. Her yıl kaç bin mühendis mezun var, geleceğin mesleği olmasına imkan yok.

Özetle hobi olarak diğer şeylerle uğraşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 11 Ağustos 2019; 13:36:46 >
  • Makine müh de olsun pls.O kadar okucaz

devir teknoloji devri hocam

Amerikada yer silmek > Trde avukat olmak

Not:hukuk okuyorm

Orijinalden alıntı: Nietzscheisdead

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    5 sene öncesindeki bilgisayar elektrik, elektronik imkanları açısından ve şimdiki açısından gözle görülür bir fark var mı? Bence yok yani benim gördüğüm bu. Bilgisayar şimdi daha popüler tek fark bu. Gelecekte de örneğin sen mezun olduğunda da fark olmayacak.

Türkiyede şu an elektrik iş imkanları daha iyi. Teknoloji geliştirmediğimiz için. Gelecekte de geliştirmeyeceğimize göre aynı kalacaktır aradaki fark.

Elektronik imkân 0 gibi anlam çıkıyor gibi hissetme sadece elektriğe kıyasla konuşuyorum. İyi okuldan mezun olacaksan yorma kafanı bile. EE okuyanların çoğu elektroniğe yada haberleşme gibi alanlara kayar zaten aç kalsa onlar kalırdı. İşsizlik hepsinde var orası başka. Tıp hariç işsiz olmayan meslek yok.

• Nietzscheisdead kullanıcısına yanıt
    Ehm iş alanı ve imkanı en geniş mühendislik hocam

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.