Şimdi Ara

Geil V.s G.Skill

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bılgısayarın en onemlı parcaların bırıde kuskusuz ramler performans ıcın en onemlı parca işlemciden sonra kafamı karıstıra bu 2 marka ve gercekten secenekler super ıkısınınde fıyatları 200$+kdv ram ler hakkında tam bır bılgıye sahıp olmadıgım ıcın sız dh arkadaslarıma bır danısayım dedım ve sızın gercekten öz yorumlarınızı beklıyorum

1. GEIL PC2-6400 800Mhz DDR2 Dual Channel Kit
    http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=71

2. G.Skill PC2-6400 800Mhz DDR2 Dual Channel Kit
    http://gskill.de/product_sp2605.html

arkadaslar guzel yorumlar beklıyorum egerkı bu sevıyede daha ıyı bır ram markası varsa haberım olsun az bır sure sonra bılgısayarı alıyorum

ilginiz için teşekkurler..........

• corsair xms2 serisi yada kingston hyperx serilerine bakabilirsin.
  • onemlı olan (2x1) dual 800mhz olması daha onemlısıde 200$+kdv olması eger oyle ısı neden olmasın corsair

eger ole deılse
  • dediğin fiyatlara zor... bence sen yazdıklarından birini dediğin fiyata hemen al... fiyatlar iyimiş ama cas değeri düşükmüş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CluBBeR34

Bılgısayarın en onemlı parcaların bırıde kuskusuz ramler performans ıcın en onemlı parca işlemciden sonra kafamı karıstıra bu 2 marka ve gercekten secenekler super ıkısınınde fıyatları 200$+kdv ram ler hakkında tam bır bılgıye sahıp olmadıgım ıcın sız dh arkadaslarıma bır danısayım dedım ve sızın gercekten öz yorumlarınızı beklıyorum

1. GEIL PC2-6400 800Mhz DDR2 Dual Channel Kit
    http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=71

2. G.Skill PC2-6400 800Mhz DDR2 Dual Channel Kit
    http://gskill.de/product_sp2605.html

arkadaslar guzel yorumlar beklıyorum egerkı bu sevıyede daha ıyı bır ram markası varsa haberım olsun az bır sure sonra bılgısayarı alıyorum

ilginiz için teşekkurler..........

www.firebal.net e girde gskill ramin fiyatına bak orda kadv dahil ytl fiyatı 700 küsür lira senin ya yanlışın var yada ikinci el elıyosun benim haberim yok

• bence senın yanlısın var ıyı arastırdım 200$+kdv
  • evet DFS bilgisayarda 190+kdv idi sanırım g-skill
  • quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

evet DFS bilgisayarda 190+kdv idi sanırım g-skill

O gskill ile fireballdaki gskill arasında çok fark var..fireballdaki d9 micron cas değerleri çok farklı..
  • yanı tamamda verılebılcek en guzel fıyat bu 200$+kdv olayı super 800mhz ıcın olursa alırım ben geil ramleri olmadı g.skill ıyı bır tercıh olayı ıyıdır hacılar
  • beyler dfs bilgisayarda gskil 190$, corsair ise 290$ nedir bu farka değer mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rextr

beyler dfs bilgisayarda gskil 190$, corsair ise 290$ nedir bu farka değer mi?

elbette değer biri cl4(4 4 4 12)
    diğeri cl 5 (5 5 5 15

biri sınırda demek
    diğerinin gidecek baya yolu var demek
  • g.Skill ramleri bende düşünüyorum.
    Fakat bazıları bana 800 mhz den daha önemli olanın Cl4 olması olduğunu söylediler,bu ramlerin 2 side Cl5 miş.

667 cl4 ler 800 cl5 gibiymiş.

cl4 olmasına dikkat etmek gerekmiş..doğru mudur.
  • gskill 2gb ddr2800 f2 6400 cl4 var elimde(satmak için değil)
    fiyatı corsair cl4 ile aşağı yukarı aynı düşünürsen
  • peki overclock yapılmayacaksa cl5 ile cl4 arasındaki 100$ farka değmez dimi?
  • quote:

peki overclock yapılmayacaksa cl5 ile cl4 arasındaki 100$ farka değmez dimi?

değmez evet..
    yani günlük kullanımda ddr2800 çalışan cl4 ve cl5 iki ram farkını muhtemelen anlayamazsın bile
    oyunlarda 4 4 4 12 vs 5 5 5 15 biraz fark edebilir ama

oc yapmayacaksan yada makul ölçüde yapacaksan 190$ lık 2gb ddr2800 gskill bence çok iyi bir seçenek
    fiyatıda süper denecek düzeyde
    4 tane dandik 512 ram bağladığını düşün daha pahalıya gelir herhalde

• yaa hıc yokmu bır test gorelım daha ıyı anlıyalım yanı g.skill ler guzel gıbı o fıyatı ılede ama yarıl yolda bırakmasın bızı ??? marka nasıl bır marka????
  • quote:

yaa hıc yokmu bır test gorelım daha ıyı anlıyalım yanı g.skill ler guzel gıbı o fıyatı ılede ama yarıl yolda bırakmasın bızı ??? marka nasıl bır marka????

Beni yarı yolda bıraktı bile. MSI 965 Neo anakart maaselef bu ramler ile açılmıyor.
    Nette biraz araştırma yaparsanız Gskiller'in bazı anakartlarla uyumluluk sorunu olduğunu görebilirsiniz. Bence anakartınızla çalışacak mı iyice araştırmanızda fayda var. Ayrıca gecikme değerleri o kadar kötü ki, Corsair veya Kingston'ın 533 veya 667'leri de zaten latency'ler bu kadar gevşetilince 800 Mhz'e, hatta daha fazlasına overclock oluyorlar. O değerlerle 800 Mhz çalışmak marifet değil yani.

Tabii bunlara karşı bir de olumlu yönü var. O fiyata üzerinde heatsink olan başka bir tane ram yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: @shle

quote:

beyler dfs bilgisayarda gskil 190$, corsair ise 290$ nedir bu farka değer mi?

elbette değer biri cl4(4 4 4 12)
    diğeri cl 5 (5 5 5 15

biri sınırda demek
    diğerinin gidecek baya yolu var demek

Bu kadar bir fark varken sence 100$ vermek sence mantıklı mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Caniggia

quote:

yaa hıc yokmu bır test gorelım daha ıyı anlıyalım yanı g.skill ler guzel gıbı o fıyatı ılede ama yarıl yolda bırakmasın bızı ??? marka nasıl bır marka????

Beni yarı yolda bıraktı bile. MSI 965 Neo anakart maaselef bu ramler ile açılmıyor.
    Nette biraz araştırma yaparsanız Gskiller'in bazı anakartlarla uyumluluk sorunu olduğunu görebilirsiniz. Bence anakartınızla çalışacak mı iyice araştırmanızda fayda var. Ayrıca gecikme değerleri o kadar kötü ki, Corsair veya Kingston'ın 533 veya 667'leri de zaten latency'ler bu kadar gevşetilince 800 Mhz'e, hatta daha fazlasına overclock oluyorlar. O değerlerle 800 Mhz çalışmak marifet değil yani.

Tabii bunlara karşı bir de olumlu yönü var. O fiyata üzerinde heatsink olan başka bir tane ram yok.

evet zaten dıkkatımıde o cektı hem 190$+kdv hemde pc6400 olması anakart demıssın anakart olarak Abit AB9 Pro yada Asus P5B almayı dusunyorum bır bılgın varmı corsair vs 667 mı alsam yoksa??? acaba bu ram ler daha mı ıyııı ??? kafaa baya bı karısık : ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CluBBeR34 -- 20 Ağustos 2006; 18:32:03 >

• bak ben sana diyorum :

g.skill de anakartın görmeme riski mi ne varmış.

ben kingston 667 cl5 almaya karar verdim en sonunda.

eğer 2 tane 512 mb lık alacaksan cl4 lere bakabilirsin,ama ben bakamam çünkü ben 2 tane 1 gb alacağım,ve 1 gb lıklarda hem 667mhz hemde cl4 yoooookk.lanet olssun.

sadece 1 alternatif vardı ,kinstonun 750 mhz lik cl4 ü. bunada geçiş modeli fln diyorlar,zaten 750 mhz yi 667 mhz olarak görüyormuş anakart.

gerçekten 1 gb + 667 mhz + cl4 olan HİÇBİR ramin olmaması düşündürücü .!! tersini iddia eden varsa söylesin.

Kingston 667 cl5 2x1 gb ile
    piyasada olmayan ürün : gskill 800 cl5 2x1

aynı fiyatta arkadaş.

gskill in eksisi ,tanınmamış ve ne yapacağı belli olmayan bir ürün olması,biraz riskli.artısıda 800 mhz olması tabi ,ne kadar fark eder bilmiyorum.
    sonuçta ben çok kafa yordum 1. seçenekte karar kıldım ,ikiside 190 ar dolar.

kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.