Şimdi Ara

Geil DDR2 Ultra CL-3-4-4-8 667Mhz -- Gigabyte DS3 ile!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim bir sorum olacaktı. Elimde F6 bioslu rev1.0 Gigabyte 965P DS3 anakart ve 512*2 Geil 667 Mhz DDR2 Ultra RAM var. Ramlerin cas değerlerine bakınca 266 da çalışırken 4-4-4-12 görünüyor. İşlemcim E6300 ve bu da şu anda default 7*266 olarak çalışıyor. Sorunum şu: İşlemciyi 400*7 olarak RAM leri de 2*400 olarak çalıştırınca RAM cas değerleri default 5-5-5-18 oluyor. Bu bellekler ile 3-4-4-8 değerlerine inebiliyor olmam lazım ama BIOS ta bu değerleri değiştirebileceğim bir yer bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

• bios ana menüsünde ctrl+F1 tuşlarına bas..daha sonra M.I.T menüsüne gir..alt menüler açılcak
  • BİOSUN ANA EKRANINDA CTRL+F1 YAP OC BÖLÜMÜNDE TİMİNGLERİ AYARLAYABİLECEĞİN Bİ BÖLÜM AÇILACAM (M.I.T BÖLÜMÜNDE AMA TUŞ KOMBİNASYONUNA ANA EKRANDA BASMAYI UNUTMA ) HADİ KOLAY GELSİN
  • Teşekkürler arkadaşlar.

İşlemciyi 400*7, Ramleri de 400*2 4-4-4-12 şeklinde ayarladım ve 2 tane toast açık şekilde 10 dk çalıştırdım. Bir sorun yok gibi. İşlemci sıcaklığı 61 dereceyi buldu ama. Bu normalmi? Şu anda boşta 52 derecede çalışıyor. Bir de üzerinde stok fan var + kasa biraz tozlu galiba :)

Sizin stok fanla ve voltaj vermeden bu işlemci ve ramle önerebileceğiniz timing değerleri ve işlemci ram hızları nelerdir.
    Teşekkürler.
  • günlük 1,2 v ile 430x7=3010 mhz de,ramler 2 v ile 4-4-4-10 kullanıyorum..stok fan ile..fan biraz soğuklarda duruyo bile fazla yüklenmezsem..termal analyse tool bile 55 i geçmedi..easytune 40 ı geçmedi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cl 16 vs cl 18 ddr 4 3600 Mhz
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.