Şimdi Ara

## GeForce 9600GT'ye Yakından Bakış ve SLI Test Sonuçları ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kart 9 serisinin en vasat kartı olacak... durumu tıpkı 8600gt ile aynı olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: splintercell

bir kere kart meydanda yok dereyi görmeden paçayı sıvamamak gerekir.3dmarktan bu kart puan alması önemli değil.gerçek testleri görmeden almamak gerek.ancak bu kart performans olarak HD3850 yi geçer belki HD3870 ide geçer orası belli olmaz ama fiyat ülkemizde malesef uçuk olacaktır öyle 200dolarlarla satılacağını zannetmiyorum.260-270-300dolar arası gider burada 3850 aslında çok avantajlı kart çıkana kadar bunu alabilirler hem o.c. yeteneği hem cf yeteneği hemde fiyat yeteneği ortada.bu kart çıkın 3870 i geçemezse 3850 fiyatıda düşerse ben 3850 alır o.c yapar 3870 gibi kullanırım hem fiyattan hemde performanstan tasarruf ederim.

Arkadaşım bu kart Sonuçta 8800 GT'den daha kötü olacak. 8800 GT ne kadara satılıyor?

Yeni bir habere göre Nvidia yeni 9xxx serisine 9600 GT'den ve 9800 x2'den başka bir kart üretmeyecekmiş, bu sebeple 9600 GT'yi 450 dolardan satışa sunacakmış

Lütfen işkembeden sallamayalım

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

bu kart 9 serisinin en vasat kartı olacak... durumu tıpkı 8600gt ile aynı olacak...

9600gt den çok buyuk beklentım yoktu zaten , fakat kullanıcı testleri , oyun performansları ve fiyatı durumu netleştiricek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 29 Ocak 2008; 13:57:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuceeren

arkdaşlar intel chipsetli kartlarda modding vs ile sli yapma ihtimalimiz yok değil mi ? örnegin x38 lerde.

Buna bi dergiden alıntı yaparak cevap vereyim.
    "...Son zamanlarda birden çok ekran kartıyla kurulan SLI ve Crossfire sistemler yaygınlaşıyor.SLI lisansı Nvidia'nın elinde.Crossfire lisansıysa AMD'nin elinde.AMD kendi ürettiği yongasetlerinde Crossfire desteği
    veriyor.Intel ise AMD'den kendi yongasetleri için Crossfire desteğini aldı.Bu sayede Crossfire kurulumla ilgili sıkıntı kalmadı.Ancak Nvidia işi yokuşa sürmeyi tercih etti.SLI sistem kurmak isteyenleri Nvidia yongasetli anakart almaya yönlendirmek isteyen firma,SLI lisansını Intel'e vermiyor.AMD'nin zaten SLI lisansını almak gibi bir niyeti yok..." diye yazmışlar.Eğer SLI kurulumunu sorunsuz halledebilecek kişilerin modding işinde de zorlanmayacağını düşünürsek(bu benim tahminim);SLI bu tip küçük bir hileyle çalıştırılabilecek olsaydı Nvidia'nın lisansı satmaması kendi hanesine zarar olarak yazılırdı.
    Eğer bu kartlardan alıp SLI yapmayı düşünüyorsan vazgeç derim.Çünkü SLI/Crossfire net 2 kat performans vermemekle birlikte kasaya yüksek güç tüketimi,hava akımını büyük ölçüde baltalaması,oyunlarla ilgili destek sorunları,kapanan 1 ve 1den çok PCI slotları gibi olumsuz etkenler var.
    AMD-ATI bu durumu Nvidia'dan önce farketmiş olacak ki Hybrid Crossfire gibi bir teknolojiyle geliyor.Hybrid crossfire amniyane tabirle grafiksel ayak işlerinin onboard gpu ya yaptırılması.Ama işin şu boyutu da var:Vistanın gpu ya bindirdiği yükü yeni nesil Hybrid Crossfire destekli onboard gpu kaldırabilirse üst seviye kartınızın daha performanslı çalışması demek oluyor.Bir düşünün aldığınız kart sadece ve sadece Crysis için çalışsaydı daha fazla performans göstermez miydi?Bu forumda çok sözü edilmese de bana göre Hybrid Crossfire gelecek nesil en çok kullanılacak sistemlerden biri.Şu anda Hybrid Crossfire destekli üst seviye ekran kartının çıkmamış olması bu konuyu gündeme getirmiyor sanırım.

• Öncelikle kullanıcı testlerini görmek gerekir ama yine de SLI yapmak fiyat/performans olarak hiç tatminkar değil.
  • Test sistemi biraz dandik gibi geldi ultra için hele hele
  • quote:

Orjinalden alıntı: Albatros83

Öncelikle kullanıcı testlerini görmek gerekir ama yine de SLI yapmak fiyat/performans olarak hiç tatminkar değil.

Ben de bu yüzden Hybrid Crossfire'a vurgu yaptım.Hele ki onboard ve onboard olmayan anakartların arasındaki küçük fiyat farkları Hybrid Crossfire için mükemmel zemin hazırlıyor.
  • Daha çıkmadan 3850 yi tokatladı ha waaw.
    Hey allahım sen nelere kadirsin. Kesin bunada zıplayanlar çok olur. Sonra 8600 serisi gib küfrederek satarlar.
    Ayrıca 230 ytl den 3850 satılırken bu kart ucuza çıkmaz. Çıkarsa da çok performanslı olmaz. Bilindik nvdia muhabbeti.
  • [Deleted by Admins]
  • Selam arkadaşlar burada yapılan testlerde

9600 GT nin SLI performance 'ı ile ilgili çok ilginç değerler çıkmış ve sırf bunun için ayrı bir inceleme yapılması gerektiği söylenmiş.

Ayrı bir inceleme düşünmelerinin sebebi mimari olarak G92 ile G94 un farkı olmadığını ancak Driver ile bunun olmuş olabileceğini düşünmüşler fakat o testte 8800GT SLI yoktu ama 2. nesil G92 8800GTS 512 var ve ilginçtir ondan daha iyi sonuçları var.

Ayrıca başka birkaç yer de de 3870X2 ye kafa tutuyor olduğun söylüyorlar ama halen SLI performansı çözümlenemeiş durumda.

Saygılarımla

http://en.expreview.com/2008/02/23/geforce-9600gt-review/

• Orjinalden alıntı: ilkerkorkmaz

Test Sistemi

- İşlemci: Intel C2D E6850 3.0GHz
    - Anakart: nForce 680i SLI
    - BellekDDR2 800 1G*2
    - Ekran Kartı: Geforce 9600GT*2

- İşletim sistemi: Windows VIsta EN
    - Sürücü171.16 beta

haber için saol

Ya kafam bişeye takılıyo abi bu test sistemleri niye hep İNTEL tabanlı PC ler oluyor AMD grafik işleme yönünden her zaman İNTEL e 10 basar ne kerametse bi tane test sistemi de AMD tabanlı PC de yapılmıyo

Cevabı basit AMD nin işlemcileri kuvvetsiz de ondan....

Ayrıca 10 falan basamaz hele bu ara direk gerisinde zaten...

• quote:

Orjinalden alıntı: zalman_1

evet ati cf yönünden gerçekten çok başarılı
    quote:

Orjinalden alıntı: menem

AH SLI AH NASIL İŞLEMCİLER İÇİN AH AH DİYE İÇİMİZİ ÇEKİYOSAK SLİ İÇİNDE ÖYLE
    2 Lİ EKRAN KARTINI BAŞLATAN NVİDİA AMA ATİ BİR ADIM ÖNCE

Beyler 9600gt nin sli testleri diğerlerine göre çok farklı, hiçde öyle ahh dedirtecek gibi değil, daha önce başka arkadaşın verdiği linkte sonuçlar

http://en.expreview.com/2008/02/23/geforce-9600gt-review/?page=16

vedewww.guru3d.com gibi güvenilir bir sitede yayınlanan sonuçlar.

http://www.guru3d.com/article/Videocards/504/9/
    http://www.guru3d.com/article/Videocards/504/7/

World in Conflict harici diğer 6-7 oyunda % 70-80 arası performans artışı olmuş, birde bu kartın fiyatının türkiyede bile 180 $ (2 tanesinin 360 $) olduğu düşünülürse çok rahat 3870 x2 ye kafan tutan bir ürün çıkarmış Nvidia.

• SLI'yı iyi yapıyor bu kart hakkını vermek lazım
  • 9600 gt 11 yaşına girmiş ben bu karta hala sahibim ve hala takır takır çalışıyor, biraz hortlatıyorum ama zaman geçiyor yazmak istedim.

• Ben de çıktığı hafta almıştım. Palit'in tasarımıydı. Hem de 179 dolara almıştım diye hatırlıyorum. O zamanlar hayvan gibi performanslı orta sınıf kartlar 200 dolar seviyesinden satılıyordu. Şimdinin 2060'ından daha iyi bir durumda desem yeridir. Hatta daha da iyisi diyebiliriz. Performans olarak 2070'e falan denk gelir dönemine göre. Çünkü en güçlü kart olan 8800 ultra'dan %35-40 kadar gerideydi. Sli'nı da denemiştim ama o sıralar 180.xx sürücüleriyle sıkıntılıydı diye hatırlıyorum. Tat vermedi pek.
  • kemikleri bile kalmamış konunun ne hortlamasi 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Ben de çıktığı hafta almıştım. Palit'in tasarımıydı. Hem de 179 dolara almıştım diye hatırlıyorum. O zamanlar hayvan gibi performanslı orta sınıf kartlar 200 dolar seviyesinden satılıyordu. Şimdinin 2060'ından daha iyi bir durumda desem yeridir. Hatta daha da iyisi diyebiliriz. Performans olarak 2070'e falan denk gelir dönemine göre. Çünkü en güçlü kart olan 8800 ultra'dan %35-40 kadar gerideydi. Sli'nı da denemiştim ama o sıralar 180.xx sürücüleriyle sıkıntılıydı diye hatırlıyorum. Tat vermedi pek.
    9600 GT'ye çıktığı anda sahip olmamıştım. Fiyatını hatırlayamadım o yüzden ama 2009 yılı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam 8800 GTS elime geçmişti faturalı olarak. Faturası düşündüğümden yüksekti 600 lira civarındaydı 9600 GT çıkışında daha mı ucuzdu acaba? (dolar kurunu hatırlamıyorum). 8800 GTS'i o zamanın güzel işlemcilerinden Phenom ii 955 be ile eşleştirmiştim. Dragon age ve mass effectte full hd de güzel performans vermişti. 9600 gt'ye daha sonralarda sahip oldum. Geçen Nisan ayına kadar da sistemde takılıydı. Geçen yine baktım hala çalışıyor. ZOTAC'ın Synergy versiyonu DDR2. 2070 Tier'inda mıydı tam emin olamadım hocam 2070 biraz daha enthuasist kaçıyor sanki. 9600 GT mid-high end arasında olurdu sanki. SLI'na hiç bakma fırsatım olmadı. Kendim denemedim ama youtube'da gördüm patates ayarlarda GTA5 30 fps civarı oynatıyor ne yazık ki test sistemini paylaşmamış testleri yapan sadece 9600 GT olduğunu belirtiyor bu da bir şey :)

@soul4p
    Hocam yıl dönümü olduğunu görünce yazmak istedim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: KciD

9600 GT'ye çıktığı anda sahip olmamıştım. Fiyatını hatırlayamadım o yüzden ama 2009 yılı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam 8800 GTS elime geçmişti faturalı olarak. Faturası düşündüğümden yüksekti 600 lira civarındaydı 9600 GT çıkışında daha mı ucuzdu acaba? (dolar kurunu hatırlamıyorum). 8800 GTS'i o zamanın güzel işlemcilerinden Phenom ii 955 be ile eşleştirmiştim. Dragon age ve mass effectte full hd de güzel performans vermişti. 9600 gt'ye daha sonralarda sahip oldum. Geçen Nisan ayına kadar da sistemde takılıydı. Geçen yine baktım hala çalışıyor. ZOTAC'ın Synergy versiyonu DDR2. 2070 Tier'inda mıydı tam emin olamadım hocam 2070 biraz daha enthuasist kaçıyor sanki. 9600 GT mid-high end arasında olurdu sanki. SLI'na hiç bakma fırsatım olmadı. Kendim denemedim ama youtube'da gördüm patates ayarlarda GTA5 30 fps civarı oynatıyor ne yazık ki test sistemini paylaşmamış testleri yapan sadece 9600 GT olduğunu belirtiyor bu da bir şey :)

@soul4p
    Hocam yıl dönümü olduğunu görünce yazmak istedim :D

Alıntıları Göster
    Sizin kulandığınız model, sonradan çıkan ddr2 bellekli modellerdense, siz zaten 9600gt kullanmamışsınız demektir. Çünkü bir ara bu kartlara gddr3 yerine ddr2 bellek koymak gibi bir mantık gelişti. O seviyeyi piç ettiler. 3850'de de görmüştüm. Tahminden performansı %30-40 düşürüyordu.

Benim dediğim orijinal 9600gt. Selefi olan 8600gt'nin net 2 katı performans veriyordu. 8800gt'nin %10-15 kadar gerisindeydi. 3870'le yarışıp aa açıkken geçiyordu. O zamanlar piyasası domine etmişti.

Ayrıca sizin söylediğiniz 8800gts hangisi? 3 farklı modeli vardı. Ilk 8800gts 640mb, sonra ucuzu 320mb, daha sonra g92'li 8800gts 512 mb çıktı. Bunların hepsi de belli ölçüde pahalı kartlardı. Çünkü üst seviye oldular hep. 9600gt zaten 8800gts 320'den bellek sayesinde daha iyi, 640'la benzer, g92 512mb modelinden %25-30 kadar gerideydi.

Çok doğru olmasa da kartın yerini görmek açısından şu tablo fikir verir:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 22 Şubat 2019; 10:45:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Sizin kulandığınız model, sonradan çıkan ddr2 bellekli modellerdense, siz zaten 9600gt kullanmamışsınız demektir. Çünkü bir ara bu kartlara gddr3 yerine ddr2 bellek koymak gibi bir mantık gelişti. O seviyeyi piç ettiler. 3850'de de görmüştüm. Tahminden performansı %30-40 düşürüyordu.

Benim dediğim orijinal 9600gt. Selefi olan 8600gt'nin net 2 katı performans veriyordu. 8800gt'nin %10-15 kadar gerisindeydi. 3870'le yarışıp aa açıkken geçiyordu. O zamanlar piyasası domine etmişti.

Ayrıca sizin söylediğiniz 8800gts hangisi? 3 farklı modeli vardı. Ilk 8800gts 640mb, sonra ucuzu 320mb, daha sonra g92'li 8800gts 512 mb çıktı. Bunların hepsi de belli ölçüde pahalı kartlardı. Çünkü üst seviye oldular hep. 9600gt zaten 8800gts 320'den bellek sayesinde daha iyi, 640'la benzer, g92 512mb modelinden %25-30 kadar gerideydi.

Çok doğru olmasa da kartın yerini görmek açısından şu tablo fikir verir:

Alıntıları Göster
    Hocam haklısınız benim kullandığım 2009 yılında çıkmış şuan detaylarına baktım. DDR2 belleğe sahip 1 gb modeli. Yazıları ve seri numarası o kadar yıla rağmen hala apaçık okunuyor lakin koyu mavi pcbsi nurlanarak biraz açık maviye çalmaya başlamış. Benim 8800 GTS hocam 320 mb 320 bit olan sparkle modeliydi. Hatta tam olarak şuydu yani tam olarak bu kutusu ve faturasıyla  ## GeForce 9600GT'ye Yakından Bakış ve SLI Test Sonuçları ##. En altta koyu rakamla 500 küsüratlı bir şey yazıyor. Ey gidi günler güzel karttı. Benim kullandığım 9600 gt de güzeldi bu arada yani o zamanki oyunlarda ben sıkıntı yaşadığımı hiç hatırlamıyorum. Competetive olarak sadece cs 1.6 oynuyordum onda da düşük kartlar bile iyi performans veriyordu. Gerçi tam bilmiyorum source öncesi half life oyun motoru goldsrc cpu mu gpu mu ağırlıklıydı ama hatırladığım gerçekten düşük grafik kartlarıyla iyi performans alabildiğim. Keşke o zamanlar bu kartlarla (sanırım en çok kaynak tüketen oyun buydu) Crysis filan deneseydim. Hocam siz bu farkları kendiniz kartları kullanarak mı aldınız? eğer kendi tecrübeleriniz ise o zaman ki hangi oyunlar veya grafik uygulamalarıydı yoksa sadece benchmark testleri mi? Bu arada hocam ben zaten benim 9600 gt'm üzerinden dememiştim. Şimdi üzerinde iki tane daha üst seviye kart var. Altındaki kart 9500 gt ise ROP ve Shader sayısında tam yarısına kadar kırpılmış aynı şekilde bellek ve saat hızları da düşük. 9500'e kadar entry olsa, 9800 gtler gtxler highend enthuasist olsa 9600 gt ortalarında kalıyor o açıdan demiştim ama kesinlikle benim 9600 gt'm sizin dediğiniz kadar geridedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KciD

Hocam haklısınız benim kullandığım 2009 yılında çıkmış şuan detaylarına baktım. DDR2 belleğe sahip 1 gb modeli. Yazıları ve seri numarası o kadar yıla rağmen hala apaçık okunuyor lakin koyu mavi pcbsi nurlanarak biraz açık maviye çalmaya başlamış. Benim 8800 GTS hocam 320 mb 320 bit olan sparkle modeliydi. Hatta tam olarak şuydu yani tam olarak bu kutusu ve faturasıyla . En altta koyu rakamla 500 küsüratlı bir şey yazıyor. Ey gidi günler güzel karttı. Benim kullandığım 9600 gt de güzeldi bu arada yani o zamanki oyunlarda ben sıkıntı yaşadığımı hiç hatırlamıyorum. Competetive olarak sadece cs 1.6 oynuyordum onda da düşük kartlar bile iyi performans veriyordu. Gerçi tam bilmiyorum source öncesi half life oyun motoru goldsrc cpu mu gpu mu ağırlıklıydı ama hatırladığım gerçekten düşük grafik kartlarıyla iyi performans alabildiğim. Keşke o zamanlar bu kartlarla (sanırım en çok kaynak tüketen oyun buydu) Crysis filan deneseydim. Hocam siz bu farkları kendiniz kartları kullanarak mı aldınız? eğer kendi tecrübeleriniz ise o zaman ki hangi oyunlar veya grafik uygulamalarıydı yoksa sadece benchmark testleri mi? Bu arada hocam ben zaten benim 9600 gt'm üzerinden dememiştim. Şimdi üzerinde iki tane daha üst seviye kart var. Altındaki kart 9500 gt ise ROP ve Shader sayısında tam yarısına kadar kırpılmış aynı şekilde bellek ve saat hızları da düşük. 9500'e kadar entry olsa, 9800 gtler gtxler highend enthuasist olsa 9600 gt ortalarında kalıyor o açıdan demiştim ama kesinlikle benim 9600 gt'm sizin dediğiniz kadar geridedir.

Alıntıları Göster
    Kendisini çok iyi bilirim. Bir bu bir de Msi'ın 8800gts 320mb modeli çok tutmuştu. Çünkü en ucuz modeller bunlardı. Ben de 2007 yaz sonu bundan almayı düşünüyordum. Tam o sıralar önce 8800gt, ardından 3800'ler gelince, o dönemi 2. el orta-üst seviye kartlarla atlattım. 2008 şubatında da 9600gt çıktı, fiyat 200 dolar altı, performans 3870'le kafakafaya, mis gibi kart. Koştur koştur aldım. Gigatek'teki son 2 karttan biriydi diye hatırlıyorum.

Bu 8800gts 320mb modeli, 8800 adını kirleten kart oldu ne yazık ki. Çünkü bellek sorunu yüzünden alt-tab diye bir çözümle anıldı. Ama oyun zevkinizin içine ediyordu. Sonrasında Crysis gibi belleğe biraz daha yüklenen oyunlar gelince hepten yalan oldu. 9600gt de o seviyeyi kurtaran f/p kartı oldu. Yanlış bilmiyorsam dx10 modeller içinde en fazla satan, kullanılan model 9600gt oldu. 8600gt'ye 2 katın üzerinde fark atıyordu, 10 ay önce 200 dolara çıkan 8600gts'i de ikiye katlıyordu. Hatta 4 ay önce 250 dolardan sunulan 3870'i bile çoğunlukla geçiyordu. Ben 179 dolar + kdv'ye aldım diye hatırlıyorum. Sanki taksitle 270-280 lira gibi bir fiyata gelmişti. O sıralar dolar 1,25 falandı. Aynı dönemde 8800gt'nin fiyatı 400-450 lira civarıydı. 8800gts 320mb modeli genel olara 2007'de satıldı. O aralar dolar 1,35 civarıydı diye hatırlıyorum. Zaten kartın fiyatı da 300-350 dolar arasıydı. Fiyatı yüksek kalmıştı.

Nvidia 8800 serisi çok başarılı olunca, normalde 9800gt olacak kartın adını da 8800gt yaptı ve isimlendirme allak bullak oldu. 8800gt, 8800gts'in önündeydi. Daha sonra isim karmaşasını sonlandırmak için 2007 aralık ayında 8800gt ile aynı gpuya sahip ama daha güçlü 8800gts 512mb modelini sundu. Neyse ki iki ay sonra 9 serisi tanıtıldı da kartların yerleri biraz daha belli oldu. Mesela 8800gts 512mb, 9800gtx oldu. 8800gt de olması gerektiği gibi 9800gt oldu. Sonra onların 55nm ile üretilenleri falan çıktı, iş daha da karıştı.

Biz şimdi 8800gts deyince, sanki bir model varmış gibi algılanıyor ama ne dediğimiz belli bile olmuyor. O yüzden o kartlar için kaç mb olduğunu da söylememiz gerekiyor.

9600gt de bu karmaşanın dışında kalan güzide bir kart oldu, diyeceğim ama diyemiyorum. Çünkü o modele de 1gb ddr2 bellekli modellerle tecavüz ettiler. Yine de 200 dolar altına öyle bir kart, bir daha gelmedi desek yeridir. Neredeyse en üst modellerin ensesine biniyordu ve gtx200'ler gelene kadar da öyle kaldı.

Edit: Yukarıda verdiğim tabloda sizin 8800gts 320mb modelinin sonucu yok. Ama 2900xt'nin %5 kadar gerisinde olurdu. O şekilde düşünülebilir en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 22 Şubat 2019; 10:54:34 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.