Şimdi Ara

Geely kullanıcıları platformu (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.207
Cevap
17
Favori
425.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelnatural

    Bak bu son söylediğinin endişesini bende yaşıyorum. Eğer uzun vadeli bir distribütörlük olmazsa mağdur olma ihtimalimiz var. bakım Chery'den kimse bahsetmiyor. Halbuki TV reklamlarından sonra baya bir konuşulmuştu. Şimdi ise adını anan yok. Ama bizim de umudumuz, Geely'nin distribütor firmasıbnın güçlü ve kararlı oluşundan kaynaklanıyor.

    Şu konuda da sana katılıyorum köklü firmaların ürettiği araçlar ile Geely'nin KALİTE'sinin karşılaştırılması doğru değil. Ancak bahsettiğiniz dizel Linea'nın donanım tablosunun ve motor performansının da Emgrand ile karşılaştırılması gerekiyor. Dizel 1.3 Linea kullandığım araçlardandır. Emgrand'da bulunan donanımları Linea'ya koyduğunuzda fiyatın 40.000 Tl üzerine çıktığını göreceksiniz. Bilmiyorum kullandınız mı? Linea'yı kullandım ve FC ile kıyaslayamam. Aracın ilk ve ara hızlanmalarının FC'nin çok gerisinde olduğunu hissettim.

    Bakın dediğim gibi KALİTE konusunda şu anda benim elimde hiç bir veri yok. Ancak KALİTEYİ gözardı edip donanım olarak kıyaslamamızda hiç bir sakınca yok.

    Katılıyorum size bizim tercihimizde fiyat ve en çokta üst segmente yakın donanımı oldu. Mesela Dijital klima örneği hem soğukta hem sıcakta deneme imkanımız oldu fazlası var eksiği yok yol tutuşu olsun süspansiyon olsun gayet tatminkar geldi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yok artık bitti

    mesela asr esp hilholdır msr gibi güvenlik donanımları var mı yok otomatik klima b sınıfındada var mesela clio symbol era gibi

    Evet bazı katalogda benimde gözüme çarptı verilen donanımdan bir ikisi yoktu ancak Türkiyeye gelen araçlarda böyeymiş o katalog fuarlarda sergilenen prototiplerin ingilizce çevirisinden başka bişey değilmiş çünkü ihraç ettikleri serilerin hepsi Türkiyeyede gönderdikleri gibi zaten, internetten çeşitli ülkelerde kullanılıyomu diye merak ettiğimde gördüm. Klimaya gelince otomatik değil kastım tam otomatik dijital klima ve bahsettiğim model FC.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntr34 -- 13 Şubat 2012; 20:29:36 >




  • 1986'dan beri Toyota motor konusunda hangi firmayla çalışıyor? Anadolu Grubu bu distribitörlüğü bıraksın hiç sorun olmaz kanısındayım.. Symbol 2011 dizelden inmiş biri olarak söylüyorum.. Çünkü Bandırma Somtaş servisi gibi bir servisim olacağına, Geely'nin motor parçalarını sanayiide Toyota parçalarıyla tedarik ederim daha iyi.. En azından çözüm var.. Aracı incelemiş biri olarak söylüyorum, rica ederim önce bir gidin görün.. Geely'nin en düşük modeli symbol'le kıyaslanamayacak durumda.. Symbol'e ilk binişinizde elnizde zımpara olmalı ve plastik aksamı elinizden geçirmelisiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtstreamguy

    1986'dan beri Toyota motor konusunda hangi firmayla çalışıyor? Anadolu Grubu bu distribitörlüğü bıraksın hiç sorun olmaz kanısındayım.. Symbol 2011 dizelden inmiş biri olarak söylüyorum.. Çünkü Bandırma Somtaş servisi gibi bir servisim olacağına, Geely'nin motor parçalarını sanayiide Toyota parçalarıyla tedarik ederim daha iyi.. En azından çözüm var.. Aracı incelemiş biri olarak söylüyorum, rica ederim önce bir gidin görün.. Geely'nin en düşük modeli symbol'le kıyaslanamayacak durumda.. Symbol'e ilk binişinizde elnizde zımpara olmalı ve plastik aksamı elinizden geçirmelisiniz..

    Toyotanın bir zamanlar maliyeti düşürmek için motorlarını çinde yaptırdığını duymuştum. Geelyde zaten bu tecrübesinden faydalanarak kendisini geliştirmiş. Geely motorları toyota motorlarına çok benzer




  • Benzemek değil aynısı :) Bazı modellerinde 2000 corolla motoru, emgrand'ta ise 2007 avensis motoru var.. 1986'dan beri toyotanın motorunu üretiyor diye biliyorum :)
  • Açıkçası Emgrand ile ilgiliyim.. 2012 de 2 model var.. FC ve EC7.. En düşüğü sanırım FC oluyor.. Symbol ALABİLİYOR ise koysun bagajına tur attırsın :) Bence zor alır yani..

    Geely acemilik yaptı bazı konularda ama Emgrand ile sanırım piyasadaki bazı sıralamaları bozacak..
  • Açıkçası ön yargınızı maalesef bozamam.. Adamlara web siteleri hakkında fikir veriyoruz maalesef önemsemiyorlar.. Geely acemilik yaptığını söyledim zaten. 2 model şu an için yeterli bence.. Keşke baştan bu şekilde girselerdi..

    Bence beğenmiyorsanız uzatmanın da anlamı yok :) Aldığım Premium SR modeli beni tatmin edecek donanımda.. 4 yıldızı da kenarda köşede kalsın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yok artık bitti

    quote:

    Orijinalden alıntı: dtstreamguy

    Açıkçası ön yargınızı maalesef bozamam.. Adamlara web siteleri hakkında fikir veriyoruz maalesef önemsemiyorlar.. Geely acemilik yaptığını söyledim zaten. 2 model şu an için yeterli bence.. Keşke baştan bu şekilde girselerdi..

    Bence beğenmiyorsanız uzatmanın da anlamı yok :) Aldığım Premium SR modeli beni tatmin edecek donanımda.. 4 yıldızı da kenarda köşede kalsın..

    öyle tabikide ben muhabbet olsun diye fikirlerimi yazdım herkesin arabası kendine güzel

    sizede arabalarınız ile mutlu kazasız belasız sürüşler dilerim

    Ben biraz uzatıcam ama kusura bakmayın,

    model konusunda Geely'nin bir sıkıntısı yok. Seri üretimde olan en az 10 modeli var.www.geely.com ana sayfası. Çince bir sayfa, sağ üst köşede english seçeneği var, ancak bu seçenek ile açılan sayfa geely'nin global sayfası. Geely global sayfasında sadece ihraç ettikleri 7 farklı model görünüyor. Ayrıca çin sitesinde B sınıfı ile D sınıfı arasında ihraç edilmemiş sadece iç piyasaya sattıkları modeller mevcut. Yani Türkiye pazarına ihraç ettikleri aynı anda 2 model var sadece.

    Daha önceki modellerin geri çekilmesinin nedeni motor normlarının EuroIV'den düşük olmasıydı. Yani bu modellerin ithalatına Türkiye tarafından izin verilmedi. Türkiye’ye neden daha fazla model ile girmiyor sorusunu ithalatçı firmaya soracaksınız. Tahmin yürütmek gerekirse; TV / Radyo reklamı vermemelerinden hareketle, maliyetleri düşük tutarak fiyat avantajı ile birlikte ürünü kulaktan kulağa yayarak reklam yapmaya çalışıyorlar.

    Henüz yeni bir araçtır 2008 yılından bu yana ithal ediliyor Geely. Ama DFM, Chery gibi kronik problemler yaşatmadı kullanıcılarına. Bazı ACEMİLİKLER göze çarpsa da servisin ilk seferde çözmediği bir problem ben hiç duymadım. ( Trabzon Servisi arkadaşımdır. Forumu da takip ediyorum.)

    Zaten, servisler sürekli kontrol altında. Hasbelkader Anadolu Motor’a araç ile ilgili en küçük şikayetinizi bile ilettiğinizde çok yakından ilgili davranarak mağduriyet bırakmamaya çalışıyor ithalatçı firma. En azından ithalatçı firma “EN KÖTÜ SORUNDA BİLE BİZ ARACIMIZIN ARKASINDAYIZ” diyebiliyorlar.

    Yani Anadolu Motor, benim gibi kullanıcıları memnun ederek en maliyetsiz reklam olan fısıltı gazetesinden yararlanmak istiyor. Şimdi biri varsa Geely’nin son getirdiği FC ve Emgrand modelinde kronik problemi olduğunu söyleyen buyursun konuşalım biz de öğrenelim. Zaten Anadolu Motor’un en büyük gayesi de üreticinin en güvendiği iki aracı getirerek tüketicide memnuniyet yaratarak, ulaştığı güven seviyesinden sonra diğer modelleri getirmek olsa gerek. Yüksek satış hacmi ilk etapta para kazandırır. Ancak ÇİN MALI bir araç getiriyorsanız ve çok satış yaptıysanız. Tüketicinin yaşadığı sorun ORANI düşük olsa da SAYI olarak yüksek olacaktır. Bu kez fısıltı gazetesi negatif bir etki yaparak satışların çok azalmasına neden olacaktır. Bunu Chery yaşadı. Çok modelle girdiler uygun fiyat verdiler. Reklam yaptılar ilk senelerinde azımsanmayacak bir satış hacmine ulaştılar ancak tüketicinin yaşadığı sorunlar aday tüketiciyi çok korkuttu. Dolayısıyla satışlar giderek azalıyor.

    Şimdi, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. bu araçların üzerinde Reanult, Fiat veya Skoda markası olsaydı fiyatı da 40.000 TL olsaydı. Hepimiz hiç düşünmeden alacaktık. Sorun çıkarsa bile o kadar kusur kadı kızında bile olur diyecektik. Ama Geely’nin böyle bir şansı yok… Örnekleri var…

    Sizin gibi tüketicilerin gözünde önyargı olması çok doğaldır. Bende de vardı bu önyargı. FC’yi mecburiyetten aldım. Elimde Lada Vega vardı. 100.000 KM’yi devirmişti. Satma konusunda çok sıkıntı yaşayacaktım. Bende kumar oynayarak uygun fiyattan takasa verip sıfır km FC aldım. Ancak inan bana araç 1400 Km’ye ulaştı gayet memnunum. Önyargılarım sıfıra inmedi halen daha geleceğe dair endişelerim var. Ancak araba sürüyorsun arkadaş, konforun yerinde, kaza anında araç tuzla buz olacak diye endişen yüksek değil. Bastın mı gidiyor, bastın mı duruyor. Arabadan beklentim neyse karşılıyor.

    Eksikleri var mı var! Bazı küçük üretim hataları var, maliyetten kaçma adına yapılmış bazı durumlar söz konusu ama bu eksikliklerin hiç birisi rahatsız etmiyor. Çünkü ben bu aracı 23.000 TL’ye aldım. Çünkü Bu aracın muadili 40.000 TL. ( Symbol bu aracın muadili değildir. ) Symbol de FC de kullandım biliyorum. Ama belli ki siz FC veya Emgrand kullanmamışsınız. Sizden ricam, kullanıcı değilseniz CK Echo modelini ısıtıp ısıtıp bu konuda öne sürmeyin. Bahsettiğiniz araç nasıl kullanılmış, ne şartlarda kullanılmış o bile belli değil.

    Hava yastığı konusuna gelecek olursak EMGRAND modelinde 9 adet, FC modelinde 2 adet bulunmakta. Bu iki araçta da bulunan yan kapı barları birçok araçta bulunmayan bir ekstra. Güvenlik konusunda FC olsun Emgrand olsun Symbol'den kesinlikle üstündür. Bunu girdikleri testler ile kanıtladılar.

    Yani bir Geely kullanıcısı olarak kullandığım arabayı methetmemeye çalışıyorum ama sizin FC ve EMGRAND ile kıyasladığınız arabada Symbol… Sen bana bir Symbol getir bak ben Symbol’e BİLİNİRLİK ve GÜVENİLİRLİK konusu haricinde, FİYAT, GÜVENLİK, DONANIM, KONFOR açısından kaç tur attırıyorum.

    Tasarımlar çakma, kabul ediyorum. O konuda söyleyecek pek bir sözüm yok. Ama bana bir zararı da yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yok artık bitti

    quote:

    Orijinalden alıntı: dtstreamguy

    Açıkçası ön yargınızı maalesef bozamam.. Adamlara web siteleri hakkında fikir veriyoruz maalesef önemsemiyorlar.. Geely acemilik yaptığını söyledim zaten. 2 model şu an için yeterli bence.. Keşke baştan bu şekilde girselerdi..

    Bence beğenmiyorsanız uzatmanın da anlamı yok :) Aldığım Premium SR modeli beni tatmin edecek donanımda.. 4 yıldızı da kenarda köşede kalsın..

    öyle tabikide ben muhabbet olsun diye fikirlerimi yazdım herkesin arabası kendine güzel

    sizede arabalarınız ile mutlu kazasız belasız sürüşler dilerim

    Hocam ben olanı söylüyorum kusuruda söylüyoruz artısınıda herkes beğendiğini tercih eder neticede



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntr34 -- 14 Şubat 2012; 10:49:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yok artık bitti

    quote:

    Orijinalden alıntı: dtstreamguy

    Açıkçası Emgrand ile ilgiliyim.. 2012 de 2 model var.. FC ve EC7.. En düşüğü sanırım FC oluyor.. Symbol ALABİLİYOR ise koysun bagajına tur attırsın :) Bence zor alır yani..

    Geely acemilik yaptı bazı konularda ama Emgrand ile sanırım piyasadaki bazı sıralamaları bozacak..

    biraz zor bozar gibi baksanıza piyasada yok tamam gösterişi var ama donanımda öyle otomatik klima dvd ekran vs ile olmuyor geeelnin kral emgrantında asr esp hilholduer msr 8 airbag gibi önemli güvenlik donanımları var mı yok hep uyduruktan donanımlar var

    http://www.geely.com.tr/Page/Model/?type=EMGRAND-EC7 şu donanımlara bir bakın kompact sınıf olan bi arab ki bazıları passatla avensis ile bir sınıfta dedikleri arabada 2 airbag var yani bu paraya arabada bi donanım yok o ekranlar falan çinde zaten bol ve ucuz yani aslında fiyatı uygun denilen geely ki bence budonanıma göre değil almak hiç mantıklı değil

    listede dijital saat bile yazılmış heralde kabarık dursun diye yazıyorlar

    Emgrandda Esp var baktım şimdi Euro Ncapte orjinal kendi test ettikleri videoyu atmışlar
    burda test sonucu varhttp://www.euroncap.com/results/geely_emgrand/ec7/2011/462.aspx
    burda ESP var video orjin euro ncap videosu izleyinhttp://www.youtube.com/watch?v=B-i6ydJoZO4&feature=player_embedded
    Gelellim hilholder ve diğerlerine bunlar tam üst segment araçların güvenlik donanımı bu araba 30bin liradan satılıyor bahsettiğiiniz özellikller mercedes passat işte vs o tür o sınıf arablarda var fiyatları ortada 60 binden başlıyor. Ayrıca abarttığınız kadar uyduruk değil araçları kullansanız böyle demezsiniz. Echoylada emgrand kıyaslamak doğru değil.




  • arkadaşlar 70-80 bine gelmiş veya daha fazla km yapmış bir fc ve emgrand ı incelemek isterim eğer araçlarda dökülme ve sorun yoksa bu araç tutabilir. ama herkese hak vermek lazım para kolay kazanılmıyor. feelnatural arkadaşımızın serviste tanıdığı varsa onlar yüksek km yapmı bu araçların sorunları hakkında bilgi verebilirler. feelnatural arkadaşımızdan ricamız bu bilgileri objektif olarak paylaşması. sorun varsa boşuna para vermeyelim bende emgrand ı araştırıyorum. saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozmolog

    arkadaşlar 70-80 bine gelmiş veya daha fazla km yapmış bir fc ve emgrand ı incelemek isterim eğer araçlarda dökülme ve sorun yoksa bu araç tutabilir. ama herkese hak vermek lazım para kolay kazanılmıyor. feelnatural arkadaşımızın serviste tanıdığı varsa onlar yüksek km yapmı bu araçların sorunları hakkında bilgi verebilirler. feelnatural arkadaşımızdan ricamız bu bilgileri objektif olarak paylaşması. sorun varsa boşuna para vermeyelim bende emgrand ı araştırıyorum. saygılar.


    Şimdi arkadaşım şöyle söyleyeyim;

    Bundan önceki aracım Lada Vega idi. lada servsileri aynı zamanda Geely servisleridir. Servisten başka bir yere arabamı göstermem. malum Lada Vega 2001 model olunca servis ziyaretleri oldukça sık oluyor. Heleki ben çok zor şartlarda (köy yolları gibi ) kullanıyordum aracı. Sözün kısası ayda en az bir kez servise giderdim. Ve servis tanıdığım olduğu için arabanın yapılışında bizzat bulundurdum. Dolayısıyla serviste geçirdiğim uzun süreler boyunca her gelen Geely aracın arızasını sordum. En az 10-15 araç sormuşumdur. Bunlardan 2'si kaza yapmıştı.artık satılmayan MK modellerindendi biri takla atmıştı tavan ezilmemişti. Kalanlardan bir tanesi 90.000'de emgrand idi debriyaj balatası değiştiriyorlardı. Delikanlı gibi söyleyin dedim başka arızası var mı diye, bu güne kadar sadece bakıma geldi dediler. Diğer araçların tamamı MK modeli idi. Çoğusu LPG ayarına yada bakıma gelmişlerdi. Bir veya iki tanesi arızalı çıktıydı ancak o araçlarda ben sorduğumda yeni gelmişti henüz arızasını tespit etmemişlerdi.

    Benim araçların sorun çıkarmaları konusunda bildiklerim bunlar. Ben FC'yi alırken servise son bir soru sordum - ki servisi gerçekten düzgün bir adamdır;

    SORU : "SEN BU ARABAYI BANA SATARKEN, BİR ABİM OLARAK, BU ARABAYA ŞAHSEN KEFİL MİSİN?"
    CEVAP :"KEFİLİM, BANA DUA EDECEKSİN"

    Bizde aldık...

    Henüz servise dua edecek kadar veya bu araba kesin alınır arkadaş diyecek kadar kullanmadım. 2,5 ay oldu alalı. Ama şimdilik bir sorun görünmüyor.

    Servis haliyle kendisi Geely kullanıyor. Babasında Emgrand var, daha önce Mercedes binmesine karşın, bu arabadan çok memnunmuş. Servisin kendisi FC ve Emgrand kullanıyor. Bir arızasını görmedik, yapını suyunu koyup biniyoruz diyor.

    Ben sana Emgrand'ın temel problemini söyliyim; düşük tork. Yokuşlarda sıkıntı yaratabiliyor. Kullananlardan bu şikayeti duydum. Serviste aynı şeyi onayladı. Ağır araba düşük tork çok yokuş yollarda arabayı kaldırıken ya devirden düşer, yada patinaja düşürürsünüz, uygun debriyaj/gaz bileşimini ayarlamanız güçtür, hem baskı balatayı yersiniz hem lastikleri. Bölünmüş yollarda virajlı yokuşlarda da bunu hissedersiniz, çünkü virajlara girmek için yavaşladığınızda devirden düşen motor - vites küçültmemeniz halinde - kendini toplaması zordur.

    Özellikle Emgrand'da görülen bu dezavantaj FC'de o kadar yoğun değildir. Çünkü FC ağırlık olarak daha hafiftir torkuda 5 Nm daha yüksektir. Ama yokuş yollarda 2.500 devir üstü, düz yollarda 2.000 Devir kullanırsanız problem yaşatmaz.




  • Bu arada 2011 model Emgrand'ların Torku 128 Nm olarak yazıyordu internet sitesinde, yeni Emgranlar için ise 133 Nm olarak görülüyor. Yani bir Tork artışı var 2012 modellerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelnatural

    Bu arada 2011 model Emgrand'ların Torku 128 Nm olarak yazıyordu internet sitesinde, yeni Emgranlar için ise 133 Nm olarak görülüyor. Yani bir Tork artışı var 2012 modellerde.

    2011 FC de 132 Nm.
  • Arkadaşlar anlamadığım neden bu kadar reno fanatigisiniz ?
    Git güle güle bin.
    Ama akrabanda gördüğün internette gördüğün araba konusunda ahkam kesme.
    Çık üzerine 400-500 km yap ondan sonra konuş..
    Yok şu tasarımı kopya şöyle böyle..
    Git kazasız belasız, camı elektrikli olmayan klimasız, aynalarını pencerden kolunu uzatıp ayarladığın Süper Daciana bir
    mutluluklar dilerim.
  • aslında çok performans istemiyorsanız. 130 nm yeterli çünkü toyota corolla bile 1.3 128nm motor seçeneği koymuş ama tutulmadı tabi. binmek denemek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yok artık bitti

    arkadaşlar emgrantta nerde 9 hava yastığı var topu topu 2 adet var ayrıca esp hiçbir modelinde yok



    baz modelde 2 havayastığı var,10 havayastığı olan modelide var

    atlasbey adlı kullanıcın inceleme videosu var gayet objektif olmuş
    orda hava yastığı sayısının 10 oluğunu belirtiyor ve gösteriyor link:

    http://www.youtube.com/watch?v=juiRssEjWU0&feature=related
  • mesajlarımı ben kendim sildim daha fazla uzatmanın anlamı yok herkesin arabası kendine

    ama şunu yazayım geely gibi daha 2 3 yıllık firmayı asırlık tecrübeli firmalar ile birtutmayın çünkü o firmaların yanında araba bile değil

    kazasız belasız sürüşler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merdal

    quote:

    Orijinalden alıntı: yok artık bitti

    arkadaşlar emgrantta nerde 9 hava yastığı var topu topu 2 adet var ayrıca esp hiçbir modelinde yok



    baz modelde 2 havayastığı var,10 havayastığı olan modelide var

    atlasbey adlı kullanıcın inceleme videosu var gayet objektif olmuş
    orda hava yastığı sayısının 10 oluğunu belirtiyor ve gösteriyor link:

    http://www.youtube.com/watch?v=juiRssEjWU0&feature=related

    nerede 10 hava yastığı var oralarda airbag yazmıyor geelnin sitesinde bile 2 adet diyor 10 tane olsa 10 adetr yazarlar 2 tane var linke bakın

    http://www.geely.com.tr/Page/Model/?type=EMGRAND-EC7

    başkada bişey yazmayacam

    hayırlı akşamlar ALLAH kazadan beladan korusun herkesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabate -- 14 Şubat 2012; 21:23:45 >




  • Bu memlekette hala 9-10 bine Şahin doğan satılıyorsa demekki ölçülerimiz yanlış. Yoksa bu kadar ölçüm hatası yapmayız.
    Evet bundan 10 yıl sonrada dacialar olacak ve hayranlarida..
    Çünkü memlekette ölçü sorunu bitmeyecek..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.