Şimdi Ara

Gecenin 3.30 u , Çingeneler TV nin sesini son ses açmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecenin bu saatinde elin çingene romanları TV nin sesini son ses açmış , bayatlamış Türk filmleri izliyor , tarık akanın falan sesi geliyor taa bizim eve kadar. Yahu bunlarla uğraşmaya değsek bir bela , polisi arasak uğraş dur , sonuçta çıkmaz... Bunlar nasıl insan ? yarın sabah işine , güçüne gidecek kaç kişi vardır mahallede. hiç biri de bir şey demiyorya ! acaba bunlarda normal akıl , beyin var mıdır ? normal düşünebiliyorlar mı acaba ? çok merak ediyorum.. çünkü nerde maraz , nerde patırtı , gürültü genelde hep bunlardan çıkıyor ! acaba neden ? haddimi aştıysam kusura bakmayın gece gece sinirlendim , şu kodumun istanbul'u şu insanlar yüzünden çekilmez hale geliyor.. işte bu yüzden insanlardan uzak yerlerde yaşamayı hayal ediyorum..

not : yaşadığım yer Kasımpaşa :(
    aslında güzel yerdir , öyle roman falan da çok kalmadı söylendiği gibi , alayı üst semt olan hacıhüsreve ya da tarlabaşına göç etti de işte arada bir bazıları istediği yere taşınabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 16 Ağustos 2013; 3:45:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim burda da var onlardan, bir gün birisini çok fena dövdüler. Sorun çözüldü.
  • Gel beykoz'a kafan rahat huzurlu olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derp

Bizim burda da var onlardan, bir gün birisini çok fena dövdüler. Sorun çözüldü.

Ellerine sağlık dövenlerin. Artık ben de bunlara acımaz oldum , zaten acırsan ezilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: HTRK

Gecenin bu saatinde elin çingene romanları TV nin sesini son ses açmış , bayatlamış Türk filmleri izliyor , tarık akanın falan sesi geliyor taa bizim eve kadar. Yahu bunlarla uğraşmaya değsek bir bela , polisi arasak uğraş dur , sonuçta çıkmaz... Bunlar nasıl insan ? yarın sabah işine , güçüne gidecek kaç kişi vardır mahallede. hiç biri de bir şey demiyorya ! acaba bunlarda normal akıl , beyin var mıdır ? normal düşünebiliyorlar mı acaba ? çok merak ediyorum.. çünkü nerde maraz , nerde patırtı , gürültü genelde hep bunlardan çıkıyor ! acaba neden ? haddimi aştıysam kusura bakmayın gece gece sinirlendim , şu kodumun istanbul'u şu insanlar yüzünden çekilmez hale geliyor.. işte bu yüzden insanlardan uzak yerlerde yaşamayı hayal ediyorum..

aslında güzel yerdir , öyle roman falan da çok kalmadı söylendiği gibi , alayı üst semt olan hacıhüsreve ya da tarlabaşına göç etti de işte arada bir bazıları istediği yere taşınabiliyor...

Tam ses Şemmamme açsalar daha mı iyiydi yani

• Yenisahrada oturan bilir bunları

Bursalılar gibi yapmak lazım aslında
    http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=QcWbob6OECI

• onlara bunun onur kırıcı davranış olduğu söyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady Records

quote:

Gecenin bu saatinde elin çingene romanları TV nin sesini son ses açmış , bayatlamış Türk filmleri izliyor , tarık akanın falan sesi geliyor taa bizim eve kadar. Yahu bunlarla uğraşmaya değsek bir bela , polisi arasak uğraş dur , sonuçta çıkmaz... Bunlar nasıl insan ? yarın sabah işine , güçüne gidecek kaç kişi vardır mahallede. hiç biri de bir şey demiyorya ! acaba bunlarda normal akıl , beyin var mıdır ? normal düşünebiliyorlar mı acaba ? çok merak ediyorum.. çünkü nerde maraz , nerde patırtı , gürültü genelde hep bunlardan çıkıyor ! acaba neden ? haddimi aştıysam kusura bakmayın gece gece sinirlendim , şu kodumun istanbul'u şu insanlar yüzünden çekilmez hale geliyor.. işte bu yüzden insanlardan uzak yerlerde yaşamayı hayal ediyorum..

Sen ne diyorsun daha 1 saat önce falan türkü dinliyorlardı , "kibar yarim esmerim" diye sesler geliyordu yav bizim eve kadar :D bunlardan her şey beklenir , onu da yaparlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shady Records

quote:

Sen ne diyorsun daha 1 saat önce falan türkü dinliyorlardı , "kibar yarim esmerim" diye sesler geliyordu yav bizim eve kadar :D bunlardan her şey beklenir , onu da yaparlar...

Allah sabır versin ne diyeyim

• Bu ülkede bir Çingene sorunu var ve bu sorun ne olacak, bilmiyorum. Kürt sorunu gibi dil ve kimlik meselesi de değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Bu ülkede bir Çingene sorunu var ve bu sorun ne olacak, bilmiyorum. Kürt sorunu gibi dil ve kimlik meselesi de değil bu.

Evet çingeneler daha büyük sorun, sonuçta dağa çıkıp askere kurşun sıkmıyolar ama gece 3 te televizyon açıyorlar.
  • bunlarin soyu nerden geldi nasil cogaldilar

• quote:

Bu ülkede bir Çingene sorunu var ve bu sorun ne olacak, bilmiyorum. Kürt sorunu gibi dil ve kimlik meselesi de değil bu.

Tüm dünyada romanlar var , acaba tek bizde mi bu sorun yoksa her ülkede mi ? mesela ispanyol çingenleri de bunları gibi mi dir ? ya da meksika , amerika vs..

• quote:

Orijinalden alıntı: Noldu La

quote:

Evet çingeneler daha büyük sorun, sonuçta dağa çıkıp askere kurşun sıkmıyolar ama gece 3 te televizyon açıyorlar.

:) Birinin gelip böyle bir tepki vereceğini tahmin ediyordum.

Ben "X sorunu Y sorunundan daha büyüktür" şeklinde bir karşılaştırma yapmadım dikkat edersen. Kürt sorunu da, bununla ilişkili olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu olan PKK sorunu da ayrı bir mesele. Bahsettiğim Çingene sorunu ayrı bir mesele. Farklı noktalarla ilgili olduğunu söylemeye çalıştım orada.

"Gece 3'te yüksek sesle televizyon izlemek", sorunun belki de en masum örneklerinden biri olur. İstanbul'da Tarlabaşı, Hacıhüsrev, Kuştepe gibi semtlerin durumu ortada. Bırakın geceyi, gündüz bile içinden veya yakınından geçmek bizim için tehlike arz ediyor. Bu durum yıllardır böyle. Resmen kendi özerk bölgelerini kurmuşlar. Diğer büyük şehirlerde de böyle örnekler var. Çıkıp ses çıkarmaya çekindiğimiz için de bir şey olduğu yok. Arada çevik kuvvet ekipleri operasyon düzenler sadece.

Ha, biz çok lüks yerlerde mi büyüdük sanki? Hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Ağustos 2013; 4:16:03 >

• quote:

quote:

quote:

Ben "X sorunu Y sorunundan daha büyüktür" şeklinde bir karşılaştırma yapmadım dikkat edersen. Kürt sorunu da, bununla ilişkili olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu olan PKK sorunu da ayrı bir mesele. Bahsettiğim Çingene sorunu ayrı bir mesele. Farklı noktalarla ilgili olduğunu söylemeye çalıştım orada.

"Gece 3'te yüksek sesle televizyon izlemek", sorunun belki de en masum örneklerinden biri olur. İstanbul'da Tarlabaşı, Hacıhüsrev, Kuştepe gibi semtlerin durumu ortada. Bırakın geceyi, gündüz bile içinden veya yakınından geçmek bizim için tehlike arz ediyor. Bu durum yıllardır böyle. Diğer büyük şehirlerde de böyle örnekler var. Çıkıp konuşmaya çekindiğimiz için de bir şey yaptıkları yok. Arada çevik kuvvet ekipleri operasyon düzenler sadece.

Bilemem hocam sonuçta benim yaşadığım il farklı. Manisa' da da var çingenler her insan gibi onların da taşkınlıkları oluyor ama en az sorunlu ırk onlar öyle diyeyim sen anla.

• quote:

Bilemem hocam sonuçta benim yaşadığım il farklı. Manisa' da da var çingenler her insan gibi onların da taşkınlıkları oluyor ama en az sorunlu ırk onlar öyle diyeyim sen anla.

Manisa'nın durumu biraz farklı. Özellikle de Salihli'de. Çingeneler oraya yerleşip, yöre halkıyla İstanbul'un varoşlarına nazaran daha çok kaynaşmışlar. Salihlili bir arkadaşım vardı dershanede, aslen Çingene olduğunu söylüyordu hatta.
  • quote:

quote:

Tüm dünyada romanlar var , acaba tek bizde mi bu sorun yoksa her ülkede mi ? mesela ispanyol çingenleri de bunları gibi mi dir ? ya da meksika , amerika vs..

Portekiz Çingeneleri var.Mesela Cristiano Ronaldo ve Quaresma bir portekiz çingenesi.Ciddiyim
  • quote:

quote:

Manisa'nın durumu biraz farklı. Özellikle de Salihli'de. Çingeneler oraya yerleşip, yöre halkıyla İstanbul'un varoşlarına nazaran daha çok kaynaşmışlar. Salihlili bir arkadaşım vardı dershanede, aslen Çingene olduğunu söylüyordu hatta.

İyidir ya manisa çingeneleri merkezdekiler iyidir en azından. Sıcak cana yakın kendi hallerindedirler. Tek sorunları düğünler Başladılar mı imkanı yok bitmiyor düğün arkadaş neyse ki şarkıları bomba.

• quote:

quote:

quote:

"Gece 3'te yüksek sesle televizyon izlemek", sorunun belki de en masum örneklerinden biri olur. İstanbul'da Tarlabaşı, Hacıhüsrev, Kuştepe gibi semtlerin durumu ortada. Bırakın geceyi, gündüz bile içinden veya yakınından geçmek bizim için tehlike arz ediyor. Bu durum yıllardır böyle. Resmen kendi özerk bölgelerini kurmuşlar. Diğer büyük şehirlerde de böyle örnekler var. Çıkıp ses çıkarmaya çekindiğimiz için de bir şey olduğu yok. Arada çevik kuvvet ekipleri operasyon düzenler sadece.

Aynen öyle. Doğma büyüme kasımpaşa da yaşıyorum , hacıhüsrev, tarlabaşı hemen dibimiz , ama hayatımda gitmişliğim yok o yerlere , taksiler bile oraya müşteri almıyor.

akrabalarım hacıhüsrev ile kasımpaşa sınırı bir yerde oturuyor. küçükken oraya gitmiştik , 5 ya da 6 yaşında birşeydim. bakkala gittiydim ve orda kuru sıkı silah ile tehtid edip elimdeki parayı ( 20 milyondu sanırsam) almışlardı tinerci kılıklılar.. o zamandan beri kara listemdeler. :)

• quote:

quote:

Oralarda da bizimki gibi sorunlular mı, bilmiyorum. Ama Çingenelerin yaşadıkları bölgede "aykırı" bir topluluk olması genel bir durum.

Keşke Cennet Mahallesi, Gırgıriye gibi dizi ve filmlerdeki gibi olsa Çingeneler ve yaşadığı mahalleler. :) Amacım şövenistlik yapmak değil; fakat çığrından çıkmış bir sorun hâline geldikleri yıllardır ortada.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.