Şimdi Ara

Geçen seneki tyt puanimi kullanip sadece ayt girmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başvuru yapıyorum ama göremedim böyle bir yazı. Nasıl başvuru yapacağım? Sadece ayt girmek istiyorum bu sene. Geçen seneki tyt puanım kabul edilsin istiyorum yardımci olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT'ye Girmeden AYT'ye Girilir mi?

TYT puanınızla sadece AYT'ye girme seçeneğiniz mevcuttur. TYT sınavına girmeden AYT sınavına girmeniz mümkündür. Ancak bu durumda TYT puanınız 150 olarak kabul edilir.

AYT puanınız ve TYT puanınızın ortalaması alınarak hesaplanan başarı sıranız, üniversite tercihlerinizde etkili olacaktır. TYT puanınızın 150 olarak kabul edilmesi, başarı sıranızı düşürebilir. Bu nedenle TYT sınavına girmeniz ve iyi bir puan almanız önerilir.

Başarı sıranızı yükseltmek için AYT sınavına iyi hazırlanmanız önemlidir. Konuları düzenli olarak çalışmalı, deneme sınavları çözmeli ve eksiklerinizi gidermelisiniz. AYT sınavına girmeden önce TYT konularını da tekrar etmeniz faydalı olacaktır.

TYT'ye girmeden AYT'ye girmek isteyen adayların, TYT puanlarının 150 olarak kabul edileceğini ve başarı sıralarının düşebileceğini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• kardeşim başvuru yaparken bir kutucuk var o kutucuğu işaretleyeceksin atayım resmini
    Geçen seneki tyt puanimi kullanip sadece ayt girmek istiyorum
  • Hatta sana link atayım izle nasıl yapacaksın gör
    Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkeziyoutube
    2020 YKS Başvurusu Nasıl Yapılır
    https://www.youtube.com/watch?v=EBbOdPZCrE8
  • Pansehir kullanıcısına yanıt
    Hocam 2020 yks nin hiçbir oturumuna girmeden diyor. Ama ben 2020 ayt ye gireceğim? Nasıl olacak ki

Dostum bunu seçerse geçen yıllık puanı ile 2 yıllık bir bölüm seçiyor ve aytye de giremiyor
    Geçen yıl ki tytni korumak için hiçbir sey yapmana gerek yok ama ikisine de giriyorsun benim bildiğim kadarıyla hangisi iyi gelirse onu alıyorlar normal başvuru yapar gibi başvuru yapicaksin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhammed0123 M kullanıcısına yanıt
    Hocam tyt ye paramı vermem lazım şimdi. O şıkkı isaretlemeden normal başvuru mu yapacağım. Oturum seçiminde sadece ayt secsem?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok kafam karisti ya.

• TheLordMan kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen bence bi ösym binasına git
    Riske girme
    2019-TYT sınav puanı 200 ve üzeri olup 2020-TYT sınav puanı olmayan bir adayın Dönüştürülmüş Puanı,
    adayın 2020-TYT nihai Sınav Puanı olacaktır.

Hocam kılavuzda böyle diyor. Yani ben sadece ayt oturumunu seçip basvurursam. 2019 tyt otomatik kullanılıyor mu q

• Bahsettiğiniz gibi bir şey olmuyor.Eğer geçen seneki tyt puanınızı kullanırsanız bu sene herhangi bir oturuma katılamıyorsunuz.Sınav sonrasında geçen sene aldığınız tyt puanı bu seneye göre tekrardan hesaplanıp elde ettiğiniz başarı sırasına göre sadece ön lisans programlarına yerleşebiliyorsunuz.Ek olarak bahsettiğiniz şeyi yapmaya çalışınca başvuru onayında hata verip hiçbir oturumu seçmemeniz gerektiğine dair bir uyarı göstermesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimesftw -- 2 Mart 2020; 22:47:15 >
    Büyük ihtimal öyle ama 4446796 ösymyi ara garanti olsun hocam

• Hocam puan kullanma derken 2019 tyt kabul edilecek. 2020 tyt girmeme gerek yok sadece ayt ye girsem yeter anlamında dedim. Amacım lisansa yerleşmek.

• Hocam sadece ayt seçtim ve hata vermedi.

Kılavuzda yazanları yanlış anlamadıysam yüksek olan tytmiz sayılacak bunda bir problem yok. Ama tyt girmeyip ayt girme seçeneği yok diye biliyorum maalesef

Hocam o halde yanlış biliyor olmalıyım.Bence işinizi garantiye almak için yarın en yakın sınav başvuru merkezine gidin.
  • helloworldimme H kullanıcısına yanıt
    Hocam seçtim oldu. Sadece ayt oturumunu seçtim. O zaman 2019 otomatik seçiliyor galiba

Yine de bir yetkiliyle görüş derim sağlam eşeği kazığa bağlamak lazım

• Hocam sınavda ikisine de girersin TYT de geçen seneki puanınla bu seneki puanın kıyaslanır hangisi yüksekse o alınır. Yani herhangi bir şey yapmana gerek yok kutucuk falan işaretleme. Bu seneki TYT AYT nin ikisine de gir TYT de kim bilir belki bu sene daha yüksek yaparsın, kesin geçen sene kullanacağım diye karıştırma çok fazla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.