Şimdi Ara

Gece Gözlüğü Kullananlar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
46.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün gözlükçüme gittim. Daha önceden oradan aldığım Optelli marka metal çerçeveli önceki güneş gözlüğümü de götürdüm. Fakat bombeli tasarım olduğu için "olmaz, camlar yerinden çıkar" dedi.

    Çerçeveyi oradan alınca da toplam maliyet 150 tl'yi geçiyor. Camların çifti 60 TL bu arada. Zaten ellerindeki gözlükleri de beğenmedim. Sadece araba sürerken kullanacağım için Ray-Ban klasik modelleri gibi geniş çerçeve istiyorum. Bana en son seyyar satıcılardan çerçeveyi bulabileceğimi söyledi. Bombesiz bir çerçeve bulabilirsem sadece cama para vermiş olacağım.

    Fakat hala gözlük hakkında yeterli bilgi sahibi olamadım. Özellikle bu tür gözlükle ve gözlüksüz karşılaştırmalı video arıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allforone


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaiser şoze



    bir gözlükçüye gidip detaylı bilgi alabilirsiniz .benimde epey bilgim oldu 1 aydır araştırıyorum.fakat onlar sunum yapıyorlar görse olarakda desdtekledikleri için neyin ne olduğunu çok kolay anlıyorsunuz.

    sadece gece araç kullanmak için alıyorsanız iş görebilir. sonuçta antirefle kaplamlı normal bi gözlükde işinizi görür.


    http://www.youtube.com/watch?v=FxkrySbL7YE&feature=related


    fotokromik camlar yani gündüz güneş gözlüğü gece araç gözlüğü olarak rahatlıkla kullanılabilir.


    trivex materyal den üretilmiş camlar tavsiye ederim.




    Gündüz araç kullanırken (standart güneş gözlüğünden bahsetmiyorum, numaralı gözlükten bahsediyorum) bile fotokromik cam kullanımı uygun değilken, (fotokromik camların belli bir koyulaşma açılma süresi vardır, pat diye koyulaşıp pat diye açılmazlar. İzmir'li arkadaşlar bilir, bornova çevre yolundan karşıyaka tünellerine girerken güneşi karşıdan alırken birden tünele girersiniz. İşte siz tünelin ortasına gelene kadar belki daha fazla, gözlüğün rengi öncesinde karşılaştığı UV ışığın şiddetine göre koyulaşmıştır ve yavaş olarak açılacaktır. Miyopisi olan arkadaşlar, birde fotokromik cam yaptırırlarsa, özellikle iç aydınlatması olmayan bir tünelde tabiri caizse sap gibi kalabilirler. Gözlüğü çıkarmaktan başka opsiyon kalmaz, bu seferde miyopi karanlıkta dahada belirginleşeceği için görüş oldukça bozulur. Birde şu var, artık araç ön camları UV korumalı geliyor. Mevcut colormatik camlar UV üstünden çalıştığı için sen koyulaşacak diye beklerken cam koyulaşmayacak), gece fotokromik kullanımını hiçbir şekilde önermem.(fotokromik camların ışıksız halde bile sahip olduğu renk yüzdesinde belli bir ışık kırıcılığı vardır. Yaklaşık %15-20 gibi, ve daha fazlada olabilir. Gecede bu kadar ışık gözden giremez. Almanyada göze giren ışığın %20 den fazla azalması ile araç sürüşü yasaklanır)
    Karışık oldu ama, kıssadan hisse, bazı şeyler optisyen arkaşlarımızdan polarize gözlük testleri ile öğrenilemez.
    Yanlış yönlendirmeyelim insanları.
    Araç kullanırken gece ve gündüz fotokromik cam ve gece, loş ışık vb ortamlarda sarı polarize cam uygun değildir.


    aynı problem güneş gözlüğündede olacaktır .peki sizin tavsiyeniz nedir ?

    yazın araçta güneş gözlüğü kullanmamak mı yada nasıl bi cam .


    zaten bir çok araçta far sensörü mevcut otomatik olarak devreye giriyor tünel aydınlık olsa bile devreye giriyor aracımdakiler.


    tünel işin çözümsüz yanı salisede kararıp açılanı yok gözlüklerin ama mecburen güneş gözlüğü kullanmak zorundayım ışık lı havalarda yarım saat sonra başım ağrımaya başlıyor güneş gözlüğü kullanmazsam.

    napayım tünele girerken çıkarırım.

    tünel var diye güneş gözlüğü yada fotokromik cam kullanmayalımmı????




  • quote:

    Orijinalden alıntı:
    peki sizin tavsiyeniz nedir ?




    Sayın kaiser Şoze,
    Tünel sadece bir örnekti, fotokromik camların uygun olmadığı birçok başka sürüş koşulu üretilebilir
    Önerimi istemişsiniz, önerim basit.
    Eğer refraktif bozukluğunuz (miyopi, astigmatizma ...) yoksa, tabiki gün içinde güneş gözlüğü kullanabilirsiniz. UV filtresi mutlak şart, çok koyu renkler ve polarize kombinasyonu bence uygun değil, ben alta doğru rengi azalan kahverengi renkli güneş gözlüğü kullanıyorum, kontrastı iyileştirdiği için, ancak bu tabiki şart değil, aslında en optimumu gri renktir.
     Gece Gözlüğü Kullananlar.


    Polarize olabilir elbette, horizontalden gelen ışıkları engelleyen vertikal bir polarizasyon daha rahat bir görüş sağlar. Detayını sonra yazarım ancak bu herkese ve her araca uygun değil, elektro illümine göstergeleri olan araçlarda göstergeyi, cd çaların yazılarını, head up displayi görmekte ciddi sıkıntı çekebilirsiniz.

    Eğer göz bozukluğunuz varsa, tabiki antirefle kaplamalı (çeşitli alternatifler var, burada reklam yapmak çok uygun olmaz) gözlüğünüzü kullanacaksınız. Üzerinden clip on veya flip up cam uygulaması gayet ucuz, mantiklı ve pratik bir çözümdür
     Gece Gözlüğü Kullananlar.


    Far sensörü ile gözlüğün alakasını kuramadım,farlarınızıda açsanız aydınlatılmamış bir tünele güneş gözlüğüyle girin, bakalım gözlükle ne kadar gidebileceksiniz.
    Yukarısı hep güneşli hava önerisiydi. Geceyi tekrar söylüyorum. Göz bozukluğu olanlar için şeffaf cam+antirefle olacak. Sağlamlar için ise hiçbirşeye gerek yok. Sarı cam (gece görüş gözlüğü denen gözlük), polarize cam, fotokromik cam gece risklidir. Kullanılmasını tavsiye etmem, yukarıda yazdım zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allforone -- 24 Temmuz 2011; 20:12:04 >




  • Bende cok merak ettim gercekten bir faydasi varmi
  • forumda optik işyle uğraşan kimse yokmu şu konuyu aydınlatsa yada optikçi arkadaşı olan biri deneme amaçlı kullansada bize yorum yapsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talkingbrother

    forumda optik işyle uğraşan kimse yokmu şu konuyu aydınlatsa yada optikçi arkadaşı olan biri deneme amaçlı kullansada bize yorum yapsa


    Enteresan, herhalde beni bloklamışsınız ki, yazdıklarımı görmüyorsunuz, veya okumak zorunuza gitti, ya da anlamadınız.
    Kısaca,
    Gece görüş gözlüğü denen şey faydasızdır, ve hatta kaza riski yaratır. Takılmasını önermem. Herhalde bu sefer kısa ve net oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allforone


    quote:

    Orijinalden alıntı: talkingbrother

    forumda optik işyle uğraşan kimse yokmu şu konuyu aydınlatsa yada optikçi arkadaşı olan biri deneme amaçlı kullansada bize yorum yapsa


    Enteresan, herhalde beni bloklamışsınız ki, yazdıklarımı görmüyorsunuz, veya okumak zorunuza gitti, ya da anlamadınız.
    Kısaca,
    Gece görüş gözlüğü denen şey faydasızdır, ve hatta kaza riski yaratır. Takılmasını önermem. Herhalde bu sefer kısa ve net oldu.


    Sağlamlar için ise hiçbirşeye gerek yok. Sarı cam (gece görüş gözlüğü denen gözlük), polarize cam, fotokromik cam gece risklidir. Kullanılmasını tavsiye etmem, yukarıda yazdım zaten.


    evet burayı atlamışım hep gözü bozuk olanlar için tavsiye veriyomuşşun gibi algıladım kusura bakma ne çok kızdın öyle

    peki madem bunun hiç faydası yok hatta zararı var nasıl bu kadar rahat satılıyor o zaman bu dolandırıcılık olmuyormu hatta yeni bişeyde değil kendi dayımdan biliyorum bu sarı cam olayı 15 yıl öncede vardı




  • 5 sene evvel Türkiyedeyken 50€ fln almışdım, inanın hiç bir faydasını görmedim o zamandan beri çekmecede duruyor
  • Dolandırıcılık lafı ağır, çünkü gözlüğün getirdiklerini anlayabilmeniz için biraz prof. olmanız lazım. Dediğim gibi ilk planda, özellikle kontrastı arttırdığı için görüşün netleştiği gibi bir fikre kapılır insan, ki bunu sarı cam kullanırken en çok yağmurlu bir akşamüstü farkedersiniz. Ama detaylar gider, karanlıkta dahada kötü.
    Yukarıda da yazdım, bu sarı camlar polarize, polarize demek objeden yansıyan ışığın gözlükten sadece bir düzlemde geçmesi demek. Geri kalanları gözlük geçirmiyor. Özellikle gece, sizin her türlü ışığa araç kullanırken ihtiyacınız var. Misal az aydınlatılmış bir yolda koyu renk giysili bir yayayı normalde yansıyan ışıkla farkedebilirken polarize cam bunu engeleyebilir. Ya da Türkiye gerçeği, logar çukur vb seçemeyebilirsiniz. Yani kontrast iyileşirken detaylar gidiyor.
    Bu Türkiye'nin sorunu değil, dünyada da satışta bu gözlükler, çoğu konuda mevzuatlar açık değil. Sadece bilinçli tüketici olarak, ya da bir bilenden destek alarak bu konuyu öğrenebilirsiniz. Ancak bu desteği ürünü satarak para kazanan birinden almaya kalkarsanız ne kadar mantıklı olur,siz düşünün artık.
    Konu ne kadar basitleşirilebilir, biraz zor, ama enazından meraklısı okur. 1-2 ayda bir bu tarz konu açılıyor, hepsi de havada kalıyor, mutlak bunları okuyupta gözlük alan olmuştur. Maddi manevi sıkıntı. En azından bu yazdıklarım kaynak olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allforone -- 24 Temmuz 2011; 22:38:49 >




  • Allfrone' e sonuna kadar katılıyorum. Miyop gözlük kullanıcısım. İşim icabı sürekli seyahatteyim. Yollara çıktığımdan beridir Clip On Polarize gözlüğün üstüne takılan aparatlardan kullanıyorum. Gayet memnunum. Özellikle tünellere girip, çıkarken kapatıp, açmak yeterli oluyor. Görüntü kaybı yok. Şehirlerarası yollarda kullandığım ve yollardaki kalite genel olarak attığı için detaylarla ilgili bir sorun yaşamadım. Son dönemde araştırıp, transitions cam yaptırdım kendime. UV oranına göre kararıp, açıldığı için araç içinde standart olanları işe yaramıyor. Ama araç içi için olan modelleri de var. O model kapalı mekanlarda da hafif karardığı için sadece güneş gözlüğü olarak kullanılabilir. Günlük kullanım için standart olanlar gayet uygun. Colormatic camlara göre kararma ve açılma oranı daha fazla, geçiş hızlerı ise colormatic'e göre daha yüksek. Gece gözden sıkıntısı olmayanın gözlük takması gereksiz. Piyasadaki o gece gözlüğü denen şeylerde para tuzağı. Üstadımın dediği gibi gece göze mümkün olduğu kadar ışık girmelidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: allforone


    quote:

    Orijinalden alıntı:
    peki sizin tavsiyeniz nedir ?




    Sayın kaiser Şoze,
    Tünel sadece bir örnekti, fotokromik camların uygun olmadığı birçok başka sürüş koşulu üretilebilir
    Önerimi istemişsiniz, önerim basit.
    Eğer refraktif bozukluğunuz (miyopi, astigmatizma ...) yoksa, tabiki gün içinde güneş gözlüğü kullanabilirsiniz. UV filtresi mutlak şart, çok koyu renkler ve polarize kombinasyonu bence uygun değil, ben alta doğru rengi azalan kahverengi renkli güneş gözlüğü kullanıyorum, kontrastı iyileştirdiği için, ancak bu tabiki şart değil, aslında en optimumu gri renktir.
     Gece Gözlüğü Kullananlar.


    Polarize olabilir elbette, horizontalden gelen ışıkları engelleyen vertikal bir polarizasyon daha rahat bir görüş sağlar. Detayını sonra yazarım ancak bu herkese ve her araca uygun değil, elektro illümine göstergeleri olan araçlarda göstergeyi, cd çaların yazılarını, head up displayi görmekte ciddi sıkıntı çekebilirsiniz.

    Eğer göz bozukluğunuz varsa, tabiki antirefle kaplamalı (çeşitli alternatifler var, burada reklam yapmak çok uygun olmaz) gözlüğünüzü kullanacaksınız. Üzerinden clip on veya flip up cam uygulaması gayet ucuz, mantiklı ve pratik bir çözümdür
     Gece Gözlüğü Kullananlar.


    Far sensörü ile gözlüğün alakasını kuramadım,farlarınızıda açsanız aydınlatılmamış bir tünele güneş gözlüğüyle girin, bakalım gözlükle ne kadar gidebileceksiniz.
    Yukarısı hep güneşli hava önerisiydi. Geceyi tekrar söylüyorum. Göz bozukluğu olanlar için şeffaf cam+antirefle olacak. Sağlamlar için ise hiçbirşeye gerek yok. Sarı cam (gece görüş gözlüğü denen gözlük), polarize cam, fotokromik cam gece risklidir. Kullanılmasını tavsiye etmem, yukarıda yazdım zaten.







    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.fotokromik camları uygun olmadığı alanlar var tabiki.ama astigmatım ve 0.5 miyopim var . birde kronik blefaritim.yoğun ışıkta yazları ve gece araç kullanırken en fazla yarım sat sonra baş ağrısı oluyor.aşırı rahatsız olup gözlerimi kısıyorum sürekli.devamlı polarize güneş gözlüğü kullanıyordum gece numaralı anti refle kullanmak aklıma gelmemeişti.birde balık hobim var.sürekli suya bakmak gerektiğinden yansımalarda rahatsız ediyor du.

    söylediklerinize göre 2 ayrı gözlük almam gerekli .yada clip on veya flip up cam.

    gece için anti refle +numaralı cam

    balık ve gündüz araç kullanırken yani günlük kullanımda polarize numaralı güneş .fotokromikler sanırım polarize olmuyor.


    fotokromiklerin iki işi bir arada yapacağı kanısındaydım.yanılmışım .

    peki bu gğneş gözlüğü camlarının öelliği ne olmalı polarize olmasında sakınca yoktur sanırım.yada nasıl bi cam almak lazım.?

    aslında bilgilerinizi paylaşsanız bir çok arkadaşa faydası olur nette doğru düzgün bi kaynak bulamadım drivewear trivex transtion bunlar baya karışık geldi bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaiser şoze
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.fotokromik camları uygun olmadığı alanlar var tabiki.ama astigmatım ve 0.5 miyopim var . birde kronik blefaritim.yoğun ışıkta yazları ve gece araç kullanırken en fazla yarım sat sonra baş ağrısı oluyor.aşırı rahatsız olup gözlerimi kısıyorum sürekli.devamlı polarize güneş gözlüğü kullanıyordum gece numaralı anti refle kullanmak aklıma gelmemeişti.birde balık hobim var.sürekli suya bakmak gerektiğinden yansımalarda rahatsız ediyor du.

    söylediklerinize göre 2 ayrı gözlük almam gerekli .yada clip on veya flip up cam.

    gece için anti refle +numaralı cam

    balık ve gündüz araç kullanırken yani günlük kullanımda polarize numaralı güneş .fotokromikler sanırım polarize olmuyor.


    fotokromiklerin iki işi bir arada yapacağı kanısındaydım.yanılmışım .

    peki bu gğneş gözlüğü camlarının öelliği ne olmalı polarize olmasında sakınca yoktur sanırım.yada nasıl bi cam almak lazım.?

    aslında bilgilerinizi paylaşsanız bir çok arkadaşa faydası olur nette doğru düzgün bi kaynak bulamadım drivewear trivex transtion bunlar baya karışık geldi bana.

















    Bundan sonrasını gözünüzdeki kırma kusurunun görüşünüzü etkileyecek şekilde olduğunu varsayarak yazıyorum.
    Numaralı antirefle şeffaf camınız mutlak olsun. Düzeltilmemiş yani gözlüksüz halinizle düşük derecelerde bile miyopastigmat özellikle geceleri belirgin bulanık görme sebebidir. Net görmek için yapacağız kısma sizde başağrısıyla sonuçlanır. Şeffaf gözlüğünüzü geceleri kullanmayı alışkanlık haline getirin.
    Polarize'nin en faydalı olacağı yer balıkçılık. Yansımalar azalacağı için suyu çok daha berrak görürsünüz. Bu durumda yine en mantıklısı normal antirefleli gözlüğünüz. Üzerine yukarıda bahsettiğim clip on lensler hem ucuz hemde iç yüzey antirefleli polarize bulunabiliyor. B opsiyonu ise gözlük numaranız yüksek olmadığı için sadece balıkçılıkta kullanmak üzere polarize güneş gözlüğü.
    Gündüz araç kullanırken clip on yine işinizi görecek, çünkü polarize ve antirefleli. Ekstradan tekrar numaralı güneş gözlüğü yaptırmanıza gerek yok. İhtiyaç ortadan kalktığında yukarı kaldırırsanız işi biter zaten.
    Yani tek gözlük ve clip on bütün koşullarda işinizi görür.
    Numaralı güneş gözlüğü yaptırmanızın gerekçesi ancak estetik olabilir.
    Ek olarak,
    Yukarıda bahsi geçen transitions camın bizim konumuza esas 2 türü var. Bu cama ihtiyaç aslıda dışarıda çalışan, güneş altında çok kalan insanlar için. Yani günü içeride geçirip sadece sürücü gözlüğü olarak almak mantıklı değil. Şeffaf modeli tam şeffaf olduğu için gece ve gündüz araç kullanımında sıkıntı çıkarmaz (ön camın uv korumalı olduğunu varsayıyorum.) Ama koyulaşmazda.Yani işinizi görmez. Xtractive modeli biraz daha farklı, bazal bir koyuluğu var, ve görünür ışıklada koyulaşıyor. Yani araç içindede gündüz güneş gözlüğü gibi. Firmanın kataloğuna baktım, antireflesiz %83 ışık geçiriyor diyor, antirefle ile daha da artar. Yani %20 geçirmemezlik legal sınırına yaklaşmıyor, ve teorik olarak gece kullanımına uygun demişler. Ancak burada tereddüdüm var, görünür ışıktanda etkilendiği için gece karşıdan gelen farlarda koyulaştığı taktirde görüşü belirgin azaltabilir. Bunla ilgili birşey görmedim.
    Yani sonuç transitions hızlı açılıp koyulaşır, xtractive modeli gün içinde ve araç içinde güneş gözlüğü olarak kullanılabilir. Gece mevzusu bana göre muallakta, ancak firma uygun demiş, araştıracağım.
    Numarasız güneş gözlüğünün olmazsa olmazı UV blokajı. Polarizasyon illahaki araç kullanırken şart değil, koşudan koşula değişir, tam güneş altına bol ışıkla çok iyi sonuç verirken misal ışığın azaldığı ancak hala güneşin yeri nedeniyle gözlük takmak zorunda olduğun bir pozisyonda, loşta, karanlıkta sıkıntı çıkarır. Bence araç içinde olmazsa olmaz değil.
    Trivex yeni bir lens materyali, son derece esnek, kırılgan olmayan,hafif bir lens. Sporcu ve çocuk gözlükleri için mantıklı. Sizin durumunuzda çok gerekli değil, ancak bütçeniz uygun ve kırılmayan bir materyal arıyorsanız şeffaf gözlüğünüz için alternatif olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allforone -- 25 Temmuz 2011; 19:59:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

    eğer iki taraf ta kör olursa bu iki kör sürücünün karşılaşması olur. en azından bir tanesi kaçabilsin. bence bu tip mücadeleye girmenin bir anlamı yok. milyonlarca sürücüyü biz terbiye demeyiz. önlem alındıktan sonra bütün sürücüler yaksın uzunlarını gelsin. sorun olmuyor.




    iyi ya işte. sen karşındakini düşündüğün kadar karşındaki de seni düşünmeli. o düşünmüyorsa sende düşünmeyeceksin. şimdiye kadar kimse gözlük kullanmadı. bir kaç istisna haricinde. bence siz gözlerinizi terbiye etmelisiniz. ya da gece yolculuğa çıkmayın. gözlük falan hikaye. herşey eğitimden geçer. 94 ten beri ehliyetim var. ehliyetiminde evveliyatında araba sürüyordum. belki yüzlerce kez gece yolculuğu yaptım. hiç kaza yapmadım.




  • Valla ben ciddi ciddi şu diskolardaki flash çakarlardan taktırmayı düşünüyorum aracın ön tarafına..

    3 gün önce akşam saati ailecek piknik dönüşü karşıdan gelen aracın farları (çakma xenon olduğu 300mt.den belli) öyle bir parlaklıkla geliyor ki anlatamam..
    Bir an yavaşladım,uzunları açık sanıp selektör yaptım ancak yanılmışım.. adam da (adam sandım) uzunları açınca iyice afalladım.. Durup geçmesini bekledim..

    Flash lamba takılı olsaydı şöööyle anlık bir pattt diye açsaydım da anlık bir beyin şeyisi geçirseydi dedim içimden..

    Bu işin espirisi,,taktırmayı düşünmüyorum tabi ama bu işin espirisi şakası felan olmaz da işte napıcan..

    Birde iyi yanından bakın,,trafikte çocuklarımıza hayvan türlerini öğretiyoruz..
    Bizim ufaklık şuan 3-4 çeşidini iyi biliyor artık..
  • bende var o sarı gözlüklerden gerçekten fark ettiriyor bim den almıştım 65 tl mi neydi.gece pek fazla araç kullanımıyorum ama ışık gözümü çok alıyor diye.şaunda bu gözlüğü genelde elektronik kitap okuyucu kullanırken genelde kullanıyorum.özelliği cisimleri daha net gösteriyor.mesala örnek olarak samsun sahilinde gezerken denize bakarken normalde pek birşey belli olmuyordu.ama gözlüğü taktıktan sonra denizin kenarında sualtındaki kayalar ve yosunlar belli oluyordu.gecede farların ışığını azaltıyor baya ama kaliteli birşey olduğunu söylemem bana çok kalite hissi vermedi.
  • Sarı gözlükler normal şartlarda, geceleri daha rahat oluyor ancak yüksek yoğunlulu ışıkta, gözlüksüz olmaya göre daha fazla rahatsız edici oluyorlar.
  • Gecesini gündüzünü bilmem her türlü saat te yağmurda güneş gözlüğü kullanırsanız sileceklerin oluşturduğu fluğluğu yaşamaz net bir görüş elde edersiniz yoğun yağmur altında
  • Ben polarize gözlük kullanıyorum az önce Facebook da bir reklamda gördüm Anti Far gece gözlüğü diye bir gözlük 89 lira sonra araştırdım 49 a da var aynından ama bir de araştırayım dedim burada da konu tartışılmış. ama Bilip Bilmeden herkes konuşmuş sadece iki kişi kullanmış biri çekmecede yatıyor diyor diğeri faydalıdır diyor.
    Alıp tecribe sahibi olmak da şu anda 49 Tl ye patlıyor en ucuz :)
    Aslında böyle şeylere gerek yok bazı hayvan cinsinden türeme insanlar iyi bir şey olduğunu sanıpda halojenli mi diyorlar çakma Xenon mu neyse işte o farları kullanıp da gözümüzü kör etmese bir problem kalmayacak. uzunları yakan şahsın gözlerine uzunları çakınca belki kısaltıyor genelde ama diğer türlere birşey yapılamıyor.
    Arkadan da o farları taktırıp gelen kişiler için çözüm iyice yavaşlıyorum geçtikten sonra da arkasına yaklaşıp uzunları çakıyorum bir kaç km öyle gidip sonra da basıp sollayıp geçerken de bir hareket çekmek içimden geçiyor ama ne yapalım terbiyesizlik onda kalsın.

    Haydi bakalım hayırlısı gerçekten adam gibi kullanan varsa haber versin de alıp kullanalım.




  • renk ve marka önerisi alalım arkadaşlar....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

    çok uzun zamandır kullanıyorum. kullanmamın sebebi de bundan bayağı zaman geçti. iki yönlü iki şeritli yolda karşıdan gelen uzunlarını yakmış geliyordu. birkaç kere sellektör yapmama rağmen kapatmadı. hızımı düşürdüm ama o yaklaştıkça görüş alanım düştü. tam virajda karşılaştık ve tam o karşılaşma anında neredeyse kör gibi oldum. ve aracın yanını bariyere sürttüm. araç biraz sendeledi ama frene basıp durdum. o da zaten çoktan gözden kaybolmuştu. o zamandan beri geceleri kahverengi gözlük kullanırım. şu kararanlardan değil. sabit kahverengi renkte olanlardan.

    bunun gibi:

    http://image5.sahibinden.com/photos/42/08/84/15420884bnl.jpg

    tavsiye ederim. kahverengi gözlük bence geceleri hayat kurtarır. kişisel fikrim tabi.

    sarı ve kahverenginin sizce bir farkı var mı. yada kullandıgınız gece görüş gözlüğünden memnun musunuz?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.