Şimdi Ara

gece gece aklima takildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi ata sozu vardi "ana gibi yar olmaz, bagdat gibi diyar olmaz" diye. Bizim dilanlatim hocasi ona "ane gibi yar olmaz" diyor. Neden boyle diyosunuz diye soruyoruz "ane bagdatin girisinde bir yar" diyor. Sizce dogrumudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ...ana gibi yar olmaz.
  • Ana gibi yar baba gibi hıyar olmaz da diyorlar o ne olacak

• Aklına sicayim

• Bana gore hoca ilk yanlış dedi sonra bokun ustune tüy dikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fight Club -- 25 Mart 2015; 0:57:55 >
  • İnsanı anne şefkatiyle sevebilecek bir kişi daha yok demek istiyor.
  • bildiğim kadarıyla o lafın aslı öyle

ane gibi yar derken yar uçurum anlamında googlea ane uçurumu yaz görürsün zamannla ana olarak değişmiş diye biliyorum ben

edit: araştırmadım duyduğum bilgilerle yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolStoryWriter -- 25 Mart 2015; 1:06:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dün fena icmisim
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AdolfFeedler kullanıcısına yanıt
    Dilimizdeki”Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz.” sözünün aslı muhtemelen”Ane gibi yar;Bağdat gibi diyar olmaz.”şeklindedir.Çünkü sözün aslındaki Ane kelimesi Bağdat yakınlarındaki sarp bir uçurumun kuşattığı dik bir geçidin adıdır.Bağdat gibi (güzel) şehir Ane gibi de (sarpama manzaralı) yar (uçurum) olmaz demeye gelir.Ancak siz Bağdat’ın Osmanlı Türkü için önemine bakınız ki oradaki Ane’yi anne yapıvermiş.Tıpkı”Yanlış hesap Bağdat’tan döner.”sözüyle Bağdat’ın eskiden beri bir ilim merkezi olduğunun altının çizilmesi gibi. ( ALINTI ) (BENCE MANTIKLI)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeurilus

Dilimizdeki”Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz.” sözünün aslı muhtemelen”Ane gibi yar;Bağdat gibi diyar olmaz.”şeklindedir.Çünkü sözün aslındaki Ane kelimesi Bağdat yakınlarındaki sarp bir uçurumun kuşattığı dik bir geçidin adıdır.Bağdat gibi (güzel) şehir Ane gibi de (sarpama manzaralı) yar (uçurum) olmaz demeye gelir.Ancak siz Bağdat’ın Osmanlı Türkü için önemine bakınız ki oradaki Ane’yi anne yapıvermiş.Tıpkı”Yanlış hesap Bağdat’tan döner.”sözüyle Bağdat’ın eskiden beri bir ilim merkezi olduğunun altının çizilmesi gibi. ( ALINTI ) (BENCE MANTIKLI)

Ane uçurumu diye arattım çıkmadı bence yalan dolan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.