Şimdi Ara

gece boyunca ara ara uyandim simsek var ne yagmur ne de ses yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir fikri olan var mi? gecenlerde de boyle bir durum olmustu ama aciklama yapmislardi meteor falan geciyor diye atmosfer yuzeyinden. onlar sari simsekti. bu surekli oluyor gece boyunca uyandim ara ara.. hep ayniydi haber faln gordunuz mu hic

edit : videolar eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diamond4000 -- 23 Ekim 2012; 20:06:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağmursuz Şimşek Çakması ve Nedenleri

Gece boyunca ara sıra uyandığın ve gök gürültüsü veya yağmur sesi olmadan şimşek gördüğün oluyor mu? Bu durum, yağmur yağmadan şimşek çakması olarak bilinir ve oldukça nadir bir olaydır.

Yağmursuz şimşek çakması, bulutlar arasındaki elektrik yüklerinin birikmesi sonucu oluşur. Bu yükler belirli bir noktaya ulaştığında, havadaki elektrik direnci kırılır ve bir şimşek çakar. Normal koşullarda, yağmur damlaları havadaki elektrik yüklerini toprağa iletir ve şimşek oluşumunu engeller. Ancak bazı durumlarda, atmosferde yağmur damlacıkları olmadan da yeterli elektrik yükü birikebilir ve şimşek çakmasına yol açabilir.

Yağmursuz şimşek çakmasının oluşabileceği birkaç faktör vardır:

• Yüksek İrtifadaki Bulutlar: Yağmursuz şimşek çakması genellikle kümülonimbus bulutları gibi yüksek irtifadaki bulutlarda meydana gelir. Bu bulutlar, elektrik yüklerini biriktirmek için uygun koşullara sahiptir.
    • Kuru Hava: Hava kuru olduğunda, havadaki elektrik direnci yüksektir. Bu durum, elektrik yüklerinin daha kolay birikmesine ve şimşek oluşumuna neden olabilir.
    • Hızlı Yükselme Akımları: Yağmur bulutları içindeki hızlı yükselme akımları, bulutlar arasındaki elektrik yüklerinin birikmesine katkıda bulunabilir.

Yağmur yağmadan şimşek çakması, genellikle tehlikeli değildir. Bununla birlikte, şimşek çakmasıyla karşılaştığında korunma önlemlerini almak önemlidir. Şimşek sırasında güvenli bir yere sığın ve metal nesnelerden uzak dur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şu an bende aynı şeyi görüyorum.Bir yerden ışık parlıyordur belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombilibom193

Şu an bende aynı şeyi görüyorum.Bir yerden ışık parlıyordur belki.

parlamak? gokyuzu bir tepsi degil ki parlasin. kafamizi kaldirdigimiz zaman ucu bucagi belli olmayan bir yere bakiyoruz bulutsuz bir havada...

video cektim sabah yukleyecegim.

• Şuan küçükçekmece civarında da aynı durum mevcut. Bende çözemedim yağmur yok,ses yok ama şimşek çakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mackalimert -- 23 Ekim 2012; 6:17:42 >
  • hava iyice aydinlandi buluutlara dikkatlice bakarsaniz devam ettigii goreceksiniz.. birazdan gece cektigim video yu koyucam insallah :)

• videolar hazır arkadaşlar.
  • sorun yokmuş beyler :D
    bizim burdan duyulmuyordu demek gök gürültüsü ne alaka ise bilmiyorum

bugun tv'den aldıgım kayıt, yeni video eklendi 1.mesajda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suan kartal civarinda da ayni sekilde simsek var ama ne ses var ne bir sey. Belli araliklarla simsek cakiyor sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Bass Guitarist

Suan kartal civarinda da ayni sekilde simsek var ama ne ses var ne bir sey. Belli araliklarla simsek cakiyor sadece

yine dun geceki gibi devam ediyor. son video yu izlediysen zaten :D fena.. Allah'im ne buyuksun.

• Rahat 10.000 ateist imana gelmiştir istanbulda o gece..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.