Şimdi Ara

GE72 6QD(Apache Pro)-267XTR - NASIL BİLİRSİNİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI GE72 Apache Pro 6QD-267XTR GTX 960M Notebook 4594 TL SIRT ÇANTASI VE MOUSE HEDİYE

GE72 6QD(Apache Pro)-267XTR

İşletim sistemi: DOS İşletim Sistemi
    Ekran: 17.3" FHD (1920x1080) Yansızmasız Ekran
    İşlemci: Intel® Core™ i7-6700HQ (6M Cache, up to 3.50 GHz)
    Chipset: Intel® HM170
    Ekran Kartı: Nvidia GTX960M 2GB GDDR5
    Hafıza: 8 GB DDR4
    Hafıza Yuvası: 2
    Maksimum Hafıza: 32GB
    Hard Disk: 128GB SSD + 1TB 7200PRM
    Optik Okuyucu: DVD Super Multi
    Ön Kamera: HD type (30fps@720p)
    Klavye: Programlanabilir Multi Color SteelSeries
    Ses: 4x 2W speakers + 1x 3W woofer
    Pil: 6-Cell Li-Ion
    Güç Adaptörü: 120W
    Boyut (WxDxH) (mm): 83 x 260 x 27~29mm
    Ağırlık: 2.4Kg

Bu arkadaşı almak istiyorum. Kendileri bana sırt çantası ve mouse hediyesiyle geliyor.

Malzeme kalitesi , ekran kalitesi , klavye kalitesi ve teknik servis hizmet anlayışı nasıldır ?

Yorumlar için şimdiden çok teşekkürler.

• Uzun süredir GE60 kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Kasası çok sağlam, sağı solu oynamıyor. Ekrandan memnunum, renk kalitesi ve parlaklığı güzel. Servise bir kere işim düştü 10 gün içinde çözüp gönderdiler. Arkadaşın bütçesi yeterse GTX970M'li modellere bakın derim.
  • Arkadaşlar bu bilgisayarın ekranı Ips mi yoksa led mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALP_47

Arkadaşlar bu bilgisayarın ekranı Ips mi yoksa led mi?

led sanırım hocam almadım bilmiyorum
  • Arkadaşlar bu pc hakkında geniş bir türkçe incelemeye ihtiyacım var.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Bende yeni satın aldım ama bende 16 ram 256 ssd var . Modelin adında nb yazıyor fark o sanırım ne olduğunu pek bilmiyorum. Elime geçtiğinde elimden geldiği kadar açıklamaya çalışacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

GE72'lerin ekranı TN. GE62'lerin ekranı IPS.
  • Ama şöyle bir durum var msi'ın kendi sitesine bakacak olursan opsiyonel ıps ekran yazıyor belki gelen model ıps olabilir ge72 için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exiledFromBadmen

quote:

GE72'lerin ekranı TN. GE62'lerin ekranı IPS.

Böyle bir durum yok. 4720HQ ile gelen eski nesil işlemcili 62 ve 72'ler TN ekrana sahip. Yani 62 IPS, 72 TN ekran diye bir şey yok, zaten çok mantıksız bir şey olurdu bu. Şu anda satılan 6. nesil işlemcili tüm 62 72 ler IPS ekranlı.
  • Gtx960m var. Gtx860m'in hız aşırtılmışı sadece. O kadar para verdikten sonra bütçeyi artırıp en azından gtx965m almak mantıklı. Gtx960m'li bilgisayara oyun bilgisayarı demek ne kadar doğru bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

Gtx960m var. Gtx860m'in hız aşırtılmışı sadece. O kadar para verdikten sonra bütçeyi artırıp en azından gtx965m almak mantıklı. Gtx960m'li bilgisayara oyun bilgisayarı demek ne kadar doğru bilemiyorum.

Bütçeyi artırıp diyorsunuz da 965M'li modeller ile 960M'li modeller arasında uçurum fiyat farkı var. Gereksiz bir fark. 960M fazlasıyla yeterli bir kart, oyun bilgisayarı demek ne kadar doğru demeniz çok mantıksız bir şey açıkçası.

Oyun testlerinde de gayet güzel sonuçlar veren, pek çok incelemede memnun kalınan sorunsuz, performanslı bir kart. Kartı yerin dibine sokmaya gerek yok.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.138006.0.html
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/681593/41628eb2-8c91-4f8a-a823-d7a585d86b15.png

Ekran kartlarından pek anlamayan ve bütçesi sınırlı olan bir adam yorumunuzu okusa GTX960 kötü bir kart sanar vazgeçer. Güncel oyunların çoğunu gayet güzel ayarlarda yüksek FPS değerlerinde oynatabiliyor, birkaç oyun var high seviyede yetersiz kaldığı, onların büyük kısmı da optimizasyon sorunu olan oyunlar zaten. Bu sorun da zaten ayarları medium-high, low-medium gibi kombinasyonlarla karıştırarak çözülebilir. GTA, MGS, Fallout vs. bu gibi oyunlarda gayet iyi performans veren bir kart. Kronik bir sorunu da olmayan, incelemelerde testlerde de hep iyi sonuçlar veren, gayet yüksek performanslı mennun kalınan bir kart. Öyle bir yazmışsınız ki gören de performansı düşük bir kart sanacak. Ben önceki laptopım olan GTX850M ile bile 2 yıl boyunca çoğu oyunu high veya medium-high'da oynadım. Ki 960M çok çok daha iyi bir kart. Şu an güncel oyunları yüksek ayarlarda gayet iyi oynatıyor ve 1.5 - 2 yıl bu şekilde götürür, sonrasında da ayarlar kısılır yine bir süre daha götürür. Bütçesi olana hayhay ama bütçesi sınırlı olan bir adama az daha biriktir 970M al denmez. 960M gayet yeterli ve iyi performans veren bir kart. Bu şekilde yorumlar insanları yanlış yönlendirebiliyor. Son olarak 860M ile 960M'in karşılaştırmalarını bir okuyun/izleyin/bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Haziran 2016; 20:44:25 >

• Bende de bunun 15.6 inçlisi var 1000 tl fark vardı 960m ile 970m arasında o paraya millet konsol alıyor neredeyse dedim vermedim.30 fpsde 2 sene rahat götürür bu alet bence.Hayırlı olsun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Port Valdez -- 8 Haziran 2016; 22:26:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Gtx960m var. Gtx860m'in hız aşırtılmışı sadece. O kadar para verdikten sonra bütçeyi artırıp en azından gtx965m almak mantıklı. Gtx960m'li bilgisayara oyun bilgisayarı demek ne kadar doğru bilemiyorum.

Bütçeyi artırıp diyorsunuz da 965M'li modeller ile 960M'li modeller arasında uçurum fiyat farkı var. Gereksiz bir fark. 960M fazlasıyla yeterli bir kart, oyun bilgisayarı demek ne kadar doğru demeniz çok mantıksız bir şey açıkçası.

Oyun testlerinde de gayet güzel sonuçlar veren, pek çok incelemede memnun kalınan sorunsuz, performanslı bir kart. Kartı yerin dibine sokmaya gerek yok.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.138006.0.html
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/681593/41628eb2-8c91-4f8a-a823-d7a585d86b15.png

Ekran kartlarından pek anlamayan ve bütçesi sınırlı olan bir adam yorumunuzu okusa GTX960 kötü bir kart sanar vazgeçer. Güncel oyunların çoğunu gayet güzel ayarlarda yüksek FPS değerlerinde oynatabiliyor, birkaç oyun var high seviyede yetersiz kaldığı, onların büyük kısmı da optimizasyon sorunu olan oyunlar zaten. Bu sorun da zaten ayarları medium-high, low-medium gibi kombinasyonlarla karıştırarak çözülebilir. GTA, MGS, Fallout vs. bu gibi oyunlarda gayet iyi performans veren bir kart. Kronik bir sorunu da olmayan, incelemelerde testlerde de hep iyi sonuçlar veren, gayet yüksek performanslı mennun kalınan bir kart. Öyle bir yazmışsınız ki gören de performansı düşük bir kart sanacak. Ben önceki laptopım olan GTX850M ile bile 2 yıl boyunca çoğu oyunu high veya medium-high'da oynadım. Ki 960M çok çok daha iyi bir kart. Şu an güncel oyunları yüksek ayarlarda gayet iyi oynatıyor ve 1.5 - 2 yıl bu şekilde götürür, sonrasında da ayarlar kısılır yine bir süre daha götürür. Bütçesi olana hayhay ama bütçesi sınırlı olan bir adama az daha biriktir 970M al denmez. 960M gayet yeterli ve iyi performans veren bir kart. Bu şekilde yorumlar insanları yanlış yönlendirebiliyor. Son olarak 860M ile 960M'in karşılaştırmalarını bir okuyun/izleyin/bakın derim.

400 tl daha katsın 970m'li bir model alsın madem.http://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T5-V4-4.html#.V1ih2I9OKUk

Her oyunu dertsiz tasasız ultrada açar üstüne de aa kökler.

Yada daha ucuza 3500'e 960m'li alsın.http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V5-3.html#.V1iiPo9OKUk

Marka isimlerine para dökmeye değmez. Adam koymuş 960m uçuk fiyata satıyor oyuncu bilgisayarı diye. Oyuncu bilgisayarı bana göre 970m'li veya 980m'li bilgisayarlar. Mediumda oynayıp ayar kıstıktan sonra hiçbir anlamı yok o kadar para dökmenin.

• Monster bulaşacağım son marka. MSI ile karşılaştırılamaz bile. Markaya para dökmüyorsun kaliteye para döküyorsun açıkçası. Bu konuda tecrübem de olduğundan rahatlıkla Monster hakkında konuşabiliyorum. Hakeza sözümü dinlemeyip alan arkadaşım da bin pişman. Zaten zararına satıp GE70 aldı kendisi. Bir daha asla bulaşmayacağım rezil kalitede bir firma. Ucuz diye o dayanıksız soyulan paslanan eriyen birkaç aya her yeri metrobüs gibi çatırdayan, servisten çıkmayan, ısınıp ısınıp deliren, berbat tasarımlı kaba laptopa hayatta para vermem.

Ve halen daha mediumda oynayıp ayar kısmaktan falan bahsediyorsun, attığım linklere ve resimlere tekrar bak istersen, ama düzgünce şöyle baştan sona bak. Öyle onu bunu kısmaya gerek yok. Gayet güzel performans alıyorsun. Bu ayar kısmalar 2-3 yıl sonra olacak şeyler, kaldı ki bu durum 970M'in de başına gelecek. Oyuncu bilgisayarı 960M ve üstüdür, bu apaçık ortada olan kabul edilmiş ve gözle de görülebilen bir şeydir. Ha ben 970M ile arasında çok fark yok demiyorum. Tam tersine 970M ile 960M arasında ciddi fark var. Ama 960M yetersiz anlamına gelmez bu. Ve herkesin memnun olduğu performansı yerinde bir kart. Gün gibi ortada olan şeyi uzatmaya gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 9 Haziran 2016; 2:09:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Monster bulaşacağım son marka. MSI ile karşılaştırılamaz bile. Markaya para dökmüyorsun kaliteye para döküyorsun açıkçası. Bu konuda tecrübem de olduğundan rahatlıkla Monster hakkında konuşabiliyorum. Hakeza sözümü dinlemeyip alan arkadaşım da bin pişman. Zaten zararına satıp GE70 aldı kendisi. Bir daha asla bulaşmayacağım rezil kalitede bir firma. Ucuz diye o dayanıksız soyulan paslanan eriyen birkaç aya her yeri metrobüs gibi çatırdayan, servisten çıkmayan, ısınıp ısınıp deliren, berbat tasarımlı kaba laptopa hayatta para vermem.

Ve halen daha mediumda oynayıp ayar kısmaktan falan bahsediyorsun, attığım linklere ve resimlere tekrar bak istersen, ama düzgünce şöyle baştan sona bak. Öyle onu bunu kısmaya gerek yok. Gayet güzel performans alıyorsun. Bu ayar kısmalar 2-3 yıl sonra olacak şeyler, kaldı ki bu durum 970M'in de başına gelecek. Oyuncu bilgisayarı 960M ve üstüdür, bu apaçık ortada olan kabul edilmiş ve gözle de görülebilen bir şeydir. Ha ben 970M ile arasında çok fark yok demiyorum. Tam tersine 970M ile 960M arasında ciddi fark var. Ama 960M yetersiz anlamına gelmez bu. Ve herkesin memnun olduğu performansı yerinde bir kart. Gün gibi ortada olan şeyi uzatmaya gerek yok bence.

Teknoloji şans işi. O ünlü firmaların da kronik sorunlu çok modeli var.

Ben 1,5 senedir monster tulpar t5 kullanıyorum. Şimdiye kadar hiçbir problemim olmadı. Umarım olmaz da. Monster eski monster değil. En ufak bir sorunda bile değişim yapıyorlar şu an. Önyargıları yıkmak gerek. Artık donanımı gibi kasa ve diğer bileşenler de oldukça iyi.

Fazla tartışmaya gerek yok. Zaten biliyorum 960m'i. 2016 oyunlarının bir kısmında 760p'de ve mediumda ancak oynanabilir fps'ler vermiş.

Özet:

1-960m oyun kartı değil bana göre. Casual ile gamer arası bir kart.
    2-Monster ile önyargılı olmayı bırakalım.

• quote:

quote:

Monster bulaşacağım son marka. MSI ile karşılaştırılamaz bile. Markaya para dökmüyorsun kaliteye para döküyorsun açıkçası. Bu konuda tecrübem de olduğundan rahatlıkla Monster hakkında konuşabiliyorum. Hakeza sözümü dinlemeyip alan arkadaşım da bin pişman. Zaten zararına satıp GE70 aldı kendisi. Bir daha asla bulaşmayacağım rezil kalitede bir firma. Ucuz diye o dayanıksız soyulan paslanan eriyen birkaç aya her yeri metrobüs gibi çatırdayan, servisten çıkmayan, ısınıp ısınıp deliren, berbat tasarımlı kaba laptopa hayatta para vermem.

Teknoloji şans işi. O ünlü firmaların da kronik sorunlu çok modeli var.

Ben 1,5 senedir monster tulpar t5 kullanıyorum. Şimdiye kadar hiçbir problemim olmadı. Umarım olmaz da. Monster eski monster değil. En ufak bir sorunda bile değişim yapıyorlar şu an. Önyargıları yıkmak gerek. Artık donanımı gibi kasa ve diğer bileşenler de oldukça iyi.

Fazla tartışmaya gerek yok. Zaten biliyorum 960m'i. 2016 oyunlarının bir kısmında 760p'de ve mediumda ancak oynanabilir fps'ler vermiş.

Özet:

1-960m oyun kartı değil bana göre. Casual ile gamer arası bir kart.
    2-Monster ile önyargılı olmayı bırakalım.

Verdiğim linkte de zaten 960M iyi bir performans çizmekte ama oradaki ayarlar direkt olarak uğraşılmadan düşünülmeden düz bir şekilde yapılan sabit low-medium-high ayarları, hatta oyunu bile oynamıyorlar aslında testi yaparken, bir emülatör aracılığıyla yapıyorlar ölçümleri. Ayarları düzgün şekilde yapmasını bilen ve iyi bir şekilde kombinleyen birisi 1080p'de medium-high, yerine göre high'da rahatlıkla oynayabilir bu kart ile. 960M oyun kartı değil diyorsunuz da sizin demenizle öyle arada bir kart olmuyor maalesef. 850M beni 2 yıl boyunca idare etti, ve 2016 oyunlarını medium / medium-high ayarlarda oynattı bana sağolsun. Bir süre daha götürürdü eminim ki ayarları falan kıssaydım.

Monster son dönemde gelişme kat etti, kasalarını falan da yeniledi ama halen daha servisten çıkmayan pek çok cihaz gördüğüm ve Monster forumunda sorundan geçilmediği için, bizzat tecrübe de ettiğim için maalesef iyi bir şekilde bakamıyorum markaya. Montajı bile kendileri yapıp kontrol etmeden yolluyorlar zaten mağazalara, bu bile almamak için bir neden bana göre. Tabi siz sorun yaşamamışsınız ne mutlu, ben de daha geçen hafta GE60'ı satıp GE62 aldım sorun çıktı değişim bekliyorum serviste mesela şu an, dediğiniz gibi teknoloji şans işi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.