< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 17 Mayıs 2017; 20:42:30 > |
GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NİN HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ OLARAK BÖLÜNMESİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 19 Temmuz 2023 tarihli oturumunda, Gazi Üniversitesi'nin bölünerek "Hacı Bayram Veli Üniversitesi" adıyla yeni bir üniversite kurulmasına yönelik kanun teklifini kabul etti.
Kanun teklifiyle Gazi Üniversitesi'nin eğitim-öğretim birimlerinin, akademik ve idari personelinin, taşınır ve taşınmaz mallarının bir kısmı Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne devredilecek.
Yeni kurulan üniversitenin merkezi Ankara'da bulunacak ve ilk olarak beş fakülteyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak. Bu fakülteler şu şekilde sıralanıyor:
- İslami İlimler Fakültesi
- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
- Güzel Sanatlar Fakültesi
Gazi Üniversitesi'nin yeni adı olan Hacı Bayram Veli Üniversitesi, adını 14. yüzyılda yaşamış ve Ankara'nın manevi mimarı olarak kabul edilen Hacı Bayram Veli'den alıyor.
Bölünme işleminin 2024-2025 eğitim-öğretim yılında tamamlanması planlanıyor. Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte Ankara'da üniversite sayısı 12'ye yükselecek.
Bu yeni gelişme, başkent Ankara'daki yükseköğretim ekosistemine olumlu katkı sağlayarak bölgede eğitim-öğretim olanaklarını artıracak ve öğrencilere daha fazla tercih imkanı sunacaktır.