Şimdi Ara

GAZİ ÜNİVERSİTESİNİN HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ OLARAK BÖLÜNMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet haberleri gören duyan var mı arkadaşlar. Medyaya çok yansımadı ama gazi üniversitesinin tıp, diş Hekimliği, eczacılık, iletişim, mimarlık, mühendislik ve hukuk fakülteleri gibi rektörlük binasının bulunduğu ana kampüsü dışındaki akademik birimlerin yeni üniversite olan hacı bayram veli üniversitesi adı altında toplanacağı söylendi. Yüce devletimiz hacı bayram veli isminde bir üniversitenin olmamasını bir eksiklik görmüş ve 91 yıllık gazi üniversitesinin değerli bölümlerini buraya aktarma kararı almış Gazi üniversitesinin ismine, kuruluş emrini verene ve hatta logosuna bile katlanamayan insanların olduğunu düşününce bunun olması beni şaşırtmıyor. Bunun bir yitirme politikası olduğunu görmek çok zor değil. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 17 Mayıs 2017; 20:42:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NİN HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ OLARAK BÖLÜNMESİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 19 Temmuz 2023 tarihli oturumunda, Gazi Üniversitesi'nin bölünerek "Hacı Bayram Veli Üniversitesi" adıyla yeni bir üniversite kurulmasına yönelik kanun teklifini kabul etti.

Kanun teklifiyle Gazi Üniversitesi'nin eğitim-öğretim birimlerinin, akademik ve idari personelinin, taşınır ve taşınmaz mallarının bir kısmı Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne devredilecek.

Yeni kurulan üniversitenin merkezi Ankara'da bulunacak ve ilk olarak beş fakülteyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak. Bu fakülteler şu şekilde sıralanıyor:

• İslami İlimler Fakültesi
    • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
    • Sağlık Bilimleri Fakültesi
    • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
    • Güzel Sanatlar Fakültesi

Gazi Üniversitesi'nin yeni adı olan Hacı Bayram Veli Üniversitesi, adını 14. yüzyılda yaşamış ve Ankara'nın manevi mimarı olarak kabul edilen Hacı Bayram Veli'den alıyor.

Bölünme işleminin 2024-2025 eğitim-öğretim yılında tamamlanması planlanıyor. Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte Ankara'da üniversite sayısı 12'ye yükselecek.

Bu yeni gelişme, başkent Ankara'daki yükseköğretim ekosistemine olumlu katkı sağlayarak bölgede eğitim-öğretim olanaklarını artıracak ve öğrencilere daha fazla tercih imkanı sunacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yakında her mahallenin üniversitesi olacak. 200 ü buldu heralde.
    Ama taktik aynı. Sessizce kaldır. Gazinin adı da değişir. Siz anladınız onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatanaşığı48

Yakında her mahallenin üniversitesi olacak. 200 ü buldu heralde.
    Ama taktik aynı. Sessizce kaldır. Gazinin adı da değişir. Siz anladınız onu

valla sanki üniversite yok ülkede her yer üniversite. ayriyetten 90 yıllık üniversiteyi sen neden bölüyorsun. en iyi bölümlerini farklı bir üniversite adında kuruyorsun. çok eksikliği varmış o isimde kurulmak zorundalarmış falan filan. düpedüz gaziyi bitirmek istiyoruz atatürkten kalan her şey bize koyuyor demek bu.
  • İlk once dersaneleri kaldirmaya calistilar sonra donanimli iyi okullari imamhatip yaptilar, unilerin isimlerini de degistiriyorlar. Her sey, farkinda degiliz ama yavas yavas degisime basladi. Tum yatirimi geriye donuk yaparsan bilime muhendislere yapmazsan sonra millet soylenir tabi biz niye gelisemiyoz ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç da yapılanlar da belli hocam. Atatürk e küfür modası başladı bu aralar. Hiç konuşuluyor mu hayır ? Devletten açıklama kaç gün sonra geldi o da Yargı gereğini yapacaktır demek sadece.
    Niteliksiz üniversite dolu ülke. Ve mezunlar da aynı şekilde. Çok mezunla değil nitelikli mezunla gelişebiliriz ancak. Bir ülkenin en önemli meselesi eğitimdir. Bizim için ise en önemsiz. Emekliliği gelmiş süresi dolmuş kim varsa Milli eğitim bakanı yapılıyor.
    Ve bunları konuşmak siyaset değildir. Bilinmeze doğru gidiyoruz. Düşünmek lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginflon

İlk once dersaneleri kaldirmaya calistilar sonra donanimli iyi okullari imamhatip yaptilar, unilerin isimlerini de degistiriyorlar. Her sey, farkinda degiliz ama yavas yavas degisime basladi. Tum yatirimi geriye donuk yaparsan bilime muhendislere yapmazsan sonra millet soylenir tabi biz niye gelisemiyoz ??

hocam farkında olanları da asimile etmeye çalışıyorlar. üzerlerine baskı kuruyorlar. karşı geldin mi vatan haini oluyorsun. vatanını en çok seven sen ol bir hareketlerine karşı gel herkesin gözünde vatan hainisin. herkes ileri gider bizimkiler tersine gidiyor. valla en büyük bölücüler içimizde haberimiz yok. bak önce liseler bölündü sonra dershaneler şimdi üniversiteler bölünüyor. böl anam böl bakalım ülkeyi böldüklerinde aaaaa bunlar ne yapıyor ya diyecekler mi.

• Aynen hocam bunlari dusunemeyip hala körü körüne destekleyenlerin olmasi da ayri bir sacmalik anlam veremiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatanaşığı48

Amaç da yapılanlar da belli hocam. Atatürk e küfür modası başladı bu aralar. Hiç konuşuluyor mu hayır ? Devletten açıklama kaç gün sonra geldi o da Yargı gereğini yapacaktır demek sadece.
    Niteliksiz üniversite dolu ülke. Ve mezunlar da aynı şekilde. Çok mezunla değil nitelikli mezunla gelişebiliriz ancak. Bir ülkenin en önemli meselesi eğitimdir. Bizim için ise en önemsiz. Emekliliği gelmiş süresi dolmuş kim varsa Milli eğitim bakanı yapılıyor.
    Ve bunları konuşmak siyaset değildir. Bilinmeze doğru gidiyoruz. Düşünmek lazım..

hocam her ile üniversiteyi geçtik artık her ilçeye üniversite açacaklar :D yakında rusya gibi oluruz. herkes üniversite mezunu ama kimse işten anlamıyor :D en iyi okulumuz bile dünya sıralamasında 460. sırada. ya görüyorum bazı ada devletlerinin bile listede bizden önde okulları var :D ada devleti diyorum ya koca türkiye nasıl bu kadar geride olabilir. bundan bahsedince sen türkiyeyi beğenmiyor musun o zaman yürü git avrupada yaşa vatan haini falan diyorlar.

• Eleştiri kültürümüz yok ki hocam. Kötü ne varsa en önlerde iyi şeylerde hep sonlardayız. Bu bizim kaderimiz demek kadar saçma bişey var mı. Biz de bu vatanın evladıyız ve ülkemizi bu halde görmek üzüyor. Anlatsan anlatamazsın. Her yere üniversite açılması saçma dersin hiçbir şeyi beğenmiyor bunlar siz ülkenin gelişmesini istemiyorsunuz falan derler. Bu ülke hepimizin. Geliştirmek de borcumuz görevimiz. Ama her konuda 100 e bölündüğümüz için o da çok zor.
  • Gazideyim yalan haber itibar etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum parti ilerde çok ağır suçlamalarla yargılanacak. Kuyularını kazmaya devam etsinler , arkalarındaki Arap ülkeleri ve ABD elini eteğini çeksin , Atatürk'e nasıl muhtaç olacaklar. Beni tek üzen şey , gazideki milliyetçiler nasıl karşı çıkmıyor ? Ülkücülerin davasına ortak olan Atatürk'ü nasıl korumuyorlar ? Beni üzen tek şey budur...

• quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

Gazideyim yalan haber itibar etmeyin

hocam benimde gazide arkadaşım var hoca söyleyince gülmüştük ama şimdi ciddi diyor :D ayrıca öğrenciler neden ayaklandı hocam yalan haberse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Malum parti ilerde çok ağır suçlamalarla yargılanacak. Kuyularını kazmaya devam etsinler , arkalarındaki Arap ülkeleri ve ABD elini eteğini çeksin , Atatürk'e nasıl muhtaç olacaklar. Beni tek üzen şey , gazideki milliyetçiler nasıl karşı çıkmıyor ? Ülkücülerin davasına ortak olan Atatürk'ü nasıl korumuyorlar ? Beni üzen tek şey budur...

hocam ben ülkücüleri adamdan saymıyorum. ben böyle dönmeyi seven bir topluluk görmedim. mevlana bile bu kadar dönmemiştir. güçlü kimse onun tarafına geçiyorlar. şimdi güçlü malum parti onlara eğildiler. devir dönsün bu sefer bu tarafa eğilirler. ayrıca içlerinde ayrı bir arap yalakalığı var çözebilmiş değilim. artık ümmetçiliğe kaymış olabilirler sadece isimleri ülkücü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wepawet

quote:

hocam benimde gazide arkadaşım var hoca söyleyince gülmüştük ama şimdi ciddi diyor :D ayrıca öğrenciler neden ayaklandı hocam yalan haberse.

hocam bu olay hiçbir sitede kanalda vs yok bu olayı cıkardılar bende hukukcu arkadaslardan duydum malum onlar kampüs dışında
    zaten asbü yü acıyorlar ankarada suan onun hazırlıkları var inan nerden cıktı daha belli değil
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wepawet

quote:

hocam bu olay hiçbir sitede kanalda vs yok bu olayı cıkardılar bende hukukcu arkadaslardan duydum malum onlar kampüs dışında
    zaten asbü yü acıyorlar ankarada suan onun hazırlıkları var inan nerden cıktı daha belli değil

hocam ateş olmayan yerden duman çıkar mı? hiç yoktan niye böyle bir şey var oldu. biri çıkıp hadi böyle bir şey diyelim demedi herhalde.

Ekleme : Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi ile ilgili çalışmalarını tamamlayan YÖK, çalışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi. Dosyayı inceleyen Mille Eğitim Bakanlığı'nın ise konuyu önümüzdeki Bakanlar Kurulu gündemine aldırması bekleniyor.
    Sabah Ankara'nın haberine göre, Gazi Üniversitesi'nin Gazi Mahallesi'nde bulunan rektörlük kampusu dışında kalan tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi akademik birimler Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi'ne bağlanacak. Hacı Bayramı Veli Üniversitesi'nin Bakanlar Kurulu'ndan geçmesinin ardından başkent Ankara'daki devlet üniversitesi sayısı ise 6'ya çıkmış olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 17 Mayıs 2017; 22:54:35 >

• Haber doğru ise sıkıntılı bir olay. Hem gaziye bence bir hakaret niteliğindedir bu olay hemde ülkede yeterince üniversite mevcut. Ülkede fazla üniversitenin olması ülkenin eğitim alanındaki gelişmişliğini asla göstermez. Mevcut siyasiler hala anlayamadılar bunu.

• Durumların farkında olan gerçek ülkücü kardeşlerim yanlış anlamasın ama

Her MHPli potansiyel akplidir

Bahceli Mhpsi akpnin yan çarıdır

• Böyle bir şey yapamazlar boşuna kafanıza takmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.