Şimdi Ara

Gazi Üniversitesi EE (ing) Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genel olarak Gazi hakkında gerek kampüsü gerekse eğitim kalitesi hakkında olumsuz yorumlar gördüm. Bu bölüm 2015 de açılmış. İlk sene 24.7k ile geçen sene ise 23.1k ile kapatmış. Benim sıralamam 22.8k ve kontenjanı da 10 kişi artmış.
    Normalde Hacettepe otomotiv de seçeneklerimin arasındaydı ancak ben genelde elektrik-elektronik mühendisliği istemiştim. Makineyi ikinci plana atmıştım. Şimdi hacettepe'yi seçersem tam olarak makine istemediğimden benim için kolay olmayacaktır. Ayrıca savunma sanayisinde çalışmak istiyorum. Orada ee 'nin çok ağır bastığı söyleniyor. Bu durumda beni Gazi'ye itiyor ama işte... Aması var nedense.

Gazi hakkında okuduğum yorumlarda hep kafamı karıştırıyor. Hacettepe ee yi çok istemiştim aslında o da olmadı.
    Bölüm seçimi yapayım üni değil diyorum ama seçeceğim üni sayısı çok az. Bir tane var (Gazi) onun hakkında da tonlarca olumsuz yorum var. Ne yapsam bilemedim.

Bildiğiniz Gazi'de mühendislik okuyan birileri varsa yorumları neler? ve neden bu kadar çok kötü yorum var ki orası hakkında?

• up up 10-15dk da sadece 3 tıklama ne demek ya?
  • ben de merak ediyorum up
  • Ağlayan Koala kullanıcısına yanıt
    Hocam seninde seçeneklerden birisi otomotivdi sanırım.
    Benim de öyleydi ancak babamda elektronik okumuş olduğundan küçükten beri bir şeyler öğrenirdim. Şimdi hacettepe üni olarak çekici olsa da ee ve ingilizce olması açısında Gazi daha mantıklı gelmeye başladı. Ayrıca savunma sanayine girmede ee daha da ağır basıyor. Hacettepe'yi seçer ve sevemezsen çok zorlanırsam diye korkuyorum. Ancak ee de bu durumun olacağını zannetmiyorum.
    Siz ne düşünüyorsunuz belli istediğiniz şeyler neler?
  • Dostum bende gaziyi yazicam hemde turkce olanını 30k geldi ama 2k daha iyi gelse ben kesin otomotivi yazacaktim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben otomotivden biraz soğudum açıkçası ama ne yapacağım hiç bilmiyorum.Gaziye gitmeye hiç gönlüm yok ama ee bölüm olarak daha ağır basıyor.Bi yandan da ODTÜ Kimya Mühendisliği kafamı kurcalıyor.Herkes farklı bir şeyler söylüyor bölümler hakkında en sonunda yazı tura falan atacağım galiba.
  • Hocam ben olsam otomotiv yazardım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gazi vs hacettepe
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arcskaoo A kullanıcısına yanıt
    Neden hocam?

Ben bölüm olarak makina (otomotiv) pek ilgimi çekmiyor hocam. Ee çok daha ağır basıyor. Hacettepe olduğu için mi otomotiv seçersiniz yoksa sizin otmotive özel ilginiz mi var?

• nick dick kullanıcısına yanıt
    Özel ilgin mi var hocam otomotive?

Benim çok fazla bir ilgim yok. O yüzden böyle düşünüyorum.

• Hocam açıkçası benim müh ilgili pek bi bilgim yok . Tutuyor otomotiv ama diş yazıcam zaten . Okulda hocalar övüyodu baya okulu . Geleceği iyi falan diyolardı . Şu mercedesle olan anlaşmaları hala var mı bilmiyorum ama . Hacettepe zaten müh iyi ünilerden biri . Gaziden iyidir müh anlamında bana sorarsan .

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensargarip -- 17 Temmuz 2017; 15:42:14 >
  • Angelopsss kullanıcısına yanıt
    dostum fakülte olarak, ünv ismi olarak hacettepeyi seçerdim.bir ilgim yok yoksa diş istiyodum gelmedi.ama mesela aselsanda abime sordum elektrik elektronik %70 oranında calısanı var dedi.yani elektronik daha avantajlı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nick dick

dostum fakülte olarak, ünv ismi olarak hacettepeyi seçerdim.bir ilgim yok yoksa diş istiyodum gelmedi.ama mesela aselsanda abime sordum elektrik elektronik %70 oranında calısanı var dedi.yani elektronik daha avantajlı olabilir.

aselsan elektronik mühendislerinin ağırlıkta olduğu bir şirket. mesela fnss de makinecilerin ağırlıkta olduğu bir savunma sanayi şirketi. savunma sanayinin farklı alanlarda üretim yapan şirketleri var ve ihtiyaç duyulan mühendis oranı şirketten şirkete farklılık gösteriyor. mesela sırasıyla ASELSAN, TAI, MKEK, OTOKAR, TEI, FNSS bunlar türkiye nin en büyük 6 savunma sanayi şirketi. ve aselsan hariç hepsi makine mühendisliği ağırlıklı alım yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kütahyali4343 -- 17 Temmuz 2017; 16:6:37 >
  • kütahyali4343 kullanıcısına yanıt
    abi bu arada sende bölümü çok iyi tanıttın senin sayende bölümün tanınabilirliği arttı.bu gidişle sıralaması yükselecek gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: nick dick

abi bu arada sende bölümü çok iyi tanıttın senin sayende bölümün tanınabilirliği arttı.bu gidişle sıralaması yükselecek gibi

rica ederim tanıtabildiğime sevindim insanlar bu yıla kadar Hacettepe Otomotiv Mühendisliğini i hiç duymamışlardı. dediğim gibi sıralama önemli değil benim için. google de bölümün adı aratıldığında insanlar bu bilgilere ulaşabilsinler diye uğraşıyorum.

bu arada merak eden arkadaşlar için;https://forum.donanimhaber.com/hacettepe-universitesi-otomotiv-muhendisligi-makine-muhendisligi-bilgi-10k-25k-arasi-iceri--127501376-10#127725022

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kütahyali4343 -- 17 Temmuz 2017; 16:16:31 >

• kütahyali4343 kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer siz olmasanız şuan benim Hacettepe gibi bir seçeneğim olmayacak ve YTÜ ile gazi arasında seçim yapmayla uğraşıyor olacaktım.

Makine normalde çok ilgimi çeken bir dal değil ancak savunma sanayine ilgimden dolayı seve seve okuyadabilirim. Bu durum haliyle beni çok arada bırakıyor. Tercih günü yaklaştıkça kısır döngü artıyor diyebilirim. Hacettepe'nin üniversite olarak ciddi ağır bastığı belli.

Hatta şöyle söyliyim: Hacettepe otomotivden sonra ee alanında da eğitim görebileceğim bir seçenek bulabilsem (yüksek lisans, lisans eğitimimde yatay geçiş veya en olmadık ihtimal çap gibi gibi.. Vs.)

Hacettepe makine yi gözüm kapalı seçeceğim ama ee den de ders görmek, öğrenmek istiyorum. Çok arada kaldım bu yüzden.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.