Şimdi Ara

Gazi Makine Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
16.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2.Karşılaşılan en önemli zorlukları nedir?
    3.Öğrenci değişim programlarıyla yurt dışına gitme imkanı tanınıyor mu
    4.İş bulma konusunda zorluklarla karşılaşılıyor mu?Yani piyasada size iyi bakılıyor mu?
    5.Genel olarak gazi makine mezunları nerelerde çalışıyorlar?
    6.Genel olarak gazi mezunları işe başlarken ne kadar maaşla işe başlatılıyor?(Lütfen bu kısmı bilen kişiler söylesin)

TEŞEKKÜRLER

Orijinalden alıntı: SerbestKasli

1.Bu bölümün avantajları nedir?
    2.Karşılaşılan en önemli zorlukları nedir?
    3.Öğrenci değişim programlarıyla yurt dışına gitme imkanı tanınıyor mu
    4.İş bulma konusunda zorluklarla karşılaşılıyor mu?Yani piyasada size iyi bakılıyor mu?
    5.Genel olarak gazi makine mezunları nerelerde çalışıyorlar?
    6.Genel olarak gazi mezunları işe başlarken ne kadar maaşla işe başlatılıyor?(Lütfen bu kısmı bilen kişiler söylesin)

TEŞEKKÜRLER

Bölümde okuyan biri olarak;
    1-avantajı ankarada olması,1962den beri gelen bi otorite olması akademik kadrosunun kalitesi lab olanakları(toz metalurjisi labı hiç bi ünide yok trde) gazinin mühendislik arasında trde 3.olması(yapılan son araştırma)
    2-en önemli zorluk dil klavuzda %30 yazmasına rağmen sadevce 1.sınf dersleri mat kimya fizik bunlar türkçe gerisi ing.(1-2 basit ders daha türkçe) diğerini söylemeye hiç gerek yok bölüm zaten zor
    3-en son gönderiliyordu ama sana hiç bir fayda sağlamaz söyleyim
    4-piyasada iyi bakılıyor büyük şirketler stajer öğrenci alıyorlar tabi bu tüm diğer ünilerde olduğu gibi ortalamana bağlı mesela aselsan dio gazi makine 10kişi başvuranlar arasında sıralama yapılıyor not ortalamasına göre burda farklı olan o şirketin gelip öğrenci istemesi roketsanda türk traktörde aselsanda staj yapan ark. var.
    5-iş bulma sana kalmış hocam ot gibi olursan kimse seni almaz özel de çalşmak istiosan stajlarını felan hep özel şirkette yapacaksın işşsiz kalmazsın ama ben gaziliym diede öle hemen 3-5 milyarla işe başlamazsın.eğer kendini geliştirisen bu nedemek dilin varsa gidersin büyük şirketlere 2.5Tan başlarsın.yok dilin yoksa gidersin sincan organizeye başlarsın 1.5tan işi öğrenirsin o arada tecrüben olur dili eklersin güzel bi şirkette güzel maaşlara çalışırsın
    6-Devlet en kötü mühendise 2600TL maaş verir.Özel yukardada anlattığm gibi sana tecrübene meslekteki yılına göre değişir.En kötü 1.500 tlye başlarsın oda bu paraya max1yıl

Sitelerimiz sürekli günceldir.
    Mühendislik Fakültesi:http://www.mf.gazi.edu.tr/
    Makina Mühendisliği:http://www.mf.gazi.edu.tr/mm/index.htm

Hocam derslere girersen ders kodlarının yanında "E" yazar.O dersler İngilizce anlatılır.

Başka herhangi bir sorun varsa cevaplayayım.

• öncelikle çok teşekkür ediyorum
    1.gazi mühendislik fakültesinin kampüs ortamının olmadığını biliyorum da okuldaki ortam nasıl?Malum gazi üniv siyasi görüşleriyle tanınıyor bu fakültede böyle olaylar çok var mı?
    2.Hazırlık var mı?
    3.Hocaları nasıl?Rahat rahat konuşup soru sorabiliyor muyuz?yoksa burunlarından kıl aldırmıyorlar mı?

1-her yer makina mühendisi dolu, işte çok mezunda çok ama kaliteli iş bulmak zor,
    2-makina zor bir bölümdür, bunun dışında herhangi bir zorluk yaşamazsın, kız sayısı az olduğu için abaza muamelesi görürsün ki son seneler büyük artış var, ülkücü ayaklarını soruyorsan yok gibi birşey.
    3-kontenjan çok kısıtlı, sanırım yılda 2 veya 3 kişi gönderiyor, birisi almanca diğerleri ingilizce
    4-Ankara piyasasında tercih ediliyorsun, ama bir teknik üni. kadar değer görmezsin.
    5-genelleme yapmak mümkün değil.
    6- ben sana ankara piyasasını söyleyeyim, askerden geldim 6 aydır doğru işi arıyorum, çok iyi yerlerle görüşme imkanı yakaladım ama malesef yabancı dil konusunda eksiklerimden dolayı sıkıntı yaşadım. Orta halli ve küçük işletmelerin başlama ücreti 1250 TL civarı, ben 1500e de buldum 2500e de buldum ama reddettim ama rakam ortalaması 1250-1500 aralığında.

unutmadan söyleyim, öğrenciyken bizde çok atıp tutuyorduk, abie işte şu kadar maaş veriyorlar hemen başlar tecrübe kazanırız diye ama gerçek asla böyle değilmiş, benim 2 saat başvurup başvurmasam mı diye düşündüğüm firmaya 250 tane başvuru gelmiş, zaten diğer firmalara ne kadar başvuru olabileceğini tahmin bile edemiyorum, sincan organizede 1500 TL ye başlamak kolay değil, o 1500 TL için bile ne çemberlerden geçiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cöldeki kutup ayısı -- 11 Temmuz 2011; 0:14:07 >

#9 - Johan Elmandeer!

• peki mezunların çoğu genel olarak büyük şirketlerde mi çalışıyorlar yoksa ufak çaplı veya sanayideki şirketlerde mi çalışıyor?
    Ayrıca bu üniv. mezun olunca çalıştığın şirketlerde yönetici olabiliyor musun yoksa ara eleman olarak mı görülüyorsun?Bide odtü,itü vs. gibi üniv. işe başlarken ne gibi farklarınız oluyor?
  • Ben de gazi makine mühendisliğine girmek istiyorum.Son 4 yılın başarı sıralarına baktım sürekli düşüş var.2007de 21000 2008de 23600 2009da 28300 2010da 32500.Bu sene de düşüş olur mu,olursa ne kadar olur?Sıralamam 35000 civarı olacak o yüzden soruyorum.
    Mercedeste çalışan arkadaşımda var, TAI de, Aselsanda, Roketsanda çalışanda ama dediğim gibi bunlar baz alınacak örnekler değil, bunlar üniversite hayatında öğrencilerin efsaneleştirdiği konular, bir kişi mercedeste çalışıyordur ama herkes mercedes'e girebileceğini sanar Adamlar 1250 TL için bile dünyanın adamıyla görüşüyor, o yüzden yukarıdaki arkadaş beklentilerini sıralamış ben gerçekleri yazdım. Yöneticilik tecrübeyle alakalıdır, tabi ki olabilirsin ama çalıştığın sektöre bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cöldeki kutup ayısı -- 11 Temmuz 2011; 0:29:24 >

#9 - Johan Elmandeer!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    2 yıl önce açıldı
    İTÜ makina VS Tıp
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonuç olarak gazi makine mühendisliğine puanım tutarsa geleyim mi?Yoksa ikinci sene sınava girip bir daha mı şansımı deneyeyim?

#9 - Johan Elmandeer!
  • makine mühendisliği istiyorum ancak ileride iş bulurken üniv. karşıma bir engel olarak hep çıkacak mı onu merak ediyorum

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

ODTÜ, İTÜ teknik okul her zaman talep gören okullar o yüzden karşılaştırmak mantıksız
    Mercedeste çalışan arkadaşımda var, TAI de, Aselsanda, Roketsanda çalışanda ama dediğim gibi bunlar baz alınacak örnekler değil, bunlar üniversite hayatında öğrencilerin efsaneleştirdiği konular, bir kişi mercedeste çalışıyordur ama herkes mercedes'e girebileceğini sanar Adamlar 1250 TL için bile dünyanın adamıyla görüşüyor, o yüzden yukarıdaki arkadaş beklentilerini sıralamış ben gerçekleri yazdım. Yöneticilik tecrübeyle alakalıdır, tabi ki olabilirsin ama çalıştığın sektöre bağlı.

Hocam haklısınız ben beklentilerimi yazdım ama zaten belirtmiştim iyi yerlere gelebilmek için dil gerekli sizde bunu söylemişisnz ben de öyle pembe bi maske çizmedim zatenBide bişey sormak istiyorum o çok iyi yerlerle görüşme şansı nasıl elde ettiniz?Bi tanıdık aracığılıyla mı yoksa başvurdunuz çağırdılar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 11 Temmuz 2011; 21:31:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

6-Devlet en kötü mühendise 2600TL maaş verir.Özel yukardada anlattığm gibi sana tecrübene meslekteki yılına göre değişir.En kötü 1.500 tlye başlarsın oda bu paraya max1yıl

Hocam derslere girersen ders kodlarının yanında "E" yazar.O dersler İngilizce anlatılır.

bi düzeltme yapayım devlette mühendisler 1900lira işe başlarlar kıdem tazminatı, dış görev, iş gücü zorluğu, müdürlük, daire başkanlığı vs. bu maaş artar.

SerbestKasli @ Makina konusunda Gazi gördüğüm duyduğum kadarıyla sektörde ağırlığı olan bir okul Teknik üniversiteler olmuyor diye 1 sene daha beklemen yanlış olur.
    birde TDK her ne kadar MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ desede MAKİNAdır onun doğrusu

hayırlı olsun kimseye kulak asma sen elinden geleni yaptığın sürece makina iyidir

###SAMSUNSPOR###

• quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

quote:

bi düzeltme yapayım devlette mühendisler 1900lira işe başlarlar kıdem tazminatı, dış görev, iş gücü zorluğu, müdürlük, daire başkanlığı vs. bu maaş artar.

SerbestKasli @ Makina konusunda Gazi gördüğüm duyduğum kadarıyla sektörde ağırlığı olan bir okul Teknik üniversiteler olmuyor diye 1 sene daha beklemen yanlış olur.
    birde TDK her ne kadar MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ desede MAKİNAdır onun doğrusu

hayırlı olsun kimseye kulak asma sen elinden geleni yaptığın sürece makina iyidir

Hocam abim inşaat mühendisi TCDD ye en son atamayla girdi ilk memurluğu 2570TL maaş alıyor yanlışınız var

• ben almaz demiyorum ki benim babam 30 yıllık makina müh 20 yıldır belediyede çalışıyor o dediğinden daha fazla maaşı var ama 1900-2000e devlette çalışan mühendiste var.

###SAMSUNSPOR###
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

ben almaz demiyorum ki benim babam 30 yıllık makina müh 20 yıldır belediyede çalışıyor o dediğinden daha fazla maaşı var ama 1900-2000e devlette çalışan mühendiste var.

1-2 Kurum var mühendis maaşı düşük olan o konuda haklısınız.

quote:

ODTÜ, İTÜ teknik okul her zaman talep gören okullar o yüzden karşılaştırmak mantıksız

Hocam haklısınız ben beklentilerimi yazdım ama zaten belirtmiştim iyi yerlere gelebilmek için dil gerekli sizde bunu söylemişisnz ben de öyle pembe bi maske çizmedim zatenBide bişey sormak istiyorum o çok iyi yerlerle görüşme şansı nasıl elde ettiniz?Bi tanıdık aracığılıyla mı yoksa başvurdunuz çağırdılar mı?

TEI yle görüşme yaptım açıkçası benim için çok büyük süpriz oldu, TAI de çalışan arkadaşım var o da aynı şeyi söyledi, TAI ye çağırılsan şaşırmazdım ama TEI sadece ODTÜ,İTÜ lü çağırıyor dedi. Aynen dediği gibi de mülakatta odtülü ve itülü arkadaşlar vardı vestel'le de görüşmeye gittim, bunun dışında bir kaç büyük firmayla da görüştüm, hepsinde de sadece başvuru yaptım, aracı yoktu.

TEI'den ingilizceden elendim ama adamlar aşmışlar zaten, önce telefonda ingilizce ve türkçe ön mülakat yapıldı sonra davet edildim. Yalnız TEI nin mülakata gerçekten mülakat niteliğinde, kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama son sene enerji mühendisliği dersinde brayton cycle göreceksin, adamlar ona kadar soruyor, bernoulli denklemini yazdırıyor vs. vs.

#9 - Johan Elmandeer!

• quote:

quote:

quote:

TEI yle görüşme yaptım açıkçası benim için çok büyük süpriz oldu, TAI de çalışan arkadaşım var o da aynı şeyi söyledi, TAI ye çağırılsan şaşırmazdım ama TEI sadece ODTÜ,İTÜ lü çağırıyor dedi. Aynen dediği gibi de mülakatta odtülü ve itülü arkadaşlar vardı vestel'le de görüşmeye gittim, bunun dışında bir kaç büyük firmayla da görüştüm, hepsinde de sadece başvuru yaptım, aracı yoktu.

TEI'den ingilizceden elendim ama adamlar aşmışlar zaten, önce telefonda ingilizce ve türkçe ön mülakat yapıldı sonra davet edildim. Yalnız TEI nin mülakata gerçekten mülakat niteliğinde, kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama son sene enerji mühendisliği dersinde brayton cycle göreceksin, adamlar ona kadar soruyor, bernoulli denklemini yazdırıyor vs. vs.

Ben daha 2.ye yeni geçtim hocam termo bile almadım dahaMalum fortrandan kaldım son sene dal seçiliyomuş galiba teknik üni. gibi ozaman ısı seçelim :) sizin ısı mıydı? birde sizi yakalamışken bu mülakatlarda ing. olayı teknik mi yoksa normal ing. mi zaten tekniği hallederiz derslerden diğerini kursla felan halledebilir miyiz o mülakatları geçmek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 11 Temmuz 2011; 23:21:57 >

• dal seçme olayı yok, sadece ağırlıklı olarak ders alabilirsin ama net bir şey yok, mekanikten de ısıdan da ders almak zorundasın bizde son seneye kadar öyle sanıyorduk, ben geçen sene mezun oldum. Çok şanslısın nevzat hoca çankaya'ya transfer olmuş yoksa çok kişinin canı yanardı, onun yüzünden termoyu 3 kere aldım

ön mülakatta klasik sorular işte biz sizi niye seçelim siz bizi niye tercih ettiniz vs. vs., bunun dışında ingilizce sözlü mülakata katılmadım, TAI de bile ingilizce sözlü mülakat yok Ingilizce'ye çok önem ver, bitirme projeni özenle seç, kolaya kaçma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cöldeki kutup ayısı -- 11 Temmuz 2011; 23:28:04 >

#9 - Johan Elmandeer!

• quote:

dal seçme olayı yok, sadece ağırlıklı olarak ders alabilirsin ama net bir şey yok, mekanikten de ısıdan da ders almak zorundasın bizde son seneye kadar öyle sanıyorduk, ben geçen sene mezun oldum. Çok şanslısın nevzat hoca çankaya'ya transfer olmuş yoksa çok kişinin canı yanardı, onun yüzünden termoyu 3 kere aldım

ön mülakatta klasik sorular işte biz sizi niye seçelim siz bizi niye tercih ettiniz vs. vs., bunun dışında ingilizce sözlü mülakata katılmadım, TAI de bile ingilizce sözlü mülakat yok Ingilizce'ye çok önem ver, bitirme projeni özenle seç, kolaya kaçma

İng. için bu yıldan başladım kursa gitmeye inşallah halledicez.Evet Nevzat hocaya bölüm kurdurdular çankayaya termoda çok sıkıntı yapmış :)Bitirme projeside önemli yani iş için.Teşekkürler herşey için.

• başka gazi makinede okuyan insan yok mu
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.