Şimdi Ara

gaz soğutma, su soğutma mı yoksa başka birşey mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. eski günlerde, amd barton 2500 ü coşturduğum dönemlerde hep hava soğutma kullandım. ama malum çok yoğun ses vardı. sonra bie hırs uğrana 2006 başlarında sistemi yedim (cpu+anakart) ve bir daha masaüstü sistem almadım. mevcut olan pII1000 laptopumu ve daha sonra bir centrino laptop alarak kullandım. 2 ay öncesi bir arkadaşım el etti ve çarpan kilitsiz venice3000 şlemcisini verdi. bende bu forumdan bir anakart temin ettim ve geforce6800 ümü, disklerimi şunu bunu tekrar gün ışına getirip toparladım. 2 sene boyunca oc tutkum kaybolmuştu. ama şimdi tekrar ortalıkta acaba diyorum kendime bir gaz soğutma, su soğutma yada şu heatpipelı birşeyler mi yapsam?

iklimlendirme-soğutma teknikeriyim. serviste çalıştım, kendime birkaç proje yaptım. işin termodinamik hesabınıda, kapasite hesabınıda, kaynağınıda çok iyi şekilde biliyorum. ama takıldığım nokta (direkt evaparatör olarak kullanılacak bruları bakır bir silindire sararak yada chiller olarak) bu tür ekstrem soğutmalar da, parçaların düşük sıcaklıklara vereceği tepkiler ne olur? işlemciyi, gpuyu kaç derecelere kadar indirirsem sorunsuz çalışabilirler? yada hiç kompresör gürültüsüyle uğraşmadan kendime HEATPIPE bir sistem alsam sessizce istediğim yüksek oc oranlarına ulaşabilirmiyim?

bizim zamanımızda ya fan vardı yada en extrem chiller. nedir nasıldır, yenir mi içilir mi heatpipe?

• gel sana benim dodu verelim kardeşim hazır sistem uğraş dur kendini kanıtlamış makine benim bıraktığım yerden sen devam et benim hayatım biraz fazla karıştı bu aralar soğudum herşeyden ...
  • kendim yapmayı tercih ederim. ki hali hazırda yapabilecek tüm ekipmana da sahibim
  • tamam kardeşim yazakadar bişeyler yaparsın güzel olur uzun zamandır yeni proje yapan yok
  • ya bakarsan, kompresör sesini gözüm yrmiyor. şöyle sessiz bir sistem olsa heatpipelı

yani şöyle bişey:

böyle değil:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReBeR -- 3 Kasım 2008; 21:00:03 >

• ben gündeliğe waterbox kullanıyorum 1 kere dewreye giriyor 5 dk da 20 derece düşürüyor sonra termostat lı olduğu için 5 dk da 1 dewreye giriyor
    titan amandayı da tercih edebilirsin tech cooler olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 4 Kasım 2008; 20:37:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.