Şimdi Ara

Gayrimeşru tay davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • At yetiştiricisi Nedim Akagündüz'ün Ecenaz adını verdiği yarış atı, babası belli olmayan bir tay dünyaya getirdi. Şoka giren sahibi taya kimlik çıkaramayınca olaydan sorumlu tuttuğu Türkiye Jokey Kulübü'ne dava açtı.

    Babası belli olmayan tay, at yarışları dünyasına onlarca yarış atı kazandıran Nedim Akagündüz'ün (55) hayallerini yıktı! At yarışı denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Akagündüz, Ecenaz adlı safkan İngiliz yarış atını, 22 Mayıs 2003'te Ocean Crest isimli at ile çifleştirilmesi için Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) İzmir Torbalı'daki Aşım İstasyonu'na bıraktı. Ecenaz da 28 Mayıs 2003'te yapılan çiftleştirme sonucu gebe kaldı. Akagündüz, 26 Haziran 2003'te Ecenaz'ı, Aşım İstasyonu'ndan çıkışını yaparak İstanbul'a götürdü. 1 yıl süren gebeliğin ardından Ecenaz, 13 Mayıs 2004'te dişi bir tay dünyaya getirdi.

    3 ay sonra da Akagündüz tayının yarış atı olabilmesi için gereken kimlik belgesini (pedigri) almak amacıyla Tarım Bakanlığı'na başvurdu. Bu kimliğin alınabilmesi için tayın anne-babasının da kimlik sahibi olması gerektiğinden Ecenaz ve Ocean Crest'ten kan örnekleri alındı. Örnekler DNA testi için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Ancak yapılan incelemelerde tayın annesinin Ecenaz olduğu belirlenirken, babasının ise Ocean Crest olmadığı tespit edildi. Sonucu öğrenince şoka giren Nedim Akagündüz ise soluğu savcılıkta aldı. Kimlik çıkaramadığı için yarışlara sokamayacağı tayı hakkında büyük bir hayal kırıklığı yaşayan at sahibi, olaydan sorumlu tuttuğu TJK'ye 5 bin maddi, 30 bin TL de manevi tazminat davası açtı. İddiaları reddeden TJK ise "Tay hamileyken başka bir aygırla çiftleşmiş olabilir" dedi.

    Kaynak(TAKVİM)

    Evlerden ırak.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.